Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

Thanks lieverds :heart:

En @Maverick, ja de tekst op mijn kaartje was "You can 't stop the waves from coming, but you can learn how to surf". Wat leuk dat je dat onthouden hebt.

Het wordt wel beter. Dat geloof ik. Nu even thee zetten en met een boek op de bank. Fijne avond allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag voel ik me wat beter. Ik heb eindelijk boodschappen gedaan en had een gesprek met mijn persoonlijk begeleider. Ik ga nu fitness oppakken adh. van een schema. In plaats van er binnen te lopen en al die apparaten te zien, maar geen idee hebben waar te beginnen.

Ze wilde wel graag mee ookal is ze morgen vrij. Ik dacht: Jee, dan ben ik niet verplicht. Maar nu gaat ze haar fitness morgen hier doen, en moet ik wel mee. Shoot me. (Eigenlijk is het gewoon goed voor me hoor.;)).

Maar nu dus morgen fitnessen en daarnaast een plan opstellen. Geen ruimte vanavond of vannacht om te drinken. Ik merk aan mezelf dat dit soort "ultimatums" of "niet kunnen" me enorm benauwen. Morgen tussen 09.00 en 13.00 worden hier ook alle ramen gewassen waarvoor ik dus wakker en helder moet zijn. Aan de ene kant vind ik het helemaal niet fijn. Waar blijft mijn keuzevrijheid? Anderzijds is dit de eerste stok achter de deur die me daadwerkelijk dwingt om mijn deur open te maken. Als ik KO in mijn bed zou liggen gaat dat niet en dat wil ik ook niet. Nouja kortom, ik zou nu willen drinken maar het kan niet, mag niet van mezelf, en eigenlijk wil ik het ook helemaal niet. Het is de keuze die me ontnomen wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 6 is het nu. Ik word er alleen een beetje moedeloos van. Het is steeds dag 6 of 14, 12, 3, 13, zoveel enz.

Ik had het deze keer niet eens geteld maar zocht het op in mijn berichten. 

Ik zag er heel erg tegen op dat er morgen iemand hier komt op mijn ramen te wassen. Dat kan ik zelf. Fijn hoor, als het voor me gedaan wordt, maar het neemt een stukje zelfstandigheid weg. Nu geef ik me er maar aan over.

Die ramen kunnen me geen bal schelen. Ik zou liever hebben dat ik die schoonmaaksters heel af en toe kon vragen of ze een keer voor me willen dweilen. Alleen dat, als even niks lukt. Daar schiet ik een stuk meer mee op. Maar goed. Instellingsregels zijn meestal niet buigbaar. En als ik ze wil breken zal ik het zelf hogerop moeten zoeken. 

Nu nog even mijn rolluik omhoog want dan kunnen ze er buiten ook bij. Ik ben trouwens benieuwd hoe ze 24 appartementen van binnen en buiten gaan schoonmaken in 4 uur.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had vandaag overdag gedronken. Hoe erg. Ik snap mezelf niet meer. 

Sinds ik niet meer dagelijks in de nacht drink lijkt mijn 'patroon' helemaal uit het zicht. Ik wil niet meer. Echt. Maar de craving komt gewoon overdag zelfs. 

En ik weet dat die uiteindelijk verdwijnt. Ik zit intussen dan al vaak op mijn fiets richting slijter. Want wat als ik uiteindelijk niks heb? Dat is een ramp.

En toch ook niet. Ik weet dat een leven zonder alcohol me veel meer brengt dan dit. Hoe is het mogelijk, dat ik alles door mijn vingers laat slippen, terwijl ik anders moet (kunnen)?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Had onderstaande op de dagdraad gezet, maar even verplaatst naar je eigen draadje. Lijkt me meer iets voor hier.

Myle, ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten. Maar ik krijg sterk de indruk dat je hier vooral bent om aandacht te krijgen. Niet om iets aan je alcoholverslaving te doen. Ik hoor steeds dezelfde riedel, ik word al moe als ik het lees... Het lijkt mij heel zinvol om je eens niet om anderen te bekommeren, om je niet te verontschuldigen of lief te zijn of attent te zijn, maar om vooral eens eerlijk naar jezelf te kijken en uit te vogelen wat er aan de hand is, een plan te maken, hulp te zoeken en uit te voeren. En niet zo algemeen, maar maak het concreet! Benoem het. Er zit hier een enorm bataljon wijze en ervaren mensen waarvan er vele je graag willen helpen, gebruik die dan ook. Of zoek er desnoods één uit. Maar maak een plan!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 Ik ben hier niet om aandacht te krijgen. Ik wil stoppen met drinken. En ik heb juist het idee dat aandacht niet helpend is. 

