Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

5 uur geleden zei Myle:

Ik lees de afgelopen dagen mee op het forum en post soms iets. Merk dat ik het soms lastig vind om echt iets te zeggen. Bang om complete onzin uit te slaan. 

Ik zie hoe velen juist nu vertellen hoe fijn het is om deze tijd nuchter te doorstaan en daar kan ik best wel inkomen. Ik merk alleen ook wel een soort afstand. Persoonlijk misschien. Het is niet zo dat ik jullie niet- drinkenden als een compleet andere groep ervaar alleen het is soms confronterend om te lezen dat zgn 'ex' alcoholisten zo goed omgaan met de situatie nu. Waar ik nu nog steeds vaak een potje ervan maak. Ja. confronterend vooral.

Geloof maar niet dat alle "ex" alcoholisten het makkelijk hebben in deze situatie. Ik denk dat het voor niemand makkeljjk is, alcoholist of ex of nooit een druppel gedronken. Je twijfels en angsten hebben gewoon bestaansrecht op de dagdraad. Daar is dit forum voor. Het forum is niet alleen maar om elkaar te vertellen hoe fantastisch we zijn dat we dit ff makkelijk vinger in de neus doormaken omdat we zo moeiteloos gestopt zijn zonder enige craving. Want zo is het echt niet.

Sterkte Myle en blijf schrijven

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja! Schrijf vooral. Ook op de dagdraad nu. Ik.las dat je de hond uitliet: top!

En ik heb gisteren anderhalve bak.ijs gegeten. Mocht van mezelf. Wright watch punten voor ingeruimd, maar wel.toegegeven aan een craving naar zoet. (Spanning gerelateerd)

Ik worstel ook..Niet drinken gaat gemakkelijk bij mij ja. Nu. Maar mijn behoefte aan ijs zegt me wat, mijn irritaties zeggen me wat. Ik ben maar een armlengte weg. Ik schrijf hier om.alert te blijven. Want dat is nodig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Drukke tijden of niet,ik moet ook gewoon elke dag er voor knokken @Myle,ik snap jou wel,en de muren komen ook regelmatig op mijn af,en ik heb er ook wel een potje van gemaakt,maar weet dat je elke dag opnieuw kan beginnen,elke dag is er weer een,gewoon stapje voor stapje 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik heb mijn jaarlijkse zak paas schuimpjes gisteren op
achter elkaar tot ik misselijk was. niet drinken is niet
niet meer kompenserend gedrag vertonen.
en nu maar hopen dat ik  niet weer een zak ga kopen☺
zo lang ik op dit forum blijf en schrijf, blijf ik alert.
hoef niet perfect te worden, wil wel bewust blijven
en soms zien hoe ik nooit meet terug wil
ik had toevallig die worsteling waar jij nu nog midden in zit
vóór ik dit forum ontdekte. voor mij bleek dit forum ontdekken
de knop die ik al jaren zocht. toeval? of was ik er gewoon eindelijkl
aan toe? zo zat van mezelf als drinker? ik zal het nooit weten.
maar ik ga niet weg hier voorlopig. jij ook maar niet hoop ik.
er valt zo veel te halen. soms bevestigend, soms konfronterend
so what?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankjullie voor het reageren. Had ik even nodig geloof ik. 

Ik was overigens niet in de waan dat het voor wie dan ook nu makkelijk zou zijn. Ik denk dat ik even een beetje viel over de kloof die ik voelde wat betreft in deze rare tijd (nog) drinken of juist niet. Ik merk dat ik dat lastig vond. Misschien wel omdat het contrast voor mijn gevoel best groot leek. Heel overtrokken gezegd "Als ik nu nog zou drinken zou ik de hoeveelheid flink opgehoogd hebben" tegenover "Nu ik niet meer drink voel ik me haast onoverwinnelijk". (Niet letterlijk woorden die ik las dus en sterk overdreven).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar 1 bak ijs @Lika. Ach wat zou het. Het is al vooruitgang dus :) Ik las vorige week op een prepper forum dat het juist in tijden van crisis belangrijk is om jezelf iets lekkers te gunnen!

@Maverick Ja ik ben geboren in Utrecht (...) Nu alleen in het epicentrum in Brabant. Maar hou wel moed ondanks dat. Dankjewel en een hartje terug!:heart:

 

 

bewerkt door Myle
Stukje verwijderd ivm herkenbaarheid
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog even een ding. Ik geloof niet in een hek om Brabant. Of in schuld. We zijn 1 land en ik hoop dat mensen zich zullen houden aan de adviezen die echt nodig zijn. Ik ben dan 27 en daarmee vrij "jong" maar ik besef me goed dat ik roofbouw heb gepleegd/pleeg op mezelf. Bij mijn intake werd er vast niet voor niks gevraagd naar vitamines die ik slik. Ik ben niet panisch maar ik denk wel realistisch. Ik hoor bij die zwakkere groep momenteel. Daarom houd ik afstand en erger me enorm aan mensen die het boksen of elleboog geven zogenaamd grappig vinden. Alsof dat hip is nu. Ik gaf gisteren iemand de volle laag die dat zo deed omdat ik me zo frustreer erover. Misschien kon die ander er niet zoveel aan doen maar pf. Ik doe mijn best en ik zie anderen hun best doen. Ik kan dan echt niet tegen dit soort dingen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pffff als dat elleboog stoten nu nog steeds grappig is dan zijn die mensen ook wel heel makkelijk heel lang te boeien. Vertellen zeker ook al 20 jaar lang dezelfde mop.

Van mij mag iedereen zn ellebogen dicht bij zich houden. Daar doen ze ook alle deuren mee open en dicht. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kwam vanochtend om half 8 een goede kennis tegen in het dorp, gek genoeg met het virus heb ik nu geen eens zin meer om een praatje te maken. Het was hallo hoe is het? Grote boog om elkaar heen makend, beide lachend als een boer met kiespijn want zo leuk is het nu niet, niet eens de pas ingehouden en vlug weer door. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben erg emotioneel merk ik. Heb veel behoefte aan contact ook, terwijl dat juist niet zo goed mogelijk is. Slapen is een uitvlucht soms. Vaak werkt dat ook averechts en ik word er juist extra uitgeput van. Ik wil het maar het gaat niet en dat geeft dan frustratie. En een nog groter gevoel van uitgeput zijn. Nu dwing ik mezelf in bed. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Snap het, ik ben 6 april  maandag jarig btw. Had ik je ook al gezegd. Voor mij is dat morgen omdat ik vandaag gewerkt heb. Je bent niet alleen.  Dwingen heeft geen zin. Weet je ook wel, kan ik nog wat doen nu? Mijn wekker staat om 12 uur, geen verplichtingen. Mijn broers komen op mijn verjaardag, vier het echt pas, na de corona. Geen zin in een feestje maar wel een jaar ouder en belegen. Nogmaals niet zo hysterisch doen, doe ik ook niet haha

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Vandaag uiteindelijk toch een gesprek gehad met iemand van de kliniek. Die is nu gesloten maar gaat waarschijnlijk over een kleine 3 weken open en dan kan ik er ook meteen terecht. Maar vanmiddag hebben we het gehad over wat ik in die tussentijd nodig heb of wil. Thuis detoxen is een optie maar daar wilde de arts nog even over overleggen. Hoor ik morgen meer over. Voor nu heb ik alvast meer controle en toezicht. Heel moeilijk om te aanvaarden maar ik weet dat het even nodig is. 

Ik geloof bijna dat het me kan lukken. Met een hoop (voorgeschreven) pillen maar geen wodka. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...