Spring naar bijdragen

Voorstellen


Benerklaarmee

Aanbevolen berichten

@Sober ze moeten gewoon opschieten! Vreselijk in een zorgstaat als Nederland! Wellicht was niet kunnen reageren beter haha.  Ik wil je absoluut niet nog meer ellende en externe ruis bezorgen. Dit is dicht bij mezelf blijven en dat is denk ik ook mijn trauma en mechanisme en mijn harnas! Ik zal proberen me afzijdig te houden en  onderzoeken waarom dit mij zo triggert!!! Zoals je zegt ver voorbij die ingescheurde nagel ;) xxx sleep well!! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als het drama is van de kern en oprecht... bring it on! Gedeelde smart.. maar onrecht en oneerlijk is gevaarlijk voor me! Ik krijg altijd terug dat ik te  aanwezig ben en ik sta open voor feedback echt! Misschien nu bot haha maar uiteindelijk moet ik wel als anderen last ondervinden! Geluk boven gelijk toch! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herken het maar en ik weet dat ik dit ws niet moet doen, maar tik het toch. Heeft niets met onoprecht of oneerlijk te maken

Sober zit in heel zwaar water en Lars ook, We kennen elkaar niet goed genoeg soms en dat is logisch. De iets langer meelezenden wel.

Sober vecht maar Lars ook, dat kan botsen, beiden vanuit een ander standpunt. Heb zoveel respect voor Sober en Lars. En ik kan mij heel goed voorstellen dat Lars zich irriteert aan Sober en andersom, ik heb dat zelfs.

Euthanasie vs behandelen en misschien beter worden, is ook heel wrang.

Heb beiden even lief en is zo verschillend allemaal. Niet netjes dat ik het zo tik in jouw draadje maar wilde het wel getikt hebben.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thanx @Smaragd !! Niks oneerlijk maar gewoon jou gedachte en juist eerlijk! 

Waarom ik de ruimte niet kan vinden om me te verplaatsen in Lars als hij na een open draad van een lotgenoot zich uitlaat is ook mijn probleem. 

Was ik maar zo meelevend en hou ik maar op zijn tijd gewoon me klep! 

Ik zou hopen dat Lars heel lang onder ons blijft maar tegelijkertijd wens ik hem zo min mogelijk ongemak en gun ik hem gehoor want hij is duidelijk in zijn hulpvraag en ik sta er wel achter dat een ziel medemens de keuze mag hebben over zijn eigen leven! Dat geld ook voor Sober. 

We zijn * buiten onze eigen keuzes zoals bij onze problematiek (verslaving of gedrag, keuzes) ook ondergeschikt aan een systeem! Andere beslissen nu in beide gevallen en dat is niet te bevatten!

Ik reageer uit gevoel en dat hoeft niet in ieder straatje te vallen.. het hoeft niet maar ik kies ervoor en sta open voor kritiek.. ik leer er ook van  

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Hoi lieverds, 

Mijn schoonvader is overleden in de tussentijd. Jeetje wat een verdriet en leegte. Kort ziektebeeld, mantelzorg en weg!   Daarna  heb ik weer terugvallen gehad. Toch die eerste en  die verdoving nodig en weer geen spijt daarna.  Verdoving  en die totale rust en dat schijt aan de rest van de wereld, op bed jammeren ..niks gevoel... ik had best behoefte aan de feedback en spiegel zodat ik weer op feiten wordt gedrukt maar weer ww.  Ik kwam er niet meer in maar na veel gepuzzel is het me weer gelukt. Ik begin weer vanaf het begin. Niet leuk maar ik doe het zelf... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Hey, klopt! Ik ben lang niet geweest maar vooral om andere redenen. Ik word nl sinds het forum steeds gebeld door onbekende nummers van nummers uit ned. Eng. En ook spam ... en berichten die jullie plaatsen in mijn inbox i.p.v. ongewenst als ik langere tijd niet reageer. Vind ik te persoonlijk! Terwijl jullie als persoon mij juist kunnen stimuleren en interesseren! De omgeving die gefaciliteerd wordt voor ons lotgenoten voelt voor mij te onveilig! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou redelijk. Heb wel terugvallen gehad en niet gering :(  maar ook gesterkt door echte gebeurtenissen en dan .. blijf ik in mijn kracht en moet ik de sterkste zijn! 

Het werkt bij mij zo: Als het nodig is ik er sta en t/m uiterste (robot) maar de uitlaatklep is vaak desastreus en destructief!

Zoekende in tot mezelf komen .. hoe? 

Vind het soms zo raar dat ik ineens na een maand weer berichten in mijn inbox krijg terwijl ik dat normaal in mijn ongewenst krijg. En de inkomende calls wat ik eerder zei.

Maar ik vind het toch fijn om hier ff te ventileren over wat in me omgaat wat betreft de verslaving! 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Waardeloos die terugvallen :( Herken je woorden van de sterkste moeten zijn, hier ook zo. 

Goed dat je je wel uit, geen robot worden. Jouw verantwoordelijkheidsgevoel is zo groot, ws net als het mijne. Maar wel even wat lucht happen he, moet echt hoor. Ook je eigen tijd beetje bijna opeisen! Zonder dat, kun je er ook niet meer zijn voor de anderen.

Fijn dat je je ventileert. Moet er zo echt in. Werken hele fijne weekend. Hou je goed topper.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Smaragd bizar he! Ik passeer mezelf zovaak om alle verantwoordelijkheid naar me toe te trekken. Als ik mijn ontspanning elders zoek dan destructief dan zou het me ook waardig maken in wat ik doe voor anderen.  Maar zoals je zegt eerst je eigen helen en bedienen en dan de ander!

Daarom zoekende...en hoop dat ik de kracht vind om beide te kunnen. Het een kan niet zonder het ander in mijn leven. 

 Welterusten! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Krijg je berichten op je privémail van dit forum, bedoel je dat? Ik heb dat niet, heb je "Houd me op de hoogte van antwoorden" aangezet misschien ergens. En heb je ergens je telefoonnummer opgegeven op dit forum? Eerlijk gezegd snap ik je verhaal niet zo goed.

Jammer van je terugvallen. Je klinkt er een beetje gelaten onder. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lonster, ik heb het kunnen aanpassen. 

Wat betreft inbraak op mijn privacy heb ik een hoop meegemaakt en het zit inderdaad nog een beetje in mijn systeem (trauma) dat ik daardoor snel wantrouwend ven. Eigenlijk is dit het enige online platform waar ik op kom. Ik heb geen telefoonnummer doorgegeven. In ieder geval hopelijk geen e-mails meer :) 

Ja het is heftig want wil natuurlijk niet terugvallen maar de drang is dan weer zo aanwezig en het schuldgevoel daarna ook! Alles wat ik dan tot zon moment bewerkstelligd heb voor mezelf maar ook voor anderen telt voor mij dan niet meer en begin dan weer met een lege zelfwaardering. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het klinkt akelig, dat bellen en mailen. Maar hopelijk nu dus klaar. De drank blijft trekken. Goed dat je weet waar dat start, misschien is daar een plan voor te maken, zodat je kunt proberen die cirkel te verbreken.

 

bewerkt door Lonster
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...