Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

 

Op 20-2-2020 om 01:09 zei Myle:

ze wilde het vandaag vooral hebben over hoe traumaproblemen me eigenlijk laten "blijven drinken". En ik blijf dan een beetje achter met een idee van geen idee. Ik wil er wel op ingaan maar het lukt niet altijd zo goed.

Nee natuurlijk niet, je bent al weken aan het drinken. Je zit er midden in dus het lijkt me logisch dat je daar geen zinnig woord op kan zeggen. Verwacht ze dat dan van je? Dan weet ze niet wat je toestand is denk ik.

Het is nu eerst van belang om op gang komen en je dagelijkse dingen te doen, zoals schoonmaken en koken en goed voor jezelf zorgen. Lukt het je een beetje om wat te ondernemen?

bewerkt door Lonster
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt Manou, Lika en Rosee.:rose::rose:

@knakker Die fristi is inderdaad niet meer zo lollig. Ik denk er wel nog steeds aan toch. Het is voor mij ergens een soort iets geworden. In positieve zin. Ik heb nu ook gewoon zin in koude fristi :blush:

@Lonster Heel lastig (om iets te ondernemen). Het is carnaval om me heen nu. Niet dat dat me triggert om te drinken trouwens. Het kan wel zo zijn dat ik erop uit kan gaan en sociaal kan doen. Misschien helpt me dat ook wel. Ik moet ook wel eea aan huishouden doen en psychisch ben ik er helemaal niet nog. 

Mijn psychologe weet volgens mij wel waar ik tegenaanloop trouwens, maar het lijkt me voor haar ook lastig als er niet meteen hulp is. Dat ik moet wachten. Ik geloof niet dat ze onwillig is. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

15 uur geleden zei Myle:

het lijkt me voor haar ook lastig als er niet meteen hulp is.

Dat begrijp ik niet. Je psychologe is er toch om jou hulp te bieden? Voor waar je nu staat? Ze kan je toch helpen met je plan. Wat kun je vandaag doen om jezelf op de been te houden, voor jezelf, je kat en je huis te zorgen en te voorkomen dat je je terug trekt. Je moet niet sociaal doen natuurlijk. Je schreef laatst dat je naar de inloop wilde gaan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lonster Zij is er om te helpen ja. Daarvoor word ze betaald. Ik moet ook wel daarin mijn bijdrage leveren. Dat doe ik niet zoals ik zou willen. Aan de ene kant zou ik ook niet zo goed weten of ze hierin wel echt mijn herstel of gezondheid vooropstelt. Ik zou trouwens niet weten wat me op dit moment op de been zou kunnen houden.

Misschien is het nu wel het carnaval. Ik heb absoluut geen drang of behoefte om mee te doen (met verkleden en ook dus heel veel alcohol) Ben niet opgegroeid in zo'n cultuur al is het ook lastig te zeggen hoe of waar dan wel.

Ik heb yoghurt en vers fruit ingeslagen. Daarnaast nog andere zuivel. Dat is hoop ik even genoeg. 

@Cleo66 Ik weet het. Ik voelde me niet goed genoeg. Ik had er wel graag bij willen zijn eigenlijk. Geeft enkel maar weer hoe dit nergens op slaat. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat heel erg langzaam iets beter. Mijn huis uit komen is nog een erg groot ding. De meeste tijd trek ik mezelf terug. Het lukt het vooral psychisch niet. Maar, vandaag stond ik vroeg op. Ik heb wat gedaan aan de was en huishouden en tussendoor stond de tv aan. Als Utrechts of uitheems persoon is het best vreemd om te luisteren naar omroep Brabant; "Fijnfisjenie". Kan het niet eens uitspreken!! Maar het ziet er wel gezellig uit hoor. Jammer wel dat het "volwassen" carnaval zo wordt geassocieerd met alcohol. Ik kan daar niks mee. Ik vind het wel leuk om te zien hoe de kinderen en (jonge) jongeren optredens geven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Knap van je dat je jezelf er een beetje uit kunt trekken en weer de blik naar buiten kan richten, en wat op gang komt. Wel jammer om te lezen dat je dit blijkbaar alleen moet doen, is daar niet wat op te verzinnen? 

En lukt het om al wat dingen uit je plan uit te voeren?

 

Op 20-2-2020 om 01:09 zei Myle:

Ik heb een plan gemaakt en dat heeft in eerste instantie niet eens zo te maken met alcohol. Wel met hoe ik nu de komende dagen wil gaan invullen. Dingen ondernemen

Ik kom ook niet uit het zuiden, de charme van carnaval heb ik nooit zo begrepen.

bewerkt door Lonster
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 20-2-2020 om 01:09 zei Myle:

Ik voel me rot om niet op iedereen in te gaan. Ik lees heel veel behulpzame dingen. Ik neem de tips en adviezen ook mee. Dankjewel allemaal.

