Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

Ik lig niet meer als een omver geschopt en platgestampt konijn op de bank inmiddels. Zelf een hor in elkaar zetten mag trouwens niet @Yana omdat volgens de regeltjes alles er aan de buitenkant hetzelfde uit moet zien. Even wachten dus tot ze hier een nieuwe voor me regelen.

Vanmorgen een heftig en emotioneel gesprek gehad.

Nu even naar het ontmoetingscentrum. Kijken of er wat gezellige mensen zijn en een kopje koffie drinken. En een puzzel maken uit de krant of een tijdschrift. Niet erg interessant allemaal maar afleiding kan geen kwaad. 

bewerkt door Myle
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga 2 keer per week fitnessen en ik start (waarschijnlijk) eind volgende maand met vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. In de tussentijd ben ik nog een beetje zoekende of ik op het terrein iets van dagbesteding zou willen doen, en hoe haalbaar dit is. Ik heb al wat dingen geprobeerd namelijk maar het hield mijn aandacht niet vast/ was me niet uitdagend genoeg waardoor ik niet meer kwam opdagen. Ik hou me wel bezig met de cliëntenraad en af en toe flyers of posters maken voor evenementen die worden georganiseerd. Dat vind ik leuk om te doen.

bewerkt door Myle
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 29-9-2019 om 10:58 zei Myle:

(...)Als ik elke nacht goed zou slapen zou ik waarschijnlijk ook niet meer drinken. Misschien was ik er dan nooit mee begonnen zelfs, maar het is geen excuus om er dan maar mee door te gaan. (...)

Myle, voor mij is dat vaak aanleiding geweest om na een paar droge dagen weer te gaan drinken. Ik moest immers toch slapen?

Gevolg was dat niet drinken steeds mislukte, omdat de zucht op die manier bleef. Pas toen ik toegaf dat ik de strijd om toch op de een of andere manier met alcohol te kunnen omgaan opgaf en accepteerde dat ik me een tijdlang erg slecht zou gaan voelen, lukte het me wel. Ik heb heel lang ontzettend slecht geslapen, maar ben er uiteindelijk toch uit gekomen.

Nu pretendeer ik niet dat wij vergelijkbaar zijn. We hebben elkaar ontmoet op de meeting en ik heb een groot respect voor jouw gevecht om tot een beter leven te komen. Ik denk dat ik het makkelijker heb gehad in flink wat opzichten. Ik kan niet beoordelen wat het voor jou betekent om niet te slapen. Ik sliep in het begin een paar uur per nacht, vaak pas tegen de ochtend. En sprokkelde dan hier en daar wat uurtjes bij als ik even kon slapen. De uren slaap zonder drank bleken al snel voor mijn gevoel dubbel te tellen. 

Ik hoop dat het jou ook gaat lukken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 minuten geleden zei MijnGerrit:

Ik denk dat ik het makkelijker heb gehad in flink wat opzichten. Ik kan niet beoordelen wat het voor jou betekent om niet te slapen. Ik sliep in het begin een paar uur per nacht, vaak pas tegen de ochtend. En sprokkelde dan hier en daar wat uurtjes bij als ik even kon slapen

Ik denk dat vergelijken helemaal geen zin heeft. We hebben elkaar gemeet op de meeting en ervaringen uitgewisseld, maar ik ben er niet erger of minder erg aan toe (of geweest) dan jou, of wie ook maar. 

Het probleem ligt in het probleem opzich.. En dat is wat mij betreft die alcohol. Ik kan me wel vinden in het inslapen tegen de ochtend trouwens. Dan had ik meestal pas genoeg op om daadwerkelijk om te vallen. 

26 minuten geleden zei MijnGerrit:

Pas toen ik toegaf dat ik de strijd om toch op de een of andere manier met alcohol te kunnen omgaan opgaf en accepteerde dat ik me een tijdlang erg slecht zou gaan voelen, lukte het me wel

Ik weet al een tijd (jaren) dat ik er niet mee kan omgaan. Op geen enkel mogelijke manier. Ik moet nu alleen wel nog accepteren dat ik me een tijdlang heel slecht zal voelen. Maar ergens voel ik me dat mét en zonder drank zo. Het is niet anders.

