Spring naar bijdragen

Dinsdag 30 juli 2019


Yvonne

Aanbevolen berichten

Het klinkt heel gek @Moeps maar ik wil weer 'gewoon' kunnen meedoen en net zoals 'normale' mensen een of twee wijntjes kunnen drinken. Ik hoop dat ik nu, na anderhalf jaar, heb geleerd om op een andere manier met emoties om te gaan dan ze te verdoven. En niet meer in die valkuil te stappen. Het gaat me niet eens zozeer om die 1 of 2 wijntjes als om het feit dat ik mezelf wil bewijzen dat ik het nu wel kan. Tenminste ik denk dat het zoiets is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik snap dat wel. Is natuurlijk een ideaalbeeld. Weer net als iedereen gewoon kunnen drinken. Voor mezelf hoop ik dat ik op een gegeven moment de knop om heb en dit niet hoef te proberen. 

Ergens knaagt toch wel dat 'normale' mensen die 'gewoon' wat drinken daar niet van tevoren al zo mee bezig zijn, zoals Smaragd ook eigenlijk zegt.

Ik zou zeggen doe wat goed voor je is, maar mocht je voelen dat je gaat glijden, ga dan gauw weer terug naar de kant! En dat is dan ook niet erg.

Veel plezier strakjes!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Onrust van het niet drinken? Ik herken dat bij mezelf zelf helemaal niet. Niet meer in elk geval. Maar het is wel goed uitgedrukt door @Denise79, want ik herken het wel bij een aantal anderen die hier schrijven. Juist bij die mensen die nog niet zo lang gestopt zijn of af en toe (willen) drinken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik herken de drang wel, ik kon kort na te zijn gestopt mijzelf enorm pesten met de gedachte dat als ik voorheen een beetje “normaal” had gedaan ik nu niet helemaal droog hoefde te staan. Stomme ik had het verziekt voor zichzelf! Die gedachte maakte mij soms aan het twijfelen. Ik wilde gewoon weer “normaal” zijn. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag, 

Hier alles droog. 
Ik merk dat het moeilijk is om met levensdingen om te gaan zonder de escape van alcohol. 
Het rare conflict met de leerling, het omgaan met geld. Gun ik mezelf nou wel of geen loungeset/koptelefoon terwijl ik moet sparen voor de torenhoge notarisrekening...
Mn hele leven moet ik mezelf dingen ontzeggen. Dus vooruit. Op afbetaling maar weer. Er komen betere tijden aan dus het kan geen kwaad. Dan heb ik toch nog een paar weken fijn in mn serre keuken. 
Maar dan niet piepen en gewoon weer verder met de huisklusjes. Opruimen, schoonmaken, verfen, weggooien, vernieuwen vernieuwen. Transformatie. 
Het leven als alcoholist is eigenlijk heel simpel. Dronken worden en de kater uitzitten. Het echte leven gaat aan je voorbij. 
Maar dat is het natuurlijk ook niet. De romantiek van alcohol is bij mij al lang vervlogen. 

Kop koffie en weer verder aan de slag. De eeuwige klusjes waar geen einde aan lijkt te komen. 
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja inderdaad, als je drinkt hoef je niet te transformeren. Zolang het niet in elkaar stort is het prima.  Het is inderdaad best lastig als er geen eind lijkt te komen aan al die klussen. Maar het kan wel bevredigend zijn. Ik ga er morgen ook weer mee verder. Keukenkastjes boven schoongemaakt, ik had motjes. Morgen is beneden aan de beurt. Weggooien wat over de datum is etc.

Cleo wat vervelend allemaal. Klinkt niet als een leuke werkomgeving. Heb je nu ontslag genomen?  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

13 minuten geleden zei CoconutWoman:


Het leven als alcoholist is eigenlijk heel simpel. Dronken worden en de kater uitzitten. Het echte leven gaat aan je voorbij. 
 

Dit, duizendmaal dit. 

Ik weet nog heel goed, toen ik elke dag zoop, dat ik tegen mijn vrouw klaagde (alsof die er wat aan kon doen), ik heb het gevoel dat het leven me als stront door de vingers loopt!!!

heel vaak had ik dat gevoel. En nu nooit meer. 

Met de kop erbij blijven. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

23 minuten geleden zei Cleo66:

Sorry voor mijn geklaag steeds jongens , maar er schijnt geen eind aan de ellende te komen 

Neem het jezelf in deze situatie niet kwalijk. 

Je hebt wel grotere problemen dan een eiersalade. Klinkt alsof je daar niet paste. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cleo66 wees blij dat je daar weg bent, echt dat was idd niet je plekkie. Had je het wel gezegd van je zwager? Kan mij er niets bij voorstellen op mijn werkplekken. Had letterlijk zelf een eiersalade gemaakt thuis en degene die het had gezegd. Had een eiersalade in het gezicht gehad!

Bemerk ook dat je niet lekker in je vel steekt. Die boksbal heb je die nog? Even er goed op rammen/energie kwijt. Sterkte lieverd !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

59 minuten geleden zei Sowhat:

Betaal je niet veel meer op afbetaling door de rente@ Coconutwoman? 

Jazeker. 
Het is tijdelijk. In het najaar ga ik er fors op vooruit, dus kan ik het makkelijk afbetalen. 
Maar je hebt gelijk. Voorzichtigheid is wel belangrijk. Ook hierin kan ik mateloos doorschieten. 
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cleo66 wat een nare werkomgeving zeg, maar beter dat je daar weg bent. Snap dat dit het laatste is wat je erbij kan hebben. En bellen over eiersalade?!:blush: ik heb toch gedronken vanmiddag, 3 glazen wijn. Ik wist eigenlijk al dat ik dat ging doen. Een vriendin wilde er eigenlijk nog wel 1 en ik kwam even in de verleiding maar toch niet gedaan. 3 is voor mij de max. Ik weet wel dat het hier afgeraden wordt maar ik wil na anderhalf jaar toch weten of ik dit kan. Maar ik begeef me op glad ijs dat weet ik. Nu voorlopig weer even niet. Merk ook dat ik na 2 glazen wijn zin heb om te roken, waar ik 1 jaar en 2 maanden geleden mee ben gestopt. Maar dat is absoluut een no go.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...