Spring naar bijdragen

Flumazenil


Robbin

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Graag stel ik me even voor hier aan jullie, en deel ik hier graag met jullie mijn verhaal. 

Ik ben Robbin en nu al meer als een jaar in gevecht met benzodiazepines.

Zo'n 10 jaar geleden kreeg ik van mijn huisarts zonodig 3x daags 10Mg Oxazepam voorgeschreven.. Gaande de jaren werd dit steeds een beetje meer, in 2016 gebruikte ik tussen de 100 en 150Mg Oxazepam per dag.

Eind december 2017 ging ik mij opeens heel erg slecht voelen en kwam ik er na wat speurwerk al snel achter dat dit heel goed met mijn Oxazepam gebruik te maken zou kunnen hebben  en dat ik wellicht in een "tolerance withdrawel" terecht was gekomen.

Op een zaterdag ochtend ergens in januari 2018 was het zo erg dat ik de crisisdienst opgebeld heb, met de vraag of ze me gelijk ergens op konden nemen. Hoe ik mijzelf voelde op dat moment is met geen pen te beschrijven.

De crisisdienst besloot bij mij thuis langs te komen en gaven mij Olanzapine en vertelden mij dat een opname bij de GGZ mij geen goed zou doen en thuis beter af zou zijn. De Olanzapine zou mij wat verlichting gaan bieden en ik moest mij op maandag ochtend maar bij de huisarts gaan melden.

Vanaf dat moment realiseerde ik mijzelf dat ik zo snel mogelijk van de Oxazepam af moest komen.. Maar hoe?

Al snel kwam ik op de website van een ziekenhuis niet ver bij mij vandaan die een benzodiazepine detox behandeling aanbieden...Daar moet ik wezen dacht ik!

Gelukkig was ik het weekend doorgekomen en blij dat ik me maandag ochtend vroeg kon melden bij de huisarts.

Met veel vervelende symptomen deed ik daar mijn verhaal en stond er op dat ik dezelfde dag nog gezien zou worden in het ziekenhuis. Al heel snel werd duidelijk dat de huisarts hier zelf weinig mee kon omdat die daar naar eigen zeggen de expertise niet voor had, maar het ging hoe dan ook goed komen werd mij verteld en ze ging in op mijn voorstel en verwees mij direct door naar het ziekenhuis. Zo dat is geregeld dacht ik.....  Daar zullen ze vast wel raad met mij weten.

Aangekomen in het ziekenhuis kreeg ik een intake gesprek met een psychiater en een arts en deed daar mijn verhaal.

Na een gesprek van ongeveer 45 minuten vertelde de psychiater mij het lijkt wel of jij alleen maar meer benzo's nodig heb. In het ziekenhuis wilden ze mij niet helpen, geen detox en ook geen ambulante hulp omdat er volgens hun bij mij nogal wat "onderliggende problematiek" zou spelen. ( Onzin! ik voelde mij gewoon heel slecht door de Oxazepam). Ze zou me wat Quetiapine voor schrijven en de GGZ bellen.. die zouden hier wel raad mee weten. Ik vond dit maar vreemd! En voelde mij totaal niet welkom! Bied dan gewoon geen hulp aan voor mensen met een benzo probleem op het internet!

Maargoed... Dan maar de GGZ..

Een week later kon ik daar terecht.. Bij de GGZ werd ik direct omgezet op Diazepam >50Mg en kreeg het antidepressiva Citalopram + Quetiapine voor de nacht. 

Het afbouwschema dat ik mee kreeg was ongeveer gelijk aan die van het ziekenhuis (Het bekende 6 weken afbouwschema)

Het in 1keer omzetten van Oxazepam naar Diazepam was geen pretje!

Een week later begon ik mijn eerste Benzo afbouw en dat ging ondanks de grote afbouw stappen best redelijk (ik voelde wel dat de Diazepam mij niet zo lekker lag), maar ik was iniedergeval van die hele nare symptomen af.....Voor even.. Ik kwam na een aantal weken op 12.5 Mg Diazepam en daar ging het goed mis! Ik had al een aantal keer mijn psychiater (GGZ) vriendelijk gevraagd om tabletjes van 2Mg te gaan gebruiken zodat ik langzamer kon gaan afbouwen of om over te gaan op taperingstrips.

