Spring naar bijdragen

Voorstellen


Benerklaarmee

Aanbevolen berichten

"Zomaar onverwacht wijn gehaald?" Nee hoor. Misschien wel impulsief. Bob zegt het mooi. Je leest hier toch niet alleen maar succesverhalen? Nou dan. Ja goed dat je het hier meldt, zoals Kruidenthee schrijft zit je in een proces naar alcohol de baas te worden... Lees je eigen draadje anders nog eens even terug voor inspiratie.

De fles is leeg. Wat is het plan vandaag?

bewerkt door Lonster
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi lieverds, 

Sorry voor mijn late reactie. Het gaat weer. Wil echt niet meer drinken en we zitten in een molen van ziekenhuis bezoeken en in een achtbaan van emoties. Alles moet ook door en om eerlijk te zijn is emoties en verdriet altijd nog beter dan de sombere leegte die ik hiervoor had en misschien hopelijk is vorige week de laatste keer dat ik mijn gevoel verdoof! Wat een ellende die wijn en het breekt lichamelijk en geestelijk zoveel af, na die bewuste avond waren er ineens complicaties en dan bedenk ik me wel dat als ik die nacht gebeld was ik voor een van de meest belangrijke mensen van mijn leven er niet volledig kon zijn. Misschien is zijn situatie nu mijn grote les en uitdaging!! Ik hoop hem nog jaren in ons midden te hebben al is dat te rooskleurig maar alleen al voor hem en mijn partner maar ook voor mijn kinderen en MEZELF moet ik gezond worden. Ik zal weer iedere dag moeten laten gelden en het beste ervan maken. 

:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die zucht komt helemaal naar voren in dit soort situaties. Je weet dat het geen oplossing is voor je problemen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig trekt je lichaam wel aan de bel en heeft het je de laatste keer gewaarschuwd wat het met je kan doen. De volgende dag was geen pretje! Hou daar aan vast, juist op de momenten dat het even niet zo lekker gaat. En schrijf het lekker van je af :heart: wij zijn er voor je! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@wendy eerlijk gezegd zie ik even geen combinatie omdat ik vroeg uit bed naar mijn werk moet en in de avond veel in het ziekenhuis ben. Waarschijnlijk mag hij ook naar huis aankomende week en zullen we grotendeels mantelzorger zijn. De grootste uitdaging blijft nog feestjes dus die moet ik echt mijden. Verder thuis begint het stukken minder te worden maar ik eet enorm veel. Daar moet ik nu echt wat mee! 

Ik heb geen hulp. Ik heb me eerst aangemeld bij trubendorf maar het eerste gesprek aan de telefoon was me te heftig en vooral het verplicht samen komen en de frequentie waarvan ik niet wist hoe ik dat moest realiseren.  Toen besloten om echt eens mijn trauma’s aan te pakken maar die heb ik toch afgebeld. Er kwam ineens zoveel op me af dat ik weer zoals altijd iedereen en alkes belangrijker vind en bang ben dat ik breek en er niet voor mijn kids en (schoon)familie kan zijn.  Dit is niet de eerste keer dat dat gebeurd maar ik voel me stukken stabieler en ben nog steeds vastberaden. 

Groetjes en fijne dag 

 

bewerkt door Benerklaarmee
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi linda het is inderdaad heel veel wat je nu allemaal op je bordje krijgt. Ik begrijp dat je geen zin hebt in verplichte bijeenkomsten, dat is ook niet aan mij besteed, krijg de rillingen soms van al dat "moeten". Maar ik heb gelukkig wel trauma sessies bij een hele goede therapeut en dat brengt me op dit moment zoveeeel. Ik lees dat je dat hebt afgebeld en dat is wel heel zonde vind ik, je krijgt er juist heel veel handvaten door om stabiel te blijven. Mijn weerstand om weer hulp te zoeken was ook groot maar uiteindelijk heb ik doorgezet en blijf dit doen voor zolang het nodig is, het maakt me een stuk steviger en ook weerbaarder om niet terug te vallen in oude drank gewoontes.

