Spring naar bijdragen

Lonster


Lonster

Aanbevolen berichten

Oven op 200 graden. 20 minuten.

Met 2 appels bedek je een kleine ovenschaal. Schaal inboteren. Klokhuis verwijderen, appeltjes in acht partjes snijden en in de ovenschaal leggen. Beetje citroen erover, en suiker.

Ja en dan kun je variëren. Er hadden noten (cashew bijvoorbeeld) bijgepast maar die had ik niet. Wel rozijnen. Ik heb er wat gemalen koffie op gedaan, als experiment, dat was niet echt nodig. In de oven. Iets laten afkoelen. Beetje kwark erbij, ik had amandelkwark.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Graag gedaan. En kaneel moet er natuurlijk ook bij, dat vergat ik in dat lijstje.

Morgen al weer 6 weken niet gedronken. 

Ik ben gisteren in het boek Ontwenning, van Leslie Jamison begonnen. Die verhalen, die steeds zitten tussen nostalgie, fijne bedwelming en ontluistering en ellende, ik weet dat wel zo'n beetje. Ik wil meteen door naar de recovery. <_<  De krachtige verhalen over hoe je de verslaving overwint en een helder en gelukkig leven opbouwt. En doorheen worstelen maar, die verslavingsverhalen van filmsterren en muzikanten. Of een andere keer verder lezen en een positiever boek pakken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb dat boek vorig jaar gelezen. Sommige beschrijvingen/waarnemingen van gevoel en omgaan met het leven hebben me erg geraakt. Niet heel positief nee. Maar ik was zeer onder de indruk. Toen.

Nu zou ik het niet weten. Ben inmiddels zelf een stuk vrolijker. Dus zou ook anders aankomen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net de 6 weken niet gehaald. Zaterdagavond 3 bier gedronken. Die vielen me zwaar; die nacht heb ik het wel moeten bezuren. Wat is nou drie bier, één liter. Eerder vond ik dat heel acceptabel en gematigd om elke dag te drinken doordeweeks. En dan natuurlijk in het weekend meer. Drie als een soort onderhoudsdosis, net lekker. Gek hoe nu die eerste slokken helemaal niet lekker waren.

Mijn plan was een maand niet drinken en verder kijken hoe het bevalt. Ik vind het erg prettig om niet te drinken. Ik vond het goed te doen, 6 weken. Veel respect voor mensen die het besluit nemen om 3 maanden, of een heel jaar niet te drinken. Dat zou ik ook willen, maar ook weer niet. Ik wil dus af en toe wel drinken. Ik kan er nog een heel relaas over schrijven, maar dat doe ik maar niet. Ik wil geen trigger geven. Hoe het verder gaat, we zullen het zien. Vandaag ben ik aan het bruisend mineraalwater met bloedsinaasappel en daar ben ik intens tevreden mee. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 28-9-2019 om 08:40 zei Lonster:

Die verhalen, die steeds zitten tussen nostalgie, fijne bedwelming en ontluistering en ellende, ik weet dat wel zo'n beetje. Ik wil meteen door naar de recovery. <_<

Kan het zijn dat juist dit een trigger is geweest? Die verhalen over hoe fijn het zou kunnen zijn? 

Hoe dan ook, probeer nu te kijken naar, en te zien wat voor jou die recovery betekent. (bijna) 6 Weken vind ik al heel knap en dat is niet ongedaan met een uitglijder. Sta op en ga weer verder. Je hebt gewoon een nieuwe kans. Zie het niet als een mislukt iets. Je kunt het wel hoor. Het is nu eenmaal (soms/vaak) vallen en opstaan.

Succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat mij betreft geef je me geen trigger als je openlijk over het af en toe wel drinken schrijft. Maargoed, dat is hoe ik in mijn eigen stopproces sta. Het is Mijn keuze om te stoppen. Omdat Ik dat zelf wil. Dat anderen het anders aanpakken vind ik alleen maar heel leuk om te lezen, en fijn, als het sommigen lukt met mate te drinken. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Myle het was geen uitglijder. Want ik ben niet van plan om nooit meer te drinken. 

Vandaag stond ik op met een zware hoofdpijn. :angry: Combinatie van verkoudheid en spanning. Geen kater, hoewel het er precies op lijkt. Ik baal want moet vanavond een presentatie geven. En die moet ik deels ook nog voorbereiden. Gelukkig schrijnt de zon, ik ga straks ook een wandelingetje maken met een achterbuurvrouw. Eerst koffie en paracetamol.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Lonster:

Myle het was geen uitglijder. Want ik ben niet van plan om nooit meer te drinken. 

Vloeken in de kerk ;) 

Ja 3 bier kleunt erin als je 6 weken niks gehad hebt. Dan weet je t weer even :) 

Je bent wel vrijwel "on your own" hier met het plan om niet nooit meer te drinken. Niemand die je vertelt hoe t eventueel zou kunnen. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op ‎2‎-‎10‎-‎2019 om 17:38 zei Rosee:

Niemand die je vertelt hoe t eventueel zou kunnen. 

