Spring naar bijdragen

Donderdag 12 september 2019


nancy

Aanbevolen berichten

2 uur geleden zei Adrian:

Ik ben ook 40 jaar verslaafd aan drank geweest.. Sinds 3 jaar ben ik er nu vanaf.. Van drinken heb ik best wel genoten, omdat ik mezelf geen probleemdrinker vond! Ik heb een druk leven achter de rug en ik zag drank als een soort medicijn tegen spanningen en stress. Na een drukke dag dus even naar het café kwam het op neer. Toch dronk ik teveel en zou nu - na mijn pensionering- alleen maar meer geworden zijn.., met alle gevolgen van dien..

Wel heb ik nog steeds een enorme zucht/craving. Toch zet ik door tot het allemaal helemaal weg gezakt is.

Voor mij dus NOOIT geen drank meer.. 

Hoi @Adrian

Welkom! En wat knap dat je nu al 3 jaar alcoholvrij bent. Ik schrik er dan wel weer van, dat je nog steeds een enorme zucht/craving hebt na zo een tijd. Zou dan toch hopen dat dat ooit eens weg gaat. Alert blijven dus. 

En over vannacht, ik heb liever dat men hier schrijft/tikt dan stiekem en afgesloten van de rest door te blijven zuipen. Het contact gaan ontlopen. Denk dat er zeer veel mensen zijn die dat doen/deden, ik ook namelijk.  Het toont zeker aan dat er een wil is, om het anders te gaan willen doen. En natuurlijk is het niet fijn om te lezen. Ik ben dan net als @Bor voor de ander vind ik het veel erger, dan dat het mijzelf zou betreffen. Ben dan wel wat onzeker of ik het juiste zeg. Wat voor de 1 werkt, werkt niet altijd voor de ander. Liefst zou ik gillen, gooi het weg en meteen naar bed. Maar ik weet ook van mezelf dat het zo niet altijd werkt. Dan werd ik nog meer eigenwijs/recalcitrant. 

Daarom heb ik juist wel veel respect ervoor als mensen hier komen, als ze hebben gedronken. Maar goed een ander kan en mag daar anders over denken. Mij gaf het wel een sterk gevoel. Een spiegel(want ik heb dat ook gedaan) En nu hoeft het even niet meer, geeft mij rust en was blij toen ik vanochtend opstond. En meteen denken......hoe zullen zij opstaan. Misschien ben ik ook weleens te betrokken erbij, je gaat toch idd om de mensen geven.

En ik ben hier ook meerdere malen op mijn snufferd gegaan. En de lieve bemoedigende maar ook zeker de harde woorden, hebben mij toen wel geholpen. Daar ben ik nog steeds erg dankbaar voor. 

@Kohtje fijn je even te lezen! Sterkte.

Fijne avond allemaal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei niks:

@lady jane ja wel nodig, maar ook confronterend. Ik weet niet wat het is, afhankelijkheid, de angst? Of toch het gevoel om weer (voor heel even) geliefd te zijn. Zou ook zo terug gaan. Verstand weet het heel goed, nooit weer! Binnen een dag wordt je weer "verkocht" Maar nog steeds, ondanks alles hou ik van hem. 

Ik weet ook niet wat het bij jou is meis, maar ik weet wel dat je daar achter kunt komen, door er weg te blijven, en ook liefst zonder drank.
Eenmaal helderheid over je verleden, heb je meer in huis om je hier en nu, en straks je toekomst zo te leven dat je je waardevolle jij kunt zijn.
En dan heb je beslist een betere woonomgeving en hopelijk ook vrienden die jou voeden en goed doen.:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@spirit

Mag ik je dan iets vragen?

