Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

Ik heb 2 keer met begeleiding gesproken vandaag, vannacht.
En ik heb echt wel mijn best gedaan. Ik voel me erg zwak.
Toch gedronken. Het is alleen niet veel. Niet om te rechtvaardigen trouwens.
Ik weet dat ik de rest waarschijnlijk op maak. Dan is het niet meer - niet veel- te noemen.

Ik plaats dit enkel om van me af te schrijven en als een reminder. 
Dit wil ik niet, ik haat het, het zorgt voor extra negativiteit.
Waarom....
Ik sloop echt alles wat maar kan.
Ik probeer nog iets positiefs te zoeken. Al weet ik eventjes niet waar of hoe. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve @Myle het is de drank en angst die nu spreekt. We laten je echt niet. Je deelt het ook niet voor niets.

Morgen weer een dag. Het is zo donderdag idd.

Lees je morgen, duikel erin na een heftige avonddienst. Zou ook het liefst willen verdoven nu maar moet morgen weer en wil met een helder hoofd erbij zijn.

Je doet het echt niet slecht, helaas hoort dit erbij. Behelpen is het. Je maakt stappen al zie je ze zelf ws nu even niet. Doei.........moest ik wel om lachen, zeg ik ook vaak. Tot morgen lieverd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat ik zei was niet helemaal 'ik'
Het is soms lasrig om mezelf te zijn, terwijl er meerdee persoonlijkheden zijn.
Sommigen geven niks om drank. sommigen wel,

Ik ben vaak bang voor wat ik mezelf aandoe.
Ik weet dat ik nu noiet nuchter ben, daarvoor sorry.
Ik voel me e wel heel rot

bewerkt door Myle
aanpassing
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hoeft geen sorry te zeggen. Het is zoals het is nu. En ik snap dat je meerdere persoonlijkheden hebt. Hoef je niet uit te leggen.

Enige wat ik je kan adviseren is dat je de nachtdienst juist wel nu in wanhoop weer inschakelt. Daarom werken ze/we ook nachtdiensten. Je doet ze er nog een plezier mee ook, dan kunnen ze iets doen. Niet ingrijpend maar wel iets kunnen doen.

Hoop dat je in slaap bent gedommeld.

Lees je morgen. Nu echt slapen, kan heel lang uitslapen. Heb een kort avonddienstje. Val in. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat goed vandaag, beter in elk geval. Ik moet alleen zo de hond van een buurvrouw uitlaten (heb ik afgesproken om even nog laat 's avonds afleiding te hebben en een frisse neus)

Maar, het regent keihard! :rolleyes:Wat een hondenweer.

Maar ik ga het nu doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi lieve @Myle wat ben ik trots op jou! Je hebt echt een stap gezet vandaag. 

Enorm knap en super dat je met de hond van je buurvrouw bent gaan lopen, zelfs in de regen. Was heerlijk om te lezen.

Ik kreeg vandaag van een familielid van een cliënt 3 flesjes speciaal Belgisch bier, als dank. Ja ik loop niet te koop ermee dat ik een alcoholist ben dus nam het dankbaar aan. Dat kon die beste dochter ook niet weten natuurlijk.

Heb het lief en vriendelijk aangenomen en na mijn late dienst op de terugweg in de glasbak gegooid. Dacht nog even ach het zijn er maar 3, maar wel heel zwaar bier. En mijn voornemen is een maand niet drinken. Dus voelde mij opgelucht toen ik het wel deed en dus weg gooide.

Heb je veel last van ontwenning/onrust?

Hoop dat je wat kan slapen zo/straks en morgen proberen door te pakken. Want jij bent het echt waard!

Was fijn thuis komen om je zo te lezen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Smaragd Wat lief dat je reageert. En ik ben trots op hoe je om bent gegaan met je 'bedankje'.
Echt heel waardevol denk ik, voor jezelf met name. 

Ik had er eigenlijk echt plezier in, het uitlaten van zo'n lieve hond en tegelijkertijd daarmee een beetje zorg dragen voor mijn buurvrouw die niet gemakkelijk loopt. 

