Spring naar bijdragen

Zaterdag 7 september


nancy

Aanbevolen berichten

Goedemorgen 

Ik vind Beekse Bergen altijd erg leuk. Ga alleen nooit met mijn eigen autootje de safari in. Die is zó klein, als een giraf daar tegenaan niest, ligt ie op zijn zijkant denk ik. Maar je kunt ook met de bus, lopend en met de boot. Veel plezier vandaag!

Hier de rest van de was wegwerken en aan de poets vandaag. En leren. Dat heb ik iets te lang laten versloffen dus ik moet echt aan de bak vandaag. En boodschappen ook trouwens. Maar alles op zijn tijd, eerst koffie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He, een nacht goed slapen doet goed.

Niet dat ik zó slecht slaap...maar wel onderbrekingen en vroeg wakker. Nu ook  vroeg wakker, maar wel uitgeslapen. En al buiten koffie en ontbijtje genuttigd....vogels bekeken..rustige opstart..dat werkt door in de dag. Weet ik allang..maar het lukt me steeds beter de weetjes toe te passen...wijsheid komt met de grijsheid haha!

Een wat voller weekend start dan toch anders...niet te ver vooruit kijken, wat meer beleven in het moment.  En dat mag ik allemaal zelf doen;) Gek, want terwijl ik schrijf 'mag'...voelt het ook als toestemming voor mezelf...het hoeft niet zo ingewikkeld...dat is ook een keuze. 

Drank past hier voor mij echt niet meer in. Bij alle stappen die ik zet, realiseer ik met dat. 'De verandering' is pas echt begonnen, bij die ene, eerste stap.

Tot zover op de vroege zaterdag...heb het goed vandaag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen frummers
de internetkabel in Rotterdam schijnt weer gefixed
dus alles is weer normaal hier.
Wel even konfronterend iets van paniek bij mezelf te zien
bij zoiets futiels. Toen ik me daarbij neergelegd had kwam
de oplossing in mijn hoofd; ik heb van een vriend een code voor Ziggo
en vd buurman zijn code voor een andere internetprovider, en een goede
smartphone en haperende laptop, samen goed genoeg. En intussen aan mijn
spannende thriller kunnen lezen, wat ook gewoon was hoe ik "vroeger" mijn
avonden doorbracht. Lesje detoxen dus op een ander niveau haha.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wil even iets met jullie delen, iets wat voor mij erg goed helpt.

En dat is het besef dat ik niet "speciaal" of uitzonderlijk hoef te zijn. Net als 99,9% van de mensen ben ik dat niet en ben ik "gewoon". En dat is helemaal goed. Net als alle mensen maak ik continu inschattingsfouten, doe ik verkeerde aannames, etc. Dat doen wij mensen nu eenmaal. Dus waarom zou ik bang zijn om fouten te maken. Waarom zou ik uberhaupt bang voor iets moeten zijn?

Bang zijn voor lijden is zo'n beetje het slechtste wat je kunt doen. Lijden is juist waardevol. Je leert ervan. Ook andere emoties horen er gewoon bij. In feite zijn emoties niets anders dan feedback van je lichaam. Negeren en verdoven is zo zonde! Als je het op deze klinische manier bekijkt, hoef je inderdaad nergens bang voor te zijn.

Dat was het, excuus voor deze serieuze noot zo vroeg op de dag ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 minuten geleden zei Bor:

Maar waarom zou je niet bang mogen zijn dan? Bang zijn is toch ook een emotie?

Of snap ik het niet goed..

Goed punt Bor. Ik schreef het verkeerd denk ik. Met bang zijn is ook niets mis. Wat ik eigenlijk bedoel, is dat je emoties niet uit de weg moet gaan, ook bangheid niet. En voor mij is het dan goed, als ik bang voor iets ben, om te beseffen dat dat helemaal niet erg is. En dat ik niet bang hoef je zijn, want fouten maken is helemaal niet erg. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Bor:

Quinn is een stuk flinker bezig, die ruikt aan een sigaar zonder op te steken, hoe de hell krijgt die dat voor elkaar vraag ik me nu af...

Door enorm op m'n tanden te bijten, ze slijten snel op het moment. Maar het valt nu nog wat mee, ben ziek, dan is de behoefte toch minder. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Accepteren dat ik bang mag zijn (of wat voor negatieve emotie dan ook), zorgt bij mij voor opluchting.

Er begint langzaamaan een last van mijn schouders te vallen nu ik begin te beseffen dat ik alles wat ik "moet", door mezelf is opgelegd. Niet door iemand anders, maar door mezelf. Als ik dat eenmaal los kan laten, al die dingen die ik van mezelf moet maar mezelf in feite alleen maar tegenhouden, zal ik veel zorgelozer leven. En omdat het iets is wat bij mezelf ligt, weet ik ook dat ik het zelf kan oplossen. 

Ik ben er overigens nog niet helemaal, maar ik maak wel stapjes merk ik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...