Mijn psychiater gaf op dit punt in mijn afbouw aan dat ze hier niet aan mee wilde werken. En net als de huisarts vertelde de psychiater mij dat ook zij hier eigenlijk de expertise niet voor had, en dat het beter zou zijn om mij ergens aan te melden in de verslavingszorg. Lekker dacht ik! Samen met mij de afbouw aangaan en zodra ik op een moeilijk punt ben aangekomen geen thuis meer geven. Ik was hier erg pissig om! Vooral omdat ze me vertelde dat ze ook meerdere malen het advies had gekregen van collega's om 2Mg tabletten te gaan gebruiken omdat dit bij hun succesvol was geweest.

Een week later zat ik een kliniek (Solutions)... Helaas... De tweede dag in de afkickkliniek werd er gelijk 5Mg van de 12.5Mg afgetrokken... Dit viel echter helemaal verkeerd. Ik kon niet meer lopen niets! Ik heb na 4 dagen m'n spullen gepakt en familie gebeld om mij op te komen halen want dit ging echt niet werken voor mij.

Na thuiskomst ( weer terug gezet op 12.5Mg ) ben ik op zoek gegaan naar een andere oplossing.

Toen kwam ik de namen Erik Paling (NISPA) en Arnt Schellekens (Radboudumc) (NISPA) tegen met hun onderzoek naar het ontgiften van benzodiazepines met behulp van een infuus met het middel Flumazenil.

Ik kreeg gelukkig weer wat hoop omdat ik voor het eerst met iemand in contact kwam die duidelijk verstand van zaken had..

Na wat mailverkeer en een telefoon gesprek met Erik had hij al snel door dat mijn afbouwpogingen behoorlijk mislukt waren en dat ik er niet al te best aan toe was, ik werd gelijk door Erik uitgenodigd op locatie voor een gesprek en om mij te stabiliseren.

Ik werd door Erik op 30Mg Diazepam gezet en we spraken af om het Flumazenil traject te gaan doen...Daar moest wel het 1 en ander voor gebeuren.

Ik moest stabiel worden en we hadden afgesproken de Citalopram in te ruilen voor Imipramine (met dit middel zijn veel goede ervaringen opgedaan in Benzodiazepine ontgifting). Ik was er echter zo slecht aan toe dat ik met de GGZ tot het besluit was gekomen om mij op vrijwillige basis daar op te laten nemen om mij daar op alle medicatie in te stellen etc.

Ik ben daar de hele maand juni 2018 opgenomen geweest.

Tijdens mijn opname is er naast de diazepam behoorlijk wat Oxazepam bij gekomen >80Mg.

 

Eind juni kwam ik uit de GGZ instelling en was inmiddels al in het Radboudumc in Nijmegen geweest voor de intake, ik zou half september in het Radboud worden opgenomen voor mijn behandeling en werd daarmee proefpersoon 008.

3 maanden later was het dan eindelijk zo ver.....

Ik werd opgenomen in het Radboudumc om dan eindelijk af te gaan rekenen met de benzodiazepines.

Er komt bij deze opname heel wat bij kijken.. Dag 2 van de opname krijg je een EEG onderzoek dit houd in dat je slaapt met zo n 30 electronische draadjes op je hoofd, gezicht en borst om je hersen activiteiten te meten voor de behandeling met het Flumazenil infuus.

Op dag 1+2 gebruik je nog gewoon je benzodiazepines.

Op dag 3 word het infuus aangebracht en krijg je in de avond nog wat Oxazepam voor het slapen.

Op dag 4 krijg je voor het laatst een kleine hoeveelheid Oxazepam.

Op dag 5 ( de 3e dag van het infuus ) krijg je geen enkele benzodiazepine meer.

Elke dag voer je taken uit op een computer en vul je meerdere malen per dag een map in met vragenlijsten om o.a goed de ontrekkingsverschijnselen in de gaten te houden.

Bloed afnames en je word de hele dag door goed gemonitord (bloeddruk etc etc..)

De laatste 2 dagen en nachten met het infuus draag je weer het EEG op je hoofd en draag je ook een tasje met daarin een kasje waar al de hersen activiteiten in op worden geslagen. 

Dit is best een lastige situatie omdat je ook al een tas om je nek heb met daarin de Flumazenil zak+pomp.

