Spring naar bijdragen

Dinsdag 30 juli 2019


Yvonne

Aanbevolen berichten

@spirit de meerwaarde is niet om anderen te laten zien dat ik kan drinken. En ik genoot er wel van, ja. Ik wil er alleen voor waken dat ik het bij hoogstens 3 glazen hou. (Is misschien nog wel teveel, 2 is beter) Het punt is dat ik dit nog nooit heb uitgeprobeerd, hoe dat op de lange termijn zal gaan na een lange tijd niet drinken. Zolang ik niet om de verkeerde redenen drink - dwz emoties wegdrinken- en het bij 3 glazen hou- en zeker niet alleen drink -wil ik het proberen. Zodra blijkt dat ik weer de grens over ga wordt het anders. Dan moet ik onder ogen zien dat ik voorgoed moet stoppen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Fruitvlieg2019:

Maar uiteindelijk is stoppen met drinken bij mij slechts een onderdeel van niet verslaafd leven. 

Fruitvlieg dank! Dit is raak voor mij. Niet verslaafd leven. Aan verslaafd leven ziten een boel aspecten, kom ik nu al niet drinkend achter.

Bijvoorbeeld in mijn geval ook roken,eet en werk gerelateerd. Alleen die belangrijke ene (drinken) zorgde voor het niet kunnen zien, laat staan iets mee doen, van de andere zaken.

Ik ontdek meer en meer over leven. Net als een legpuzzel die ik maak. Alleen is ie nooit 'af.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha @knakker ik log net nog even in. Anderhalf jaar geleden ben ik gestopt met drinken omdat ik het gevoel had dat ik de controle kwijtraakte en ik dronk vanwege verkeerde redenen (emoties wegdrinken) het idee was om minstens 3 maanden niet te drinken om de gewoonte eruit te krijgen. Dat is anderhalf jaar geworden (3 maanden voelde als te weinig) ook een traject gevolgd bij kick your habits, waarbij ik leerde slechte gewoontes te vervangen door goede, en op andere manier met bepaalde emoties om te gaan. Nu ik 2 x heb gedronken, voelt dat heel anders dan vroeger. Ik voel niet meer dat ik iets wegdrink zeg maar. Ik wil alcohol daar ook niet meer voor gebruiken. Wel voelde ik na 1 glas al een lichte roes waar ik ook van genoot. Ik genoot ervan om vandaag op een zonnig terras een glas koele wijn te drinken uit een mooi glas (zonder het aan te moedigen, maar om antwoord te geven op je vraag) wat de toekomst brengt weet ik niet. Misschien denk ik over een tijdje wel: dit was geen goed idee. Dan ben ik daar achter. Maar ik voel me nu niet 'gevangen' en snak ook niet naar het tijdstip dat ik weer 'mag.' Ik ben er wel veel mee bezig, ja. Omdat ik me ook af vraag: kan ik dit? De meeste mensen hier ontraden het immers en ook ik ben een alles of niets persoon. Wanneer ik weer ga drinken weet ik niet. Maar ik wil nooit meer terug naar eerst. Hoop dat ik hiermee niemand aanmoedig of wat ook, dit is hoe ik er nu insta.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

met de nadruk op NU Rosee
beide keren meer gedronken dan je van plan was
geen controle over gehad dus
en na de 1e keer leek je ook wat geschrokken of teleurgesteld
het klinkt niet als een plan dat je uitvoert
meer als het goedpraten, jammer
nou heb je nooit geschreven dat je echt wilde stoppen dus ja
maar toch, het klinkt ook niet echt zo dat je weet wat je doet
of vind jij zelf van wel?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het voelt voor mij niet alsof ik iets goed praat. (Of ik doe het onbewust, dat kan) ja de eerste keer waren die 4 glazen teveel. En voelde daarna onwennig, want: waarom zou ik denken dat ik dit kan? Toch merk ik wel echt het verschil hoe ik erin sta vergeleken met vroeger. Ik wil er gewoon mee om kunnen gaan, ipv 'nooit meer'. Zou dat dan echt niet kunnen? Ik ben bang dat ik het misschien zelf uit zal moeten vinden...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat ik een nieuwe test moet doen. De volgende keer (pas over een week of meer) wil ik niet meer dan 2 glazen. Als ik ook maar enigszins bij mezelf merk dat ik daar moeite mee heb, is het weer afgelopen met dit 'experiment.' (Pff sorry dat ik hier zo over uitwijd allemaal)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

daar ben ik ook bang voor;)
ik weet ook niet goed wat bewust en onbewust is bij jou
maar het is altijd goed om daar stil bij te staan af en toe
desnoods achteraf pas, we herkennen vaak onze grenzen
pas als we er overheen zijn gegaan, (of een ander er over is gegaan)
nou meis, ik ben ook wel benieuwd hoor hoe je het gaat doen:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dat is ook zo knakker
een paar hele verstokte stoppers hebben me dat ooit laten weten
maar dat was allemaal heel pril dus nog toen
en daarna nooit meer wat gehoord
dat maakt mij wel wat sceptisch
+ mijn eigen ervaringen in het jarenlang gecontroleerd drinken
vóór het uit de hand liep en ik ging sjoemelen
misschien zou ik ook nu wel kunnen
en zeker lonkt het soms
maar zoals Els Noorlander hier vaker komt vertellen
dan houd ik iets in stand/wakker
wat ik liever in coma houd.
mijn leven is zo veel rustiger en fijner geworden zonder drank
en ook al zou ik 1/2 jaar of 3 jaar het aankunnen op wilskracht
met mate(n) te drinken, het zou idd voelen zoals Fruit schrijft
alsof ik een enkelband draag, die me voortdurend aan niet vrij zijn herinnert