Tijdens mijn binge, gaf je aan , zoiets nooit meer te willen zelf(logisch, wie wel idd). Vervolgens geef je aan dat het goed gaat zonder. Ook weleens dat het minder gaat, is begrijpelijk. Daarna geef je aan dat je niet zoveel te delen hebt, althans zo las ik dat. Dat je even weg blijft .En jij komt dan pas na de binge hier, waarom niet eerder? Dat is het enige wat ik niet begrijp dan. Dan kun je toch sneller ingrijpen om het te stoppen? Ik snap dat je bang bent om onder invloed rare dingen te tikken, dat heb ik natuurlijk ook gedaan. Het lijkt mij zo eenzaam om het zo te doen, zoals jij het doet.

Het forum kan toch niet, er alleen maar uit bestaan dat het goed gaat met iemand? 

Het lijkt mij zo eenzaam zoals jij het dan doet. Al moet je wel veel karakter hebben om het zo te doen. Wil je op dat moment juist niet dat de binge niet gestopt wordt en meld je het daarom niet? Probeer het echt te begrijpen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pfoe.. Wat een dag haha! Het was zwaar. Maargoed dankjewel @fleurtje.. Herkenbaar ja je verhaal.. Naaktslakje.. Ik heb ook altijd zeer de neiging om een positieve en vrolijke boodschap uit te stralen.. En ik weet ook wel dat ik zo ben, vrolijke Morgon, maar er zit ook een andere kant... Die ik lastiger vind.... Pff. Het liefste verstop ik die onder het tapijt! Achter het behang! Onder het bed.. Etc. En haha aahhww @Cleo66 dankjewel.. Ik was ook wel een beetje op mijn ziel getrapt... (zelf)spot is ook gewoon een prima coping mechanisme maar ik kon het nog even niet hebben.. Maargoed knuffel graag, danku :D Vanavond doen we het rustiger aan. Geen nachtelijke forumescapades! :P Maar ik voel me nog wel fragiel en kwetsbaar in alle eerlijkheid.. Heb ook nog steeds niet terug gelezen wat ik nu allemaal heb lopen brabbelen.. Oeioei. Nouja, dank voor alle steun :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is een moeilijke avond nu. Maar wel zonder alcohol. Ik heb al gegeten. Doperwten/wortels met aardappels uit de oven en een vegaburger. 

Ik heb erg veel last van spanningen en dingen uit het verleden. Hopelijk wordt dat minder. Nu even mijn kat heel veel aandacht geven. Het schijnt dat een dier aaien goed doet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 minuten geleden zei Morgon:

 Vanavond doen we het rustiger aan. Geen nachtelijke forumescapades! :P Maar ik voel me nog wel fragiel en kwetsbaar in alle eerlijkheid.. Heb ook nog steeds niet terug gelezen wat ik nu allemaal heb lopen brabbelen.. Oeioei. Nouja, dank voor alle steun :)

Ik heb ook niet teruggelezen. Maar doe het rustig aan. Niet drinken want het geeft enkel ellende. Hou vol! Gisteren waren we diep gezonken. Nu is het een nieuwe dag. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je doet het inderdaad goed @Myle:heart::)

@Cleo66 I know het is ook echt oke :) ik zei het net mss onhandig.. Ik voelde me niet op m'n ziel getrapt door jou hoor, meer door het gevoel dat 'de groep' tegen me was.. En dat heeft natuurlijk weer een geschiedenis waardoor dat gevoel is getriggerd blabla.. Maar ik vind jou eigenlijk alleen maar lief van wat ik van je heb mogen meemaken hoor! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

16 uur geleden zei Myle:

Ik weet niet in hoeverre het helpend kan zijn, maar ik ben na mijn bericht vanmorgen weer mijn bed in gegaan en er net pas weer heel brak uitgekomen. Drinken creëert een hel. Mijn excuses dat ik een van de leden van het grote dweilorkest was maar ik hoop dat het voor anderen vooral een motivatie is om er niet , nooit meer aan te beginnen. Want dit is hoe je je nooit meer wilt voelen.

 

Myle het moet op e eerste plaats een motivatie zijn voor jezelf om het nooit meer te doen, die anderen moeten zelf maar een goeie motivatie zoeken. Bewaar dit berichtje van jezelf en zodra je weer de behoefte krijgt, leest het dan en probeer dit moment weer te voelen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...