Het infuus zit in je buik en de zak+pomp draag je dus overdag gewoon bij je in een speciaal daarvoor gemaakt nek tasje.

S'nachts gaat de zak+pomp aan de paal en laat je de pomp ook weer op.

Voor mij is het onderzoek niet helemaal gelopen zoals we gehoopt hadden, ik kreeg in de laatste nacht van het infuus (dag 6) met het EEG op mijn hoofd en lichaam een epileptisch insult (kans 1 op 100).

Hierdoor moest het infuus gestaakt worden. Ook liep ik een behoorlijke hoofdwond op door de klappen met mijn hoofd tegen de vloer tijdens het insult, gelukkig kon de wond snel op de eerste hulp gehecht worden.

Na een CT scan van mijn hoofd kon ik weer terug naar de afdeling. Wat een pech! 

Na het epileptisch insult kreeg ik weer benzodiazepinen 8Mg Diazepam.

In totaal ben ik 21 dagen opgenomen geweest.

Medicatie voor opname:

-25Mg Diazepam

-80Mg Oxazepam

-100Mg Quetiapine

-150Mg Imipramine

-10Mg Olanzapine

 

Medicatie na opname:

-8Mg Diazepam

-150Mg Imipramine

-300Mg Quetiapine

-15Mg Mirtazapine

-50Mg Clonidine

-50Mg Promethazine

In de eerste week na thuiskomst kreeg ik weer een epileptisch insult.

Toen ik weer bijkwam na 2 injectiespuiten met Midazolam ben ik met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ik uiteindelijk weer 8Mg Diazepam erbij heb gekregen (totaal 16Mg Diazepam). Na mijn 2e insult moest ik 2x terug komen in het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Weer kreeg ik een EEG onderzoek en een MRI scan van de hersenen.

Van beide onderzoeken was de uitslag goed en was de conlusie dan ook dat de insulten waren veroorzaakt door de snelle ontwenning.

Na uiteindelijk redelijk stabiel geworden op 16Mg Diazepam ben ik samen met Erik aan de slag gegaan om eerst de omliggende medicatie af te bouwen en dat is gelukt in een maand of 3.

Ik heb samen met Erik besloten om de overgebleven 16Mg Diazepam heel langzaam af te bouwen met de taperingstrips van Paul Harder (Regenboog apotheek) en ben daar afgelopen zondag mee begonnen.

Hopen dat ik op deze manier eindelijk af kan komen van deze "benzo ellende".

 

Mijn ervaring met de Flumazenil behandeling is dat het behoorlijk pittig is. (Echt geen kattenpies!)

Helaas heb ik ontzettend veel pech gehad met de epileptische insulten.

 Er zijn gelukkig ook personen die het er wel heel erg goed vanaf gebracht hebben (Lees b.v het verhaal van proefpersoon 001 op benzobuddies succes stories "Flumazenil works") http://198.58.99.130/forum/index.php?topic=49699.0

Ondanks mijn ervaring met dit onderzoek raad ik het zelf niet helemaal af, zeker gezien de startdosering is verlaagd naar een dosis Benzodiazepines dat equivalent is aan >15Mg Diazepam en er vanaf nu een anti epileptica word gebruikt tijdens de behandeling. (De kans op een insult is nogmaals nihil, ongeveer 1%), de kans hierop is ook aanwezig bij een reguliere afbouw.

Denk je er over na om mee te doen aan dit onderzoek en ben je toevallig op mijn verhaal hier terecht gekomen en zou je wel iets meer willen weten van mij over deze opname/behandeling? Ik beantwoord je vragen graag.

Mijn ervaring met Arnt Schellekens (Radboudumc) (NISPA) is goed! Specialist in Benzodiazepines en andere verslavende middelen.

Mijn ervaring met Erik Paling (NISPA) is heel goed! Erik begeleid mij op dit moment nog steeds met het afbouwen.