Andere mensen helpen, of dat proberen is wel iets. Ik wil leuk, lief, attent zijn naar iedereen die dat kan gebruiken. Zo ben ik waarschijnlijk. Naar iedereen aardig maar niet zo naar mezelf.

Dat bataljon kan me helpen denk ik. Deels. Ik ben op zoek naar meer 'handvatten' . Het is een enorme zoektocht, en intussen voel ik me erg alleen. 

Ik ga zometeen bellen naar de AA.hulplijn. Misschien hebben zij nog tips

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oke. Ik snap wel wat je zegt en waarom. Ik ben geen analist, maar ik zoek voor mezelf veel uit. En ik doe echt heel veel met de tips die me hier worden aangereikt. Dat deel ik hier niet omdat ik het idee heb dat iedereen hier toch al wel doorheen is gegaan, het allemaal wel weet. Een soort van onuitgesproken woorden. Maar door jou voel ik me even klein. Moet ik alles dan zeggen? (is geen aanval trouwens)

 

Hier zit nog een bericht tussen en erna, op de dagdraad. Ik wilde nog dit posten voor het "geheel"? en nu ga ik dan ook slapen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Myle:

Oke. Ik snap wel wat je zegt en waarom. Ik ben geen analist, maar ik zoek voor mezelf veel uit. En ik doe echt heel veel met de tips die me hier worden aangereikt. . 

Wat doe je bv met de tip om 's nachts te gaan slapen ipv te forummen?

Volgens mij gaan alle tips het ene oor in en het andere weer uit. Je zou eens moeten stoppen met al dat geschrijf met alle winden mee, want dat is alleen maar je eigen aandacht afleiden, en je te focusen op stoppen met alcohol. 

Als je dat wilt tenminste. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Snap dat het hard overkomt maar 33 pagina's begrip hebben niet geholpen. Soms is het de moeite waard iemand een trap voor haar gat te geven en kijken wat er gebeurt. Een wake up call. Door de lauwe pap van de smoesjes heensteken kijken of er iets stevigs onder zit. 

Met alleen sorry en kusjes kan je niet stoppen met alcohol. Het is goed bedoeld. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik dacht hetzelfde als Grumpie..arme Myle.. Maar ik weet ook niet hoe we jou het best kunnen helpen. En of dit forum alleen wel in staat is om iemand echt te helpen. Je zult het nl zelf moeten willen / kunnen/  doen. Maar je staat op een wachtlijst voor specifieke hulp voor je problemen en tot die tijd probeer je er het beste van te maken volgens mij.  En zijn er betere en slechtere dagen. Mss is dat voor nu okay voor jou? Ik vind het lief hoe iedereen probeert te helpen. Ik kan me ook de frustratie voorstellen als er ' niets' met de tips gedaan wordt. Myle laat je even weten hoe het voor jou is? Vandaag een betere dag!? Hang on there! X

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helemaal met Tesje eens. Myle je maakt er het beste van. Ondertussen hoop ik dat je wat meer begeleiding kunt krijgen om om te kunnen gaan met de moeilijke dagen. Misschien kun je een plan maken met de begeleiding, om de handvatten die je zoekt te vinden of zelf te maken.

Lees het stuk van Pelle nog eens, van vannacht. Je ging in de verdediging en je was onder invloed. Hij heeft daar goede punten.

Vandaag een dikke kater. Maar hopelijk een betere dag dan gisteren. Blijven schrijven hoor Myle. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Lonster:

Helemaal met Tesje eens. Myle je maakt er het beste van.

Nou als dat het beste is 4 limonadeglazen wodka, dan is het inderdaad uitzichtloos en kan je beter bij de pakken neerzitten. 

