Spring naar bijdragen

Marco


nondetju

Aanbevolen berichten

ik moet inderdaad nu al op dag 2 toegeven dat ik er 100x meer moeite mee heb dan de alcohol.. apart maar waar. 

De dokter ziet me graag in een afkickkliniek,wat ik zelf liever niet heb.

Ik vecht door, hoe lastig het ook is... hopelijk ben ik morgen net zo sterk als vandaag, alleen morgen ben ik helaas de hele dag alleen dus dat word ff wat tandjes zwaarder.

ik zit met mezelf in de war, wil ik nu wel of niet stoppen? liever niet.. maar zo kan het ook niet verder. wilskracht dat is de key to succes, en daar schort het aan bij mij

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je geen wilskracht had gehad, had je ook niet op dit forum gedeeld/aangemeld. Heb er veel respect voor Marco!

Duik echt mijn bed in nu. Sterkte en succes en als het niet gaat, luisteren naar de huisarts. Maar eerst doen wat je zelf wil gaan doen, volgens mij ben jij daarin heel sterk en krachtig. Dat is de key! Lees je morgen/deze week.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Plannen maken hoe je het anders wilt doen is vaak makkelijker dan ze uitvoeren. Opeens komen er allerlei argumenten om de hoek kijken dat het toch wel mee valt, beter is om er toch maar één te nemen, je net zo goed morgen pas echt kunt beginnen met stoppen, etc. Maar je hebt toch echt ook die plannen gemaakt om er helemaal mee te stoppen. Die maak je niet voor niets, iets in je gebruik zit je dus dwars.

Misschien kun je een plan maken waar je tevreden over bent (voorlopig in ieder geval) en wat ook is vol te houden. Voor mij werkt het goed me van te voren voor te stellen hoe het is, hoe het gaat voelen. Je krijgt meer wilskracht als je ook goed weet wat je wilt en waarom je het wilt. En als je je voorbereid op moeilijke momenten ben je beter gewapend tegen de zucht die ongetwijfeld komt....maar ook weer gaat.

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei nondetju:

toch nog geen blowtje gedaan vandaag, wat voelt dat stiekem goed

Weet je echt niet wat je wil? Of zie je er gewoon tegenop om het uit te voeren? (100% begrijpelijk en logisch)

Enne...Ik dacht altijd dat roken en drinken mijn 'rebellie ', mijn rock & roll waren. Ik ben nu veel rock&rolliger  blijkt achteraf.  Grappig 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei nondetju:

toch nog geen blowtje gedaan vandaag, wat voelt dat stiekem goed

Zie je, dit is wat je niet moet vergeten, wat voelt het goed. Dat je zelf de baas bent. Dat het gewoon lukt als je wilt. Dat moet je vasthouden. Vervolgens is het een kwestie van niet met jezelf gaan zitten onderhandelen. Ga maar wat anders doen. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik mag morgen om 13:40 naar de huisarts.

ik ben wel trots om mezelf dat ik nogsteeds niet geblowt heb, maar.. ik weet het echt nog niet of ik hier wel mee stoppen wil.. eerst maar is proberen een week of meer zonder te doen. daarna kan ik altijd nog de keuze maken of ik er echt mee wil stoppen.. ben benieuwd wat de huisarts zeggen gaat want hij gaf aan dat ik nooit zou kunnen stoppen zonder afkick kliniek.. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik heb al zon lijstje gemaakt op dag 1.

dat lijstje helpt inderdaad, als ik de behoefte heb pak ik dat lijstje erbij!

Ik ga morgen naar Deurne, naar "het tuinpad van mijn vader". waarom weet ik zelf niet,een onderbuik gevoel. ben benieuwd wat ik daar aan ga treffen.

ik denk om de "emotionele rollercoaster" weer ingang te zetten. dat doe ik voordat ik naar de huisarts ga. 

mijn ondernemingszin is al langere tijd verdwenen daarom vind ik het zo fijn dat mijn gevoel zegt iets te gaan ondernemen.

ik weet 100% zeker dat ik er vandaag geen ga roken! de drang om te roken is er wel maar als ik er aan toe geef zal het een gevoel van zwakte met zich meebrengen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cleo66 ik woon inderdaad in brabant, maar niet in deurne, woon er een half uurtje rijden vandaan. het liedje van Wim Sonneveld- het dorp gaat over het huis van dokter wiegersma (wat nu een museumpje is). daar ligt "het tuinpad van mijn vader". iets trekt me om daar te gaan kijken morgen.. ik ben benieuwd wat ik aan ga treffen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

huisarts is trots op mij, hij verwachte niet dat ik het in mijn eentje voor elkaar zou krijgen. het begin is gemaakt!

ik ben nog niet naar deurne geweest, dat is iets voor morgen :) ik hoop sterk genoeg in mijn schoenen te staan, om dit zo minimaal een maand vol te houden. heb wat onverwerkte dingen weggeblowt die ik eerst moet verwerken. daarna kijk ik verder of ik er difinitief vanaf blijf. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ja heb afgelopen jaar een goede vriend verloren. ik wil verder niet in details treden maar de politie heeft verder geen onderzoek gedaan; dus of het zelfmoord was ja of nee is niet bekend. de dag van zijn verdwijning zou die langskomen bij mij, hij appte of die langs komen maar ik liet weten eerst ff te douchen. letterlijk 10min. later had ik gestuurd dat die langs kon komen, maar nooit niks op terug gehad.

deze emotie zal binnen nu en 4 weken op me af komen. hopelijk sta ik er dan nog zo sterk in als nu. 

bedankt voor jullie lieve reacties! ook deze dag is weer tot een goed nuchter einde gebracht. weltrusten iedereen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dankjewel @Lika , het gaat inderdaad wel de goede kant uit met me.

Ik wacht nogsteeds op het moment dat het zwaarder gaat worden. ik weet niet waarom het mij zo makkelijk afgaat, en dat maakt me wel een beetje bang.

heb alleen last van zweethanden, en slapeloze nachten.. de drang is maar 1 dag aanwezig geweest. In het verwerkingsproces zit ik nog in de fase impasse/apathie. daar moet ik uit zien te komen! heb vandaag de psycholoog gesproken, en die gaf aan dat ik goed bezig ben maar wel hulp moet kunnen accepteren wat ik niet kan. 

zodra iemand in mijn omgeving naar de afkickkliniek gaat ben ik trots op ze dat ze die stap zetten; zodra ik te horen kreeg dat de afkickkliniek mijn beste optie was voelt het als falen. 

Ik ga lekker stug alleen door. voor mijn gevoel gaat alles nu prima

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hebt heel hard gewerkt aan jezelf. Als zij (op je werk) dat niet zien dan zijn ze best erg blind hoor. 

Ik denk dat die lovende berichten niet voor niks zijn. Ik wens je echt heel veel succes. Al kun je het ook zonder gewoon prima :)

Ga ervoor. Je kunt het.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...