Spring naar bijdragen

Lonster


Lonster

Aanbevolen berichten

Nou dat is duidelijk Adrian ;)

Ja hè @Lonster, het leek wel of het in de lucht hing. Fijn dat het maandag en vandaag meevalt. Ik heb alleen een vraag, en misschien (vast) heb je het al gezegd: Is jouw doel stoppen of minderen? Als ik je lees heb ik hier overheen gelezen of het is door mijn geheugen heengezakt. Het lijkt alleen alsof dat "af en toe" drinken je meer in de weg zit dan dat het goed doet. Wat is je plan? 

Wat het ook is. ik wens je veel goede moed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 9-10-2019 om 19:17 zei Myle:

Is jouw doel stoppen of minderen?

Mijn doel is alcohol de baas te zijn, en af en toe wel alcohol te drinken.

Ik beschrijf een paar berichten terug wat mijn aanpak is. Maar meer wat ik niet doe, dan wat ik wel doe. Ik had best langer dan zes weken niet willen drinken. Dat is ook waarom ik er zo over schrijf. Want het deed me goed, dat niet drinken. Ik merkte ook weer dat het willen drinken iets is dat ik in mijn hoofd groot kan maken. En iets waar je samen naar uit kan kijken. Als ik dan eenmaal zo'n glas voor mijn neus heb, is de pret helemaal niet zo groot als dat ik van tevoren verwacht had. (Oftewel: Het zit allemaal tussen je oren!!) ;) 

Het sociale aspect vind ik best lastig, dat anderen (de drinkers) het een tijdje accepteren maar dan aandringen op 'gezellig meedoen'. Gelukkig heb ik ook wel vrienden die niet of weinig drinken. Dit weekend geen probleem, gewoon niet drinken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Ik heb een paar dagen flinke hoofdpijn gehad en ik voel me nog steeds wat krakkemikkig. Precies of ik gedronken heb. (10 dagen niet gedaan). Mijn neiging is dan ook om de conclusie te trekken dat ik vandaag maar rustig aan moet doen.

Drinken gebruikte ik vaak als excuus om niks uit te voeren. Met een kater kwam er toch niks zinnigs uit mijn handen. En zo stel je alles uit naar de volgende dag. En evengoed kon die volgende dag óók weer zo'n dag zijn, waarop je maar een beetje aanlummelt en uitkijkt naar het moment waarop je een drankje kunt drinken. Een 'kan jou het schelen, morgen is weer een dag', een 'moet kunnen, een paar glazen', een 'beetje ontspannen en niet zo in mijn hoofd zitten' etc. 

Nu heb ik dat excuus niet meer. Dat is fijn, maar ook wel wennen, die verantwoordelijkheid. Ik heb de neiging om de hoofdpijn aan te grijpen als excuus om rustig aan te doen. Maar ik ga in plaats daarvan maar wat oefeningen doen om mijn nekspieren te ontspannen, en een stuk lopen. En daarna aan de slag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als het om een dag gaat, is het prima. Een tweede dag is nou ja ok, ik had hoofdpijn. Maar een derde dag is niet ok. Ik heb een paar dagen herfstvakantie, om die lummelend door te brengen, is erg onbevredigend.  

Maar gisterenmiddag is gelukt, ik heb gedaan wat ik wilde doen. Nou ja, bijna alles dan. En een mooie zonsondergang meegemaakt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Nuchter de zaterdagavond doorgebracht. Dat voelt nu vreemd, gisteren naar een band geweest met een paar zuipschuiten. Zo’n avond waar er gewoon voor iedereen standaard bier wordt gehaald. Want zo heb je dat de afgelopen 25 jaar gedaan. En je met een spa rood een beetje voor gek staat en meewarig aangekeken. En soms zelfs genegeerd bij het volgende rondje. Ja allemaal onzin natuurlijk. Maar toch. Je doet het niet, om een Spa vragen. Terwijl je er naar snakt, na drie alcoholvrije bieren.

Ik heb een merk besteld dat niet verraadt dat het om alcoholvrij bier gaat. Dus ik stond daar gewoon met mijn bierflesje tussen de bierdrinkers. Natuurlijk was ik het gewauwel na het concert na een half uurtje wel beu. Dus ben ik lekker vroeg weer op de fiets naar huis gegaan. 

