Spring naar bijdragen

Maandag 22 juli


Aanbevolen berichten

Lekker gelijk hebben, das ook verslavend. Misschien nog wel verslavender dan alcohol, tenminste ik heb er nog nooit iemand mee zien stoppen. Het makkelijkst is om iemand te vinden die overduidelijk ongelijk heeft, een alcoholist bv, om dan je eigen gelijk daarin te wrijven. 

Heb ik ook weleens, loop ik bv ergens tegenaan in de woonkamer (want, haast, te veel te doen hè, hoofd er niet bij, zielig hè), komt er zo'n lamme opmerking van de bank "kijk dan ook uit waar je loopt". Dan ben ik in staat om te doden. Heel even, een seconde lang of zo. Doodlink.

Ik doe het zelf ook wel eens, als iemand weer eens een onvoldoende heeft gehaald. Meestal voelt de betrokkene zich meer k dan dat ik me een held voel vanwege het gelijk hebben. 

Enfin

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

Ik ga zeker niet door drinken want dan ben ik terug bij af. En nee dat wil ik zeker niet. Werd mij gisteren gewoon even teveel. En dat is niet de schuld van dit forum. Eigen schuld en verantwoordelijkheid. Ik zal mij vanavond na mijn avonddienst droog afmelden. Ben wel laat thuis maar dat is voor nu wel een houvast voor mij. Bedankt voor het reageren. Fijne dag allen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag, 

Ik meld me droog, fris en fruitig. 
Afgelopen weekend ben ik ontploft. Dat zat er al een tijdje aan te komen natuurlijk....
Helaas wel tegen iemand die het niet verdiend. Optelsommetje van de steken van afgelopen weken, een boel stress en verdriet, een menstruatie die niet wil komen, de hond van de buren waar ik knettergek van word en dan zegt iemand iets wat helemaal verkeerd valt. Kaboem. 
En dat je dan denkt, lucht het op? Neen. Ik had het liever voorkomen en afgereageerd in de sportschool. 

Maar goed. Ik heb niet gezopen. Normaliter zou ik rebels in de kroeg zijn beland met alle gevolgen van dien.....ai ai ai. 
Nooit en nimmer meer wil ik dat. 

Straks vanmiddag een dansles. Voorberedingen treffen daarvoor, schoonmaken, wierookje aan. 
Huisje begint echt fijn te worden, ben druk aan het verven en opruimen en weggooien. De blauwe en witte muren zijn nu terra en rozenhout roze aan het worden. Voelt erg knus en mediteranee. 

Elke dag weer dankbaar dat ik de avond ervoor niet gedronken heb. Elke dag voel ik me fitter worden. 
 

bewerkt door CoconutWoman
Link naar opmerking
Deel via andere websites

22 uur geleden zei knakker:

Ik vind ook wel van alles van die discussie, maar wil niet de hele boel weer oprakelen. En vaak is het ook beter om te zwijgen.

Maar hey @Smaragd die 4 bier was niet goed hoor. Ik deel je ergernis, maar liet deze zelf van mij afglijden. Domweg omdat ik mij nu eenmaal niet over alles wil opwinden. Jij had toch zo’n mooie brief op de koelkast? Dat lijkt me nu voor jou het belangrijkst om je op te richten. (Ja, en je eigen gezondheid natuurlijk, maar ik vermoed dat jij zo’n lieve schat bent die andere mensen veel belangrijker vindt dan zichzelf.)

Gevoeligheid en empathie zijn prachtige eigenschappen. Maar ze kunnen je soms ook lelijk in de weg zitten. Als je bij elk gevoel van onrecht vier bier gaat halen dan blijf je maar op en neer lopen naar de supermarkt. Soms moet je gewoon even met het hoofd schudden en dingen laten gaan.