Sorry maar zo zie ik het niet. 4 limonadeglazen wodka is zwaar k. Daar moet iets aan gebeuren. Ja dan krijg je dus gezeik over je heen. Goed bedoeld gezeik. En als dat niet effectief is dan laat ik de lievewoorden brigade het verder doen en ga ik hier maar weer eens weg en bezig met mn eigen leven. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Waar ik wel benieuwd naar ben zijn alle tussenstappen voordat die wodka erin ging. Wanneer gekocht en met welke gedachten.  Waarom zo'n rookgordijn, ditjes en datjes over wat je kookt en de glazenwasser, en vooral ook waarom alle tips aan anderen. Je steekt energie in het schrijven hier,  maar door  dat er in het echte leven heel andere dingen gebeuren voelt het niet echt meer. Alsof je zelf je eigen verhaal  niet geloofd.

Dat zal alles met je heftige problematiek te maken hebben, daar heb jij zeker niet om gevraagd. Je staat open voor hulp,  en doet hard je best,  door bijvoorbeeld daar naar koffiemomenten enzo te gaan. Maar nu de volgende stap. Je weet het allemaal, kies nu eens 1 ding uit uit de adviezen wat je volgende keer anders gaat doen. Als de de acties voor  het drinken bekijkt, waar zit de handrem,  op welk moment kan je nog terug.

Een dan ook echt doen, weten is 1 ding, echt geloven en doen een heel ander  verhaal.  Sterkte vandaag!

 

bewerkt door IJsvogel
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Myle,

Kennelijk zorgen de hoeveelheid problemen waar je mee moet dealen er voor dat helemaal niet drinken voor jou op dit moment geen haalbaar doel is.Zoals je zelf ergens schreef :elke dag niet gedronken is winst.

Dus ik wens je zo veel als haalbaar alcohol vrije dagen toe ! :rose::heart::rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

17 minuten geleden zei Manou:

Lieve Myle,

Kennelijk zorgen de hoeveelheid problemen waar je mee moet dealen er voor dat helemaal niet drinken voor jou op dit moment geen haalbaar doel is.

Ja als je denkt dat het niet haalbaar is dan geef je dus de hoop op, dan beschouw je alcohol als een soort onafwendbaar noodlot, erger nog als een noodzakelijk kwaad. Maar veel problemen komen juist voor uit de alcohol. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo,

Ik denk dat in alle reacties die zijn gegeven door jullie wel een kern van waarheid zit. Het niet genoeg doen met de tips die aangereikt worden, teveel sorry zeggen en met name het mooi weer spelen. Vertellen op de dagdraad wat ik ga eten en intussen speelt er vanalles waardoor ik eigenlijk denk: Op een lege maag komt alcohol harder binnen, moet ik eigenlijk wel eten? Het is  immers al avond. 

Begrijpelijk dat mijn reacties ongeloofwaardig zijn op deze manier. Ik wil daarbij wel zeggen dat het gemeend is wat ik zeg en mijn adviezen naar anderen geloof ik dan ook. Het is alleen zoals op de dagdraad ookal werd gezegd, makkelijker om niet naar jezelf te kijken. Dingen weten en mijn eigen gevoel ligt ver uiteen. Maar zoals Jane zei klopt het dat de schijn ophouden hier niet werkt omdat het echt wel ontdekt wordt. Omdat jullie weten hoe het werkt. Anders dan dat ik begeleiders hier voor de gek kan houden.

Wat betreft accepteren dat ik problemen heb naast de alcohol en dat ik er dan maar mee moet dealen dat ik soms drink ben ik het niet mee eens. Die andere problemen worden er niet draaglijker van en ik heb de wens om geheel te stoppen. 

Of mijn alcoholprobleem kan worden opgelost middels dit forum dat weet ik niet. Ik denk het niet. Het helpt me alleen wel om de meeste dagen niet te drinken en voor mij is dat winst, die ik hier haal. Daarvoor bedankt.

En tenslotte, ik snap dat er reacties komen wanneer ik hier vertel dat ik heb gedronken. Maar wat ik lees is ook een hoop bombarie om een enkel persoon. Ik kan het zien als helpend en dat doe ik voor nu. Ik lees nog eens aandachtig door wat er is gezegd en ik ga kijken wat ik ermee kan. Wat betreft 1 tip op z'n minst uitvoeren. Ik laat vanavond de leenhond uit. En ik ga natuurlijk niet drinken. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...