Spring naar bijdragen

Good things in my life


Morgon

Aanbevolen berichten

Hoi Morgon,

 

en ondertussen heb je al lekker veel geschreven! Waarvan ik denk, wauw, goeie inzichten...en helpend om op een rij te zetten.

En het antwoord op de vraag: kan ik dat, zonder het ultieme hulpmiddel?

Daar kun jij op termijn antwoord opgeven. Mijn antwoord is: ja, en zelfs 'beter' dan met. 

Pak de draad weer op, leer van je terugval, stap vooruit.

 

Keep up the good work.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dutch courage ja haha Etty, ironisch hoe ons landje de inspiratiebron is voor deze term :) Dankjewel, kleine stapjes is inderdaad de manier.. Wij 'verslaafden' zijn gewend aan instant satisfaction, daar waar de weg naar herstel juist gepaard gaat met geduld en mini stapjes. Ik weet het rationeel allemaal dondersgoed maar jeetje het daadwerkelijk uitvoeren dat eh... Dat gaat wat minder soepel to say the least. 

Ik ga proberen met lelijke zinnen de plank volledig mis te slaan, want ook dan mag ik er zijn. Ja, dat is inderdaad wel een ding :) Er mogen zijn, überhaupt. Dank <3 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het wel meevallen hier. Ik heb op verschillende Amerikaanse forums gezeten (niet alcohol gerelateerd) en als buitenlander die toch als NL'er wel zn mondje Engels schrijft, word je daar echt verrot genegeerd, echt niet leuk meer. Dat volk lijkt wel helemaal xenofoob. Dan merk je ineens dat je op een ander continent woont. 

Enfin dat had er verder niks mee te maken :D 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi @Yana, dankjewel dat is lief!! Ik voel me best wel goed. Ik merk dat ik het mezelf wat beter kan vergeven dit keer omdat het ADB proces nou eenmaal met vallen en opstaan gaat. Dus in plaats van mezelf straffen dat ik 'alweer' op m'n smoel ben gegaan, ben ik lief voor mezelf en gun ik mezelf rust en chocolade-ijs (op z'n tijd)!!! :) Het maakt echt een groot verschil. Zeker de eerste twee dagen, toen ik mezelf fysiek echt ellendig voelde, dat is al straf genoeg. 

Anyways, al doende leert men. En de noodzaak niet te drinken is weer kraakhelder!!!  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee! :)

Hier gaat het eigenlijk verrassend goed. Het voelt haast een beetje eng om dit te typen, alsof je dan de onraad op je afroept want 'het gaat te goed' maar dat is natuurlijk onzin ;) Nee ik ben geloof ik echt op weg om aan mijn leven te timmeren en dat opnieuw in te richten. Plus - dit vind ik zelf HEEL erg prettig - ik ben ook niet meer de hele tijd bezig met 'niet-drinken'. En ik voel me ook niet meer zo eenzaam! Ik heb mezelf echt de isolatie ingezopen destijds terwijl dat zo verschrikkelijk slecht voor jezelf zorgen is..

Waar ik in het begin van de behandeling, en toen ik later in de kliniek kwam, bang voor was, was de leegte. Of dat ik niet meer goed zou kunnen 'functioneren'. Bah, hoe depressief en onzeker die drank je maakt.. En hoezeer het je zelfvertrouwen de grond in trapt! Dat zelfvertrouwen begin ik nu weer te voelen, stukje bij beetje. En als kers op de slagroomtaart heb ik sinds deze week ook een 'grote-mensen-baan'!!!! Heel spannend natuurlijk. En ik zag ook meteen dat ze bijvoorbeeld wel eens borrels hebben en dan denk ik oh jee. Maar dat is zorg voor later. Nu heb ik nog een kleine twee weken vakantie en dan begint voor mijn gevoel 'het echte leven'... Heel spannend, maar ik heb er echt zin in!!!!! En dat voel ik, letterlijk. Een soort van warm gevoel in mijn buik. En dat gevoel koester ik. 