Iedereen met een Benzo probleem kan bij hem terecht (dus niet alleen voor het onderzoek). Hij staat altijd voor je klaar! Is goed bereikbaar via Whatsapp of gewoon bellen als er iets is. (Contactgegevens zijn gemakkelijk te vinden op het internet)

Erik Paling is iemand die al vele jaren heel erg veel tijd besteed aan benzodiazepines, en er erg veel verstand van heeft. Heb je problemen om van je benzodiazepine af te komen, en wil je daar graag hulp bij. Dan zou ik zeker aanraden om bij Erik Paling aan te kloppen i.p.v bij psychiaters van bijvoorbeeld de GGZ. De psychiater heeft vast het beste met je voor, maar over het algemeen hebben ze geen enkele kennis van benzodiazepines, wat deze met je kunnen doen. En al helemaal niet hoe ze je er op de juiste manier vanaf kunnen helpen. Jammer genoeg zijn de meeste ook totaal niet bereid om er maar enige aandacht aan te besteden. 

Groet, Robbin

 

 

 

 

 

IMG_7300.JPG

bewerkt door Robbin
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Robbin. Welkom op dit forum!

Heb je al eens overwogen om met behulp van een precisieweegschaaltje, een scherp mesje en een vijltje zelf iedere dag een klein stukje van je tablet af te halen?

Zo moeilijk is dat niet en er zijn verschillende mensen hier die dat op deze manier gedaan hebben of nog doen.

Ik heb het zelf ook gedaan en doe het nog wel eens maar ben nu grotendeels overgestapt naar een vloeibare afbouw, waarbij ik het tabletje volgens een bepaalde methode oplos in water. Dat doe ik omdat ik lorazepam aan het afbouwen ben en omdat dit een relatief kort werkend middel is luistert het nauwer dan diazepam. Voor diazepam zou ik de vloeibare methode niet gebruiken.

Ik vind het heel prettig om het zelf te doen. Op deze manier ben ik van niemand afhankelijk, hoef geen arts iets uit te leggen of verantwoording af te leggen over wat ik doe, en ik bepaal mijn tempo helemaal zelf.

Als ik op een gegeven moment een pauze wil inlassen doe ik dat, voor zolang ik wil. En het kost me niets extra's.

Ik heb de indruk dat je goed op de hoogte bent, dus je kent de Ashton Manual misschien al.

Het wordt vaak aangeraden deze te lezen voor verdere informatie over benzo's en afbouwen.

 https://www.benzo.org.uk/amisc/dutchmanual.pdf

https://www.scribd.com/doc/164400341/The-Complete-Ashton-Manual-Works-PDF

Groeten, Karel

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Karel,

Bedankt voor je reactie en je tips.

Ik ben idd redelijk goed op de hoogte van wat er zoal mogelijk is om af te bouwen. De Ashton Manual is mij ook bekend.

Ben je al lang bezig met de afbouw van Lorazepam? En hoe verloopt je afbouw? 

Ik heb gekozen voor de taperingstrips en ga na elke 28 dagen kijken of ik het tempo aanpas,even pauze neem of het zo hou.

Ik heb 2 innamemomenten per dag namelijk 8mg s'ochtends en 8mg s'avonds en ben vorige week zondag begonnen met een afbouwstrip van 2mg die ik van de ochtend inname haal.

Ik hoop met dit tempo op 10mg te komen en dan verder kijken.

Mocht het toch te snel gaan kan ik eventueel gebruik maken van een 1mg of 0.5mg afbouwstrip.

Groet,Robbin

 

 

 

bewerkt door Robbin
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@karel12 

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik behoorlijk tegen de afbouw opzie na mijn eerdere ervaringen.

Ik ben in een jaar tijd een totaal ander mens geworden. Ik ben nog helemaal niet zo oud en was tot een jaar geleden zo'n beetje elke dag bezig met sport.

Dit lukt mij nu al een jaar niet meer. Ben inmiddels ook 25kg zwaarder geworden. Ik was altijd heel opgewekt,ging vaak op reis en genoot van het leven. Ook had ik een leuke baan, maar door dit alles ben ik in de ziektewet terecht gekomen.

Ik heb vaak maar weinig ernergie, ben vaak heel angstig (vooral in de ochtend).Ook heb ik al een jaar een vreselijk gespannen gevoel (even lekker rustig zitten en ergens van genieten lukt mij maar moeilijk) Ik volg een cgt behandeling waar ook veel aandacht word besteed aan relaxatie oefeningen maar dit werkt voor mij niet zo goed.

De hele dag heb ik een vervelende rare roes in mijn hoofd en ben totaal niet helder.(af en toe een lichtpuntje maar die komen maar weinig voor) 

Alles kost me gewoon heel veel moeite (klinkt misschien gek maar soms heb ik zelfs moeite met de vaatwasser vullen) en moet me echt door de dag heen sleuren.