en nu lekker slapen
en daar helemaal niks voor nodig hebben meer, heerlijk
nou ja af en toe mijn flowmat/fakirmat
slaapwel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor de reacties. Ik weet t ook niet meer precies, misschien hou ik mezelf voor de gek. Zit ik mezelf zonder dat ik het weet te triggeren door dit te doen. Ik zou het heel erg vinden om weer terug bij af te zijn. Ik ga hier nog eens goed over nadenken allemaal. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Bor:

Bij gecontroleerd drinken voel ik me niet gevangen en ook niet vast geraakt in of door drank. Dat is juist wat gecontroleerd drinken niet is namelijk.

Ik meld me droog af voor vandaag. Morgen lekker weer varen. 

Welterusten allemaal.:moon:

Precies! Voel mij juist gevangen in het mantra: ik mag nooit meer drinken in mijn leven. En dat is voor altijd gestopten zo lastig te begrijpen, dat wij hier anders over denken. Maar wel goed dat het hier op het forum naast elkaar kan bestaan. 

Gister niet gedronken zoals afgesproken. Heerlijk kort maar krachtig geslapen. 6 uur aan 1 stuk, echt vooruitgang. Zo blij mee. 

En nu vond ik het dus wel heerlijk dat hij steeds tegen mij aan kwam liggen. 

Douchen en dingen doen, heel lijstje gemaakt, hou van lijstjes. Kan altijd dingen skippen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Niels:

Beter lezen Smaragd. Ik trok slechts de mooie vergelijking van Fruitvlieg door van de gecontroleerde drinker als een gevangene met een enkelband. Fruitvlieg schreef toch ook niet dat gecontroleerde drinkers daadwerkelijk een enkelband omhebben?

Interessant overigens dat je telkens weer de wereld op z'n kop weet te zetten in je drang om te mogen blijven drinken: je zegt dat je je gevangen zou voelen 'in het mantra van nooit meer te mogen drinken'. Hoor ik hier een verslaafde zichzelf vergoelijken? Als je werkelijk gestopt bent vanwege alle verslavingsellende die je niet meer wilt, dan voel je je volstrekt niet beklemd door het idee 'niet meer te mogen drinken', nee, daarvoor in de plaats komt juist een grote blijdschap dat je niet meer hoeft te drinken. Maar ja, heb je dat licht (nog) niet gezien, dan blijf je in de duisternis ronddolen, nietwaar?

Wat jij wil toch? Maak dat er maar van, man je kent mij niet. Generaliseer en veroordeel dan ook niet. Ik laat jou in je waarde, laat mij dan ook in mijn waarde. Fijne dag. Ben weg :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat voor jou dé weg is is niet voor iedereen dé weg  @Niels
Voor jou is stoppen makkelijker dan minderen, dat kan voor een ander heel anders liggen. 
Mensen zijn nou eenmaal verschillend, dus de manier waarop zij met een probleem om moeten / kunnen gaan ook. 



 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen, log net in, het maakt wel wat los dat gecontroleerd drinken en dat is best logisch. En het gekke is nu dat ik me in alle reacties wel herken. Ik werd wakker met een soort van onbestemd gevoel, misschien wel schuldgevoel ja. Vanwege die negatieve associaties met alcohol van vroeger. Daar ben ik immers aan gewend, dranken=ellende. Terwijl ik er nu misschien wel normaal mee om kan gaan. Maar misschien ook niet. Ik heb het gevoel dat ik pas echt kan beslissen als ik keihard onderuit ben gegaan. Maar: is dat niet allang gebeurd en is dat niet de reden dat ik me hier heb aangemeld? Maar: nu heb ik de gewoonte doorbroken en veel geleerd dus het is nu toch anders? Maar: is het me uberhaupt dit allemaal waard om er zo mee bezig te zijn, die hele drank? Waarom ben ik in godsnaam van het jaarpact af gegaan? Maar: het doel was toch gecontroleerd drinken wat ik nu probeer? Maar: waarom denk ik dat ik dat kan, Els Noordlander zegt toch van niet? Etc etc etc. Dit zijn dus de gedachten die in mn hoofd malen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cleo66 denk dat jij idd een fase verder bent. Bij jou is de knop echt omgegaan. Bij mij is de knop maar tijdelijk omgegaan. @Niels een 'would be' alcoholist, zou mezelf graag wijsmaken dat dat zo was, vind dat eigenlijk een gevaarlijke benaming. Alcohol had een veel te grote invloed op mijn leven. Minstens 2 x per maand 2 flessen op feestjes en bijna iedere dag 5 glazen/1 fles dronk ik. Soms een tijdje niet, maar nooit lang. @Bor wat goed dat je dat biertje niet hebt opgedronken. Ik neig er inmiddels steeds meer naar om er maar weer helemaal mee te kappen. Voel me door al deze tegenstrijdige gedachten in mn hoofd uit balans.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...