Spring naar bijdragen

Dagboek Bilo


Bilo

Aanbevolen berichten

Dat herken ik zo, @Bilo, dat niet drinken in de vakantie makkelijker is. Nu in het weekend lukt het me ook relatief makkelijk, maar aan het einde van een lange werkdag is het het moeilijkst. Het is zo lang mijn manier van ontspanning geweest, dat eerste glaasje wijn direct als ik thuiskom en dan maar gewoon doordrinken. Een diep ingesleten gewoonte, die heel moeilijk te doorbreken is. Als ik moe ben van mijn werk was een glas wijn mijn beloning. Die gedachte en gewoonte probeer ik te doorbreken. Eerst met een alcoholvrij biertje, nu met Spa met verse munt en citroen. Lukt alleen met wilskracht en m’n kop erbij houden. Als ik even niet nadenk sta ik weer bij Albert Heijn met een fles bij de kassa...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Update...het is 1 Am en kom net pas terug van werk. Niet drinken gaat me redelijk af. Ik weet wel waar mijn pijnpunten liggen. Dat heb ik geleerd laatste weken. Alcohol gebruiken als ontspannings meganisme. Dat gebeurt trouwens zo vaak. Ik heb serieus rond gevraagd en meeste collegae drinken wijn elke avond. Om te ontspanne. Probleem bij mij is dat ik het niet bij 2 wijn kan laten. Verder heb ik gemerkt dat ik alcohol niet eens zo leuk vind. Welke therapie je ook bekijkt;..alcohol biedt niets. Dat geloof ik. Maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is om uit die lichamelijke verslaving te ontsnappen.Ik merk de verslaving lichamelijk. Ik merk de rare gedachten etc. Dus eigenlijk is het vrij simpel. Ik moet de lichamelijke verslaving even uitzitten. Maar dan krijg je weer gedachten als;..is dit de juiste tijd? Warrom nu? haha bijna fascinerend. 

Tot nu toe paar dagen geen alcohol. En dat is goed Maar ik reken niet zo. Ik kan nu 7 dagen niet drinken en dan 4 flessen wijn (ja zoveel kan ik drinken). Ik wil leren waarom. Waar is de noodzaak. Is het puur lichamelijk? En zo ja;;..wat zijn dan de beste condities om te stoppen.

Haha ik heb wat ideeen en ga nu proberen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...