Ik heb een plan gemaakt en dat heeft in eerste instantie niet eens zo te maken met alcohol. Wel met hoe ik nu de komende dagen wil gaan invullen. Dingen ondernemen en, Nou, misschien heeft het er toch wel (veel) mee te maken. Nu ben ik sinds gisteren gestopt en heb inmiddels erg last van ontwenning, maar dat was te verwachten. Ik gaf het ook aan bij mijn psychologe maar haar leek het logisch en ze wilde het vandaag vooral hebben over hoe traumaproblemen me eigenlijk laten "blijven drinken". En ik blijf dan een beetje achter met een idee van geen idee. Ik wil er wel op ingaan maar het lukt niet altijd zo goed.

Ik heb mezelf gedwongen om fruit te eten en vitaminepillen te nemen. Ook volle kwark en verse sinaasappelsap. Het gaat soms langzaam wat beter, al drink ik nog wel. Het helpt wel om van jullie te lezen. Zowel openbaar als in pb. Thanks.

Wat is je plan? Ik lees in dit bericht twee dingen: je bent sinds gisteren gestopt. En later staat er: “al drink ik nog wel”.

Ik ben de laatste die je verantwoording hoeft af te leggen, maar probeer iig jezelf serieus te nemen. Je hebt het een paar keer over carnaval. Het is maar een klein gedeelte van het land die daaraan deelneemt. Je hoeft niet mee te doen. Is het niet tijd zelf je schouders eronder te zetten? Je bent nl wel erg van het afwachten. Vooralsnog ben je overdag niet online. Roeptoetert midden in de nacht over yoghurt en fruit en weg ben je weer. Wat doe je de hele dag? Zuipen, roes uitslapen? Vecht eens voor jezelf!

Al die “goedbedoelde” berichten van anderen snap ik echt niet. Wat helpt het nou om iemand een applaus te geven voor de gedachte aan een stap? Lopen zul je Myle, maar je moet zelf je schoenen aantrekken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat snap je er niet aan @Lonster?

Pamperen begrijp ik echt niet. Kan er niks mee. Mijn bericht was idd goedbedoeld, maar ik denk dat je best iemand kan vertellen hoe het is. Vanaf dat Myle hier kwam is iedereen haar aan het “pamperen”. Toen bv Harrald de mist in dreigde te gaan kreeg hij ook een virtuele schop onder de kont. Iedereen heeft hier issues uit het verleden etc. Myle zal zelf de strijd aan moeten. Al denk ik dat haar pleegouders best zouden willen helpen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Penny je hangt in mijn ogen een beetje de moraalridder uit soms. Wie zegt bijvoorbeeld dat Harald niet werd gepamperd, of dat ik geen schop onder mijn kont heb gehad. Of dat ik niet voor mijn doen en al is het enkel op het moment, juist wel van daadkracht profiteer ipv medeleven? 

Begrijp me niet verkeerd. Ik wil je niet aanvallen maar ik voel mijzelf soms aangevallen doordat het bij mij niet gelukt is om te stoppen op het moment dat ik me hier aanmeldde. En nog steeds niet. Het stoot me alleen tegen de borst hoe je kan reageren, ook op anderen (Stop met de alcohol, en anders zeur niet, want dat deed ik ook -stoppen-). Zo werkt het niet altijd zoals je merkt. 

Ik haal inderdaad uit de berichten die worden gepost of gestuurd wat ik er zelf aan heb. En vaak is dat heel veel. Ik ben daar ook dankbaar voor. Ik laat het niet zo blijken maar ik waardeer jullie bijdragen en neem mee wat ik wil en kan gebruiken. Ook die van jou, Penny. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Penny Wat je zegt is regelmatig wel erg confronterend en waar. Ik ben het alleen met sommige dingen niet altijd eens. En dat is logisch want je bént mij niet en ik vertel enkel 1 kant van een verhaal. En daarbij laat ik veel onvermeld. Ik moet dan natuurlijk ook niet om me heen gaan schoppen of verontwaardigd zijn als je iets zegt wat logisch is. Mijn bericht hiervoor was een beetje ongenuanceerd. Ik vind je niet een moraalridder maar vind het vooral knap hoe je bezig bent. Ik verwijder/wijzig mijn bericht alleen niet. Mijn manier van kijken naar mezelf en anderen is maar een. 