Het was een soort experiment. Ik begin met een alcoholvrije, en dan kijk ik wel. En zo schoof het steeds op. Ik kan niet zeggen dat ik net zoveel plezier had, als dat ik bier had gedronken. Want met alcohol op had ik me net wat lekkerder, losser gevoeld en was ik niet een beetje chagrijnig naar huis gegaan. Maar dat chagrijn verdween al snel. Ik heb genoten van de band, het was een leuke avond verder. En ik hoef er niet dagenlang voor te boeten. Met alcoholvrij bier houd ik niet alleen anderen, maar ook mezelf voor de gek. Met alcoholvrij bier kun je toch een beetje het effect krijgen van alcohol drinken. En gisteren was dat fijn.

Over een uurtje ga ik in het bos wandelen, met een deel van de groep van gisteren, om na te praten en ‘uit te kateren’. Alleen valt er bij mij dus niks uit te kateren. :D

bewerkt door Lonster
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat wakker worden zonder kater vind ik nog steeds heerlijk, het is straks jouw beurt om evt. een beetje meewarig naar die anderen te kijken die eigenlijk de fut niet hebben om van een boswandeling te genieten. Al snap ik er niks van hoor dat je met spa rood voor gek zou staan, ik vind het eerder gek dat je niet gewoon kunt drinken wat je wilt omdat anders mensen iets van je denken. Maar dat zal wel afhangen van de 'scene' waar je in zit.
Goed bezig Lonster!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat wennen Lonster. Op een gegeven  moment die je Spa gewoon en vinden anderen het ook gewoon bij je passen. Voor zover je dat dan nog belangrijk vindt.

Fijne dag en wandeling! (en ik geloof je dat je zeker van die wandeling extra kunt genieten. Dat is de extra plus bonus!)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig @Lonster

Las ergens dat je beschreef dat een bepaalde vriendin jou af en toe vraagt om haar een knuffel te geven. Kan alleen niet vinden waar je dat hebt neer gezet. Vond het zo knap dat die vriendin dat nu juist aan jou vraagt.

Vond dat zo mooi, treffend etc. Jij bent ook voor mij precies het type, waar ik dat ook aan zou durven vragen. Dat is gevoel/beeld.

Hug me! Fijn dat je deelt en tikt hier, leuk mens ben jij volgens mij :rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thanks @Lika en @Yana. Het is inderdaad wennen. Ik wil af en toe kunnen drinken, maar niet omdat mijn sociale omgeving dat zou vragen. Dat het in een bepaalde scene 'not done' is, zit natuurlijk ook maar grotendeels tussen mijn oren. Maar het experiment vond ik wel leuk. De drinkers wilden zondag pas laat gaan wandelen helaas, waardoor we in de regen liepen het laatste half uur. 

Nou ja. Maar toch fijn. Ik heb mijn helderheid hard nodig voor mijn werk nu, had helemaal geen zin in alcohol. Wonderlijk hoor, dat gevoel. Dat alcohol iets is wat je even niet wilt. In plaats van dat je het van jezelf niet mag. Of dat het beter is om het niet te doen. Het voelt nog steeds als een training om het normaal te vinden om niet te drinken. En ik ben bij vlagen echt blij dat het me lukt. Het blije dat ik hier vaker lees op het forum. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is niet om mezelf op de borst te kloppen want zo goed vind ik nou ook niet hoe ik bezig ben. Maar het is wel heel leerzaam. Het merken wat het met me doet, een biertje van 2% alcohol drinken terwijl je tegenover iemand zit die flink inneemt. En die mij eerder altijd zo aanstak om mee te doen.

Die vriend vond dat ik die radler te langzaam dronk en ging tussendoor nog even wat halen. Verschillende bieren van 7 - 8%. we hadden de middag al samen doorgebracht en ik wilde zo langzamerhand wel naar huis maar hij moest en zou nog één drankje. Nou vooruit dan. Ja toen natuurlijk nog een allerlaatste. Ik was al over op de 0%. De gesprekken werden er niet leuker op. Ik bracht hem naar het station, waar hij nog net even tijd had om koffie te halen voor de trein vertrok, zei hij. Koffie, ja ja.<_< Toen ik thuis kwam voelde ik me een soort van door het oog van de naald gekropen. Was ik ook zo?! :blush:  Maar vooral: wat fijn dat ik dat niet hoef. Ik zag die grote drang en voelde me verlost.

Die drang die ik herkende heeft me altijd wat beangstigd. Een soort van willen verdwijnen in een zwart gat.

bewerkt door Lonster
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuk dat je dat vraagt want dat is waar ik vooral blij om was. Ik nam een huisgemaakte radler (aangelengd bier en limonade, best lekker). Ik nam een tweede en dacht toen; ik had net zo goed Sisi kunnen nemen. Ik deed er een uur over. Het effect van alcohol merkte ik niet zo. En de aantrekkingskracht was er niet.

