Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

Ik heb intussen weer even de nachtdienst gebeld en die is langsgekomen. Ik heb steeds het gevoel niet zoveel verder te komen en waar het aan ligt weet ik niet. Volgens mij leg ik al mijn wanhopigheid en eerlijkheid bloot. Maar strookt het ergens niet met het idee wat ze hebben van mij als vrij zelfstandig (etc) persoon. Ik heb toch de neiging om te schreeuwen. Maar daar ben ik het type niet voor. Ik wil janken, maar dan wel in stilte, zodat niemand het merkt. En ik wil feesten ergens, waar er geen feest is. Gewoon, om te kunnen -zijn-. 

Gewoon kunnen zijn, dat lijkt wel verdomd moeilijk. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hmmm ik had wat geschreven...maar voelt niet helpend voor jou op dit moment, denk ik. Dus heb ik dat weggehaald.

Wens je sterkte en hoop dat je het droog houdt.

Ook voor mij geldt: 'de eerste druppel niet nemen'.  Daar hoef ik nooit meer over na te denken. En geeft me een bepaalde rust.

 

bewerkt door kruidenthee67
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@kruidenthee67 Poehee ja. Bedankt maar ook ehm, het roept een gevoel van tegenstrijd op. Ik wil ergens gewoon -zijn-. Kunnen zijn en daar ook vrede mee hebben.

Tegelijkertijd wil ik drinken. Die mogelijkheid heb ik dan nu wel afgeschermd en dat gaat vannacht dus niet gebeuren, maar het voelt wel als een gevecht. Bahhh. 

Ik ga nu echt naar bed. Trek het niet erg veel langer allemaal en ik ben zó toe aan rust. Ik hoop dat ik 'gewoon' kan slapen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ah...je had het al wel gelezen.....ik vond mezelf een beetje te ja, hoe zal ik het zeggen...maar dat is het wel he, gewoon 'zijn', met wat er is. En waarnemen wat je ervaart, denkt en voelt. Er mee zijn...kan me zo voorstellen dat je overdag genoeg afleiding vindt om 'niet te zijn'...zonder dat je je daar van bewust bent? En 's nachts heb je die afleidingen niet...en wil je drinken, om niet te hoeven 'zijn'...want dat vind je 'verdomd moelijk'...en dat kan het ook zijn.

Goeie nacht........hoop echt dat je lekker slaapt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je slaat de spijker wel zo ongeveer op z'n kop. Maar dat is goed. Dankjewel. Je was niks te ,,wat dan ook maar.. (Ik kan wel wat hebben hoor) 

Jij ook een goede nacht! Ik doe mijn best ook om te slapen en anders, nouja mijn lijf geeft het wel een keer op. Ik kan nu alleen bijna niet meer recht kijken en dat komt puur door vermoeidheid. Ik neem zometeen nog een temazepam. Dan moet ik toch wel echt slapen

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik belde nog even de nachtdienst om te zeggen dat het moeilijk gaat. De respons was: Oh ik ben op de fiets en buiten adem, maar je klinkt zo helder en positief!. Oké en bedankt. Nu ga ik dus echt gefrustreerd in bed liggen met mijn medicatie op en ik hoop dat ik eindelijk omval van mezelf. GRR. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankje @Cleo66 en @Moeps

Wat ik verwacht van de nachtdienst is dat ze tenminste de moeite doen om te luisteren naar wat ik zeg. Niet de telefoon opnemen met bij voorbaat al de intentie te zeggen: ga maar afleiding zoeken, lekker slapen ofzo.

En dan vanuit het luisteren dan bijvoorbeeld meedenken over wat voor extra medicatie misschien helpend kan zijn, of even langskomen en een praatje maken. Soms kan dat ervoor zorgen dat het weer een tijdje gaat. Er zijn genoeg nachtdiensten die het ook op deze manier doen, maar helaas ook die altijd haast lijken te hebben.

Ik krijg inderdaad al elke dag medicatie om te slapen Moeps, maar dit is niet voldoende. Het zorgt er hooguit voor dat ik niet de volledige nacht in constante paniek verkeer.

Ik ben uiteindelijk wel in slaap gevallen trouwens. Ik heb zo'n 2 uur geslapen. Toen heb ik mezelf naar de fitness gesleept. Daar heb ik het rustig aan gedaan maar ik kreeg er wel wat energie van. Genoeg om nog een afwas weg te werken en wat op te ruimen en schoon te maken. Nu zit ik wel uitgeteld op de bank.

