Spring naar bijdragen

Dinsdag 7 mei 2019


Lika

Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei Bor:

Weet iemand hier meer van hoe dit precies zit? Want ik vraag me af of dit wel echt zo is of dat we ons dat zelf wijs maken bijvoorbeeld.

Bijvoorbeeld als ik ga denken; Morgen is het vrijdag, weekend, en dan ga ik het erg lastig krijgen en ik me daar op concentreer..Nou dan krijg ik sowieso een erg lastig weekend. Craving. Het gaat dan erg op droogdrinken lijken wat ik dan bewust of onbewust ga doen... gegarandeerd dat ik een weekend loop te kwijlen van dorst omdat ik me (geestelijk) voorbereidt op iets wat komen gaat, of juist niet.

Of is er wetenschappelijk iets wat uitlegt dat het echt zo is met 3 maanden en zo, weet iemand dat?

Ik geloof niet dat er een "magisch" moment is precies na 3 maanden, maar ik geloof wel dat na een "paar" maanden de motivatie een beetje kan verdwijnen. 

Vooral als het lekker weer begint te worden :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen frummers. 

Een bakje om de dag te beginnen... 
 

1122248.jpg   Afbeeldingsresultaat voor douwe egberts moccamaster   Afbeeldingsresultaat voor glazen fles water 

  Gerelateerde afbeelding      Afbeeldingsresultaat voor veel smoothies Gerelateerde afbeelding

Lika, goede reis... 
Sonnetje, hou vol, niet meer terug naar wat was... 
Bor, ik ben het wel met je eens, herken die manier van denken wel.. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Straks gym
En voor het eerst sinds maanden weer eens wandelen met wandelvriendin
Wandelen we naar de volkstuin, want die heeft ze nog niet gezien
Dus 4.5 heen, 4.5 terug
Nou, dat moet toch te doen zijn zeker he  :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Bor Interessant punt wat je daar opvoert...Bor.

Geen idee of het wetenschappelijk onderbouwd is...een week, 3 maanden, een jaar...het zijn lastige momenten wordt gezegd en geschreven.  

Wat ik uit eigen ervaring weet te vertellen is dat zolang ik nog niet toe was aan het stoppen ik dit zo ook ervaren heb, of wilde ervaren? Want ja, het brein doet rare dingen met de mens. Na 'het besluit' heb ik zowiezo minder last gehad van zucht en droogdrinken.  Nu ik erover nadenk (haha) 'Mindset?' Zou kunnen...je verstand kan je aardig in de weg zitten...misleiden ook. Maar het kan je ook helpen.  Ik denk dat ik na de laatste keer stoppen wel mijn ratio meer heb ingezet. Mijn emoties wat beter kan zien en ermee kan dealen. Waardoor ik me niet meer zo snel liet meenemen in smoezen. Het ook doorzag, wat er gebeurde. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Na het besluit op 17 augustus 2017 is voor mij de strijd eraf gegaan. Ik denk dat dat uiteindelijk essentieel is geweest.

Dat, in combinatie met 'de bodem bereiken'...maakt dat ik nu lange tijd nuchter ben en het als relatief 'makkelijk' ervaar. Alcohol meer en meer uit mijn systeem verdwijnt.  Ik vraag mij af of ht ooit uit mijn systeem verdwijnt. Dat denk ik niet...de verslavingsgevoeligheid blijft.  

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het voelt voor mij nu meer als een keuze. Toen ik nog in de strijd zat had ik het idee geen keuze te hebben. Machteloos te zijn.

Werd ik elke keer weer opnieuw overvallen. Vond dat verschrikkelijk...beangstigend en verdrietig. De gedachte ook dat het me nooit zou lukken en ik steeds maar verder afgleed. Ook een gedachte...waarom ik hier nu zo zit te schrijven?

Ik ben verschrikkelijk blij dat alcohol op dit moment geen rol speelt in mijn leven. Ja, ik ben er wel mee bezig...omdat het werkt als ik er aan werk.  En ik hoop dat velen dat ook zo mogen ervaren of gaan ervaren. Dat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Bor:

Ja, ja, ja kijk daar gaan we al, smoesjes;

Maar vooral ook omdat het regent?

Dit is precies wat ik dus bedoelde met mijn vraag. Want dit heeft dus niks meer met die 3 maanden uit te staan he?!

Yep. Rosé aan de ene kant, whisky aan de andere kant. Of lentebok en herfstbok. :D 

Ik geloof niet in een speciaal moment na 3 maanden. Ik geloof wel in triggers. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

20 minuten geleden zei Bor:

Aha, dus die theorie over "moeilijke periode" met 3 maanden, half jaar etc etc komt van de Brijder.
Specialist in verslavingszorg. Och och zeg ik, heb je de specialisten, de professionelen weer hoor..dit roept alleen maar spanning e.d. op. Werkt averechts zulks uit te kramen maar dat snappen de professionelen dan weer niet.