Ik ben van nature ook wel een gevoelige ezel en voel me betrokken bij elk leed. Maar dat is niet vol te houden, want je kunt niet de gehele wereld redden. Dat moet Onze Lieve Heer maar doen. Ik heb ooit besloten dat mijn hoofdtaak mijn vrouw en kinderen zijn. Die kunnen altijd en overal onverkort op mijn liefde en aandacht rekenen. De rest van de wereld moet het met een afgezwakte vorm daarvan doen. Bij jou moet het denk ik gaan om je partner en je patiënten. Dat is jouw core business. Daarbuiten raad ik je aan om je wat vaker eens te beperken tot hoofdschuddend doorlopen.

 

Nu pas overlees ik het allemaal beter. Djw @knakker want dat is precies hoe ik ben. Zo ben ik idd. En ik weet en erken dat ook, hoort bij mij. Maar als ik zelf over mijn eigen grenzen ga of anderen erover heen laat gaan. Dan denk ik, bekijk het maar en kan ik lastig weg lopen. Hoofd schudden en net doen alsof ik het niet zie, zie ik als zwakte. Dat heeft mijn overleden vader er wel goed in geramd destijds. Was de oudste van alle broers, dus alles wat zij verkeerd deden in zijn ogen was mijn schuld. Want ik was de oudste en had wijzer moeten zijn, al deden zij het zelf. Achteraf belachelijk maar goed. Zo groei je wel op dan. Gelukkig had ik een super moeder die helaas ook is overleden. Maar die pakte mijn vader dan terug. Als hij aan mij kwam, kwam hij aan haar, gold voor al haar kinderen. En dan had hij het zwaar. Mijn moeder negeerde hem dood en dan ging hij weer lief tegen mij doen, ja want mam was boos. Nu snap ik haar nog meer en hem nog minder. Dit deel ik met niemand dan met hier. Zo fragiel en pijnlijk is dat. Zelfs bij de psychologe zeg ik ach ...zo ging dat, geeft niet, zijn/waren ook mensen. Is ook zo maar dan nog.

Wat ik eigenlijk wil tikken. Ik hou van de begrijpende reacties en de mijn in de waarde latende...Maar ook de harde zoals @Niels deed. Want hij heeft ook deels gelijk, al hou ik niet van dat harde confronterende, dan kan ik idd als een puber mijzelf gaan opstellen. En dan ga ik juist door....................net zolang door, tot ik weer opgenomen wordt.

Ben geroerd door de reacties en dat meen ik echt. Lonster, Sowhat etc  haar/hen reactie ook en van meerderen. Toch energie in mij gestoken. Moet nooit namen gaan noemen want die van Jim kwam ook zo binnen. En dan Etty. Ja ik hou op met namen.

Bedacht mij wel. Gaat dat nu betekenen dat ik in het vervolg als het weer mis gaat, ik het niet moet melden en gewoon geniepig stil moet drinken. Om zodoende anderen niet van streek te maken. Dat is voor mij wel lastig. Want ik ben natuurlijk heel goed in dat stiekeme en geniepige. Iets minder goed in heel eerlijk zijn hierover. Maar dat is wel waarvoor ik hier kom, anders heeft het totaal geen zin.

Dit is NIET de dag van nu maar wilde het nog wel even kwijt.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En dan nog,  een "verkeerde" reactie? Er staan genoeg andere tegenover,  en het blijkt toch soms na enig bezinken wel mee te vallen. Ik zie zelden vervelende reacties,  hoogstens andere visies. En juist het niet of weinig drinken is voor  heel veel mensen een onderwerp dat dichtbij komt.  Sommige mensen hebben zo hard geknokt voor de 0, en hebben geleerd dat dat de enige weg is. Voor hen.... Soms na jaren en jaren ploeteren en zichzelf tegenkomen. Als zij hun mening of ervaring delen, of een advies gev Ed n dat niet aanstaat is dat zeker geen negatieve reactie.

Ikzelf schrijf bijna niks omdat er zo heftig emotioneel gereageerd wordt. Zoals Bor gisteren tegen Niels, die niks verkeerd zei. Of Smaragd laatst tegen Harp. Waarom nou? Ok, excuses volgen soms, maar ja, ook andere mensen hebben gevoel.

