Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

Vrijwilligerswerk heb ik even gestopt @Cleo66. Het ging niet samen met mijn alcoholmisbruik. Inmiddels heb ik wel weer een afspraak met de trajectbegeleider. Over vrijwilligerswerk toch doorzetten en beginnen met een sport, buiten het terrein. Ik wil graag andere mensen ontmoeten, bijvoorbeeld ook een zinvol en hoopvol, fijn gesprek voeren . En hier gebeurt dat meestal niet. 

@knakker Het was goed nieuws. Zeker. Met een alternatief was ik een beetje zwartwit. Óf drinken Óf niet slapen en mijn demonen kunnen zien en aanvaarden. Er is wel een tussenweg waarschijnlijk. Even kijken tussen allemaal doodlopende, mistige en soms onzienbare weggetjes. Ik geloof dat de weg uiteindelijk verlicht is en goed bereikbaar.

@Smaragd Fijn om je te horen zo. Ik hoop dat je lekker geslapen hebt. Laat je weten als het minder gaat? Hier of waar ook maar op het forum.

Verder allemaal bedankt voor de beterschap. Haha, voel me zo beroerd. Een kater is er niks bij. Tegelijk denk ik ergens dat drinken de boel wel verzacht:blush:, maar dat is onzin. Het is grote onzin dus ik doe het niet.

bewerkt door Myle
tikfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

En nu toch wel erg zucht. kan bijna niet rechtop staan van de watten in mijn hoofd maarja. Ik snap even niks meer van mezelf. Drinken is geen optie. Ik moet slapen. Rond 8 uur viel ik al haast in slaap, kon ik van uitputting niet eens helder meer kijken. Ik typte op Whatsapp zelfs half (slaap)dronken volgens mij. Maar ik ben zo stom geweest om toen niet te gaan slapen. En nu dit, op het punt alles weer te verklooien. Zo vermoeiend. Zo destructief en niet nodig. 

Ik verwacht geen antwoord maar wilde even van me afschrijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb gelukkig wel een beetje geluisterd naar mijn lijf. Ben redelijk op tijd gaan liggen. Ik was alleen te snel ook weer wakker. En nu is het even maar zo. Ik voel me wel wat beter lijkt het. Maar ja dat was gisterochtend ook. Hopelijk blijft het nu een beetje. 

Thanks. Fijne dag gewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eigenlijk is er nog wel iets over vandaag.

En ik heb even getwijfeld om dit dan te schrijven hier.  Mijn ex heeft van de week aangegeven of ik hulp wilde accepteren van haar. Maar dat hield wel in dat ze dan naar mijn appartement zou komen. Ik sta financieel lager dan aan de grond. En mijn appartement was/is in bijna staat van ontbinding. Zo ontzettend schaamtevol en ik wilde niet dat ze het zou zien. Ik heb vandaag (gisteren inmiddels) haar hulp aanvaard. Al deed ik in de ochtend  wel ontzettend moeilijk erover, wilde niks. Echt het liefst in mijn donkere hell/drugshol blijven. Ze stelde een ultimatum wat compleet gerechtvaardig was. Dat ik uiteindelijk toch ben gegaan naar het punt waar we afspraken was met lood in mijn schoenen. Maar ook met het idee dat ik dit geen dag meer alleen kan. En haar hulptoereiking zo waardevol vond. En ik kon het niet maken dat ze boodschappen had gedaan voor mij, en dan toch af te zeggen.

Uiteindelijk is ze vanaf dat punt waar we eerst koffie dronken met me mee gereisd naar mijn appartement.  En duidelijk geschrokken. Verbijsterd ook wel denk ik wat voor puinhoop je kan maken bij begeleid wonen. 

Ik heb er de laatste maanden geen prioriteit van gemaakt om iets op te ruimen, vooral in de badkamer. (dat is de enige ruimte waar begeleiders vaak niet komen dus verwaarloosde ik dat het meest). Ik ben zelf immers de enige die daar komt. Tot mijn ex dus naar de wc moest. Wat schaamde ik me kapot zeg. Er lagen stapels handdoeken van de afgelopen maanden en ze had niet eens toiletpapier. En die handdoeken en rest van alles waren gaan schimmelen. 

Ik wist de laatste tijd niet meer hoe ik aan zoiets zou moeten beginnen. Want waar dan?? Ik zag het niet.

Maar vanmiddag hebben we samen 4 of 5 vuilniszakken weggebracht. Grote. En ze heeft me niks kwalijk genomen. Ik vind het zo lief wat ze voor mij doet. Het is alleen echt wel om te janken. Er groeide ergens onder de stapel handdoeken zwarte schimmel en beesten. Hoe heb ik het zover laten komen? En allemaal lege flessen overal waren hierbij nog veruit het minst schaamtevol. 

Wat ik wel heb geleerd of beseft vandaag is dat hulp vragen geen schande is. Het kan echt helpen. En ik wil ook vragen aan de begeleiding hier of ze me hiermee verder willen helpen. Het is nog lang niet klaar. Ik wil weer een fijn huisje waar niet alles zo gebroken is door de drank. 

Misschien verwijder ik dit later. Voelt best wel erg persoonlijk/erg schaamtevol. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jezus. Ik weet niet precies wat "begeleid wonen" inhoudt maar zo te lezen is de begeleiding nul komma nul. Ik denk dat je echt super blij mag zijn met je ex.

