Spring naar bijdragen

Drank is zeg maar teveel mijn ding...


Ties

Aanbevolen berichten

Nou dag 3 ook weer doorgekomen. Ging best redelijk goed op werk. Vanavond met manlief thuis, nog steeds wel emotioneel en bang, maar er zijn nu ook momenten dat ik denk dat ik het wel kan. Morgen naar de psychiater weer met mijn billen bloot. Ik ben zo goed in mooi weer spelen maar ik ga morgen echt eerlijk zijn. Ik ben vrij tot woensdag omdat ik daarna de dienst inga. Vrije dagen zijn mijn trigger dus ik ga even goed plannen hoe ik dat aan ga pakken, samen met mijn man. Weet niet waar hij het geduld vandaan haalt... En maar veel schrijven hier en een beetje emo zijn, maar dat mag wel even... Zolang ik nuchter emo ben 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kom op doorzetten! Je hebt alles zelf in de hand. Het komt nu neer op wilskracht en discipline. Bang is het tegenovergestelde van wilskracht en emo is het tegenovergestelde van discipline. Bang mag en emo mag. 10 minuten. En daarna get yourself together en droog blijven met die hap. Dag 4. En dan dag 5. Enzovoort. Geen gelul. Vrije dagen of niet maakt niet uit. Je doet alles voor jezelf. En voor je man. En voor je drumstel :P 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb weer de ochtend blues, het is dag 4 en ik blijf nuchter vandaag maar man oh man wat een angsten voor de wereld. Voor andere mensen waarvan ik denk dat ze erop uit zijn mij pijn te doen en waarvan ik denk dat ze me allemaal enorm stom vinden. Als ik dit schrijf realiseer ik me dat het niet waar is, dat het in mijn hoofd zit, maar dat maakt het gevoel niet minder. Ik weet nooit zo goed of ik mezelf dan moet troosten of dat ik dan boos moet worden op mezelf. Gisteravond voelde ik me goed, als ik goed voel ben ik bang dat ik me te goed ga voelen en weer ga drinken, als ik me slecht voel heb ik die angst niet dus dat is een voordeel. Ik ga strakjes om 11 uur naar de psychiater, en vandaag niet drinken dat gaat lukken met wilskracht en discipline... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herkenbaar Ties, ik was in het begin zo paranoia  als de pest. In de kliniek hadden ze een dokter voor mij besteld in de avond, ik dacht waarom s’avonds? ik ga ergens voor door de mand vallen! terwijl het gewoon een routine-check was, te zot voor woorden natuurlijk.

Dit gaat echt over, bedenk maar dat alcohol dit veroorzaakt en zeker niet wegneemt. Hoe verder van het drinken verwijderd hoe minder het je zal plagen, beetje bij beetje, doorbijten nu, troost jezelf maar met de gedachte dat het beter wordt en als je toch boos wilt zijn dan maar op de alcohol die dit veroorzaakt :angry:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Ties:

 Als ik dit schrijf realiseer ik me dat het niet waar is, dat het in mijn hoofd zit, maar dat maakt het gevoel niet minder. Ik weet nooit zo goed of ik mezelf dan moet troosten of dat ik dan boos moet worden op mezelf. 

Noch het een noch het ander. Het is gewoon een brainfart. Heb ik ook vaak. 

Je moet het net zo behandelen als een echte fart. Gewoon negeren. Desnoods als het niet te harden is ga je ff naar buiten voor een frisse neus. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja een ijslander das een ras apart net ondanks de wind en regen toch even lekker gereden. Als ik op het paard zit vergeet ik gewoon even dat ik een alcoholist met psychische problemen ben. Voel me nu een stuk beter dan vanochtend. Vanavond weer lekker met thee aan de studie. En als ik morgen weer totaal overstuur wakker word dan zien we dat dan wel weer :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Superleuke dag gehad, maar toch ook wel weer drank gedachtes en dat terwijl ik pas 5 dagen nuchter ben. Vind het lastig. Weet niet zo goed of ik dan keihard nee geen optie tegen mezelf moet zeggen of je mag er best aan denken het is heel rot voor je maar het zit er voor jou niet meer in... Zo van ik weet dat je trek hebt heel naar voor je. Maar goed ik ben vandaag ook weer nuchter door gekomen en ik heb niet eens gehuild vandaag... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welke gedachtegang je ook hebt of volgt, als het maar uitkomt op nuchter blijven. Juist met 5 dagen vind ik het logisch dat je gedachtes hebt in die richting. Het is gewoon niet makkelijk en je zult nog wel even flink moeten vechten. Of misschien tegen alles wat alcohol bevat aan trappen. Je bent op de goede weg. Twijfel daar niet aan. Succes op jouw weg.:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat fijn Ties dat je een superleuke dag hebt gehad en dat je al 5 dagen nuchter bent!

Natuurlijk spoken de gedachtes van drank door je hoofd dat kun je echt niet zomaar uitzetten. Maar gedachtes zijn niets meer dan gedachtes, dat betekent niet dat we er automatisch naar moeten handelen, toch?

Superleuke dag, nuchter gebleven en niet hoeven huilen.

Dat zijn 3 “klein beetje terugkrijg” momentjes voor vandaag. Je gaat ze vanzelf herkennen :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thanx guys, dag 6 vandaag en we gaan er weer voor! Het nachtzweten neemt af gelukkig en ik ben ook niet meer zo bang 's ochtends. Nog wel een beetje maar ik ga straks lekker naar het paard en vanmiddag naar de band. Morgen naar de verslavingszorg daar zie ik wel enorm tegenop omdat ik een hoop afspraken heb afgezegd omdat ik weer aan de zuip was. En daar voel ik me schuldig over. Maar goed eerst vandaag. 6 is mijn lievelingsgetal en vroeger was de 6e dag dan een excuus om te gaan drinken omdat ik het dan verdiend had. Vandaag heb ik besloten dat ik op dag 6 meer verdien dan drank. Namelijk een leven... Nu hopen dat het niet te zwaar wordt! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gemengde gevoelens overgehouden aan de verslavingszorg... Het was wel heftig en hij zei ook dat ik nu alle zeilen bij moest zetten omdat alcohol nog zo dichtbij is. En dat klopt ook. Maar er was ook wel wat miscommunicatie, grapjes en opmerkingen van hem die bij mij verkeerd vielen. Ik ben ook best kwetsbaar nu nog, heb het draadje en de evenwichtsstok wel weer gevonden maar ik heb pas de eerste wiebelige passen gezet. Kreeg ook enorme trek in wijn van het gesprek. Niet gedaan, naar het paard geweest. Nu hamburgers eten omdat ik een week nuchter ben. Morgen laatste vrije dag voordat ik het dienstenblok from hell in mag (2 dagen en 3 nachten 12 uurs dienst achter elkaar), dus vanavond nog maar even op de bank relaxen... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hebt er niet aan toegegeven en bent naar het paard geweest.:rose: Winst.

En in dat dienstenblok from hell kun je ook geen alcohol gebruiken. 

Knap vind ik het hoor. Zoals je nu erin staat. En hoe je reageert. Tenslotte, hamburgers zijn veel lekkerder en er hangt ook geen kater omheen. Je zal hooguit een keer een stuk moeten bewegen. Maar dat is nuchter een heel stuk fijner dan als je gedronken hebt.

Relaxze.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja dat is wel het voordeel van veel werken en zware diensten, geen alcohol. Als ik morgen overleef (en daar gaan we voor) zonder alcohol hoef ik me er geen zorgen meer over te maken tot volgende week maandag want dan heb ik het te druk en ben ik te moe... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...