Dus wees gewoon eerlijk maar laat andere mensen ook een "veilig" gevoel hebben om te reageren. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee nu snap ik het pas, ik heb de moderator gevraagd mee te lezen in sober haar draadje, en public heb ik dat gevraagd. En nu is Jopie haar bericht weg. Dat bericht dat sober haar kanker etc verzon. Als je daar zo boos om bent, dan mag dat hoor. Vond het echt niet kunnen en blijf ik bij. Je hebt gelijk Sowhat, maar Jopie is mijn grote voorbeeld dat het wel kan. Dus kom op Jopie!!!! Ik drink niet, jij dan al heel zeker niet. Log wel uit. Wil dat niet veroorzaken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat hebben we denk ik allemaal gemeenschappelijk. Niet goed kunnen omgaan met wat er onverdoofd binnenkomt. Of wat er binnenin verzonnen wordt door de gedachtenmachine. 

De een gaat wild om zich heen trappen

de ander gaat weer drinken

nog een ander gaat aandacht vragen

Diversen schrijven zich uit en komen later weer terug

sommigen gaan zomaar huilen

dan is er 1 die er altijd weer een grapje van kan maken (maar ondertussen?)

en eentje die heldhaftig de mooie kanten van het leven probeert te zien, de koffie in de deuropening en zo, maar het soms ook gewoon niet meer trekt en ook wel eens een duwtje in de rug wil hebben misschien juist zonder erom te vragen

Vul maar in wie wie is en maak het lijstje maar langer met alle anderen. 

Ik denk dat als we in gedachten houden wat we gemeenschappelijk hebben dan komen we verder. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar als ik niet weet dat ik iemand gekwetst heb en getriggerd. Ja sorry dan weet ik dat niet. Dan stuur je mij een bericht. En Jopie is 1 van de weinige die ik op mijn facebook heb toegelaten. Doet pijn als ik niet weet wat en hoe. Dat zeg je mij dan gewoon, geen probleem. Ga ik zeker niet van zuipen. Maak mij echt zorgen, niet dat ze drinkt. Gewoon als mens om wie ze is. Schrik er gewoon echt van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En ik reageer juist op nieuwe mensen en mensen die het klein houden. En juist niet echt veel aangeven. Laat ook maar, heeft ws niets met mij te maken, maar ik betrek het weer op mezelf. Te veel op dit forum is niet goed voor mij, dat weet ik nu wel weer. Geen probleem. Kom op Joop. Vond die week met die kleinkids ook teveel voor je. Je bracht het mooi maar inwendig dacht als dit maar goed gaat. Moet je niet meer doen dit. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga zeker nu Jim en als ik vanavond niet meer kom, wil dat niet betekenen dat ik bv heb gedronken. Krijg je dat soort verhalen weer.  We gaan zwemmen met mijn 2 nichtjes en in het wed(dat is in de duinen) treffen wij mijn schoonzus en 3 neefjes, haar zonen. Komt geen drank aan te pas. Loop mij weer te  verantwoorden. Bloedheet heb ik het maar niet alleen van het weer. Fijne voortzetting. Djw voor je bemiddelende houding. Hou ik wel van. tot morgen misschien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

45 minuten geleden zei Cleo66:

Die komt idd binnen.  Ik loop hier met een hele boel opgekropte emoties ....... Maar ik moet er anders mee om en weet niet hoe dat moet 

Dat denk ik ook soms. Maar eigenlijk moet er niks. Die ene traan is nu even genoeg. Je hebt nog alle tijd om al die andere tranen te laten komen. En dan zit je misschien zomaar rustig een boekje te lezen, of een puzzeltje te doen en dan komen ze opeens. Dan was het dus tijd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Cleo66:

Die komt idd binnen.  Ik loop hier met een hele boel opgekropte emoties.  Zwager plotseling overleden , boven op alle ellende de laatste tijd . En er komen maar geen tranen . Ze  prikken en soms rolt er 1tje over mijn wang . Ik voel als een kruidvat en ben er een soort van bang voor . Dit is geen reactie , zoals ik dat normaal zou doen  .  Deze heftige dingen , moet ik dealen zonder drank . Niet dat ik trek heb , dat niet . Maar ik moet er anders mee om en weet niet hoe dat moet 

:heart::lips::heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...