Fijne nacht allemaal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hebt helemaal gelijk. Ik zou me niet moeten bemoeien met hoe een ander het doet. Ik heb het er vanmorgen met mijn psycholoog ook over gehad. Ik moet het echt los leren laten te veel in het gevoel van een ander te kruipen. Gisteren toen ik het bericht plaatste, wilde ik je zelfs vragen of ik langs zou komen, om je te helpen. Absurd, ik weet het. Ik heb het er moeilijk mee dat jij daar nu al zo lang zit en niemand je in feite helpt. Het is idd niet mijn probleem. Ik hoop van harte dat je voor jezelf de strijd aangaat. Ik zal me niet meer met je bemoeien of bemoederen, beloofd. Mijn oprechte excuses dat ik je gekwetst heb.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even weg gedut, ik kan ook niet echt slapen. Want moet weer in het normale ritme komen. Heb hier lang over na gedacht.

Snap @Penny haar reactie wel. Myle denk ik ook wel achteraf..Onder invloed zeg je wel wat je voelt/denkt, zo werkt dat. En ook na het teveel drinken, kl ..gevoel.

Wilde @Myle zelfs een keer wurgen cyber wise, weet je het nog Myle? Stond met mijn handen in het haar. Je reageerde er erg goed op. Zijn zorgen die wij om jou maken, ws ook omdat we in dezelfde situatie hebben gezeten/zitten. Alsof het een spiegel is.

Denk daarom ook dat @Penny het heel goed bedoelde. Nuchter. 

Bemerk dat ik het slecht kan uitleggen.

Toen ik zelf los ging was Myle mijn baken, veilige gevoel @harald ook. Soms heb je een lief woord nodig, soms een keiharde reactie. Al ben ik idd meer van het liefelijke. Ben een zachte emo.

Myle is heel slim en na vele nega uitlatingen, is zij zich meer aan het inhouden, bezinnen, weet ik het. Zo lastig dit.

Maar is een lieve goede meid, dat weet ik wel. Herken mij zo in haar.

Moest dit delen omdat mijn reactie eerder mij dwars zat. Snap @Pennyook heel goed. Zo complex allemaal.

Wat ik bedoel is net wat meerderen tikken hier, blijf delen Myle, al gaat het slecht of wat beter, dan weer wat minder, ja dan is het zo. Blijf in contact.

 

bewerkt door Smaragd
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo complex is het niet, ik denk dat je bedoelt dat het gevoelig ligt. Penny wil helpen maar dwingt haar eigen manier op. Als die manier bij jou past is dat heel begrijpelijk. Dat is niet de manier waar Myle iets mee kan. Ik zou ook in de verdediging schieten denk ik, of boos worden. Of afhaken. Het slaat het contact dood. 

Dat is tenminste mijn interpretatie. Iedereen heeft zijn eigen blik, vanuit je eigen ervaring. Myle hopelijk weerhouden deze betweters waaronder ik je er niet van om te blijven schrijven. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Penny Je bent een lief mens. Natuurlijk snap ik dat je het juist goed bedoelt en dat ik best wat frustratie op kan wekken. Fijn dat je mijn bericht goed opnam. Toen ik vanmiddag voorzichtig hier keek was ik bang dat je me had geroast. Ja stom ook natuurlijk.:blush: Niet nodig. En je mag je hier af en toe best wel een beetje met elkaar bemoeien hoor van vind ik. Opdringen is iets anders natuurlijk.

Lieve @Smaragd ik begrijp wel wat je zegt hoor. Is helder. En het staat me nog goed bij dat je me wilde wurgen ha! Hielp me toen wel om dat even te merken. Ik vind het net als @Penny en jij (en denk vele anderen) ook lastig om iemand soms niet door elkaar te willen schudden. Niet alleen op dit forum maar op verschillende uiteenlopende gebieden. Denk dan maar dat we menselijk zijn.

En @Lonster Neehoor ik laat me niet weerhouden te schrijven door betwetertjes als jullie:rose:^_^

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Klaas170 ik reageer op @Myle Donder op man. Ben jij een stalker ofzo, nooit tik je wat en altijd bij mij en mensen die ik aardig vindt wel? En @lady jane een lach smiley, bah Smerig gedrag , hou ik niet van. Zo een meegluurder als er een ongeluk op de weg is maar niets doen.Daar kan ik nou kwaad om worden sorry. Dat moet idd niet op dit draadje.

Snap het hoor Myle, we gaan allemaal onze eigen weg, vallen en opstaan.

We zijn interessant voor bepaald volk hier, ze lezen alles en volgen ons, best een compliment voor ons :D Wij doen er toe.

Ben erg blij met jou maar dat wist je al.

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...