Ik heb wel last van ontwenning. Het koud/ warm hebben, rillen en trillen. Zweten en een gejaagdheid. Angst voor niks maar dus veel onrust. Gelukkig geen verschijnselen van een delirium. Daar was/ben ik nogal angstig voor. 
Ik neem zo  mijn medicatie in, hopelijk werkt dat een beetje, al is het niet afgestemd op de hoeveelheid alcohol. Enig zelf research maakt me er wel geruster op.

Ik wens je een fijne nacht. :heart:


 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Djw en graag gedaan. Je gaat mij aan het hart, weet niet waarom. Ws de herkenbaarheid van het drinkpatroon.

Logisch dat je last van ontwenning hebt maar je lijkt er voor nu goed doorheen te komen.

Je krijgt toch ook diazepam? Dat moet vast wat helpen. Kreeg ik zelf altijd tijdens crisisopnames. Gaat insulten en een delirium tegen. Dus als je dat neemt zit je wel veilig hoor.

Onrust en de verschijnselen die je beschrijft gaan natuurlijk niet allemaal meteen weg. Maar na 3 dagen, althans bij mij wordt het dan allemaal wat milder en daarnaast het gevoel van goed bezig zijn, zelfvertrouwen opbouwend, gaan je een boost geven. Misschien zelfs wel wat euforisch. Dat is het meest fijne gevoel van het geheel stoppen. Hoop dat je ook in die flow gaat komen.

Lees je morgen weer.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

52 minuten geleden zei Smaragd:

Dacht nog even ach het zijn er maar 3, maar wel heel zwaar bier. En mijn voornemen is een maand niet drinken. Dus voelde mij opgelucht toen ik het wel deed en dus weg gooide.

Het maakt volgens mij niet uit wat voor bier of wat voor sterkte een drank heeft. Heel dapper dat je het in de glasbak hebt gedaan. En, fijn dat je je opgelucht voelde. Ik zou me kunnen voorstellen dat dit meerdere (tegenstrijdige) gevoelens oproept.

Ik wil wel zeggen dat ook jouw berichten me veel doen. Misschien en waarschijnlijk is het herkenbaarheid, maar zoals ik mijzelf de laatste dagen 'presenteer' voel ik me behoorlijk minderwaardig aan jou. Ik weet de juiste bewoording even niet. Het voelt alsof jij zoveel steker bent en beter je best doet, al heb ik ook door dat voor jou een terugval of binge niet makkelijk uit te sluiten is. 

Ik heb inderdaad 10 mg diazepam vast en evt. nog 10 zo nodig. (Ik heb sinds vandaag de laatste 10 mg 'vast' laten omzetten in temazepam). Omdat ik vooral moeite heb om in slaap te komen of durven. Temazepam is dan een betere inslaper. 
Verder is ook een deel van mijn medicatie op mijn verzoek afgebouwd. Alleen topiramaat (een anti epileptica) is opgehoogd. Dat zou kunnen helpen tegen nachtmerries en herbelevingen, over twee weken evalueer ik het effect van die ophoging. Als het niks oplevert, dan bouw ik het af tot 0.
Ik ga het nu innemen en ik hoop er het beste van. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat je dat hebt! Dat werkt echt tegen onthouding van alcohol, al is je tolerantie natuurlijk hoog.

En ik tikte... ik weet niet waarom het mij zo raakt maar is ook gewoon omdat je een heel leuk mens bent. Dat zie je door alles heen.

Dat wilde ik je nog zeggen/tikken. Nu ga ik echt slapen. Morgen eindelijk een dagje vrij. Kapper, kleding shoppen, en zwemmen.

Slaap lekker lieverd, gaat vast wel een paar uur lukken, tot morgen!:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had net gesprek met de nachtdienst. Die haalde de hoofdwacht erbij omdat zij niet wist hoe nu verder. Gevolg: Kat naar buiten wat niet de bedoeling is, ik compleet in de stress. Gelukkig kat wel snel terug. Ben wel even flink boos geweest. Herkende mezelf even niet terug. Gevolg is nu wel dat mijn poes weer terug is en de nachtdienst morgen aangeeft hoe wanhopig ik me voel. Ik ga nu slapen. Ben eg verdrietig hierom. Weet niet goed waarom eigenlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lika Ik zat er even doorheen vannacht. Veel herbelevingen en terwijl de nachtdienst er was dissocieerde ik, daar wist ze niet goed mee om te gaan en daarom haalde ze de hoofdwacht. Ze liet alleen mijn deur openstaan waardoor mijn kat wegliep. Inmiddels weer een beetje 'erbij' merkte ik dat terwijl ze met z'n tweeën hier zaten mijn kat dus weg was en de deur nog openstond. Dat maakte me op dat moment kwaad en ongerust. Ik wilde slapen en had geen zin om de rest van de nacht te wachten en zoeken naar haar. Gelukkig hebben ze wel meegeholpen en was ze snel weer terug. Maar dat was vannacht.

