Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei Cleo66:

Hey Myle,  gaat het wat beter met je vanaaf?

Waar kom je eigenlijk vandaan? En hoe lang woon je al begeleid? 

Je woont nu volgens mij bij mij in de buurt namelijk 

Ik kom overal en nergens vandaan maar ik ben geboren in Utrecht. Nu ben ik na heel veel omwegingen en verhuizingen verzeild geraakt in Brabant ergens. Ik zeg op het openbaar forum liever niet precies waar, maar het kan goed zijn dat we bij elkaar in de buurt wonen. Ik woon nu zo'n 3 jaar begeleid. Nadat ik sinds mijn 17e steeds op kamers en appartementen van de woningbouw vastliep. 

Vanavond gaat het eigenlijk zoals elke avond:  angst om te slapen, zo lang mogelijk wakker zijn en uitstelgedrag. Zodra ik mijn bed raak om te slapen herbelevingen. Ook nu ik wakker ben trouwens. Maar het is uitzitten. Afleiding vinden. Proberen positieve dingen te vinden in een niet zo positieve belevingswereld. Maar goed. Ik wil leven en daarbij hoort opstaan en verdergaan. Dat zal ik dan ook moeten. Goedschiks of kwaadschiks, ik kom er wel doorheen.

Thanks @Tesje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het voelt als uitzitten tot de volgende terugval. Een slopend gevoel. Een beetje als - waar doe ik deze moeite voor-. Want het gaat toch wel weer mis. Die kronkelweg omhoog is inderdaad vol met kronkels en obstakels, diepe valleien die ik steeds voorbij zie komen en waar ik maar net aan ontsnap. Tot ik er stuurloos keihard in val. 

Niet zo positief dit, maar het voelt even zo. Het voelt al dagen zo eigenlijk. Ik probeer mezelf iets anders voor te houden maar dit is wel wat het is. Ik voel me niet sterk of alsof ik het nuchtere leven aankan. Ik voel me juist alsof ik het leven helemaal niet aankan. Ik kan er niet mee dealen. Op wilskracht drink ik nu niet. Voor de rest kan eigenlijk alles me gestolen worden. Sorry, ik ben even heel erg negatief en ik denk dat ik spreek vanuit depressiviteit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geen sorry. Je schrijft duidelijk. Ik begrijp het ook. 

Tis wellicht wel gevaarlijk. Een eerste stap op weg naar... want je wist toch al, etc. Bouw het niet op voor jezelf.

Ontzettend goed dat je je hier meldt! Kun je IRL nu ook met iemand praten? Want je kunt het. Echt. Denk ook dat het leven weer mooier wordt. Je moet over het dal heen. Houd vol!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Myle, probeer eens wat je schrijft los te koppelen.
Je kunt èn niet drinken, uit wilskrcht als dat nodig is, dag per dag.
en vanuit depressiviteit kun je gerichte hulp vragen daarvoor.
Hoe het nu voelt, is niet noodzakelijkerwijs ook hoe het is!
Hoe kleiner je de stapjes maakt hoe meer kans van slagen
niet drinken is prioriteit nu, heb je dat onder de knie dan gaat
de depressiviteit ook minderen. Hebben velen hier al ondervonden.
Bij mij bleek juist de drank de grootste boosdoener toen ik gestopt bleef.
Makkelijk gaat het niet, maar toen je nog dronk was het dat ook niet immers?
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Over het dal heen, dat klinkt al beter dan op het randje van de afgrond balanceren. Thanks @Lika. Het denken zoals ik nu doe is inderdaad een gevaarlijke 'val'.

Ik ga het allemaal niet opbouwen maar ik ga de nachtdienst weer "lastigvallen" zodra ze uit de overdracht zijn. 

@lady jane Ik weet niet wat bij mij oorzaak en gevolg is. (als je dat bedoelt) . Depressie was er al voor mijn alcoholmisbruik. Andere problemen ook. En nu probeer(de) ik met alcohol die naaste problemen 'op te lossen' door mezelf maar knock out te zuipen. Zodat ik daar tenminste geen of minder last van had. Maar het is een vicieuze cirkel. Een waar ik niet uitkwam. Het heeft jaren geduurd voor ik het kon toegeven. Kleine stapjes zijn daarbij essentieel gebleken en zijn het nog steeds. Elke dag. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je bent wat negatief? Nee hoor gewoon eerlijk in wat je op dit moment denkt en voelt. Klinkt misschien gek maar ik lees vooruitgang, ik lees een Myle die rauw en eerlijk zegt dat de hele wereld op dit moment even gestolen kan worden, even geen voorzichtige, bescheiden zich vaak verontschuldigende Myle. Ik zeg goed van je! Het kan ook gewoon op dit moment helemaal ruk zijn, je onderzoekt het en je uit het en dat is zo belangrijk.

Lieve Myle, het komt en het gaat net als de golven. Blijf bij je plan! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik bedoelde meer dat alcohol depressie versterkt (alles eigenlijk wat je probeert te onderdrukken of verdoven)
maar ook dat therapie pas echt werkt zonder drank.
Dus koppel beiden los van elkaar en ga nu eerst je drank probleem aan. Later zie je wat er dan eventueel over blijft aan depressie.
Mijn 1e jaar na het stoppen was nog steeds een jaar vol depressie. Maar de hulp/therapie begon toen wel aan te slaan, dus ik zag
al snel in dat deze volgorde voor mij werkte. Ik hoop voor jou ook. volhouden meis! Dan hoef je hier maar één keer echt dwars doorheen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank @Maverick! Je bericht doet me goed.

