Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

Bedankt voor de reacties. Ik ben niet goed bezig. Ik eet ook bijna niet of nauwelijks. 

Ik moet uit deze spiraal en dat weet ik. Het geeft me zorgen dat ik niet (eens) meer de hoeveelheid alcohol kan nemen als eerder. Het voelt een beetje alsof ik nu vrij weinig drink (naar wat ik gewend was) en alsnog aangeschoten word. Of eigenlijk weet ik niet eens of dat het woord is. 

Zoals ik zei ben ik heel moe en ik ben ook behoorlijk radeloos. Ik voel me zwak omdat ik totaal niets laat zien in de trant van beter willen worden. Toch is dat wel zo (dat ik dat wil). 

Ik vind het heel erg lastig om op anderen te reageren, maar lees jullie allen wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Myle, ik ben ook benieuwd naar je plan, is er een plan? Zoals ik het lees gaat het alleen maar slechter met je sinds je je hier, ongeveer gelijk met mij melde op het forum. Zoals ik lees voer jij de strijd tegen alcohol al heel wat jaren en hoop je nog altijd dat iemand daar in de instantie waar je zit met de oplossing komt. Ondertussen heb jij vooral al die tijd alleen je goede kant daar laten zien aan de hulpverleners, waardoor de noodzaak van hulp voor hen verborgen bleef. Toen je een tijdje terug dan eindelijk de detox in mocht, vertrok je daar uit jezelf en keerde dus de hulp waar je zo lang op wachtte, de rug toe. Nu ben je pas afgewezen voor een kliniek waar je enigszins nieuwe hoop op had. Als je het zo opsomt, dan is het zwaar K.. allemaal. En dan heb ik het alleen over je alcoholprobleem, daarom ben je nl op dit forum. Maar zoals ik in de loop van de maanden ook las, je hebt veel potentie. Op de eerste plaats ben je nog erg jong, dat is al een heel belangrijk punt. Verder ben je ontwikkeld en zit er wel de wil om het beter te gaan doen. Daarnaast las ik dat je geweldige pleegouders hebt, waarbij je weet dat ze van je houden en het beste met je willen. Door in je cocon te blijven heb je het contact verwaarloosd, maar toen je er laatst een weekend was had je het heerlijk gaf je aan. Ze gaven zelfs aan dat je weer bij hen in huis mocht komen. (Nov 5) Zou dit nou niet een goede stap in de juiste richting zijn? Bij hen intrekken? Zoals je over dat weekend sprak denk ik dat het mensen zijn die voor je aan de slag zullen gaan. Ik vermoed dat je daar meer hulp krijgt dan waar je nu zit?

Het is maar een idee, ik hoop dat je er wat mee kunt of dat het anders je strijdlust weer op wakkert. 

bewerkt door Penny
*aanwakkert
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herkenbaar lieve @Myle

Klinkt als een binge. Alleen nog maar drinken en niet meer eten. Geen eetlust meer, geen energie, depressief gevoel radeloos. Logisch dat je dan ook niet meer de hoeveelheden aankan, niets blijft er meer in. Je bent aan het uitdrogen.

Zo vaak gehad, kon men mij nog zoveel vertellen maar moest wel wat drinken, om de dag te overleven. Zo letterlijk beroerd voelde ik mij na het slapen. Slapen/roes was niet voelen.  Want dat is het letterlijk maar gaat ook een keer ophouden. Bij mij dan in opnames(crisis) Gelukkig wel!

Vorige jaar zomer met hulp van een forumlid/forum er wel zelf uit kunnen geraken. Die binge vergeet ik ook nooit meer. Maar goed ook. Voel met je mee maar daar heb je nu niets aan.

Zonder een plan, lukte het mij iig niet

Al is dat plan heel klein en te behappen dan is er wel een plan

Desnoods maak je een schema met hoeveel glazen en daarnaast een paar glazen water, eventueel frisdrank, thee koffie. En eten beetje bij beetje weer opbouwen, al zijn het de eerste dagen steeds kleine hapjes.

Lichaam kan veel hebben maar dit kan en gaat wel je dood worden anders. Misschien wil je dat nu ook wel. Dat had ik wel, kon mij het nog schelen? 

Kom op, trek jezelf met een klein plan uit het moeras. Dan is er wel iets van een fundament en streven naar een iets meer leefbaar geheel. Dit is niet te doen lieverd. En komt ook niet vanzelf goed. Niet gaan opgeven!

Gun je zoveel meer en echt ik begrijp je.

:heart:

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hele avond geslapen en zo weer verder slapen. Fijn griepje dit. Niet vaak koorts maar nu wel, slik om de 4 uur paracetamol. Maar dit, hoe naar ook, is 10 keer beter dan een binge/kater etc.

Moet steeds aan jou denken, zeker omdat ik mij lamlendig nu voel door die griep.

Wat @Moeps zegt/tikt, denk dat het forum daar ook voor is. En ik snap heel goed dat je de energie niet meer hebt. Je hebt geen eens energie meer voor jezelf, laat staan voor een ander(zo herkenbaar en heel gevaarlijk)

Ik vind het echt heel zorgelijk, jouw situatie nu. Zo ken ik je ook niet. Wel onder invloed, vallen/opstaan/bingen/matigen/stoppen even.