Wel om het glas bier, het idee ervan (lekker een biertje drinken om samen de middag af te sluiten), om de dorst te lessen en om de smaak. Toen er een volgende genomen moest worden, wat dan veel te snel gaat als je geen alcohol hoeft, heb ik nog twee alcoholvrije bieren gedronken. Die ik lekkerder vond. Terwijl vriend 5 sterke bieren zat weg te tanken. En toen we naar huis gingen, merkte ik dat hij nog niet voldoende had gedronken.

Naar de liefde gevraagd (want hij was eerder aan het daten) zei hij dat dit (hijst glas omhoog) zijn grote liefde is. Toen ik daar meewarig op reageerde zei hij dat hij daar prima tevreden mee was. 

Dat dus. Dat de aantrekkingskracht van de bedwelming doorbroken is. Dat drinken niet iets is wat ik niet van mezelf mag. Maar iets dat ik voor mezelf niet wil; drinken voor de bedwelming. Zien hoe een ander die drang wel heeft en daar blijkbaar prima tevreden mee kan zijn. Als hij tenminste een glas in zijn hand heeft.

Voor nu dan hè. Want ik weet ook dat het lijntje dun is. Maar wel stevig. Het hoeft allemaal niet, inderdaad. En dat voelt heel licht.

bewerkt door Lonster
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pff, ja goed om te lezen.  Ik herken zijn gedrag in mijn oude zelf. Zo blij dat ik dat echt niet meer wil. En doen wat nodig is om vrij te blijven. Wat doet het met jou? ik zou ook erg het gevoel hebben dat het hem niet om het contact gaat maar om het drinken, maar dat is misschien een onzekerheid van mij

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Daar ben ik nog niet zo uit. De volgende keer wil ik gewoon opstappen, als ik het genoeg vind. En niet nog ééntje dan. En nog een laatste om het af te leren. Want die bestaan niet voor mij nu. Het ging hem het laatste uur alleen om het drinken inderdaad. Ik denk dat ik bij een volgende afspraak van tevoren ga zeggen dat ik geen alcohol drink. Dan is dat naborrelen snel voorbij. En het contact misschien ook wel, wie weet.

Andersom heb ik het ook wel gedaan, mensen overhalen om nog te blijven, omdat je nog niet genoeg had gedronken. :ph34r: vooral als de winkels al dicht waren. En dat iemand erbij zat te kijken en wachten tot ik mijn wijn of bier op had en we konden opstappen. Dat vond ik niet leuk, maar wel nodig toen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat je niet meer hoeft!

Ik hoef ook niet meer, de magie van de bedwelming voel ik op dit moment ook niet (meer). Ik heb nu ook geen behoefte aan die eerste. Totaal geen craving. Ik ben bang dat als ik die eerste toch neem (omdat ik me laat overhalen, gezellig mee wil doen, om wat voor reden dan ook) meteen de rem er weer af is. Dus doe het helemaal niet. Maar jij geniet dan dus nog wel van één biertje, begrijp ik.

En ja, zijn gedrag ken ik ook maar al te goed. En maar denken dat het nog wel mee valt en je nog goed uit je woorden kan komen, aandacht genoeg voor de ander hebt, zinnige dingen zegt...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Aiai... Lonster. Ik moet toegeven: ik was precies zo. Zuipen om het zuipen en maar door. Mateloos, rupsje nooit genoeg. Schaamteloos. Ik ga dit weekend weg met oa een boel drinkemaatjes. Geloof mij: als je de appjes leest van de groepsapp, dan sla je stijl achterover: ALLES gaat over drank, alle grappen, alle serieuze zaken (bv wat te drinken bij het eten) en ja.... Ik lees het en denk: ik was precies zo... En dan bekruipt mij een gevoel... Dan denk ik: wat een armoe. En dat vind ik dan ook weer slecht gedacht van mezelf want ik ben niet beter. Ik drink alleen niet meer. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als vissen nu niet meer je favoriete bezigheid is, valt het des te meer op hoe het de gesprekken kan beheersen. 

Het is inderdaad armoei. Ik 'durfde' niet eerder op te stappen omdat ik het vervelend vond om hem daarmee te confronteren. En nog niet zo lang geleden deed ik toch gewoon leuk mee? Het voelde bijna hypocriet om een 0% biertje te drinken. Net zoals een vriendin mij vertelde; één slappe gin-tonic, en verder de hele avond tonic. Terwijl iedereen gin-tonic drinkt en knetterdronken wordt om je heen. Grappig dat zij dat ook doet, al is haar reden vooral om medicijnen niet met alcohol te mixen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...