Spring naar bijdragen

Do 15 aug 2019


bumperjim

Aanbevolen berichten

Goedemiddag allen, mag ik even met de deur in huis vallen? Ik zit met een dingetje en me verstand en gevoel zeggen weer is verschillende dingen... wat is wijsheid? Ik probeer het zo kort mogelijk te houden.

Mijn ex en ik zijn nu bijna een jaar uit elkaar (waarom laat ik even in het midden maar alcohol speelde een grote rol) we besloten wel vrienden te blijven en zagen elkaar dus nog af en toe. Praten over dingen is voor mijn ex heel moeilijk omdat hij Asperger heeft, dus ik weet eigenlijk nooit wat er in hem omgaat maar dat had ik geaccepteerd. Maar nu kwam een paar weken geleden er toch heel moeizaam uit dat hij mij terug wilde, en ik moest daar helaas op antwoorden dat ik dat niet zag zitten en dat leek hem niet veel te doen. Maar nu is het helemaal mis met hem, hij drinkt de hele dag, hij gaat niet meer naar zijn werk en stuurt mij wanhopige berichten (incl. dat hij dood wilt). Ik weet niet wat ik hier mee aanmoet, ik heb gezegd dat ik hem niet kan helpen, dat hij zelf moet opstaan en vechten en hulp moet zoeken. Gister heb ik ons Messenger gesprek beëindigd met de woorden dat hij me met rust moet laten.... Maar nu knaagt het.. ik zie hem in mijn hoofd verdrietig in zijn kamertje zitten tussen de halve liters, wanhopig en met verdriet... (en ik weet hoe dat voelt) hij kan zich niet uiten door zijn autisme.. misschien zelfs niet zelfstandig om hulp vragen. 

Mijn gevoel zegt "haal hem op en leg hem in bed, verzorg hem en help hem er weer bovenop" Mijn verstand zegt " hij moet het zelf doen, het is niet mijn verantwoordelijkheid en je moet niet het risico nemen zelf weer te gaan wankelen". 

Zijn moeder bellen heeft geen zin.. dat heb ik al eerder gedaan maar dat is zo'n ontzettende struisvogel... ze belt hem dan op en als hij zegt dat het prima gaat is daar de kous mee af... 

Wat te doen...? 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Lika:

Hond is bijgekomen. Onze hond zat aan de riem (want dat die je bij je hotel in een vreemde omgeving ) de herdershonden kwamen van de andere kant. Recht op hem af en hap. Ik was er zelf niet bij, maar kan me bijna geen spelen voorstellen.

Hij bloedde een beetje, maar alleen oppervlakkig wondje. We hebben mazzel.

Hij kijkt weer ouderwets eigenwijs en zit ouderwets hijgend bij ons in de auto op de péage. Gelukkig.

Nee das geen spel hè

die andere liepen dus los snap ik. Wat een kzak om een hond los te laten lopen die daar duidelijk niet geschikt voor is. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Sowhat ik weet het niet. Zelf heb ik hier geschreven als ik had gedronken, als ik wilde drinken, als ik echt heel erg niet wilde drinken en zelfs terwijl ik dronk. Ik durf te zeggen dat het feit dat ik hier altijd terecht kon, me elke keer heeft geholpen, kleine stapjes tot waar ik nu sta. 

@Elfje dat is een moeilijke he, iemand zien verdrinken en niets kunnen doen. Wellicht is het een idee om hem aan te bieden samen naar de huisarts te gaan? Dan kun je wellicht iets in gang helpen zetten. Laat het je eigen proces niet overnemen. Exen loslaten is lastig, de mijne hangt ook nog regelmatig om m'n nek. Godzijdank alleen figuurlijk trouwens. 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lastig Elfje

Je verstand heeft gelijk denk ik (zoals gewoonlijk). Als alcohol een grote rol speelde bij het uit elkaar gaan... Je kan niet in zijn plaats stoppen. Je bent (neem ik aan) geen professionele hulpverlener en zelfs al was je een pro hulpverlener dan zou je niet de juiste persoon zijn juist vanwege de geschiedenis. 