Wel probeer ik elke dag een wandeling te maken door het bos van zo'n 10km (maar dat was het dan ook wel weer).

Ik heb nog wel een hele waslijst met allerlei rare nare klachten die ik maar moeilijk te omschrijven vind. 

Hierdoor zie ik het niet zitten om zelf met de medicatie te gaan knutselen, voel me gewoon veelste gespannen etc.

Ook vind ik het maar moeilijk om te blijven geloven dat het uiteindelijk beter zou moeten gaan als ik van de benzo af ben en dat ik daarna misschien mijn normale leven weer terug krijg.

Groet, Robbin

bewerkt door Robbin
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Robbin

Ik begrijp dat je het moeilijk hebt. Ook niet verwonderlijk na alles wat jij hebt meegemaakt. Wel positief dat je redelijk stabiel bent geworden op 16 mg diazepam en dat je de omliggende medicatie hebt weten af te bouwen. Een hele prestatie! Ik denk ook dat het gebruik van taperingstrips een goed idee is.

Ikzelf zou het waarschijnlijk helemaal niet meer verdragen om continu onder invloed van een benzo te zijn. Ik krijg dan tegenstrijdige reacties. Dat is ook een van de redenen waarom ik niet overstap op diazepam. Ik gebruik om de andere dag het relatief kort werkende middel lorazepam, 1 mg, zodat ik op tussenliggende dagen wel een terugslag ondervind maar niet onder zijn rustgevende invloed sta. Op die dagen functioneer ik ook zo minimaal dat ik geen sociale contacten onderhoud.

Ik ben een half jaar geleden begonnen met het afbouwen van lorazepam, 1 mg tabletje.

Ik heb er eerst 0,1 mg vanaf gehaald, wat goed ging, zelfs herhaaldelijk momenten gehad dat ik me beter voelde dan anders.

Na een maand weer 0,1 mg ervan afgehaald. Toen had ik duidelijk de indruk dat er iets gebeurde in mijn hersenen waarvan ik moest herstellen. Na 2 maanden 0,05 mg ervan afgehaald en daarna een pauze ingelast.

In januari ben ik begonnen met een microtaper waarbij ik er iedere week 0,01 mg vanaf haal. Bijzonder traag dus.

Ik vind het ook moeilijk mijn klachten te beschrijven. Ten dele zijn die zeer particulier. Ik heb er ook niet veel behoefte aan dat te doen, daar voel ik me eerder slechter door dan beter. Wel schrijf ik alles wat relevant is op in een soort dagboek, ook alle supplementen die ik iedere dag gebruik. Dat vind ik heel nuttig. Dingen die je opschrijft ben je ook voor een groot deel kwijt.

Ik ben hier voornamelijk op het forum voor uitwisseling van informatie en tips. Ik heb zelf veel gehad aan Bach bloesem remedies. Ik gebruik de Bach remedie Cherry Plum voor angst voor controleverlies en Stress B complex van Orthica voor ondersteuning van mijn zenuwstelsel en spijsvertering. Verder nog een paar supplementen.

 

bewerkt door karel12
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Robbin Hi Robbin,

Ik ben een beetje beduust en geschokt na het lezen van je verhaal.:o

Dank je wel ten eerste voor het delen van je verhaal. Je verhaal bevestigd mijn vermoeden dat het flumazenil verhaal juist  echt niet werkt. Erik Paling werkt al lang aan dit onderzoek, maar ik zie dat het eigenlijk wel bewezen is dat het levensgevaarlijk kan zijn, omdat benzo ontwenning echt totaal iets anders dan alcoholverslaving stoppen. Je mag van geluk spreken in zekere zin dat je het hebt overleefd en nu redelijk stabiel bent, want me al de andere middelen die ze in de cocktail hebben gegooid, hebben alle receptoren in je zenuwstelsel een enorme opdoffer gekregen. Dat je epileptische aanvallen hebt gehad geeft overduidelijk aan dat flumazenil het antwoord niet is. Ben blij dat ik het niet gedaan heb, maar heel voorzichtig mijn eigen manier van afbouwen heb gevolgd. Mijn lichaam kon maximaal 1 mg  Diazepam per maand afbouwen en nu bijna 15 maanden verder ben ik behoorlijk hersteld, maar zeker niet helemaal. Ik denk dat de mensen voor wie flumazenil werkt toch een beetje een toevalstreffer is en die mogelijk ook snel waren hersteld van een andere vorm van afbouwen. Vooralsnog ben jij het bewijs dat het heel verkeerd kan aflopen.

