Spring naar bijdragen

Zaterdag 7 september


nancy

Aanbevolen berichten

Wat een leed en ook verwondering lees ik hier. Ik heb zelf vanavond (weer) de neiging of behoefte me van de wereld te zuipen. Ik doe het niet. Het kan ook niet. Nu maar bezig met afleiding. Een serie  een boek, iets op deze site. Ik drink vannacht in elk geval niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Bor Je hebt gelijk. Ik kan niet elke nacht de nachtdienst inschakelen. Dat wil ik ook niet. 

Ik heb inderdaad elke nacht dezelfde behoefte: Mezelf knock out zuipen. Om maar geen 'ergere' dingen te ervaren. En natuurlijk weet ik dat het onzin is. 

Ik weet dat ik nu draai in/op cirkels die nergens op uitkomen. En ik wil echt vooruit komen. 

Jr bericht is confronterend maar helpend tegelijk. Ik doe mijn best. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga slapen nu. Het voelt niet natuurlijk. Het liefst zuip ik mezelf nog even een stuk verder van de wereld. En morgen ook, want wat heb ik te verliezen. 

Toch best veel. En ik wil dit niet meer. 

@Bor Ik vraag overdag zoveel mogelijk hulp. (en afleiding, gesprekken, etc) Ik ben eerlijk, wat ik eerder niet geheel was. Het geeft me een soort openheid en eerlijkheid. Alsof er nu niks meer te verbergen of verzwijgen is. 

Er is niks meer in de duisternis.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

13 uur geleden zei Sandro:

Alvast voor na het eten, als je aan de koffie begint en eigenlijk de tv wilt aanzetten, netflix wil kijken o.i.d, hier is een alternatief.

Het artikel: "Omhels het lijden en kus het leven in het voorbijgaan". 

Het is een longread dus niets voor bijv  Fleur en Lonster ;)

Ik merk trouwens dat veel van dit soort artikelen een religieuze inslag hebben, terwijl ik zo atheïstisch als de pest ben. Hoe dat kan is iets voor mij om over na te denken.

https://www.trouw.nl/nieuws/omhels-het-lijden-en-kus-het-leven-in-het-voorbijgaan~b5a1ed7d/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Dit spreekt mij ook aan. Religieus, nee ik denk dat het eigenlijk antireligieus is. Religies hebben vaak zoiets van acccepteer je lijden nou maar want dan ga je LATER naar de hemel. En in de hemel is alles dan weer perfect en heb je het probleem verplaatst. Dat de hemel niet bestaat is dan eigenlijk niet eens meer van belang want perfectie is sowieso onbereikbaar. Het boeddhisme, hoewel het in de basis een uitstekende visie is, is helaas door de jaren heen opgeleukt met reincarnatie en dat soort zaken die ook weer niks te maken hebben met je lijden accepteren maar meer met verlangen naar een beter leven, iets waar de boeddha juist vanaf wou. 

Alles wordt makkelijker te begrijpen en te accepteren als je je voorstelt dat we niet het neusje van de zalm van 6 dagen lang "scheppen" zijn, met bijbehorende pretenties, maar een stomtoevallig geëvolueerd levensvormpje op een planeet van een doorsnee zonnetje aan de rand van een doorsnee melkwegstelseltje. 

Als je dan weer eens wat ondraaglijk lijden overkomt (griep, file, plee verstopt en dat soort drama) dan is het relativeerbaar. 

Maar ja, op zondagochtend aan de koffie is alles eenvoudig relativeerbaar....

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@bumperjimdat is ook wat mij tegenstaat aan religies. Ik wil niet een bepaald figuur vereren, waarvan ik niet weet of die ooit bestaan heeft. En ik geloof niet in een hemel, reïncarnatie, whatever. Bij het boeddhisme heb ik altijd wel een goed gevoel gehad, maar liep dan altijd weer tegen aspecten aan die mij niet aanspreken, zoals bovengenoemde aspecten.

Heb jij misschien een tip voor een artikel of boek (vanuit het vroegere boeddhisme)?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...