Intussen zeurt er iets.- Eigenlijk zou ik mijn kapotte fiets wel nog kunnen maken, maar misschien is het ook wel even goed dat ik even niet kan fietsen. Er zit hier vlakbij een soort buurtwinkel en in een opwelling ben ik daar in 5 minuten. Een bus rijdt maar 1 keer per uur, en beperkt qua tijd (in de avonduren niet meer) dus dat maakt de stap om even snel wat in huis te halen groter.

Oké, nu weer positief verder gaan met vandaag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb net mijn persoonlijk begeleider aan de jas getrokken. Gevraagd of zij mijn psychiater of een ander dienstdoend arts wil bellen om te vragen of ik voor komende nacht als uitzondering een keer intraveneus een injectie kan krijgen van een of ander paardenmiddel. Om 5 uur weet ik waarschijnlijk meer. Ze snapte wel dat het zo niet echt meer gaat. 

Ik kijk ook zo eens rond in mijn appartement en ik dacht dat ik had opgeruimd enz. Maar ik heb blijkbaar vooral verplaatst. Ik heb gewoon geen energie meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zal dan niet bijster helder opstaan maar ik zal er wel profijt van hebben als ik een keer wat meer uren achter elkaar echt slaap. Maar het is inderdaad ook even afwachten wat de psychiater ervan zegt. 

Ik heb trouwens vaker dit zo gedaan en het hielp dan wel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb een keuze gekregen. Vanavond een injectie met een slaapmiddel (Niet hetzelfde als platspuiten trouwens), of een nacht doorbrengen op een gesloten afdeling, ter bescherming van mezelf. Ik heb gekozen voor de injectie. Zo kan ik in mijn eigen appartement blijven en het voelt even net iets minder 'terug bij af'. (ik heb heel veel gesloten opnames meegemaakt, niet leuk). Bovendien garandeert het ook in geen geval dat ik dan slaap.

Wel heb ik net de thuisbezorgd app van mijn telefoon gehaald en de scanner in bewaring gegeven.

bewerkt door Myle
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thanks @Lika.:rose: 

@Adri02 Ik weet het ja. Symptoombestrijding. Maar het is voor 1 keer. Daar was ik duidelijk in en was de psychiater het compleet mee eens.

Ik was trouwens iets minder duidelijk in mijn vorige bericht. Ik had de 'keuze' die ik kreeg niet helemaal goed begrepen. Het zou sowieso een injectie worden, ik mocht alleen zelf beslissen of ik die op mijn appartement wilde of op een gesloten afdeling. Ik sta nog steeds achter mijn besluit, dat wel.

Ik ga vannacht gewoon lekker slapen.;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cleo66 Garen op de klos moet wel even. Dat had ik vanmiddag door. Anders werd het keihard letterlijk tegen de muren aanlopen enz. En tussendoor drinken hoogstwaarschijnlijk. Nu heb ik wel enige rust gevonden. Die spuit krijg ik om 10 uur. Hoewel het symptoombestrijding is ben ik wel even gerustgesteld dat het geregeld is, en ook zo snel. Ik had eigenlijk urenlange onderhandelingen verwacht. Thankyou :heart:

Ik zorg gewoon dat dit een geslaagd plan wordt.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is voor zover ik weet een 'combinatiespuit' . Het is eerst een injectie lorazepam (langwerkende benzo) en daarna dormicum (dat is eigenlijk een variant van diazepam, maar dan erg geconcentreerd). Wordt soms gebruikt als roesje voor een weinig ingrijpende operatie. Ik zou eigenlijk door die dormicum binnen een halfuur in slaap moeten vallen en door de lorazepam in slaap moeten blijven.

En dan morgen een uur of 8 a 9 hebben geslapen.

Het is (nogmaals) geen platspuitgedoe. Ik heb van nature een erg hoge tolerantie voor benzo's. Het kan zo zijn dat ik erdoorheen ga. Maar ik ben nu aan de rustgevende thee. Ik kijk een paar afleveringen van natuurdocumataires. En ik heb vertrouwen. Dit is wat ik nu kan doen denk ik zo. 

En, dit is voor één nacht. Hierna heb ik weer alle mogelijkheden, waarschijnlijk zelfs een gemaakte fiets, maar hey, tot de meeting droog. Daar zet ik momenteel even alles voor in.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Over ongeveer een dik halfuur dan die spuiten. Wel een beetje heftig voelt het. En als een terugval. Waarvan? Vooral van het afhankelijk zijn van de zogenaamde zorgzaamheid en het overnemen wat de psychiatrie kan doen. Maar er is nu een verschil.

Ik heb het vrijwillig aangevraagd. En ik heb mijn verantwoording getoond. Dat is weleens anders geweest.

Ik hoop na 10, half elf te slapen. Dat is de bedoeling. En dan morgen na een uur of 8 te hebben geslapen meld ik me weer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...