Spring naar bijdragen

Annasterre hier


Annasterre

Aanbevolen berichten

Ik houd van lijstjes (hebben jullie misschien al gemerkt :) ) en ik heb er even behoefte aan alle negatieve dingen van alcohol voor mijzelf op te schrijven. 

  • Ik was altijd moe
  • ik had een slecht geheugen
  • ik had nergens zin in 
  • ik had een soort "mist"in mijn hoofd
  • bijna al mijn zondagen waren naar de haaien door ernstige dufheid
  • ik gaf veel te veel geld uit aan uit eten gaan, terrasjes en naar de kroeg
  • ik ging met te veel drank op achter het stuur (nooit ladderzat, maar ik merkte wel dat mijn reactievermogen slechter was)
  • ik was vaker somber
  • met drank op kocht ik dingen die ik niet nodig had
  • ik was constant met drank bezig zijn in mijn hoofd (mag het al, vanavond niet, drink eens door, ik wil er nog eentje) 
  • Ik dronk altijd en net iets te veel op feesten en borrels op het werk 
  • ik was te dik
  • ik had een vale huid
  • ik had een drankneus
  • ik had een hoge bloeddruk
  • ik had beginnend diabetes
  • ik was te moe om te bewegen
  • ik had last van exceem
  • ik liep de kantjes ervan af op het werk
  • ik probeerde vrijdag thuis te werken zodat ik vroeg kon beginnen met drinken
  • ik was veel te vaak bozig of chagrijnig 
  • ik werd emotioneel, en ging huilen als ik echt te veel had gedronken
  • ik had heel veel hoofdpijn
  • ik sliep gefragmenteerd
  • ik was afhankelijk: minderen is mij nooit gelukt

Note to self: Annasterre, dit mag je nooit vergeten!!!!

 

 

-

bewerkt door Annasterre
Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 uur geleden zei Annasterre:

Ik heb zojuist het Ontwijnen webinar van Jacqueline van Lieshout gevolgd. Mooi verhaal. Heeft iemand hier haar 90 dagen programma gevolgd?

Nee, ik heb wel haar boek gelezen. Inderdaad een mooi verhaal, heel motiverend. Ze kan ook heel inspirerend vertellen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

"Mooie" lijst Annasterre!

Ik heb een voor- en nadelenlijst in mij telefoon staan. Ik kan 'm op elk moment aanvullen en belangrijker op elk moment lezen. Laatste keer in een restaurant waar ik opeens erg trek kreeg in een glas wijn bij het eten, ben ik even naar het toilet gegaan, lijstje gelezen en bij terugkomt nog een glas water ingeschonken. Trek was compleet verdwenen!

Ik heb trouwens mij het negatieve lijstje een niet erg flatteuze foto van mijzelf geplakt (lodderige ogen, duidelijk een slok op) en bij het positieve lijstje een foto waar ik opsta zoals ik mijzelf graag zie. Jong, mooi, helder, fris en vrolijk. Is van lang, lang, láááááánnnggggg geleden maar beetje bij beetje komt dat Mockeltje weer tevoorschijn!

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Annasterre,

Ik heb ook haar boek gelezen, alles heel herkenbaar!! Het beste boek tot nu toe over alcohol is voor mij : This naked mind!! Echt een aanrader! Ik heb geen training van Jacqueline gevolgd, vind ik niet nodig. Ik heb al mijn knop omgezet en de juiste motivatie gevonden om een alcohol vrije leven te kunnen leiden. Wel veel boeken gelezen, dat geeft me steun en inspiratie. Trouwens veel items op jouw lijst....zijn heel herkenbaar

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
Op 4-2-2019 om 08:40 zei Susana:

Het beste boek tot nu toe over alcohol is voor mij : This naked mind!! Echt een aanrader!

@Susana, dank je voor de tip. Ik heb het boek nu bijna uit en het was precies waar ik nog naar op zoek was. Het laatste ontbrekende stukje. Ik heb twee maanden heel hard gewerkt om de overtuigingen in mijn hoofd over alcohol om te zetten. Ik wist dat ik verslaafd was en dan is wilskracht niet genoeg. Je blijft dan het gevoel houden dat je iets mist en het kan gemakkelijk verkeerd gaan. 

Ik vergeleek het steeds met stoppen met roken. Dat lukte mij pas - zonder al te veel moeite - toen ik het boekje van Alan Carr had gelezen. Dat pakt echt de overtuigingen in je hoofd aan. Daarna wil je gewoon stoppen. Omdat dat zo geweldig werkte voor mij, wilde ik het nu ook op een dergelijke manier aanpakken. 

Bij alcohol is het toch een stuk moeilijker vind ik. Alcohol is minder eenduidig en aantoonbaar negatief dan nicotine. De craving was erger en het is veel meer doordrongen in elk aspect van de maatschappij. Het was de afgelopen twee maanden bijna een full time baan om aan de knop in mijn hoofd te werken. Boy, die zat vast! Het ging met hele kleine stukjes. Alles bij elkaar heeft mij het meeste geholpen: de boeken, artikelen, wetenschappelijke inzichten, de hulp van dit forum, de redeneringen in The naked mind en mijn ervaringen van de afgelopen twee maanden. Mijn leven stortte niet in na 1 januari. Integendeel. Ik heb uitstekende maanden gehad: het is gaan vliegen op mijn werk, ik heb veel gesport en een ontzettend fijne vakantie gehad. Ik ben vrolijker en rustiger. Gelukkig deden veel mensen in mijn omgeving mee met "Ik Pas", dus ik kon er in die lastige eerste weken ook veel over praten met anderen. 

