Spring naar bijdragen

Do 15 aug 2019


bumperjim

Aanbevolen berichten

En ja nu achteraf kan ik ook lachen om Jopie haar posting, toen even niet. Als ik gedronken had, had ik het mij niet veel kunnen schelen. Nuchter wel. Maar goed, het is een proces he.

En nee ik had Quinn geen Relnicht mogen noemen, al meende ik dat op dat moment wel. Is gewoon een lieverd met ook maar 2 uur slaap. Kan het nu pas plaatsen.

Maar ik kan wel de dag nuchter afsluiten en dat is belangrijk voor mij. 

Hoop de rest van het  dagpact ook. En zoniet juist wel tikken hier. Dat is mijn mening. Dat mag.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn Jopie, nog eentje, kan ook niet tegen dat hele vroege.

Laatste wat ik wel wil aangeven is dat men hier NIET mag delen als men gedronken heeft??? Waarom mochten ik en Bor dat wel dan? Toen hoorde/las ik dat niet. Dan moet het voor iedereen gelden.

Moet men dan liegen of stiekem zichzelf wegstoppen???? Daar kan ik met mijn verstand niet bij sorry en ben ik het niet mee eens. Dit zou een veilige omgeving moeten zijn ook voor mensen die wel helaas hebben gedronken terwijl het hun plan niet was. Waar moeten die mensen dan naar toe?? Naar de kroeg?

Maar mijn mening, heb liever dat ze hier komen. Dan zich stiekem gaan verstoppen en doen alsof ze niets gedronken hebben terwijl het dan wel zo is. Is geen toneelspel dit mag ik hopen.

Fijne avond. Partner wil filmpje kijken in bed, ja heb ik ook wel zin in, hij wil meer maar dat mag, was een erg leuke dag, had ik nodig.. We zijn vandaag dichter bij elkaar gekomen. Voelt fijn.

Fijne avond.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het ook fijn om hier te -mogen- zijn, nuchter of als ik echt heel erg trek heb, of toch gedronken. Ik ben alleen wel van mening dat het niet zo helpend is misschien, als je hier dronken van alles schrijft dat dan het helpende er ergens af is.

Als iemand zich hier meldt en zegt gedronken te hebben (of drinkt) maar wel iets heeft aan een reactie (wellicht om op dat moment te stoppen) dan vind ik dat juist positief. En natuurlijk is het ideaalbeeld dat iedereen hier altijd nuchter aanwezig is. Maar dat is niet zo. Als ik voor mezelf spreek heb ik er wel wat aan gehad terwijl ik postte, terwijl ik gedronken had. Het heeft ervoor gezorgd bij mij om de rest weg te gooien. Dus er is voor alles iets te zeggen lijkt het.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

36 minuten geleden zei Smaragd:

[...]

Laatste wat ik wel wil aangeven is dat men hier NIET mag delen als men gedronken heeft??? Waarom mochten ik en Bor dat wel dan? Toen hoorde/las ik dat niet. Dan moet het voor iedereen gelden.

Moet men dan liegen of stiekem zichzelf wegstoppen???? Daar kan ik met mijn verstand niet bij sorry en ben ik het niet mee eens. Dit zou een veilige omgeving moeten zijn ook voor mensen die wel helaas hebben gedronken terwijl het hun plan niet was. Waar moeten die mensen dan naar toe?? Naar de kroeg?[...

 

 

Dit heb ik zo niet gelezen, is dat echt zo?

bewerkt door Fiet
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist zei Fiet:

Dit heb ik zo niet gelezen, is dat echt zo?

Nee hoor. Je mag alleen alcoholgebruik niet promoten/verheerlijken. De forumregels staan op het forum. 

Wat wel minder gewaardeerd wordt (althans door mij) is als je de hele nacht doorzakt en dan een heel draadje vult met incoherente tekst. Leidt meestal niet tot zinvolle discussies. De zinvolle discussie komt meestal the day after :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ergens is een alcoholverslaving toch niet zo heel anders dan de benzoverslaving. Daar posten mensen meestal ook met de nodige pillen op. Waarom zou dat dan hier niet mogen met alcohol op? Nogmaals, enige nuance moet er wel bestaan vind ik ook. Het moet niet ten koste gaan van zichzelf of anderen.

Ik vind het wel een interessant onderwerp.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Om nog even antwoord te geven op een vraag van gisteren: nee ik verveel me niet thuis, ik heb genoeg te doen. Ik drink niet uit verveling. Waarom dan wel?

Hans (https://hanswest.wordpress.com/) heeft als stelling dat mensen gebruiken om iets niet te voelen óf om iets wel te doen. Ik heb daar erg hard over nagedacht, wat wil ik dan niet voelen (ik kan niet zoveel bedenken, heb een tof gezin, een lieve verkering, leuk werk, genoeg sociale contacten) of wat zou ik dan wél willen durven (dat is ook moeilijk hoor!). Uiteindelijk kwam ik erop uit dat ik veel boosheid in me heb. Waar die dan vandaan komt, geen idee? Die boosheid wil er soms uit, maar mijn 'beschaving', mijn 'sociale training', mijn normen en waarden maken dat ik dat onderdruk. Pas met wat glazen wijn op komt het eruit en dan ben ik ook bikkelhard. Als ik het de volgende dag teruglees wat ik heb geschreven op een forum ofzo, dan denk ik vaak, sja, ik ben het ook nuchter wel eens met de portée maar de woorden hadden anders gemogen. Die boosheid, daar moet ik dus iets mee. Denk ik. Maar dat betekent ook dat ik erover moet vertellen tegen iemand en dát vind ik dan wel weer een dingetje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Terwijl mijn eerdere reactie op jou @jopie, misschien een beetje stom over is gekomen, vind ik je bijdragen waardevol. Ik viel ergens over maar dat is allang weer okey. 

Ik ben het verder heel erg met je eens. Er gebeuren dingen die ik ook niet vind kunnen. Top hoe je dit aangeeft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herkenbaar, @Fiet, maar er zijn maar heel weinig mensen in staat de wereld te veranderen door er boos op te zijn. De meeste hebben vooral zelf last van die boosheid. Ik heb zelf veel rust gevonden door me te realiseren dat het vaak beter is je te beperken tot zaken waar je echt iets aan kunt doen. Dat kwam door zelfonderzoek, geholpen door ideeën uit een soort mindfullness programma.

bewerkt door Bob
Typefoutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 minuten geleden zei bumperjim:

Als je boos bent op alles en iedereen ligt het probleem meestal bij jezelf en niet bij alles en iedereen :) 

Als t 1 persoon was geweest had t ook aan die persoon kunnen liggen. 

Lastig joh. Koop een boksbal. Of een drumstel, heeft mij vaak gered na een werkdag. 

Lol ja dat weet ik, dat het aan mij ligt. Ik ben een sukkel, rationeel kan ik het allemaal prima snappen en uitleggen. Nu nog "even" doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dusss. Rookvrij, Dagpact in de tas. Leuk uitstapje gemaakt, morgen een weekje op vakantie...en toch en toch

VRAAG IK ME #~%&^/ AF WAAROM IEMAND 3! PANNEN NODIG HEEFT OM 10 LOEMPIAATJES TE BAKKEN EN WAAROM DIE NU IN DE GOOTSTEEN LIGGEN!

Over boos gesproken. Verder alles goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...