Zo gelaten en in jezelf. Desnoods tik je elke dag of moment even kort iets: geen energie, geen focus, al zijn het 2 woorden.

En je katje heeft je wel nodig he, moet blijven eten en de kattenbak verschonen. Voor hem/haar ben je heel belangrijk.

Snap niets van die begeleiding daar. Je zit in een crisis en natuurlijk kun jij heel goed mooi weer spelen en ben je bang voor..Dat snap ik ook heel goed. 

Hou je bijeen.

Desnoods maak je een plan, met drinken ingebouwd(afbouw schema met drinken erin), klein behapbaar schema. Dan heb je iets om op te richten en echt dan kun je ook weer iets gaan eten/drinken(zonder alcohol) Licht soepje een cracker of beschuitje met jam of kaas. Maak een lijstje, hoe je dat wil/kan gaan doen. Zet het desnoods hier neer. 

Sterkte, meer kan ik niet doen. Wel dat het mij raakt. Ik ben ook zo. Misschien te herkenbaar en daar is dit forum ook voor. Maar ik zie je afglijden/wegglijden. Doet mij pijn om te zien. Je bent zo een leuk iemand.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie. Ik vind het waardevol hoe jullie reageren. Het is me waardevol dus erg bedankt. 

Ik wil proberen hier actief te blijven en ik doe mijn best ervoor. 

Ik zit in een binge ja. Ik wil dat niet graag toegeven maar morgen is een gesprek weer met mijn psychologe en ik kan niet anders dan haar de waarheid zeggen. Ik heb intussen hele vreemde nachtmerries. Een beetje alsof ik niet eens redelijk onderscheid maak tussen herbelevingen die "logisch" zijn of angstdromen die eng, maar vooral niet zo logisch zijn. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Myle, we denken aan je! :heart: Enne.....een psycholoog wil graag helpen, dat is zijn of haar vak, daar worden ze voor betaald: wees inderdaad eerlijk,  voor jezelf, maar ook om de ander de kans te geven je daadwerkelijk te helpen. Voor een psycholoog hoef je je niet groot te houden, echt niet! Liever niet zelfs. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Myle. Ik denk als je zo de berichten hierboven leest, dat iedereen vooral probeert jou wakker en bij de les te houden. Het is natuurlijk erg lastig iemand te helpen via een forum. Toch denk ik dat dit contact erg belangrijk voor jou is/kan zijn. Bijvoorbeeld: volgens mij zijn wij de enigen die weten dat jij daar tegen de hulpverlening mooi weer blijft spelen?

Wat denk je ervan dat we hier, samen met elkaar, jou igg alert houden? Dat we afspreken dat jij je bijvoorbeeld, om 10-13 en 23 uur meld. Ook al is het alleen goedemorgen, goedemiddag en welterusten. Maar dat je in verbinding blijft. Misschien eens vragen of de kattenbak schoon is of dat het misschien een goede dag is om de was te doen. Gewoon als steun.
Zoals ik het lees, heb jij geen ouder of partner of iemand, die daar komt en met de vuist op tafel slaat om gepaste hulp te eisen. 
Je zou zelfs hier iemand in een pb de naam van je kliniek kunnen geven zodat er gebeld kan worden als je het echt niet meer trekt.

Het is een idee en vooral goed bedoeld.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik reageer weinig op je berichten maar lees ze vaak wel.

Ik lees veel dingen van anderen zoals: je bent nog jong....

Klopt  en toch maak ik me zorgen dat je eindigt zoals Amy Winehouse en alle anderen van 27. Ook voldoende potentie maar een rot verslaving die in hun nek ligt te hijgen. Ik bedoel dit goed, maar misschien komt het rot mijn strot uit. 

Ben eerlijk naar de hulpverleners, naar jezelf. Je bent het waard.

Die verslaving zit zo diep bij jou dat je bijna onder toezicht zou moeten 24/7 bij mensen die je lief hebt. Die jou steunen, no matter what. Nu heb je vrij spel en je kan er niet mee omgaan.

Succes lieve Myle. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik voel me rot om niet op iedereen in te gaan. Ik lees heel veel behulpzame dingen. Ik neem de tips en adviezen ook mee. Dankjewel allemaal.

Ik heb een plan gemaakt en dat heeft in eerste instantie niet eens zo te maken met alcohol. Wel met hoe ik nu de komende dagen wil gaan invullen. Dingen ondernemen en, Nou, misschien heeft het er toch wel (veel) mee te maken. Nu ben ik sinds gisteren gestopt en heb inmiddels erg last van ontwenning, maar dat was te verwachten. Ik gaf het ook aan bij mijn psychologe maar haar leek het logisch en ze wilde het vandaag vooral hebben over hoe traumaproblemen me eigenlijk laten "blijven drinken". En ik blijf dan een beetje achter met een idee van geen idee. Ik wil er wel op ingaan maar het lukt niet altijd zo goed.

Ik heb mezelf gedwongen om fruit te eten en vitaminepillen te nemen. Ook volle kwark en verse sinaasappelsap. Het gaat soms langzaam wat beter, al drink ik nog wel. Het helpt wel om van jullie te lezen. Zowel openbaar als in pb. Thanks.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...