Spring naar bijdragen

nieuw


catoo

Aanbevolen berichten

Hoi,

Ik ben nieuw hier. Vind het behoorlijk spannend.

Ik ben in januari en februari gestopt met alcohol drinken maar kon de verleiding niet weerstaan tijdens de wintersport.

Ik was zo blij )heerlijk slapen, mooie huid, fris, fruitig, alert) tijdens die 2 maanden geen alcohol maar vond het ook echt saai(diner, feestje).

Daarna dronk ik alleen in het weekend en natuurlijk werd dat al heel snel weer heel veel. Ben er echt zo klaar mee. Bij mij is het alles of niets en minderen of met mezelf afspreken dat ik 2 glaasjes in het weekend mag drinken werkt zo niet bij mij.

Hoop dat ik steun vind bij jullie en dat ik het nu gewoon niet meer doe! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Catoo. Ik heb dat ook dat het veel makkelijker gaat als ik helemaal niet drink dan als ik probeer het met mate te doen.  Dus sta ik inmiddels al meer dan drie jaarhelemaal droog en dat bevalt me prima. Saai is het leven er echt niet van geworden, misschien juist wel avontuurlijker. Ik hoop dat jij je draai snel vindt maar het is natuurlijk wel even omschakelen. Vooral vooruit kijken, en niet alleen maar achterom, raad ik je aan.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Catoo!  Dat gevoel van saaiheid verdwijnt ook weer,  hoor. Je gaat je gaandeweg anders instellen en andere dingen waarderen. Op een gegeven moment wordt niet-drinken gewóón en gaan je gedachten er ook niet constant meer naar uit. 

Eigenlijk was drinken sáái, feitelijk was je dan alleen maar met jezelf en de drank bezig.

Succes gewenst en welkom hier! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hallo allemaal, ik lees nog dagelijks op het forum en ik heb er enorm veel aan. Dank!

Ik ben nu al 11 dagen gestopt en ik ben trots op mezelf! Het kost me gelukkig niet veel moeite maar ik begin wel al een beetje te denken dat ik best iets kan drinken als we op vakantie gaan naar Spanje... Why not? Moet het gewoon niet doen maar heb toch enorm veel zin in een cerveza op vakantie...

Hoe deden jullie dat jullie eerste vakantie? Zo benieuwd naar jullie verhalen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi catoo. Terecht trots op 11 dagen gestopt. Wat betreft die enorm veel zin in een cerveza op vakantie, dat is een grote waarschuwing!!
Als je daar nú al zin in hebt, dan geeft dat aan dat je alcoholbehoefte nog lang niet tot bedaren/zwijgen is gebracht.
Laat deze zin uit je eerste bericht nog even goed tot je doordringen:

"Ben er echt zo klaar mee. Bij mij is het alles of niets en minderen of met mezelf afspreken dat ik 2 glaasjes in het weekend mag drinken werkt zo niet bij mij."

Beter niet aan toegeven dus. Alcohol werkt in Spanje precies hetzelfde als hier.
Je vraagt hoe wij dat deden in onze 'eerste' vakantie.. nou, in mijn geval géén alcohol. Ergens wel logisch anders was het niet m'n eerste
vakantie van 'gestopt zijn' maar misschien de laatste vakantie van 'nog niet gestopt zijn'.
Is het niet een vakantie, dan is het wel wat anders wat we als excuus kunnen gebruiken om er 'toch maar ééntje' te nemen.
Mijn advies, geheel vrijblijvend uiteraard, is om maar niet iets met alcohol te drinken tijdens je vakantie. Er zijn genoeg alcoholvrije verfrissingen.

Fijne vakantie alvast. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

OOhh zo waar wat jullie schrijven @Niels en @Kohtje! Ben ook nog lang niet af van mijn verslaving zeg maar.

Op vakantie had ik zelden een kater omdat ik een beetje uit kon slapen. We begonnen (manlief en ik) meestal s'middags met een fles wijn, daarna verschillende biertjes en s'avonds weer een fles wijn. Als ik er nou aan denk snap ik niet hoe ik dat altijd heb gedaan? Ik was altijd verdoofd. Thuis dronk ik doordeweeks niet en in het weekend haalde ik dat wel weer in. 

Een virgin mojito vind ik ook echt lekker maar die eerste alcoholroes dat vond ik echt altijd heerlijk....