Mijn beeld over alcohol en mijzelf is 180 graden veranderd. Ik ben heel veel leuker en gelukkiger dan ik was met alcohol. Alcohol heeft mij niets gebracht in mijn leven. Ik merk zelfs al een beetje dat het irrelevanter aan het worden is. ik hoop dat ik er helemaal niet meer bezig hoef te zijn over een paar maanden. 

Ik heb nog steeds wel de nodige uitdagingen in mijn leven. Maar ik ik merk dat ik die veel beter aankan zonder drank. Ik heb er zin in!!

Ik wil iedereen op dit forum ontzettend bedanken. Vooral degenen die de moeite namen mij te helpen met de vragen die ik had. Jullie waren de belangrijkste steun voor mij de afgelopen twee maanden. Jullie zijn geweldig en jullie openheid, inzichten en ervaring zijn levensreddend. 
 

bedankt.jpg

bewerkt door Annasterre
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi geschreven, en zoveel herkennings punten  

22 uur geleden zei Annasterre:

Ik ben heel veel leuker en gelukkiger dan ik was met alcohol. Alcohol heeft mij niets gebracht in mijn leven

 

22 uur geleden zei Annasterre:

Ik ben vrolijker en rustiger.

:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren was voor mij een belangrijke test: ik had mijn eerste echte grote feest sinds 1 januari, met veel mensen, hapjes, drank en dat soort zaken. De verjaardag van een goede vriend. Ik ken veel mensen die zouden komen. Meestal lopen die feestjes behoorlijk uit de hand en is het beregezellig. Ik ging er zenuwachtig heen, hoe zou het zijn zonder drank? De laatste keer was ik zo dronken dat ik mij delen van de avond niet meer herinnerde. Maar de zenuwen waren volkomen onterecht: het was zo leuk! Ik heb veel gelachen en gekletst. Ik heb genoten van de mensen. Ik weet de gesprekken ook nog. Een aantal goede vrienden van mij drinkt sowieso niet (die vinden het gewoon niet lekker) en dat hielp ook. Het was fijn bij hen in de buurt te zijn en zoveel lol te hebben zonder drank. Ik was wel iets eerder dan normaal moe en we vertrokken redelijk op tijd.

Dit was dus het eerste feestje in - ik denk - 40 jaar dat ik sober meegemaakt heb (zwangerschapsperiodes uitgezonderd) en het was echt leuk, niet eng, niet awkward. Ik was niet saai of suf. De mensen vonden mij volgens mij ook prima te doen. Het is dus echt mogelijk! Ik ben weer gesterkt in de overtuiging dat drank niets toevoegt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Ik ben nu bijna 4 maanden sober. Ik vind het nog steeds echt moeilijk. Niet zo erg als in het begin, maar er zijn nog steeds aardig wat momenten in een week dat ik snak naar een drankje: na een pittige dag op het werk, bij het zien van al die roséetjes op terrassen, als ik mij niet zo lekker voel of als ik juist zin heb om iets te vieren. En dat terwijl ik niet eens zo veel dronk (ca. 20 per week), een fijn en relatief gemakkelijk leven heb, een goede relatie en geen kwalen of ziektes. Hoe erg moet het dan dus zijn voor mensen problemen hebben, of veel meer drinken. Respect voor iedereen bij wie het lukt! Mij gaat het ook lukken, daar ben ik van overtuigd, maar het is en blijft nog steeds een beetje een worsteling. 

bewerkt door Annasterre
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 8 months later...

Ik wilde jullie even laten weten dat het mij gelukt is: een jaar lang zonder alcohol. Nog geen druppel. Het leven is weer geweldig en ik voel mij fantastisch. 

Dus voor iedereen die - net als ik vorig jaar - op 1 januari is gestopt en hier op het forum mee gaat lezen voor wat extra steun: het is echt goed te doen en je mist helemaal niks!  Het leven wordt alleen maar beter zonder alcohol. Ook al lijkt dat nu helemaal anders en vraag je je af waar je in 's hemelsnaam aan bent begonnen. Zet door en probeer op een andere manier naar alcohol te kijken. Verdiep je er echt in en lees alles wat je kunt vinden! Dan wordt het steeds logischer om te stoppen. 

Dit forum hielp mij heel erg. Fijne mensen hier! Nogmaals dank. En de allerbeste tip kreeg ik ook hier: Lees "This naked mind" van Annie Grace. Fantastisch, mind-blowing boek, echt een eye-opener, met ook nog een hele fijne gratis podcast serie, vol herkenbare vragen die behandeld worden en inspirerende en herkenbare levensverhalen van ex-drinkers.

Ontzettend veel succes met het stoppen en geniet van het mooie leven!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...