Spring naar bijdragen

Donderdag 10-10-2019


bolletje

Aanbevolen berichten

@DootjesR Jij stelt een vraag en krijgt allemaal goede en  duidelijke reacties.....met jou antwoord (ik ga er gewoon een nemen) omdat je vroeg op moet dat schiet bij iedereen wel in het verkeerde keelgat.Je kan ook na je ziekenhuis bezoek weer gaan liggen aangezien je niets doet.Als het mis gaat is dit je eigen verantwoording,maar dan moet je niet hier komen janken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 minuten geleden zei DootjesR:

Ik was gewoon benieuwd hoe ver dit je herstel in de weg staat om eentje te nemen. 

 

Het is zeker niet bevordelijk voor je herstel. Als het morgen is uitgewerkt kun je zomaar meer klachten ervaren als dat je nu hebt, lijkt me niet de moeite waard. Ben je zover gekomen, vorige week was je het er nog mee eens met hoe een klerezooi het is. We gaan je hier niet veroordelen natuurlijk, maar denk ffies na. Ik zou het heel stoer vinden van je als je hier morgen schrijft dat het gelukt is. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist zei DootjesR:

Ik vroeg hoe erg het is om eentje te nemen i.v.m met je herstel, niet met het feit dat ik weer verslaafd eraan word. 

 

En wij geven je eenduidige antwoorden die je vervolgens in de wind slaat. Het komt dan over dat je je besluit al genomen hebt voordat je de vraag stelde. Het is en blijft jouw beslissing, maar ons antwoord is wel ingegeven door onze houding om jou te helpen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het antwoord wat gegeven was, was gebaseerd op het de aanname dat ik moest leren om het zonder te gaan doen. Waarschijnlijk omdat je bang bent dat ik er weer verslaafd aan raak. Het feit is dat ik het eenmalig wou doen alleen vanavond en ik vroeg mij af hoe erg dat je herstel in de weg stond. Als ik weer morgen aanvallen met een hartslag van boven de 110 krijg, dan weet ik het antwoord wel. Ik zie het wel, laat het een wijze les voor mij zijn dan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 uur geleden zei DootjesR:

 maar 1x in de maand zou niet zo'n heel groot probleem moeten zijn lijkt mij. 

Nee hoor ben je gek.

Is dit het antwoord dat je liever hoort Dootjes? Heb je het gevecht gezien van Verbloemen? Stel a.u.b. in het vervolg niet zulke domme vragen. Kijk liever naar wat je zou kunnen doen om te slapen zonder medicatie.

't Is wat Verbloemen ook zegt "Eens verslaafd, altijd verslaafd."

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@DootjesR, ik wil je ook nog iets vanuit mijn eigen ervaring meegeven. 
Je merkt al dat de forumleden niet mals zijn als het om hergebruik van benzo's gaat. Dat is niet voor niets. Voor heel veel is het een hel om van de benzo's af te komen en dan is een bericht van iemand die aangeeft er eentje te nemen een trigger om fel te reageren. Ik begrijp dat. 
In alle eerlijkheid: ik heb zelf na het stoppen met Lorazepam wel eens een Oxazepam of Temazepam genomen als ik echt niet kon slapen en daarvan min of meer in paniek raakte omdat ik de dag daarna moest werken. Dat gebeurde niet vaak,  minder vaak dan 1 keer per maand. Op dat moment sliep ik, maar achteraf had ik spijt en ik heb me echt voorgenomen om het niet meer te doen. Ik merkte namelijk dat ik nadien toch onrustiger werd en bepaalde klachten even terugkwamen of maar weer langzaam wegebden. Kortom, zelfs een eenmalige inname van de benzo na het stoppen KAN je weer een stuk terugwerpen. Het is als Russisch roulette: je weet niet wanneer dat gebeurt, maar 1 extra benzo kan dan al te veel zijn.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

21 uur geleden zei Annie87:

Ik heb in elk geval een combi gehad van ontwennen en paradoxale reacties. 

Toch weet ik soms niet lekker waaronder ik de klachten moet schalen. Ik heb het nooit gevoeld als een verslaving en ik weet dat veel mensen dit hebben. Waarom spreken we na 3, 4 of 5 jaar van ontwenningsklachten? Is dat wel terecht? Of moeten we spreken van schadelijke bijwerkingen? Er zijn mensen die misschien maar 2 weken hebben gebruikt en maanden of langer dan een jaar klachten hebben. Kan je dan spreken van het post ontwenningssyndroom? Of moeten we hersenschade zeggen? Kijk de medische wereld heeft de term PAWS bedacht. Maar er zijn ook mensen die langdurig ziek blijven na antibiotica en angst ontwikkelen. Ik weet vaak niet wat ik moet denken. Ik weet dat er meer mensen zo over denken als ik. Ik vind het bijna raar om te zeggen dat ik na 7 maanden nog ontwenning. Ik heb het liever over schade. Het klinkt alsof ik zwaar verslaafd ben geweest en ik weet dat de meesten die hier zitten het voorgeschreven kregen als medicatie en echt geen idee hadden en het helemaal niet verslavend voelt. 

Ach welke naam het ook krijg; het is schadelijke troep! En we zitten er maar mee

dank jullie wel allemaal voor het verduidelijken!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...