Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

Overmorgen staat een gesprek gepland om echt knopen door te hakken. Een gesprek met mijn oa. psychiater en mijn hoofdverpleegkundige. Het is indd iets om naar uit te kijken @Lika. Ik schrijf van tevoren op papier wat IK zou willen. Als ik dan tijdens de afspraak zou willen afhaken of minimaliseren kan ik dat zonder zelf te praten nog kunnen laten lezen. 

@knakker Ik ben ernaar op zoek. Al een tijd, maar het voelt nu als erop of eronder. De fristi wint het meestal niet meer van schele warhoofd Willy Wodka. Dankjewel voor je reactie.

Iedereen trouwens enorm bedankt. :heart:

En @Lonster ik trek me nog steeds wel op aan de dingen die ik heb gedaan. Het is soms makkelijk om te bedenken dat dit logisch is. Niemand wil in een rommelzooi leven toch? Maar ik probeer mezelf voor te houden dat ik het allemaal toch maar gedaan heb. En dat ik er nu blij mee ben. Wat ook echt zo is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb op de dagdraad iets verteld over mijn gesprek. Het was goed. Confronterend, pijnlijk, moeilijk en een hele opgave. Maar ik heb er nu achteraf een erg positief gevoel over. Er zijn dingen concreet. Ik laat me aanmelden bij een verslavingskliniek en ik heb zelf uitgesproken wat ik wens daarin. Dat het überhaupt mijn wens is. 

Er is nog een lange weg te gaan maar het voelt nu meer compleet dan het de afgelopen jaren is geweest.

Ik ben echt klaar met liegen en verbergen. Niet makkelijk, maar nodig. En dat geeft vandaag een soort nieuwe start. 2020 wordt beter. Ik geloof er eindelijk zelf in. Niks meer half, niks meer willen, (uit)proberen, aanklooien, nergens belanden dan in de rotzooi. Van gebruik en nog meer. Het moet eens klaar zijn als ik mezelf nog serieus wil nemen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi @Myle. Op de dagdraad schreef je: toelaten. Moeilijk voor je. Snap ik.

Hulp toelaten en je hebt erom gevraagd en naar wat je schrijft, heel duidelijk om gevraagd. Wow.

Misschien voel je van alles nu en ben je doodop vandaag.:heart: Blijf goed voor jezelf zorgen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit komt bij mij echt over als een baanbrekende wending ten goede, al is het misschien nog maar in potentie. Ik wens je de kracht en de moed om nu ook door te zetten op deze weg. Het zal voor jezelf maar ook ook voor je behandelaars geen eenvoudige opgave zijn, lijkt me, omdat er in jouw geval nogal wat achtergronden en zaken meespelen. 

Misschien is het nog een goede tip om je de komende tijd vooral te richten op de vraag: "hoe kom ik verder" en niet zozeer op de vragen "waarom lukt het niet", "wat doe ik fout" en "wat houdt me tegen". Een positieve opstelling dus. Het lijkt misschien een flauwe opmerking maar het kan een wereld van verschil uitmaken, is mijn ervaring.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankjullie.

@Bob het voelt ook wel baanbrekend. Vragen stellen aan mezelf als -hoe kom ik nu verder?- zijn inderdaad betere dingen als waarom alles niet lukte en daarin ook blijven hangen.

@knakker Wat zijn we toch eigenwijs, terwijl dat 'wijs' uiteindelijk nergens meer op slaat. Maar overgave en een soort van 'laat alles nu maar gebeuren'. Dat is voor mij nu een belangrijk iets. Ik geef toe dat ik machteloos sta (...), maar dat is niet alles. Je kan machteloos staan tegenover middelenmisbruik, dat ook weten en toch ermee doorgaan. 

En @nondetju ik waardeer je reactie. Heb jou vanaf het begin gevolgd en weet dat er bij jou ook meerdere dingen spelen. (bij anderen ook trouwens, wil niks minimaliseren). Jij hebt alleen erg duidelijk aangegeven dat er verschillende verslavingen naast elkaar waren en of zijn. Dat deed ik volgens mij niet meteen hier. Vind ik dapper van je.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

OK nu is het klaar. Ergens na mijn gesprek dacht ik hup nu kan of mag het nog. Die verwrongen gedachtengang hield 4 dagen aan maar ik ben inmiddels helemaal van de wereld (geraakt). Tijd om mezelf bijeen te pakken. Verantwoordelijkheid nemen. Kiezen voor een beter bestaan. Waar ik afgelopen dagen mee bezig ben geweest is niks. En komen tot niks. Ik moet juist nu mijn kracht opbouwen. Staan en blijven staan voor wat ik diep in mezelf echt wil. Een leven waarin ik dingen aan moet gaan. Pijn onderkennen. Op een manier die ik nog nooit heb gedaan: Nuchter, clean. Dat is wat ik wil. Het is ook wat ik moet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed zo Myle. Alcohol voegt niks toe. Het is vergif en maakt je lichamelijk en geestelijk kapot. Wat heeft het je gebracht de afgelopen dagen? Als je straks weer een paar dagen nuchter bent dat voelt zoveel beter, en krijg je weer energie. Kom op, je bent het waard.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het heeft me uiteindelijk niks gebracht @Kyon. Alleen maar ellende. Dagen dat ik amper of niet wist hoe laat het was. Soms werd ik gebeld maar het deed me niets.

Nu is het aanvaarden. Van wat ook maar. Ik denk dat mijn aanmelding bij verslavingszorg me triggert. Als in: nu kan het nog. Wat enorm kinderachtig. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

13-01 stuurde ik mijn laatste bericht. Mezelf herpakken enzo. Aanvaarden van hulp. 

En er is geen enkele logische reden waarom ik toch maar door ben gegaan met gebruik en drinken. Het zelfs erger gemaakt heb. Nu, een week later ben ik ervan overtuigd dat hulp is wat ik wil. Maar meer misschien nog wel dat ik niet meer wil blijven dolen in wat dit allemaal ook maar is. Hulp dus. Aanstaande maandag heb ik een afspraak met een ervaringsdeskundige die mij op zijn beurt waarschijnlijk advies kan geven. (afspraak is eigg dat hij zijn advies ongenuanceerd mag uiten)

En vooral naar mijn psychiater die me zal moeten doorverwijzen. Hopelijk is het allemaal nog op tijd genoeg met deze psychiater want hij gaat eerder weg dan ik dacht. Niet in maart, maar eind deze maand. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 23-1-2020 om 10:30 zei Manou:

Hoe is het nu Myle?

Het is niet goed. Ik trek me terug terwijl ik me ook regelmatig weer herpak. Voor een dag, of soms 2 ofzo. Ik wacht vooral op advies van de verslavingszorg. Intussen schrik ik van wat ik drink vooral. Het is teveel en te vaak (elke dag en ik herinner me de volgende dag niet eens als ik heb bij besteld). 

Geen leven zoals ik nu bezig ben. Ik weet nauwelijks welke dag het is of hoe laat. Ik moet anders. Ik wil anders.

Ik ga nu mijn rust nemen, en daarna - Ik ga ervoor- 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...