Spring naar bijdragen

Help!


Helemaaljet

Aanbevolen berichten

Hi! Ik zit nu een flinke tijd (1,5 jaar) aan de tramadol. Vanwege de ziekte v crohn en rugpijn (wschl reuma) is het wel een pijnstiller die me veel baat geeft. Maar ik ben er meer dan beu van.

 

Ondertussen kan ik geen dag zonder en is de tolerantie zo hoog dat ik bijna op 7 per dag zit. Nu ik het eens wilde proberen op paracetamol alleen heb ik het gevoel dat ik de pijp uitga.

zweten, niezen!, snotterig. Ik schrik er best van en merk dat ik nu echt keihard verslaafd ben aan die meuk.

 

ik lees verschillende verhalen met afbouwen van tramadol met behulp van valium. Zijn er meer mensen die daar bekend mee zijn?

ik wil niet van het 1 in het ander vallen natuurlijk, maar als dit me helpt om er vanaf te komen of in ieder geval te minderen, sta ik er best voor open.

ga morgen sowieso even de dokter bellen om hierover met hem in gesprek te kunnen gaan.

zijn er meer mensen met ‘afkicken’ van tramadol? Tips please

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Helemaaljet,

Goed dat je dit forum hebt gevonden! Tramadol is een wezenlijk ander middel (opioide-derivaat) dan een benzodiazepine met een geheel andere werking. Het is inderdaad een goed idee om met je huisarts of behandelend arts te overleggen. Afbouw van Tramadol is prima mogelijk, echter kunnen er ontwenningsverschijnselen ontstaan omdat je lichaam er tolerant voor is geworden. Dan kun je spreken van afhankelijkheid van het middel. Het klopt dat er wel eens Librium (vooral bij alcoholontwenning) of Valium wordt voorgeschreven om de ontwenningsverschijnselen te dempen. Over het algemeen niet langer dan een paar dagen of maximaal 14 dagen om benzoafhankelijkheid te voorkomen. Overleg dus met je arts. Eventueel kun je om een verwijzing naar een gespecialiseerd verslavingsarts verwijzen om je te begeleiden.

Heel veel sterkte & succes!

Vriendelijke groet, de moderator 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...