Maar zoals afgelopen weekeind wil ik niet weer. Afkick was aanwezig. Niet alleen een kater. En ik dacht dat ik er vanaf was, maar ik had het een beetje mis. Ik had het allemaal echt. erg. verk*oot. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En nu heb ik mezelf ook weer beschadigd zodanig dat zo een ambulance komt. Alweer. Waar ik mee bezig ben weet ik niet. Met alcohol proberen die zelfbeschadiging te voorkomen. Zonder? Ik weet me geen raad. Ik probeer het echt. Ik probeer het heel hard. Ik heb nachtmerrnie na herbeleving na dissociatie. Ik eindig dan de nacht meestal bevend van angst onder een tafel of in een kast. En ik probeer echt wel die dagbesteding en dergelijke op te pakken. Het is alleen wel ver* moeilijk. Nu weer kleren pakken voor de nacht en eventueel voor morgen. Terwijl ik morgen een afspraak heb staan met psychiater én psycholoog. En ik wil die beide niet missen. Ik hoop dat ik op tijd terug zal zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lig in een ziekenhuisbed. Het is allemaal niet zo dringend gelukkig. Er kwam een spoedgeval tussendoor. Maar ik ben wel ergens "blij" ofzo dat ik nu dus niks kan drinken. Het voelt voor even een beetje veilig. Maar dit kan het toch ook niet zijn..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben inmiddels allang gehecht maar de begeleiding weigert me een terugrit te boeken. En ik kan geen 50 euro betalen voor een gewone taxi. Dus ik ben opgevangen door het ZH. Ik mag hier nu slapen tot ik met OV of regiotaxi terug kan. Ik kan wel janken. Wel erg lief van hier. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt Saya.

En Knakker, jij ook bedankt. Soms weet ik zelf ook niet meer wat ik moet zeggen. Of ik dingen wel moet zeggen. Ik vind het rot om rotdingen te melden. Het voelt alleen huichelachtig om te verzwijgen. 

Maar ik ben inmiddels wel een beetje klaar met mijn eigen negatieve spiraal en destructiviteit. Zo wil ik hier ook niet aanwezig zijn. Het moet veranderen. 

Ik ben terug van mijn psychologe die aangaf dat ik nu eerst vandaag maar eens goed voor mezelf moest gaan zorgen. En daarna morgen. enz. Ik ga ervoor want ik wil naar mezelf bewijzen dat ik het kan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

12 minuten geleden zei Cleo66:

"Het geheim van succes is één  keer vaker opstaan dan dat je  bent gevallen" 

:heart:

Ik zou zeggen: net zo vaak opstaan als je bent gevallen.

Een keer vaker opstaan kan toch niet? Als je één keer bent gevallen kun je niet twee keer opstaan. En net zo met tien keer vallen.
Dan kun je niet elf keer opstaan. Moet je dan toch eerst nog weer een keer voor vallen... toch? ;):)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve allemaal :rose:

Ik heb even de energie niet om op jullie allen persoonlijk te reageren. Ik ben intens vermoeid. Maar wat een waardevolle berichten. Erg bedankt. Ik blijf ervoor gaan hoor. Eens zal ik terugkijken en denken -Wat een malle bedoeling, wat een rotperiode(s) heb ik blijkbaar 'nodig' gehad, om te komen tot waar ik nu sta-. In een gelukkig leven.

Tot die tijd, doorgaan en gewoon telkens weer opstaan waar nodig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Myle, ik heb zo met je te doen dat ik dag en nacht aan je situatie moet denken.! Woonde je maar dichterbij dan trok ik je eruit! Ik heb ook rot periodes gehad, maar met Gods hulp kom ik er. Ik heb geen psychologen nodig: God zelf is mijn psycholoog en staat aan mijn zijde.. Ga in gebed en leg je leven in Gods hand. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...