Mijn terugval van anderhalve week geleden is voor mij wel een reminder dat ik scherp moet blijven. Maar wat ik ook heb geleerd is dat mijn leven eigenlijk veel te veel waard is om 'weg te zuipen'. Het nam misschien de stress 1 avondje weg maar al met al voelde ik me helemaal niet beter en de dagen erna voelde ik me écht miserabel! Terwijl het een half jaar geleden nog gewoon standaard was...... Dus conclusie: mijn levenskwaliteit is echt verbeterd zonder drank!! Ik heb het letterlijk kunnen vergelijken, al was het dat niet een bewuste actie.

Ik ben gelukkig niet al te hard gestraft psychisch (ik voelde me na een paar dagen weer 'mezelf') en ik straf mezelf ook niet al te hard. Dat gaat ook wel hand-in-hand geloof ik, nu ik dit zo opschrijf haha! Anyways, zo'n gigantische smak op je smoel is nou eenmaal inherent aan het proces. Zo lang je maar opstaat en er van leert.... En dat voel ik nu echt; da's wat anders dan het van anderen ter kennisgeving aannemen :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Reusachtig, wat een fijn bericht.

Dat gevoel "Het gaat te goed" misschien, had ik ook eerst. Mijn draadje kreeg daarom zelfs als titel "Ging stoppen te gemakkelijk?" Waakzaamheid blijft verstandig, maar er is niks mis met een positieve ontwikkeling.

Fijn ook die baan. En ach ja, die borreltjes met collega's heb je overal, maar als je direct vanaf het begin iets zonder alcohol bestelt en dat blijft doen is het heel gemakkelijk en blijkt meestal dat je daar ook niet de enige in bent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Morgon wat een fijn inspirerend verhaal!

Goed om te lezen dat het niet drinken je sterker maakt. Ik was, en ben nog steeds wel, bang voor een soort leegte. Was bang om somber te worden maar ik ben juist een stuk opgewekter zonder drank. Ik vond dat een openbaring. Precies zoals je het schrijft; het is de drank die je depressief en onzeker maakt. Terwijl je denkt dat alcohol je juist helpt om uit dat gat te blijven. Alcohol IS het gat.  

Lekker doorgaan zo, ik volg je op de voet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wow wat een positief bericht, ik ben zo blij dat je schrijft over die onzekerheid en over je zelfvertrouwen. Herkenbaar! Ik ben net gestopt dus ik weet niet wat er allemaal voor winst te halen valt. Veel succes dadelijk met je nieuwe baan en die borrels zijn ook best te doen met een 0.0 biertje volgens mij:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee lieve allen, thanks! :) Ik had het dit weekendje een tikkeltje zwaarder, maar niet onoverkomelijk. Het ding is namelijk dat ik halverwege volgende week ga beginnen met mijn nieuwe werk en dat vind ik toch wel spannend (to say the least). Toestemmende gedachten als: nu kan het nog want straks moet je werken + je verdient het want je hebt toch boven verwachting snel die baan, je leven lijkt weer redelijk op orde. Dit is het ALLERLAATSTE moment dat je nog kunt ontspannen. Etc... Noem het maar op, allemaal smoesjes die bedacht worden door die hardnekkige alcoholverkoopman die zich heeft gemanifesteerd in m'n hersenpand. Maar door die twee dagen durende terugval nu twee weken geleden weet ik wel beter, die zit nog stevig in mijn geheugen gegrift dus nee dankjewel meneer de alcoholverkoopman. De prijs die ik moest betalen was mij echt veel te hoog, ik gun mezelf een beter leven!

Ondanks dat ik het wel eng vind om met de nieuwe baan te beginnen, veel nieuwe dingen moet leren, nieuwe mensen, nieuwe systemen, nieuwe werkwijzen, faalangst.... Najah, de hele reutemeteut, ondanks dat heb ik zin om mezelf weer te ontwikkelen en meer uit mezelf te halen! Iemand zei laatst op het forum: zo lang je drinkt vind je het allemaal wel welletjes, als je stopt met drinken vind je de motivatie terug om aan jezelf te werken. En dat ondervind ik nu zooooooo erg. Zowel op gebied van werk en andere interesses maar ook sport. En dat laatste helpt ook echt enorm met zelfvertrouwen hoor. Eerder voelde ik me echt te traag en net iets te zwaar om mezelf het snot voor de ogen te ploeteren en te rennen en te trappen, noem maar op. Nu vind ik het HEERLIJK. En ik weet: als ik vandaag ga drinken dan ga ik morgen sowieso niet actief zijn. Want drinken = gaar in bed liggen of met een katergevoel je verplichtingen volbrengen. En dat ben ik echt zo beu. 