@lady jane Ik snap je. Drank, of wat voor middel versterkt emoties. Het zorgt in elk geval voor een verkeerde interpretatie ervan. Dus het is belangrijk om eerst een tijd nuchter te zijn voor je de 'rest' aanpakt. Dat snap ik.

Het is bij mij alleen zo dat alcohol, boulimia en zelfbeschadiging (En dissociatie) heel erg door elkaar heen lopen. Niemand weet echt waar te beginnen of wat nu het eerst aandacht nodig heeft. Ze zijn het erover eens dat de dissociatie(DIS) het hoofdprobleem is waaruit de rest voorkomt, maar er is geen gespecialiseerd centrum in de omgeving. 

Ik loop dus letterlijk een beetje vast. Met mensen om me heen die wel willen helpen, maar niet goed weten hoe precies.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een moeilijke situatie voor je. Ik toch lees ik door de regels heen nog steeds een sterke Myle, met de wil om hier uit te komen. Goed dat je de nachtdienst gaat benaderen. Lieve Myle ik hoop heel erg dat je de rust en de hulp vindt om deze nacht weer positief door te komen. Ik ga even lezen over DIS. X

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oef wat herken ik veel in je schrijven.. behalve DIS dan. Maar verder heel veel.

Kom op het moment even slecht uit mn woorden maar ik lees mee. Ook ik vind je super goed bezig. Ook knap dat je de nachtdienst ingeschakeld hebt om je over de ergste hobbel heen te helpen. 

Jammer dat je psycholoog weg gaat, ik hoop dat je er een fijne voor terug krijgt! :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Myle, leed kunnen we niet vergelijken, ik had ander leed,
maar ook leed waarvan ik dacht nooit te herstellen of overleven zelfs.
Niet drinken is voor mij stap 1 geweest om met de rest echt aan de slag te gaan
en bij mij is dat gelukt. En dat gun ik jou, en de anderen hier ook zo.
De weg is niet makkelijk, en zal dat ook zonder drank, waarschijnlijk nooit helemaal worden.
Maar wel te hanteren, en van te oogsten. Het is zo de moeite waard om te stoppen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dapper vind ik je @Myle. Lees hier regelmatig dat tijd je vriend is, volgens mij is dat ook zo. Het lijkt misschien alsof er niks verandert en dat je wacht tot het weer misgaat, maar ondertussen kan er ook verandering zijn zonder dat je dit doorhebt. Je wordt steeds sterker naarmate je niet drinkt, ook als je soms terugvalt kun je weer opstaan.:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het even lastig op iedereen apart antwoord te geven. Wil wel zeggen dat ik jullie bijdragen allemaal, stuk voor stuk allemaal erg waardeer! 

Ik wankel nu nogal. Ik probeer me op te trekken aan anderen hier maar het gaat lastig. Ik wil niet weer vallen. Het voelt alleen zo dichtbij, die centimeter die ik maar mis hoef te gaan. En het zijn allemaal geen excuses. Het is geen rechtvaardigheid voor een misstap van mijn kant. En eigenlijk heb ik niemand om me naar te verantwoorden. Mezelf misschien. Maar ben ik dat waard? Dat moet ik wel vinden, wil ik dit volhouden. Het is zwaar, en moeilijk, en soms echt onophoudelijk uitputtend. Ik hou gewoon niet van mezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Woodie Ze weten het, en de aanleiding is nu al een lang lopend en slopend proces van jaren waarin ik aangifte na melding en aangite etc heb gedaan. Het is wat ik zei slopend. Advocaten en politie. Ze vinden het allemaal ingewikkeld. Toch zijn ze er wel. Ik ben er dankbaar voor.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klinkt misschien gek maar ik dacht hier vanmiddag al aan, zoals ik je hier lees ben je iemand die heel begaan en begripvol is naar anderen, je hebt volgens mij heel veel liefde in je en je geeft het aan iedereen weg! Zoveel liefde en begrip voor anderen maar niet voor zichzelf?

Waarom Myle? Kieper eens 10% daarvan terug naar jezelf, misschien ziet het er dan al heel anders uit. Stop met jezelf dit aan te doen, niet meer drinken is op dit moment de grootste liefde die je jezelf kan geven, iedereen hier is het waard maar jij ook!

bewerkt door Maverick
Tikfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thanks @Maverick Maar ik voel me vrij waardeloos nu. Ik ben de fout ingegaan. Ik probeer het te laten bij wat het is nu. Ik durf alleen ook niet de rest van de fles weg te gooien nu. Ik baal zo. Ik had volgens mijn 'nieuwe' psycholoog nu een soort eerste bandje verdiend. Een witte. Dat heb ik dan meteen weer verpest. Net als vorige week. Al was het toen dag 9. Ik word niet goed van mezelf. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Myle   Geplaatst gisteren om 19:17

Jammer, maar goed dat je je meldt. Wees niet te streng voor jezelf. Het kan echt beter worden. Wees lief voor jezelf. Dat is denk ik de eerste stap. :rose:

Kun je nu proberen te denken wat voor rotzooi het is en het wegspoelen (Wat nog over is). Is een lastige taak maar ergens weet je wel dat het 't beste id. Ik bedoel het trouwens niet belerend. Als het niet lukt is het ook oké. Het is enkel een gedachte. Ik gun het je alleen zo.

----------

Bovenstaande is jouw tekst Myle, die je gister aan Harald schreef. Ik hoop dat je jezelf nog eens leest en goed je eigen woorden tot jezelf door laat dringen.

Ook jij bent het waard. Juist jij! Het gaat immers om jou nu!

Lees jezelf en luister naar jezelf. Ik gun het jou ook zo!

:rose:

 

(Sorry voor het gedoe met het lettertype, volledig buiten mijn macht om er weer normale letters van te maken)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...