Ik hoop dat je met de afbouwstrips wel je doel weet te behalen. Ze zijn de enige aangeboden methode waar ik achter sta, zolang je echt mag aangeven hoe snel je wilt gaan en niet een tempo opgelegd krijgt van een arts.

heel veel sterkte, en voel je welkom om te blijven delen. We openen elke dag een huiskamer onder Ditjes en datjes en dagraad om elkaar op  de hoogte te houden en vragen te stellen.

gr. Liz

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Kannietmeer Ha die Liz,

Bedankt voor je bericht en belangstelling. Ik heb het afgelopen jaar vaak op verschillende forums gezeten en regelmatig dit forum bekeken.

Ik vond het vaak fijn om o.a jou vele posten te lezen met daarin veel steun, tips en adviezen voor andere personen met een benzo probleem.

Ikzelf heb er best lang over nagedacht of ik mijn verhaal en ervaring met flumazenil wel of niet zou moeten delen hier. Ik heb er uiteindelijk toch voor gekozen het wel te doen.

Zeker niet met de intentie om andere mensen af te schrikken, maar simpelweg omdat ik weet hoe naar het is om je zo beroerd te voelen door de benzo's en daardoor op zoek gaat naar allerlei oplossingen, hulpmiddelen en misschien wel een snellere uitweg. Voordat ik zelf proefpersoon werd was ik continue opzoek naar mensen die behandeld waren met flumazenil. Echter vond ik er maar bar weinig! In australie (Fresh start clinic) en in America (o.a The Coleman Instatute) zijn er zoals je misschien wel weet, wel al langere tijd klinieken die een detox behandeling aanbieden met flumazenil. Op o.a het forum benzobuddies zijn een aantal personen actief of geweest, die zich hebben laten behandelen met het middel.

De uitkomsten zijn erg verschillend, sommige positief maar ook negatieve ervaringen.

Van het onderzoek in Nederland weet ik dat er een aantal personen zijn die het er heel goed vanaf hebben gebracht en nu door het leven gaan zonder benzo's...

Er zijn er ook die het helaas net niet helemaal gehaald hebben, maar zijn er wel uitgekomen met veel minder benzo's als dat ze voor de behandeling gebruikte..

Ook zijn er personen die met 2 vingers in hun neus door het traject heen zijn gegaan maar een enorme terugval hebben gekregen en het op dit moment erg moeilijk hebben.

Ik heb hier dan ook mijn verhaal geschreven voor mensen die overwegen dit traject te gaan volgen en met vragen zitten. 

Ook hoop ik "stiekem" door mijn post, dat als een van mijn voorgangers dit leest ook iets van hun willen laten horen (wie weet) en hun ervaring hier willen delen.

Zoals jezelf al zegt heb ik in zekere zin geluk gehad en ondanks alles ben ik nu inmiddels gefocust op de afbouw van de overgebleven Diazepam. En ja ik bepaal gelukkig het tempo helemaal zelf.

Hoop dat ik hiermee op de goede weg zit. Natuurlijk heb ik me hier ook aangemeld omdat ik wel wat steun kan gebruiken met mijn verdere afbouw.

Ik vind het dan ook ontzettend tof van je dat je me hier verwelkomt en me uitnodigd in de huiskamer....Thanks Liz! Gr. Robbin

 

bewerkt door Robbin
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 years later...

Hey @Robbin, heel interessant verhaal. Hopelijk gaat het goed met jou? 

Ik ben Thomas, 27 jaar uit België en dit is mijn eerste post ooit op een forum. 

Ik heb iets minder dan 5 jaar geleden Alprazolam (3x 0,5mg), Diazepam (1x10mg) en Lormetazepam 2mg voorgeschreven gekregen van mijn huisarts, zonder natuurlijk te weten dat je er niet zomaar mee kan stoppen als je dat wilt, het klassieke verhaal, te naïef geweest terwijl ik altijd heel fel tegen medicatie ben geweest maar deze pillen hadden mij achteraf gezien in hun ban na het eerste gebruik. Heb nooit problemen gehad met andere substanties, ben in 2015 zelfs cold turkey gestopt met suiker (ook geen aanrader maar een toetje ivgm. Benno's natuurlijk) puur uit principe van de ene dag op de andere. 

