Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

Totaal geen sorry of zoiets hoor. Ik snap je helemaal.:rose: Ik zou wel een niet uit te putten hond willen. Maar dat is gewoon niet te doen nu voor mij. De poes geeft me al zoveel afleiding dat ik haar soms achter het behang wil plakken. Ze weet precies waarmee ze me wakker krijgt en/of waar ze me het bed uit krijgt. Soms denk ik: rotbeest. Maar eigenlijk is ze zo lief en heb ik helemaal geen recht enzo. Ik ga nu maar eens proberen te slapen. Met poes op mijn deken ^_^

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het lastig om te melden als ik zucht heb. Of als ik alcohol in huis gehaald heb. Dat voelt als een schreeuw om hulp waar ik liever stil ben. Aan de andere kant meld ik me wel als ik heb gedronken. Ik denk dat dan de rem er van allerlei kanten een beetje af is. 

Neemt niet weg dat ik waarschijnlijk vooraf al moet zeggen hier hoe het gaat. Alleen als ik het besluit genomen heb te gaan drinken is er volgens mij niks en niemand die me daarvan af kan houden. Ik sluit mezelf op, gordijnen dicht en deur op slot. Hoe gooi ik die drank dan nog weg? 

Het is niet dat ik het niet wil. Ik wil ervan af. Het is voor nu alleen het enige wat me enigszins de nacht door"helpt". Hoe waardeloos dat ook maar klinkt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Myle zo'n plan dat Bor nu voor je bedenkt, kun je zoiets ook samen met de begeleiding daar bedenken? Ze kunnen jou daar toch een beetje in de gaten houden? Of met een bewoner waarmee je een goed contact hebt?

Snap wel dat het lastig is, als je het idee hebt dat drank het enige is dat werkt om tot rust te komen op de lastige avonden. Misschien kun je samen met de begeleiding verschillende dingen uitproberen, kijken wat werkt. 

Ik bedenk ook maar wat hoor, maar ik vind het gek, gezien het feit dat je begeleid woont, je op dit vlak niet wat meer kunt bespreken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lonster Ik denk dat het (nu) met de begeleiding nog vrij lastig is om tot echte plannen te komen. Ze laten de boel toch vaak bij mij. Ik heb geen verplichting om de deur open te doen, laat staan dat ze me op wat voor gebied dan ook gaan "controleren". Ik heb wel een gesprek gepland staan waar zowel mijn psycholoog als hoofdbehandelaar en coördinator bij is. Hopelijk is daarin iets te bespreken.

Vorige week heb ik een open gesprek gehad met mijn (bijna) buurman, voorzitter van NA. Het was niet gepland, maar we kwamen op het onderwerp 'verslaving'. En hoe hij eigenlijk wel flink wilde gaan drinken. Of gokken. Of (...)? Ik heb hem maar verteld dat ik ook verslaafd ben. Niet dat ik nu naar die meetings ga, maar dat gesprek was wel ergens fijn en verhelderend. 

Drank is trouwens niet het enige wat rust geeft. Dat maak ik mezelf waarschijnlijk vooral wijs. Uiteindelijk geeft het enorm veel stress. (waar laat ik die flessen? Kan ik wel naar buiten zo? Ruikt/ziet iemand het?) Een grote pot thee met een paar stukjes chocola is veel rustgevender eigenlijk. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Controle is ook niet wat ik bedoel. Eerder een soort sociale controle misschien, maar alleen als jij dat zelf prettig vindt. Is er in de avond niks te bedenken op dat vlak? Mooi, dat je binnenkort een gesprek hebt. Dan kan er misschien wat op bedacht worden, hoe je 's avonds beter tot rust kan komen of afleiding hebt.

Er zal ook niet één specifieke oplossing zijn misschien. Gewoon maar dingen uitproberen, kijken wat jou helpt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Myle, voor mij lijkt er een patroon te zitten in je cirkel naar de volgende terugval, ik denk dat je die zelf ook ziet maar blijkbaar (nog) niet weet te doorbreken.

Waar ik dan nieuwsgierig naar ben is hoe dat bij jou werkt. Heb je bij zuchtmomenten een niet te stuiten spontane run naar de slijter om vervolgens je op te sluiten voor directe inname?Of “plan” je de volgende terugval door eerst te gaan kopen en te bewaren tot een, zeg maar, geschikt moment?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Maverick Je raakt wel iets. Ik zie het patroon. En het leidt steeds tot terugvallen. 