Ik weet niet zo goed wat ik je moet zeggen Myle. Het ligt zo voor de hand. Hoe opgeruimder je huis, hoe beter je je voelt. Een totaal niet opgeruimde bende zegt iets over je eigenwaarde denk ik. Dat je jezelf niet meer de moeite waard vindt om voor op te ruimen. Doe het dan toch maar en dan zie je dat het ook de andere kant uit werkt want dan ga je je waardevoller voelen. En dan kan er weer zonder problemen iemand over de vloer komen enz enz. Nogmaals het ligt zo voor de hand dat ik denk dat ik ernaast zit met dit verhaal.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Schaam je niet om ook hier voor hulp te vragen en te ontvangen Myle. Als ik het zo lees zit je in een hoek waar je zonder hulp hier niet uit gaat komen. Een opgeruimd en fris huis is de basis van een opgeruimd en fris leven, maar de eerste stap zetten kun je gewoonweg niet in je eentje, zoveel is duidelijk. Heel veel sterkte, zet hem op, accepteer en nogmaals, schaam je niet! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve @Myle wat moedig om dat te delen hier. Tijdens ernstige binges, liet ik ook de boel verslonzen. Wat goed en lief van je ex, dat ze je helpt en dat je haar hebt toegelaten.

Stap voor stap, beetje bij beetje. Opgeruimd huis, brengt idd rust in je hoofd, zo werkte dat wel bij mij. Nu sla ik erin door en moet alles te netjes. Als er al een kruimel valt door iemand, sta ik erachter met de stofzuiger :rolleyes:. Alles of niets.

Goed dat je het aanpakt, verdien je :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 uur geleden zei Lika:

Wat goed dat je iemand toeliet. En begeleiding zal moeten helpen ja. En jij vragen. 

Hier ben ik het gedeeltelijk mee eens @Lika

Denk dat @Myle ook geweldig goed is om die hulp NIET in te roepen(omzeilen) en dat snap ik deels ook nog wel. Met MIJ gaat alles goed hoor, kan het HEEl goed zelf.

Doel van dat begeleid wonen is ook ervoor, iemand gevoel van autonomie te geven , verantwoordelijkheid etc. Zeker geen betutteling. Zou Myle ook niet toelaten, die weet dat wel te omzeilen en dat mag. Ze is geen klein kind dat gecontroleerd hoeft te worden, alhoewel..grapje.

Ik zou dat denk ik ruiken(schimmel) en speels verder gaan kijken. Mij neem je niet in de maling maar om dit op de begeleiding te gooien. Nee, dat denk ik niet. Zo werkt het niet. Heeft trouwens niets met personeelstekort te maken, wel met inzicht en aanvoelen. Corrigeer mij als ik het fout heb Myle. Maar dit heb jezelf gedaan en verdoezeld. Jij gaf weleens aan ze hebben niets door. Dat deel heb ik dan nooit gesnapt. Want ik had je doorzien, door gehad en verder gaan kijken. Ze roken zelfs dat je naar alcohol rook tijdens medicatie ophalen. Maar goed dat komt ws omdat ik zelf ook een alcoholist ben. Denk wel dat je hen dit ook moet zeggen, ze zullen je er echt niet uittrappen. 

Mens wees eens wat liever voor jezelf en laat het toe, de hulp. Ja hoor wie het zegt, kon het ook alleen tot ik echt niet meer kon. 

Snap je heel goed. Misschien wel te goed.

Pak niet alleen de hulp aan van je ex maar ook van de begeleiding daar en desnoods kom ik het schoonmaken, ben ik heel goed in en geen schaamte. Want je bent echt niet de enige die dit doormaakt.

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben gaan schoonmaken geweest. En ik heb vanavond eten gemaakt. Afgewassen. Dat was even genoeg voor vandaag. 

Op 14-12-2019 om 19:49 zei Smaragd:

Denk dat @Myle ook geweldig goed is om die hulp NIET in te roepen(omzeilen) en dat snap ik deels ook nog wel. Met MIJ gaat alles goed hoor, kan het HEEl goed zelf.

Dit ja. Ik kon zoveel en eigenlijk alles zelf. Nergens hulp bij nodig want ik weet zo goed hoe het allemaal zou moeten en kunnen. Wat een enorme leugen zeg.

En ik zou inderdaad geen betutteling toelaten. Dat geeft een extra deuk in wat ik mezelf nu ook maar voel. Alles alleen doen is dan "veiliger". 

Op 14-12-2019 om 19:49 zei Smaragd:

Mens wees eens wat liever voor jezelf en laat het toe, de hulp. Ja hoor wie het zegt, kon het ook alleen tot ik echt niet meer kon. 

Ik kan ook nu niet meer. Ik ben heel erg blut. Er is geen manier meer om aan drank te komen zonder het te stelen of te 'lenen. Dat idee geeft me wel het gevoel dat dit dus niet meer verder kan. Ik hoop dat ik snel iets hoor. 

bewerkt door Myle
iets aangepast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

En toen was het de maand dat ik eerder mijn uitkering krijg dan normaal. Ik weet niet of dat nou positief of negatief is.

Nu ga ik slapen want ik ben moe. Ik ben te moe om te drinken. Overal voor. Heb wel gegeten. Maar nu luister ik naar mijn lijf en ga plat. Slapen moet echt lukken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben even niet zoveel online/actief hier als ik misschien zou willen. Er speelt veel privé waar ik niet over kan en wil uitweiden. De situaties geven me een beetje het gevoel in een wervelstorm te zitten die me enerzijds heel erg kan laten wankelen wbt alcohol, maar ik ga dingen aan. Ik heb de verantwoordelijkelijkheid om "aanwezig" te zijn. En stappen te zetten die me uiteindelijk verder helpen. Die denkbeeldige storm gaat nog even niet liggen maar daarom moet ik mezelf er op een heldere manier doorheen slaan. Het klinkt allemaal vrij cryptisch. 

Hoe dan ook, lang verhaal kort is eigenlijk: Ik drink niet want ik ben er te druk voor. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...