Ergens zo/vanmiddag heb ik een gesprek hoe nu verder. Best wel spannend maar ook goed. Ik sta er positief in. Ben ook blij dat het gister is gelukt droog te blijven. Merk dat het helpt om dingen te plannen en te doen. Voor mezelf als voor anderen. Ik heb vanmorgen weer een rondje gemaakt met de hond van de buurvrouw. Vond ze erg fijn. Begin van de middag papieren gesorteerd op jaar en in mappen gedaan. Vanavond koffie drinken bij een buurvriend. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb nog eens nagedacht over je vraag @Lika. Eigenlijk was ik vooral verdrietig om het boos worden/voelen. Ik wil namelijk niet boos zijn. Het is een emotie die ik niet goed durf toe te laten en die er van mezelf eigenlijk niet mag zijn. Best gek eigenlijk want het is een primaire menselijke emotie. Iedereen voelt het weleens. Ik dacht ik zeg het toch nog even.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zou ook heel kwaad worden als mijn kat naar buiten gerend zou zijn. Heb binnen katten, zou zelfs hysterisch geworden zijn:angry:

Gelukkig dat de kat terug is!

Je mag en  moet zelfs soms boos zijn soms, gezonde emotie en daardoor kun je kaderen. Althans dat werkt wel zo voor mij.

Zelf een heerlijke dag gehad. Kappertje, gezwommen, relax. Heerlijke dag en samen met partner. Erg genoten van elkaar, was echt nodig, Hou van die macho drol. En nuchter dat ook nog eens. En ik werd 30 geschat, nou............ik werd er erg blij van. De drank heeft mij er gelukkig nog niet als een bejaarde doen laten uitzien haha.

Fijne avond lieve @Myle:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Uur geleden het gesprek gehad over "hoe nu verder". PBer had alleen maar zo'n 20 minuten de tijd dus er is niet zoveel aan echt bruikbare 'handvatten of tips uitgekomen. Wel gaat ze proberen het gesprek met een nieuwe psychologe (helaas moet ik afscheid nemen van mijn huidige) proberen te vervroegen. Dit wordt tevens mijn hoofdbehandelaar, of casemanager. Ze was er trots op dat ik gisteren niet gedronken heb en vandaag niks in huis heb en het dus ook niks wordt qua alcohol. Ze was wel bezorgd vanwege de ontwenning. Ik heb een extra diazepam gekregen en genomen. Ze probeert me te helpen en ook (mede) naar aanleiding van vannacht neemt ze morgen rustgevende thee mee die bij haarzelf werkt, en een boek wat gaat over beter leren ontspannen en slapen. 

Voor zover even een update. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Smaragd Je bent een lieverd!:heart: Goed te lezen dat je een fijne dag hebt gehad. En 30 geschat worden, joh, bijna mijn leeftijd hihi. Enne, ja ik was inderdaad een beetje hysterisch boos toen ik merkte dat ze mijn lieve kat naar buiten hadden laten ontsnappen.

Die diazepam heb ik trouwens vast voorgeschreven om te slapen (10 mg) en ik heb 10 mg zo nodig. Ik neem liever geen zo nodig maar is nu wel even 'nodig' inderdaad. Wel weer zo snel mogelijk terug naar normaal. Wil niet weer zo hoog zitten in benzo's. En ik wil -ga- het volhouden!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik begrijp je uitleg op mijn vraag. Ikzelf huil altijd als ik boos ben. Mijn man heeft dat vaak door. 'Volgens mij ben je eigenlijk boos' ....Ja. Boosheid vind ik doodeng en het mag niet.

Diep van binnen.

Maar dat is onzin. Alleen we doen het niet even 1,2,3 anders dan we deden. Kunnen we wel leren. 

Je gaat goed meis. Wow.:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...