Ook ik ben boos geweest op de alcohol. Niet dat ik meer afhankelijk ben maar tot zover ook weer wel. Het bepaald mijn gedachten, in gebruik of niet dat maakt niet uit. Het is er altijd. Daar kan ik heel boos om worden, gefrustreerd ook. En toen ik dat eens tegen VNN zei, zei die; Wen er maar aan want dat blijft zo, het blijft er.. Ik ben woedend naar huis gefietst na die sessie en heb alle lege  flessen van de vorige avond stuk geslagen tegen de muur van m"n huis. Vervolgens heb ik nieuwe, volle, flessen gehaald. Opgezopen uit woede en vervolgens die lege flessen ook om de beurt, zodra ik 1 leeg had, stuk geslagen tegen m"n huis.

Inmiddels heb ik wel geaccepteerd dat het altijd een rol blijft spelen in mijn leven, in het leven van mijn naasten ook. Kan niet anders, immers alcohol loopt er als een rode draad doorheen. 

Ik probeer er niet boos op te zijn want HAngryLT is een trigger. Overgave dan maar ja.. maar ik doe het met tegenzin, dat wel. Het knaagt.

 

Ja ik vind het ook niet handig om dat te zeggen. "Straks zit u op 3 maanden, nou vertel ik het u vast, dat wordt een moeilijk moment hoor!! Dan gaat u de hele tijd aan alcohol zitten denken!"

Nou lekker net op het moment dat het wel eens voorkomt dat je een heel uur lang niet aan alcohol denkt ;) 

Ik overdrijf natuurlijk maar je kan mensen beter uitleggen en bij zichzelf laten ontdekken wat hun triggers zijn, dan ze voor te schotelen dat een bepaald moment moeilijk zal zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor zowel roken als drinken hielp bij mij alleen ‘het besluit’. En het accepteren van de consequenties. Niets, nada meer, want heb ik besloten en soms is dat moeilijk ja. Nou en? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 uur geleden zei Sonnetje:

Fijn dat dat voor jou zo werkt. Ik hoop als ik +2 jaar niet meer drink dat ook kan zeggen. Voor nu is het nog maar krap 3 maanden en vind ik het momenteel een gevecht! Hopelijk kan ik over een poosje ook zeggen ‘nou en’. Voor nu is het helaas niet helpend:(

Myep het is een harddrug, je bent er niet zomaar vanaf. 

Net zoals de slechterik in de film, als je denkt dat ie dood is dan komt ie nog een paar keer terug met bebloede kop. :) 

Sterkte!

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

wat je aandacht geeft groeit. komt hier regelmatig voorbij.
voor mij geldt vooral in het hier en nu blijven. en ik heb geluk, ik heb geen cravings.
in de loop der jaren heb ik al zoveel verschillende dingen gelezen, 3, 5, 8 maanden, 1 jaar.
Niemand is gelijk en die cijfers zijn waarschijnlijk gemiddelden. En waar over werd gesproken
tijdens sessies bij de hulpverlening. Maar je leest zelden of nooit dat het ook zonder kan.
Dingen die goed gaan worden minder besproken, worden gelukkig ook weer vanzelfsprekend.
Maar het is niet echt vanzelfsprekend. Hier actief blijven houdt mij bij de les en daardoor kan
ik het grootste deel vd dag vertrouwen, genieten en oogsten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

In het hier en nu blijven helpt inderdaad. Als ik de vergelijking met roken mag maken; daar wordt voor de driemaandendip gewaarschuwd. En die heb ik gehad. Ik voelde het een paar dagen aankomen en heb op het dieptepunt twee uur heel hard gehuild en toen was het over. :)

Had ik niet van die mogelijke dip geweten, dan was ik veel meer serieus gaan twijfelen of ik het allemaal nog wel de moeite waard vond om gestopt te blijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het belangrijkste is, denk ik, dat je voor jezelf helder krijgt WAAROM dronk ik eigenlijk, en dat je daarmee aan het werk gaat. 

Van de gewoonte afraken is 1'ding, net als met stoppen met roken, maar daarna moet je leven met alles wat je eerst verdoofde en als dat een probleem blijft, dan blijft de alcohol een grote verleiding. 

Ik ben nu zelf een maand of 20 geleden gestopt met dagelijks verdoven en het is een heel proces. Relatiestress, werkstress, van alles is al voorbij gekomen en ik probeer nu anders met allerlei dingen om te gaan. Er mee om te gaan überhaupt in plaats van te verzuipen :) 

Misschien had ik MET alcohol mn burnout wel niet gehad, schoot laatst ineens dooe me heen. (Even vloeken in de kerk). Maar ik heb liever een burnout dan leverkanker. En ik heb er wat van geleerd. Anders was ik nog steeds die alcoholische onbenul geweest die niet met stress kan omgaan en er niet is voor zn gezin. Onbewust onbekwaam. Als onbenul geboren, als onbenul gestorven. Nein danke.

Dan liever onverdoofd en er iets beters van maken, das trouwens ook een beter voorbeeld voor de kids hè ;) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...