Spring naar bijdragen

onze h.kamer 22-5-2019


Aanbevolen berichten

Moggel,

Hier geslapen als een os. Vanochtend kreeg ik een heel klein likje op m'n neus van een van m'n spruitjes of ik er uit wilde komen. Hoge nooooood. De andere spruit stond al bij de deur met haar voorpootje bij haar kruis en achterpootjes gekruist bij elkaar, dus tijd om op te staan.

Straks ff naar de dierenarts om spuitjes voor kennelkuch omdat ik 3 dagen op vakantie ga met vriendinnen. Dan gaan ze naar een pension. PPPffffft wat zie ik daar tegenop zeg.

Goed dat was weer gezever van de Bol, nu over tot de orde van de dag. Hoe hebben jullie geslapen? Bout zeker of is het mee gevallen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@bolletje, wat heerlijk dat je er even tussenuit gaat. Hopelijk doet dat je goed. Heel veel plezier in ieder geval. 

Hier vandaag niet veel anders dan op de bank. Ben helaas tot weinig in staat. Net wel gedoucht en een was aangezet. Das al een hele overwinning. Vanmiddag nog wel gesprekje op school. Duurt gelukkig maar 15 minuten, maar kan daar al wel tegenop zien. 

Nog 6 dagen en dan eindelijk naar de verslavingsarts. Ben er zo aan toe iemand te spreken die er verstand van heeft. @Robbin ik ga er vanuit dat de eerste stap is om wat stabieler te worden voordat ik de daadwerkelijke afbouw in ga. Of zie ik dat verkeerd.

@Annie87 mocht je dit lezen, we denken aan je hoor en hopen dat het inmiddels iets beter met je gaat. Liefs van hier

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve allemaal, 

sorry dat ik zo stil ben. Als eerste wil ik zeggen dat ik jullie allemaal ontzettend lief vind, terwijl ik jullie niet eens persoonlijk ken. Hoe mooi is het dat we zo met elkaar meeleven doordat we hetzelfde doormaken? Al had ik liever gehad dat niemand dit zou doormaken. 

Met mij gaat het niet goed natuurlijk. Ik weet nu 3 weken dat mijn man wil scheiden. Ik heb doodziek al mijn spullen ingepakt de afgelopen tijd. Alle verhuisdozen staan bij mijn moeder. Gister een appartementje bekeken, advocaat opgezocht. Wat een gedoe, terwijl ik nog zo ziek ben van de ontwenning. Ik huil elke dag. Ik heb zojuist mijn eerste gesprek gehad met de POH ggz bij de huisarts. Wat een fijn gesprek. In vogelvlucht verteld wat ik heb meegemaakt en waar ik nu nog steeds in zit. Dit was zo’n fijne vrouw. Ze werken ook niet via een gigantische vragenlijst dus geen stomme stempels zoals; angststoornis, waarin ik me helemaal niet herken. Ze begon zelf ook over het probleem met de pijnstillers zoals tramadol en oxycodon, en dat ze daar wel veel van wist. Voelde me eindelijk eens herkend. Pffft jeetje, alleen dat was al fijn. 

Neemt niet weg dat al mijn problemen er nog zijn, maar denk dat ik wel veel kan verwerken bij deze vrouw. Af en toe volg ik jullie wel hoor. Sorry dat ik zo weinig laat horen. Ben nu zo druk met alle crisis in mijn leven. 

Jullie heel veel sterkte allemaal en een dikke knuffel 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat leuk @bolletje alvast veel plezier! Snap ik helemaal dat je dat moeilijk vind...ik pas zelf op honden, gewoon bij mij thuis, maar vind het niks als ik mijn hond weg moet brengen ;)

@Robbin waar heb jij last van bij het opstaan als ik vragen mag? Heerlijk een boswandeling :) Ik heb net een stuk gewandeld, hier is het best lekker weer. Was wel even fijn om uit mijn depri dip te komen... 

Succes vanmiddag @doorbijter kan me goed voorstellen dat je daar tegen opziet nu...x

Ik heb op zich redelijk geslapen, vanmorgen wel weer depri...last van mijn buik en hoofd arghh. Soms zou ik mijn hoofd eraf willen schroeven, wat een ellende dat gevoel... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei EefjeJ:

@Robbin waar heb jij last van bij het opstaan als ik vragen mag?

Bij het opstaan heb ik een soort van onwezenlijk gevoel, zou niet weten hoe ik het anders zou moeten omschrijven. Het trekt na het douchen wel een beetje bij, maar het blijft gedurende de dag altijd wel aanwezig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@bolletje niet leuk om je hondjes weg te brengen maar wel een fijn vooruitzicht om er een paar daagjes tussenuit te gaan.