Ja tuurlijk kan je je gevoel volgen en erheen maar dan zitten jullie binnen de kortste keren weer in een spaghetti van hele of halve liefdegevoelens, alcohol, autisme en wat niet all meer. Je bent niet meer samen hè.

Misschien is het eindresultaat wel dat jullie beiden de hele dag aan de drank raken. :( 

Ik zou hem doorverwijzen naar hulpverlening.

Ik vul een hoop in natuurlijk, tis maar een mening gebaseerd op een paar regels tekst.

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier ook een uitvaart gehad vanmiddag, emotioneel maar ook fijn om er bij geweest te zijn.

@Kohtje ik ben erg benieuwd naar het bezoek bij de dierenarts vanmiddag
@Lika wat een schrik !
@Elfje ik sluit me aan bij de adviezen, let goed op dat je niet weer betrokken raakt en bied alleen aann om samen naar hulpverlening te gaan en leg het daar neer !

Verder ben ik weg hier vandaag, vervelende sfeer waar ik geen zin in heb. Tot morgen !

 

bewerkt door Vol
Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 minuten geleden zei Bor:

Ik ook. Daar zijn geen geschreven regels of richtlijnen voor. Kom nou, gelukkig niet, wil ik eigenlijk zeggen.. want dit is toch waarvoor we hier komen lijkt me.

Anders ging ik wel gezellig naar een theekransjes- forum. Of mag je daar liever geen thee drinken?

 

Mwoa ook het theekransjesforum houdt niet van bezopen deelnemers denk ik. Heeft minder met thee te maken dan met alcohol.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even tussen alle andere 'situaties' door een op-de-hoogte-houdertje..
Ons hondje is niet meer. De bloedtest gaf aan dat z'n nieren en lever hem behoorlijk in de steek hadden gelaten. Hij was op.
Hij is in een mum van tijd in m'n armen overleden. Nu enorme opluchting, berusting en ruimte voor verdriet door de onomkeerbaarheid.
Hij was goed.
Het is goed.
We namen hem mee naar huis en de jonge hond heeft gesnuffeld, hem uitgedaagd met een balletje, nog een paar keer gesnuffeld, en
toonde toen geen belangstelling meer. We hebben hem daarna naar het crematorium gebracht en daar definitief afscheid genomen.
Volgende week halen we z'n as op. Wat we daarmee gaan doen weten we nog niet.
 We zullen nu bezig gaan met wennen aan 'met z'n drietjes'... Alle tijd.
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 uur geleden zei Lika:

@spirit hou je taai en @bolletje hoop dat de droom uit je systeem verdwijnt. Kan soms de hele dag meelopen....

Ja vervelend is dat hé? Net zoiets als een fikse kater. bah.

Lieve Kohtje Heeft jouw hond veel pijn? Soms hebben die ouwetjes gewoon geen zin om te eten of zo. Is er voor de rest misschien niet zoveel  aan de hand. (hoop ik ) Ik heb het niet zo goed gevolgd sorry maar zat met m'n eigen spruitje, die het overigens weer erg goed doet. Misschien komt het mer haar ook weer goed.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allen, dank voor het lieve welkom. Ik ga mijn best doen zorgen dat het gewoon weer lukt.

Elfje: even praktisch, als jullie pas een jaar uit elkaar zijn dan ken je vast zijn huisarts en hij/zij kent jou en jullie verhaal. Mogelijk is dat een handige ingang voor hulp aan je ex. 

Kohtje, gecondoleerd met je verlies.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat ontzettend erg Kohtje, wat zullen jullie verdriet hebben en die lobbes missen. Je hebt er goed aan gedaan kerel, en naar het dier gekeken i.p.v. naar jouw en je vrouw haar behoefte. Zo knap. Ik hoop dat de jonge hond jullie er een beetje door kan trekken, en dat je vannacht toch goed kan slapen. Het is goed zo.:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...