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Catoo. Bij mijn eerste vakantie zonder alcohol was ik er nog maar net mee gestopt. Eigenlijk had ik eerst dat stoppen willen uitstellen tot na die vakantie, maar toen kreeg ik ineens de ingeving om dat juist niet te doen. Want als het me tijdens die vakantie zou lukken om niet te drinken kon het daarna alleen nog maar gemakkelijker worden. Dat bleek prima te werken. Er zijn inmiddels nog veel vakanties gevolgd en de associatie dat daar alcohol bij zou horen ben ik inmiddels helemaal kwijt. Ik drink meestal gewoon water als ik dorst heb, en als ik zin heb in iets lekkers zijn er meer dan genoeg alteranieven zonder alcohol. En heus waar, ik geniet volop.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Catoo,

Ik stond 1 maand droog voor mijn eerste vakantie. Ging met 4 stevige drinkers (4 goede vrienden) en moet zeggen het ging me goed af.

Ze wisten overigens allemaal al bij het boeken van de vakantie dat ik een probleem heb met alcohol en dat ik aan het stoppen was. Dat hielp veel en heb het drinken niet gemist...en me zelfs vermaakt om het grappige gedrag van sommige vrienden met een drankje teveel op ;)

Centraal stond wel de gedachte dat zij met alcohol gebruik om kunnen gaan en ik niet. Na de vakantie vielen zij allemaal weer terug in hun normale ritme...terwijl ik, als ik had meegedronken op vakantie,  gewoon door zou zijn gegaan met zuipen bij thuiskomst, 100% zeker.

Zit nu op de 54e dag zonder alcohol,  deze vakantie was dus vrij recent

bewerkt door RonDeV
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Bob en @RonDeV dank jullie wel voor jullie bericht. Dat geeft mij moed en extra kracht op het gewoon niet te doen!

Ik kan me nog absoluut niet voorstellen om geen alcohol te drinken op een vakantie want dat hoort in mijn beleving gewoon bij elkaar.

Maar ik ga vol goede moed en positieve energie deze vakantie volbrengen zonder alcohol! Ik kan het! Het leven is zoveel leuker en mooier zonder kater, slapeloosheid en een rot gevoel over mezelf omdat ik weer zoveel heb gedronken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

mijn 1e vakantie na het stoppen was een volley week in Spanje vol pension
omdat ik actief bezig was viel het me gemakkelijk om niet te drinken,
daarna volgden all inclusive vakanties waarop ik me vroeger te buiten ging aan drank,
en ook die waren boven verwachting makkelijk. De knop was gewoon definitief om en
nuchter waren mijn vakanties zoveel leuker, dat was al beloning genoeg op zich.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik citeer nog een vakantieherinnering uit mijn eigen draad, in de hoop dat je daar ook iets aan hebt, Catoo. Hij is van 8 mei  vorig jaar:

Citaat

 

Vanmiddag heerlijk genoten van de lunch op een terrasje in Sofia. Lekker weer, een heerlijke salade en een frisdrankje met grapefruitsap en citroen. Ik realiseerde me dat ik weer een vooroordeel kan schrappen. Bij een terrasje is helemaal geen bier of wijn nodig om het compleet te maken. Ik heb heel lang een herinnering aan een lunch op een Grieks eilandje als ideaalbeeld in mijn geheugen bewaard. Dat was toen wel met een glas witte wijn erbij en met de heerlijke gedachte dat ik zo iets later na mijn (pre)pensioen veel vaker zou gaan doen. Welnu, ik ben inmiddels met pensioen en heb alle tijd voor dat soort dingen. Maar zielig dat ik er nu geen wijntje bij had? Nee, absoluut niet. Het gevoel van heerlijk zitten te genieten was precies zo intens als toen.

Een aantal tafeltjes verderop zat een man met een groot glas bier hevig van een sigaret te paffen. Ik had op geen enkele manier het gevoel dat die iets had wat ik zelf miste. Nee. Niet dus.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja precies

Als je vakantie alleen met alcohol "leuk" te krijgen is, moet je eens een andere bestemming proberen. 

Dat is net zoiets als, als je altijd ketchup nodig hebt om je eten "lekker" te maken moet je misschien eens leren koken :) 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...