Ik 'plan' doorgaans mijn drinkmoment. Dat is meestal begin van de nacht. Overdag heb ik geen behoefte aan alcohol, hoewel dit stoppen me uit mijn 'regelmaat' krijgt. Ineens heb ik overdag trek. Slaat helemaal nergens op. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die zuchtmomenten overdag lijken mij toch ergens wel logisch als je niet drinkt. Het ritme was normaliter s’nachts drinken en overdag ervan herstellen. Drink je niet dan hoef je overdag niet te herstellen en is er ruimte en dus mogelijke behoefte, actie geeft reactie.

Maar als je het drinken voor de nacht plant, wanneer haal je dan je voorraad, overdag toch?Valt er misschien iets te verzinnen om de cirkel bij het voornemen tot kopen al te doorbreken?

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 uur geleden zei Maverick:

Valt er misschien iets te verzinnen om de cirkel bij het voornemen tot kopen al te doorbreken?

Veel, heel veel afleiding overdag. Dingen doen. Geen kans of keuze hebben om te kopen vooral.

Ik heb net zo'n 2 uur gepraat met iemand van de AA. Ze was helpend. Nu heeft ze me overgehaald toch naar de NA meeting te gaan die hier op het terrein is. Brr. Oh, en ik ben een alcoholist vertelde ze me. Nice. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat voor middel je ook gebruikt  als “medicijn” doet er eigenlijk niet toe, ik ben als alcoholist ook vaak genoeg op NA meetings geweest of AA, CA, uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Mij heeft de meetings echt verder geholpen en heb er een aantal goede vriendschappen aan overgehouden.

Het kan in het begin even spannend zijn maar je zal er snel genoeg achter komen dat er verschillende mensen samenkomen met dezelfde zoektocht naar herstel net als die van jezelf. Voor mij had het wel iets bevrijdend om te zeggen dat ik Maverick heet en alcoholist ben

Geef het een kans Myle, onderzoek het, ik hoop voor je dat het een groep is waar je jezelf een beetje thuis kan gaan voelen.

Maak er idd maar een drukke dag van, lekker in de actie blijven en houd het droog he :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankje Maverick. Drukke dag is goed gelukt. 

Ik merk aan mezelf dat het allemaal een proces is. Een halfjaar geleden zou ik er niet over hebben gepeinsd om een AA of NA meeting te bezoeken. Ook niet om 's nachts nuchter ernaar te bellen trouwens. Misschien dacht ik dat alles wel goed zou komen en (voor me) zou worden opgelost toen ik bij de begeleiding openheid gaf. Maar het is -mijn- weg en zoektocht. Dat zie ik steeds duidelijker. En, het voelt goed. Het is voor de verandering eens niet 'overgeleverd' zijn aan hulpverlening. Ik kan ze inschakelen. Maar verder is het mijn eigen route en mijn eigen keuzes die bepalen waar ik uitkom.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wauw Myle, print bovenstaande maar snel uit, lijst het in een goud lijstje en kijk er elke dag even naar! Dat wat je zegt raakt voor mij de kern, ik hoop van harte dat wat je nu schrijft, je ook echt begint te voelen van binnen 

Het werkt als je er aan werkt is mij ooit verteld, Het is ons eigen herstel en van niemand anders, je eigen verantwoording en het voelt inderdaad retegoed als je die verantwoording voor jezelf begint te nemen.

Gas erop Myle en zelf beginnen met sturen :rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik hou dit vast hoor. Zeker. En ik ben op zoek naar verpleging die deze pagina voor me kan uitprinten. Misschien wil ik dit wel laten lezen aan mijn psychologe. Of ik bel weer naar de AA. Dat was afgelopen nacht heel helpend. Ik vind het moeilijk om geen alcohol te bestellen. Ik heb het alleen niet gedaan en ik ben het ook niet van plan. 

Ik heb (verse) thee en pure chocola. Dat is Ok toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat niet goed. Ik drink niet en daar ben ik blij mee, maar verder kun je me wel opvegen.

Gisteren wilde/moest ik naar de winkel voor boodschappen maar ik was bang dat ik het niet zou redden om op mijn fiets te blijven zitten. Ik voelde en voel me ontzettend zwak. En ik heb erg veel last van angst. Het lukt me zelfs niet om sigaretten te halen dus rook ik maar niet. Ik ben aan het zeuren, maar ik heb even geen positieve gedachten. 

Wel jullie allemaal erg bedankt voor de reacties.:rose:

 

bewerkt door Myle
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...