Dit was omdat ik 2x op spoed was beland met een onverklaarbare paniek aanval (ik denk door 2 kuren zware antibiotica die ik eigenlijk niet wou nemen maar moest) en ineens last had van chronische insomnia en me constant misselijk en paniekerig voelde. Redenering was gegeneraliseerde angststoornis volgens de dokters terwijl ik dacht dat er iets mis was met mijn darmen wat dit veroorzaakte, maar ze vonden maar niets dus label GAS, hier was dan de medicatie, alles was plots beter en heb zelfs nooit een psycholoog of therapeut gesproken, het klopte niet voor mij maar ik kon terug "functioneren" en mijn studies afmaken en werd niet meer van "specialist" tot deur gestuurd na 1 jaar te zoeken. 

Ik heb eigenlijk super lang een tolerantie gehad (zeker gezien de dosis denk ik) voor dit spul en was eigenlijk de eerste 3 jaar gewoon "high" en kon mijn leven "perfect" lijden. 

Eind 2019 kreeg ik een burn-out omdat langdurig gebruik van zoon dosis natuurlijk zijn tol eist op het lichaam en de geest (Ik dacht toen dat er iets scheelde met mijn schildklier of ik allergieën had etc, nooit gedacht hmm mss zijn het die pillen wel) en iets daarna is de pandemie ook begonnen dus zit eigenlijk nog altijd thuis (wel wat gewerkt van thuis uit maar meer niet) en voel me best wel okay hoe ver dit kan op deze medicatie. 

Ben eind vorig jaar dan wel in behandeling gegaan bij een erg goede therapeut en eigenlijk heb ik psychologisch geen onderliggende problemen (meer) buiten misschien de gevaarlijkste, fysieke en mentale afhankelijkheid van de medicatie. Ben in de lockdown dan gestopt met mijn Alprazolam te nemen omdat ik zo iets had van ja waarom neem ik dit nog, was dat even schrikken zoals iedereen wel weet. Ondertussen neem ik dagelijkse terug mijn voorgeschreven cocktail en gaat het goed zolang ik geen stress heb of alcohol drink. (Heb 5 jaar ook geen alcohol gedronken sinds ik stopte met suiker maar sinds deze zomer terug wat gedronken toen we eindelijk terug buiten mochten en dit was niet het beste idee merk ik nu)

Toen ik je post las raakte ik dus heel geïnteresseerd, omdat ik volledig wil stoppen, traag op mijn eigen tempo maar ik ook al merk dat er hier in België zeker geen draagvlak voor is. Als ik morgen aan mijn huisarts zou vragen om meer voor te schrijven zal dat wrs geen probleem zijn, maar als ik aanhaal om te stoppen zegt hij gewoon, laat een tablet per maand weg en over 6 maanden tot een jaar ben je er wel vanaf zonder problemen... nou... 

Als ik de kans had zou ik het sowieso proberen om eerlijk te zijn (de behandeling die je had met Flumazenil)  omdat ik denk dat ik er zelfstandig nooit vanaf ga geraken en gezien mijn leeftijd het misschien wel het beste is om niet meer langer te wachten. Ik ben nog relatief jong en heb nog iets te veel ambities en plezier in het leven en bekijk altijd alles wel optimistisch. 

Nou was mijn vraag, zou je het gezien mijn omstandigheden wagen? In welk opzicht was de behandeling voor jou negatief (buiten de epileptische aanvallen natuurlijk)? Denk je dat het minder zwaar was geweest op eigen houtje of ben je zoals de vele horror verhalen ook echt wel door de hel gegaan? depersonalisatie, hallucinaties, zenuwpijn etc...

Het verhaal van Jordan Peterson heeft me wat geprikkeld om al deze dingen eens op te zoeken en uit te pluizen. 

Je hoeft natuurlijk niet in detail te gaan als je dat niet wilt ben gewoon benieuwd. 

Alvast bedankt voor je tijd moest je dit lezen of iemand anders met gelijkaardige ervaringen en eventueel tips altijd welkom.

Nog een heel fijne dag of nacht!

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...