@Robbin niet fijn om zo wakker te worden, wel lekker gewandeld in het bos?

@doorbijter hoop dat het snel de 28e is en er voor jou ook meer duidelijkheid en rust komt.

@Annie87 wat maak jij een heftige tijd door, de ontwenning is al geen pretje en dan komt dit er nog bovenop. Heel veel sterkte!!

@EefjeJ die depri gevoelens en lichamelijke klachten zijn echt niet grappig, word er ook gek van. Heb jij dat ook dat mensen niet eens meer vragen hoe het gaat of niks van zich laten horen?

Bij mij gaat het redelijk, aardig geslapen wel onrustig en trillen van binnen, sta soms een beetje wiebelig op mijn benen. Vandaag mijn oudste uitgezwaaid hij gaat op schoolkamp, spannend want hij heeft heimwee.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Robbin Ik denk dat ik wel snap wat je bedoeld...heel naar, wel prettig dat het in de loop vd ochtend weg trekt.

@Bianca78 Ja dat ervaar ik ook helaas...een vriendin had een maand vakantie en ze zou echt langskomen, niet dus...ik ga ook niet appen, geen zin in...laat dan maar... Er zijn gelukkig nog wel mensen die vragen hoe het gaat en het allemaal erg vervelend voor me vinden.         Vandaag echt wel weer extreem last van mijn hoofd, ik merk dat ik dan weer wat onrustig en paniekerig wordt, omdat ik dan bang ben dat het nooit over gaat, ellende...                   Dat is inderdaad spannend! Hopelijk gaat het goed en kan hij lekker genieten :)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Annie87 fijn weer even van je te lezen. Begrijpelijk dat het nog niet gaat. Hoop snel dat je tekenen van herstel ziet. 

@Bianca ik heb meer dan genoeg mensen in mijn omgeving die al tijden niet meer vragen hoe het gaat. Alsof het nu wel eens een x over moet zijn. Ik heb me er bij neergelegd. Ik heb deze jaren mijn echte vrienden wel leren kennen en dat zijn er helaas bar weinig. Over sommige familieleden maar niet te spreken, grrr. 

Afspraak op school ging prima. Zoonlief doet t prima en dan ook nog eens de hoogste score van de klas, moeders dus weer trots. Morgen starten we met intensieve thuisbegeleiding ivm autisme van beide jongens. Hopelijk brengt dat ook een beetje rust in huis. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei doorbijter:

@Cyclad58 we lezen weinig van je de laatste dagen. Gaat het wel goed met je? Hope so!

Ha @doorbijter, ik zit natuurlijk niet in de benzo ontwenning, Maar probeer jullie wel zo goed mogelijk te steunen. Ik had na 3 heel goede weken een lichamelijk probleem vorige week, pas nu lijkt het iets beter te gaan. Het was ook druk met wat uitstapjes en verplichtingen, het forum schoot er even bij in.

Fijn dat de controle hier zo goed is! :-) 

Goed ook om iets van @Annie87 te horen. Sterkte, Annie! 

En @doorbijter, ik gun je dat je de 28e een belangrijke stap kan zetten! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

20 minuten geleden zei Robbin:

@EefjeJ ja ken je het? Heb je er ook last van? @Bianca78 jazeker even gewandeld, het werd nog een soort van mooi weer hier.

Ja ik denk het...maar bij mij komt een gaat het, al is het de laatste tijd en stuk minder...ik weet ook niet hoe ik het uit moet leggen. Heb dat wel vaker met klachten, dat ik denk hoe leg ik dit uit haha ;)                 Fijn dat je nog even hebt kunnen wandelen. Hier was het stralend weer vanmiddag. Ik dacht even gezellig met de kids naar de boerderij van mijn schoonouders, maar de jongste had kramp oid dus brulde de hele boel bij elkaar... Volgende keer beter :)

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 uur geleden zei bolletje:

 

Straks ff naar de dierenarts om spuitjes voor kennelkuch omdat ik 3 dagen op vakantie ga met vriendinnen. Dan gaan ze naar een pension. PPPffffft wat zie ik daar tegenop zeg.

