Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

@Moeps Die regen is wel helpend. De tomatensoep was hooguit een idee om iets 'gezonds' te eten. Jij ook een goede en rustige nacht!

@Maja Thanks. Mindfulness hmm. De eerste keer dat ik daarmee kennismaakte: Hou allemaal die rozijn in je hand. Kijk ernaar, voel het. Tot iemand zei: Het is geen rozijn, het is een KRENT! Iedereen lachen, oké, we waren 16 jaar. :unsure:

Inmiddels ben ik volwassen(er) geworden. 

Nu maar proberen te slapen. Hoewel, eerst nog een aflevering van een serie kijken. Het is nog zo vroeg in de nacht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Myle, 

ik moest lachen om jouw rozijn-krent verhaal. Ben pas begonnen uit te zoeken of mindfulness iets kan zijn. Aangeraden door psycholoog. Heb n paar oefeningen gedaan mbv  gratis app van vgz en audiobestand. Bodyscan oefening op die laatste website helpt mij echt om zowel te (leren) focussen als alleen aan het nu te denken. Ik probeer zo zowel de trekmomenten weg te denken als mijn boze buien. Het gaat steeds beter naarmate ik vaker oefen. Probeer nu ook met n focus op het moment lange wandelingen te maken. Weer of geen weer. Je komt met een opgeruimd en leeg hoofd terug, juist omdat je niet aan “wat moet ik nog doen” mag denken. Roodwitte paddenstoelen tellen, bewust de vogelgeluiden die je hoort koppelen aan de juiste vogel, enz. De oefeningen helpen mij ook door de vaak lange nachten met piekeren en woelen heen. Ipv piekeren en vooruit plannen doe ik nu de bodyscan. Licht uit, luisteren naar de instructie en je gedachten dwingen alleen daarmee bezig te zijn. Ben warempel al meerdere keren zo in slaap gevallen de afgelopen week. Ga er nu ook mee aan de slag want het is al laat. Ik vond het ook vaag geklets in de ruimte voor geitenwollen sokken, maar ga het zeker n kans geven. Vooral het weg kunnen denken van de craving vind ik de moeite van het verder proberen waard. 
slaap lekker voor zodadelijk!
 

bewerkt door moderator
weggehaald: reclame voor praktijk Ger Schurink
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Maja Voor mij bleek het niet helpend. Maar dat heeft andere oorzaken waarschijnlijk. Ik kan me moeilijk focussen op iets en dan de wereld te laten voor wat het is. Dan raak ik de grip op het -hier en nu- kwijt. 

Dat rozijn en krent- verhaal was trouwens een heel goedbedoeld iets, maar door een groep tieners afgewezen. Nu een aantal jaar later (10 ongeveer) wilde ik het opnieuw een kans geven. Maar tijdens de workshop moesten we op een matje liggen met ogen dicht. Dat lukt me niet. Ik zat als enige overeind. Zo gespannen als maar kon. Dat was juist niet de bedoeling. 

Lange wandelingen doen me wel goed. Dat deed ik toen ik 6-9 maanden niet dronk. Eerlijk gezegd was ik soms na 3 uur wandelen weleens klaar, en heb ik mezelf door een uienveld gebonjourd. Vervolgens over een slootje gesprongen en onder prikkeldraad door. Maar dat alles was wel veel en veel beter dan dagelijks alcohol. Ik ga morgen weer eens een flinke wandeling maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb vandaag op zondagochtend eerst een gesprek gehad over het vrijwilligerswerk bij het verzorgingstehuis in het dorp. Hoe haalbaar dat is. Want ik heb een hekel aan fietsen.:blush: Noem het lui, het is lui, het is maar 6 km. Mijn fiets is alleen waardeloos. (alleen wel als het 'nodig' is. is goed genoeg om naar de plaatselijke slijter te fietsen. Wie hou je dan voor de gek??)

Ze willen me graag. Hoe dan? vraag ik me af.

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei Myle:

Ze willen me graag. Hoe dan? vraag ik me af.

Ze kijken verder dan problemen, problemen kunnen altijd opgelost worden.

Ik verwacht dat je gewoon een goede sterke lieve persoonlijkheid hebt wat ze aanspreekt. 

Ik heb zelf ook eem hekel aan fietsen.. ik ga vaak te voet naar mijn ouders dat is 8km en maar 1,5 uur lopen,mooie tijd om van de omgeving te genieten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Slapen, laat maar voor nu even. Ik ben te onrustig om te liggen zoals al de hele nacht. Misschien lukt een powernap vanmiddag. Nu sta ik gewoon op en ik ga eindelijk even wat dingen doen die ik al een tijd moet doen in huis. Hopelijk valt daaronder niet -zelf- op de kattenbak gaan zitten zoals ik tien dagen geleden uit moeheid en HB tekort deed.:blush:(poes heeft weer een nieuwe poepbak hoor) Nouja, ik ga even douchen en daarna ontbijten met kwark.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is het niet een idee om die huishoudelijke dingen 's avonds te doen, dat je een uurtje of 2 flink bezig bent, dan niet meer op het forum of andere "schermpjes"activiteiten maar gewoon op de normale tijd in bed te gaan liggen?

Ipv de hele nacht te blijven forummen zodat je niet kan slapen en dan 's ochtends weer helemaal brak te zijn?

De alcohol is dan misschien weg of deels maar je leidt nog steeds een leven zonder orde en regelmaat althans zo lijkt het. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik doe de meeste (huishoudelijke) dingen 's avonds. En misschien heb je wel gelijk dat het niet helpend is om geen 'schermpjes' meer te gebruiken 's avonds. Of het nu dit forum is, Netflix of YouTube. 

Ik leid een leven zonder regelmaat. Daarin heb je gelijk. Ik probeer dat wel steeds beter en meer op orde te krijgen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Volgens mij ben je te druk bezig in je hoofd en te weinig fysiek, anders sliep je echt wel. Minder druk in je hoofd dat is lastig te bereiken, maar meer fysiek is simpel. Als je daar mee begint en daardoor beter gaat slapen en op het juiste moment ('s nachts dus) zou het wel eens beter kunnen gaan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben nu niet plat. Lukt niet. En het is en was ook niet mijn idee om in de ochtend te gaan slapen. De begeleiding stelde het voor. Ik heb (ook) niet het idee dat dit nu is wat helpt. Ik doe overdag wel genoeg dingen volgens mij om om me tenminste lichamelijk uit te putten (meestal). Fitness, lange wandelingen, squads op muziek. En ik lees heel erg veel trouwens.

Het is wel zo dat ik 's avonds vaak de motivatie voor al dat soort dingen kwijt ben geraakt. Behalve wandelen dan. Maar dan heb ik wel graag een hond bij me. Ik zal voor vanavond de hond van de buurvrouw weer eens vragen. Daar kan ik mezelf helemaal in kwijt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...