Spring naar bijdragen

Farmacotherapeutisch overleg over afbouwen en stoppen


Briba

Aanbevolen berichten

Op de site voor taperingstrips staan ook de richtlijnen voor het verantwoord afbouwen: https://www.taperingstrip.nl/farmacotherapeutisch-overleg-over-afbouwen-en-stoppen/

Deze richtlijnen zijn eerder genoemd op dit forum, maar vanwege het belang - en omdat de site diverse links heeft veranderd - wijd ik er een nieuw topic aan. De richtlijnen gaan vooral over afbouwen van antidepressiva, maar veel ervan zijn ook van toepassing op benzodiazepinen. De schrijvers hebben de powerpoint (te vinden op dezelfde pagina onderĀ  FTO-afbouwmedicatie (6 MB)) een klein jaar geleden opgesteld en aangeboden aan een kamercommissie als input om onder andere het nut van taperingstrips onder de aandacht te brengen en daarmee hopelijk de vergoeding door zorgverzekeraars te bespoedigen. Vooral Jim van Os (hoofd Psychiatrie UMC Utrecht) is regelmatig op tv, hopelijk leidt dit alles tot meer besef van het belang van een langzame afbouw.

Veel hulpverleners kennen zelfs de Ashton-manual niet of degraderen het op basis van vermeende gedateerdheid. Met deze richtlijnen kunnen we in ieder geval verwijzen naar een recente Nederlandse wetenschappelijke onderbouwing.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...