Nee, dit zei Rosee niet, maar die quote het. En ik quote dit stukje er weer uit van Jim.

Er komen af en toe mensen op het forum die het wel kunnen. Af en toe drinken. Hoe je dat doet blijft denk ik een zoektocht. Ik vermoed dat ik dan weer teveel zal drinken, en dan weer een paar weken niet. Zoals ik vanaf begin november doe. En dat doe ik met wisselend succes. Het is een zoektocht die me op dit moment in elk geval wel bevalt. Ik leer veel van het forum, van de verhalen hoe het bij een ander zit. Wat maakt dat je wel of niet drinkt. Hoe doe je dat, en waarom.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 1-9-2019 om 09:35 zei Lonster:

Daar heb je ook wel gelijk in @Morgon ik mag ook gewoon trots zijn :)  Brr die horrorverhalen, het drukt je neus wel op de feiten en dat had ik even nodig. Hoewel ik gelukkig nooit door collega's ondersteund naar de auto begeleid ben omdat ik van de drank niet meer op mijn benen kon staan ken ik genoeg andere gênante situaties.    

Ik heb in de zomer toen ik opruimde een geprinte grote foto van mezelf weggegooid. Onverwacht kwam op het werk een fotograaf voor een smoelenboek (dat gelukkig nooit gemaakt is maar de foto hing wel een tijdje tussen anderen op de gang om onze afdeling te presenteren). Ik zie aan mijn lodderige rode ogen en huidskleur dat ik flink gedronken had. Brrr heel gênant. Anderen zouden dat toch ook gezien hebben denk ik. Of zouden anderen dat label er niet aan hangen. In elk geval zie ik er tegenwoordig frisser uit. Ook gestopt met roken bijna twee jaar. Kreeg zelfs complimenten van mijn kapper. Dat is aanmoediging. 

Ja we gaan er weer voor de komende week Morgon, goed dat je ook meedoet.

Hoi, ik lees dat stukje over je foto net terug. Ik heb nu dat ik het gelijk ruik als iemand gedronken heeft. Ik schaam me zo voor al die mensen die het dus ook bij mij geroken hebben! Ik stond daar toen nooit bij stil. Hoe vaak het nu door mijn hoofd gaat, oh, die, die heeft het vast ook gemerkt, en die...

vreselijk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren drie lichte bieren gedronken in een café met een vriendin die ook erg weinig drinkt en eindeloos over het glas doet. Het derde glas vond ik eigenlijk niet lekker meer. Het kan ook door de verkoudheid komen, maar het smaakte niet. Het was daarna tijd om op te stappen, en toen kwam de bardame juist naar ons toe om vriendelijk te vragen of ze nog eens bij kon schenken. Dat is het punt waarop ik eerder gezwicht zou zijn en door wil. Ik vond het berekenend en bijna gemeen,  hoe die bardame uit het niets vriendelijk kwam doen.

Het is jammer, maar de magie is er vanaf. Ik neem net zo lief tonic of thee. Of probeer een ander drankje uit. Ik wil een beetje bijtijds in bed liggen en niet doorgaan tot midden in de nacht. Om half 10 liepen we naar het station, tussen de lallende en lollige groepen mensen die straalbezopen waren. Ja gezellig hoor, de grote stad op een vrijdagavond ;)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja ik heb een paar uitgangspunten, die ik al bijna een jaar hanteer. Het belangrijkste is dat ik niet alleen thuis drink en geen drank in huis heb. 

Want in gezelschap dronk ik niet altijd zo veel. Dan had ik ervoor al gedronken. En erna, thuis, lag er nog wijn of bier. Ik heb al bijna een jaar geen drank in huis. Als onverwacht iemand komt die bier of wijn wil drinken, gaan we naar het café. Of ik koop het afgepast. Wat over is geef ik mee of gooi ik weg. 

Dus niet standaard op vrijdag en zaterdag zoveel afgepaste glazen. Dat werkt niet, daar ga je daar naar toeleven. Doordeweeks niks, en in het weekend af en toe, als het uit komt. Maar niet perse. Wekenlang helemaal niets drinken beviel me heel goed. 

Het zal wel een training blijven nog een tijdje. De ene keer lukt het beter dan de andere keer. De grootste valkuil zal drinken uit emotie zijn denk ik. Als ik erg verdrietig boos of somber wordt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja nou lijkt het of het allemaal heel makkelijk is, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Vrijdag en zaterdag wat (paar glazen) gedronken. En zondagmiddag vervolgens enorm veel zin om te drinken. Ik geloof dat het hier op het forum in de lucht hing, want ik las dat veel mensen trek hadden. Kwam het door het weer? Ik voelde me moe en somber. Heb maar snel uitgelogd hier en het uitgezeten. Lekker gekookt, en op een gegeven moment was het weer verdwenen.

Maandag en vandaag gelukkig weinig last. Het is doordeweeks dus er wordt niet gedronken. Gewoon weer door. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...