 

Zeg @bolletje, jij hebt toch geen last van kennelkuch hoop ik? :blush:
Fijne vakantie! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben zo prut..... even geen idee hoe ik het moet oplossen ook. Ik doe gewoon niets.... weinig. Veel te weinig. Buik is gezwollen, hoofd is leeg. ( allemaal in mijn buik gelopen denk ik). Heb even een ritje gemaakt naar het winkelcentrum om wat lijstjes te kopen voor aan de kantoormuren, gehakt gehaalt en terug naar huis. De rest van de dag was pet, geslapen tot 7 uur en om 9 uur weer in bed tot 12 uur. Kom op, dat is niet normaal. De rest van de dag was ik een zombie. Geen leven, geen inspiratie, geen fut. Kreeg ik er maar eens grip op.  Energiegebrek is echt nog mijn grootste uitdaging, en ik weet dat de AD afbouw daar ook weer invloed op heeft. Maar zou toch wel lekker zijn als dit eens ophield. 

@Robbin: hormonen in je lichaam hebben in de ochtend een andere samenstelling, vaak is er een hoger cortisol lvl. Mogelijk dat je dit voelt. Voor veel mensen in ontwenning hebben er in de ochtend meer last van dan in de avond.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@EefjeJ Ja het kan soms knap lastig zijn om zo goed mogelijk te omschrijven wat je allemaal voelt aan mensen, tijdens mijn laatste opname en in al de nametingen erna moest ik steeds elle lange lijsten invullen die alle mogelijke ontwenningsverschijnselen goed omschreven. Had ik eigenlijk kopietjes van moeten maken. Ook ik merk dat het voor bepaalde mensen heel moeilijk te begrijpen is dat het allemaal zo lang kan duren, en dan kan je het voor de zoveelste keer proberen uit te leggen... Maar het heeft gewoon weinig zin. Je raakt er alleen maar gefrustreerd door terwijl je je al helemaal niet lekker voelt. En degene aan wie je het uit probeerd te leggen heeft er meestal toch geen zinnig antwoord op. Tijdens mijn eerste afbouw poging met de GGZ had ik twee maanden mensen van het IHT team een paar keer in de week over de vloer. Daar zat een hele aardige man bij die het altijd heel erg simpel hield. Hij zei altijd: Moet je luisteren, als je een arm of een been breekt kan je tegen iedereen zeggen dat het over zes weken hersteld is. Als je hebt wat jij hebt kan niemand vertellen hoelang dit gaat duren. Zo weinig mogelijk energie verspillen hieraan, je hebt er alleen maar jezelf mee. 

@Kannietmeer oke thanks :).. Zou zomaar kunnen dat dat het is.. Al mijn klachten zijn in benzo ontwenning ontstaan, dus heb er het volste vertrouwen in dat het uiteindelijk ook weer over zal gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@EefjeJ balen dat je last blijft houden van je hoofd en ik snap dat je dan paniekerig wordt, vind het zelf ook nog moeilijk om te vertrouwen op mijn lichaam. 

@doorbijter je mag zeker trots zijn op je zoon, super goed zeg.

@Cyclad58 wat fijn dat het iets beter gaat.

@Kannietmeer hoop dat je je energie weer terug krijgt, goed dat je je rust pakt.

@Robbin helemaal waar, kan beter de energie die ik heb gebruiken om beter te worden en er te zijn voor mijn gezin.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Kannietmeer:

 

Ben zo prut..... even geen idee hoe ik het moet oplossen ook. Ik doe gewoon niets.... weinig. Veel te weinig. Buik is gezwollen, hoofd is leeg. ( allemaal in mijn buik gelopen denk ik). Heb even een ritje gemaakt naar het winkelcentrum om wat lijstjes te kopen voor aan de kantoormuren, gehakt gehaalt en terug naar huis. De rest van de dag was pet, geslapen tot 7 uur en om 9 uur weer in bed tot 12 uur. Kom op, dat is niet normaal. De rest van de dag was ik een zombie. Geen leven, geen inspiratie, geen fut. Kreeg ik er maar eens grip op.  Energiegebrek is echt nog mijn grootste uitdaging, en ik weet dat de AD afbouw daar ook weer invloed op heeft. Maar zou toch wel lekker zijn als dit eens ophield. 

 

Vervelend hoor! Het is ongeveer een verslag van hoe het hier ook maar vaak genoeg gaat, alleen blijf ik niet in bed liggen tot 12 uur (ruil m dan in voor de bank :)). Gewoon omdat het soms echt niet anders kan. Ik weet op die momenten ook echt niet wat ik eraan zou moeten doen. Gewoon niets maar, want het gaat dan toch niet lukken. @Kannietmeer heb jij er wel eens over nagedacht om op de een of andere manier weer wat conditie op te gaan bouwen? Of is zoiets niets voor jouw? ik kan me voorstellen dat dat in de laatste jaren er ook niet echt op vooruit is gegaan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...