Dus. Het allerbelangrijkste voor mij vandaag: olé olé de prefrontale cortex is on a winning streak! Ik ben stiekem best trots op mezelf ^_^

 

 

bewerkt door Morgon
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had exact dezelfde gedachten omtrent drinken, gisteravond.
Gisteren van 12  tot 21 uur gewerkt, vandaag vrij, morgen begin ik met een nieuwe baan. Gisteravond zwoele avond. Nou, nog één keer dan....

Maar ik vind het heel fijn om fit en nuchter met dat nieuwe werk te beginnen. Ik voel, nuchter dus, ook de energie om daar wat van te maken. Er komen ongetwijfeld allemaal aanleidingen om te gaan drinken, omdat het gelukt is, omdat het er op zit, omdat je er tegenop ziet, omdat het moeilijk en lastig is, omdat je moe bent van al die nieuwe mensen, omdat je daar blij om bent... Maar ik ga voor de spa rood met een tikkeltje limonade en spring elke morgen weer vroeg en fris en enthousiast mijn bed uit!

Succes met je nieuwe baan ;)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hahaha @knakker ja precies. Die verkoopman lijkt dan voorgoed z'n biezen te hebben gepakt maar springt dan op een onverwacht moment zo achter de kwab vandaan; pontificaal met z'n kont bovenop de prefrontale cortex en alle ratio lijkt met de noorderzon vertrokken. Want inderdaad, het leven zonder alcohol is best aardig ;) En met alcohol helemaal niet zo... Niet voor mij, niet vandaag. Dus ik blijf op mijn hoede! 

En inderdaad @Pelle2 de verkoopman weet altijd wel redenen te verzinnen om zijn goedje te verkopen maar ik vind zonder alcohol het leven nou eenmaal uitdagender en dus haal ik er veel meer uit. Ofwel de kunst is voet bij stuk te houden. Nuchter beginnen we aan ons nieuwe avontuur, jij ook succes! 

@Denise79 #nieuwestart it is!!!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Morgon Wat jammer maar wel begrijpelijk. Het is een pad van vallen én opstaan. Dat opstaan kan morgen weer. Als alles op is en je hopelijk wat hebt geslapen. Voor nu een knuffel als je wilt. Morgen flink water drinken en goed voor jezelf zorgen. Gun jezelf een nuchter leven. Dit is uiteindelijk volgens mij toch niet wat je wilt... Het is het niet waard. Het geeft tijdelijk een gevoel van een 'escape' maar dat is het niet. 

Hou vol en hou je taai. Je bent het waard!!:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi :)

Thnx lieve allen! Ik heb de draad, geloof ik, weer een beetje terug gevonden. Ik heb altijd zo de neiging om maar even helemaal mezelf te verstoppen als het (weer eens) fout is gegaan :ph34r:Maar daar schiet ik natuurlijk helemaal niks mee op. Ik heb het 'gelukkig' wel bij één avond gehouden deze keer.... M'n nieuwe werk heeft daar ook wel aan bijgedragen want bah het is vreselijk met een kater. Waarom doe ik dat mezelf toch aan? @Lonster dat boek wat jij actief op het forum promoot haha, Tonic, ik zat daar een stukje van te lezen op bol.com en wat een ruk-leven is dat zeg. Dat willen we toch helemaal niet????? De verkoopman maakt het echt 2034929383298 x leuker dan het in werkelijkheid is, misschien moeten we de consumentenbond eens waarschuwen. 

@Myle dank voor de knuffel, graag :heart: Je krijgt er eentje terug :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...