Spring naar bijdragen

Weet niet hoe


Clare

Aanbevolen berichten

Hallo...lees al een tijdje mee. Dus laat ik me maar even voorstellen. Ben een vrouw van 49 en heb een slechte relatie met A. Ben er nu echt klaar mee. Maar dat denk ik elke ochtend tot dat ik boodschappen moet doen..ik drink stiekem. Binge drinken. 1L in een korte tijd. Mijn man en kinderen weten het dus niet. 

Heb gisteren 2l Gedronken...ben nu echt brak. Wil me gewoon lekker voelen maar op ditmoment ben ik zo bang voor de ontwenningsverschijnselen. Graag zou ik willen weten hoe jullie deeerste paar dagen hebben meegemaakt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi! 

De eerste dagen waren hel, zowel psychisch als lichamelijk. Maar na dag 3 werd het beter. 

Ik heb me een week ziek gemeld en heb op de bank gelegen als een natte krant. Leuker kan ik het niet maken. Maar het is het wel waard. En het wordt makkelijker

Neem de tijd, maak een plan en ga ervoor. Kan je het je man niet vertellen? Een beetje steun helpt zoveel... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben ervan overtuigd dat de waarheid toch altijd uitkomt. Wellicht tijd om een stappenplan te maken? Huisarts? Maatje zoeken? Weekendje alleen weg in kuuroord? afbouw plan? Met de pakken neerzitten heeft geen zin. Ik wens je heel veel sterkte

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

HoopTE?

Iedereen hier steunt je. 

Je man weet het ongetwijfeld. Je ruikt het direkt joh. Misschien weet hij niet hie hij het moet aankaarten. Het probleem is, als je stiekem drinkt kan je niet ff stiekem alle flessen leeggooien als je wilt stoppen. Het wordt veel makkelijker om te stoppen als je hem in verteouwen neemt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Clare niet afhaken, doorzetten je kan het! We weten allemaal hoe ontzettend moeilijk het is. Hier schrijven helpt, soms hoor je ook dingen die je niet wilt horen, maar zo zit het in het dagelijks leven ook in elkaar. 

Weet je waarom je drinkt? Ik weet het bijvoorbeeld nog steeds niet zo goed en dat maakt het best lastig, maar als je het wel weet kan je een goed plan maken

Dat helpt, een stop plan maken

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei bumperjim:

Waar slaat dat nou op joh. Mensen sloven zich uit om je berichten te sturen. Kom maar terug als je nuchter bent. 

Sorry.. dat ik je irriteer Dank voor je bericht.echt heel verhelderend  sloof je maar  niet uit voor mij..  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hebt van 7 mensen bericht gehad die je proberen te steunen. Jij zegt dat je "hoopte" dat je hier steun en hulp kon krigen. Hier hebben al honderden steun en hulp gekregen. Dus ik zie echt niet wat je bedoelt.

Je kan ermee stoppen. Dat begint bij, morgen het spul niet in huis halen. Dat is het makkelijkst. Als je het eenmaal in huis hebt wordt het moeilijker want dan is het bij je in de buurt. En als je de 1e neemt wordt het nog moeilijker want dan staat hij voor je neus en ben je al onder invloed. 

Ik zeg niet dat het simpel is maar er is maar 1 manier: niet in huis halen t spul. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Clare ik hoop dat je als je nuchter bent terug komt. Want ik begrijp wel hoe jij je voelt. Stoppen is nu eenmaal niet zo makkelijk. Anders zaten wij hier allemaal niet. Maar een discussie voeren als je gedronken hebt heeft niet zoveel zin. Want je weet vast ook wel dat je anders reageert onder invloed dan als je nuchter bent. Ik in ieder geval wel. Al denk ik dat met een glas op van niet.

En jouw man en kinderen weten echt wel dat je drinkt. Geloof me dat ze dat horen, zien, ruiken en ook aan je gedrag merken. Maar ze zullen wellicht het lastig vinden om aan te kaarten. 

Bedenk je dat alcohol je niets oplevert. Je voelt je niet lekker, je drinkt stiekem, bent dus gevangene van de drank. Waar geniet je dan eigenlijk van?

Als je wilt stoppen moet je zorgen dat er niets in huis is en s ochtends boodschappen doen. En soms is het ook gewoon een kwestie van de trek uitzitten. Die trek duurt soms maar een paar minuten. En zo wordt je steeds sterker en ga jij je weer waardevoller voelen. Kom op je bent het waard. Niet opgeven, je gooit zoveel weg. 

Zien we je morgen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is dit begrip. Op elk woord een korrel zout leggen Maar gelukkig heb ik geen probleem want daarom meldt me hier.. zag het even niet zitten dacht hier kan ik vertellen waar ik door heen ga omdat iedereen hier doorheen gaat. Maar blijkbaar zit ik niet goed. En ja je hebt gelijk de eerste niet nemen..als het makkelijk was had ik me niet aangemeld hè ..en nee ik ben niet onder invloed

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...