Veel sterkte en fijn dat je blijft schrijven hier.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hebt zeker gelijk hoor. En als het wat rustiger wordt moet ik daar wat mee en absoluut weerstand en angst dat ik de laatjes open trek  en een bak ellende op me af komt. Ik weet goed dat dit ook te maken heeft met weerstand en smoesjes maar voorlopig pas ik omdat ik van mezelf weer zoveel moet. Ik blijf zeker hier schrijven want ik leer nu het meest van de ervaringsdeskundigen hier en het vooruitzicht van het niet drinken bevalt me steeds beter. Ik lees hier zoveel mensenleed en struggles en toch doorzettingsvermogen en kracht van anderen. Ik sta niet alleen en heb niet alleen een verleden en shit aan me hoofd.... gebeurtenissen  zijn er we moeten nu wel heel allert zijn hoe hier nee om te gaan en drank is geen optie! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien dat ik je nog prove informeer naar die weg. Het praten met mensen die door hetzelfde gaan is wel erg helpend! 

Kan dat ook zonder behandeling lopen? Ik weet gewoonweg niet Joe ik get logistiek moet organiseren, mantelzorg voor man en zijn vader, eigen bedrijf en werk en opgroeiende kinderen! Het zit ook in mijn genen om te zorgen totdat ik erbij neerval of vlucht in patronen. :) 

inderdaad zonder drank is het leven draaglijker en ben je eerder geneigd om het te zieken in oplossingen dan in slachtoffergedrag. We zijn absoluut slachtoffer geweest of nog steeds maar wie niet in het leven. Je kunt ook als overwinnaar door het leven gaan i.p.v. slachtoffer... jij ook sterke @Sober. Ik hoop echt oprecht dat je snel toekomst aan herstel! Wat een onzekerheid! Liefs en jij bent voor mij een voorbeeld van sterk zijn! Powervrouw :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kun je bezigheden vinden om tot rust te komen op momenten dat je emoties en bezorgdheid je boven het hoofd dreigen te groeien, @Benerklaarmee?

Misschien iets meditatiefs, of tv kijken of juist even een lichte lichamelijke inspanning zoals een wandeling of wat met een hometrainer doen. Dit zou een alternatief kunnen worden op momenten dat je de behoefte aan drank voelt opkomen, maar ook zonder dat zou het so wie so een goede gewoonte kunnen zijn. Je kunt je daarbij ook proberen te realiseren dat het geen echte oplossingen naderbij brengt als je over problemen blijft doormalen in je hoofd, maar dat uitrusten je veel beter dan alcohol in staat stelt daarna of de volgende dag weer met volle inzet aanwezig te zijn.

En misschien moet je alvast eens zoeken naar mogelijkheden voor aanvullende hulp bij de aankomende behoefte aan mantelzorg voor het famillielid, voor zover je dat niet al gedaan hebt natuurlijk. Bepaalde vormen van thuiszorg worden vergoed door de ziektekostenverzekering en kunnen veel werk uit handen nemen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan eindelijk weer inloggen. Was mijn ww vergeten en kreeg geen herstel e-mail binnen ondanks meerdere verzoeken zelfs niet nadat ik het contactformulier heb gebruikt om hulp te vragen bij ee moderater..  en kon niet opnieuw registreren omdat mijn e-mail in gebruik was door een andere gebruiker: door mezelf dus! :) 

In ieder geval heb ik weer een sobere week achter de rug en heb ik dagelijks meegelezen. Als lezer heb ik anders gelezen en nog meer inzichten gekregen dan wanneer ik hier kom, mijn verhaal doe op mijn eigen draad en bij de andere meelees. 

Ik ben de laatste dagen wel erg geprikkeld. We hebben weer een feest in het vooruitzicht en ik ben zenuwachtig en voelt als een enorme balast maar we moeten aanwezig zijn. Het werk valt me ook zwaar en mijn gewicht neemt toe.. nare en vervelende gedachten en gevoelens heb ik..ik weet dat het overwaait en hoop dat ik de prikkels van buiten ook kan vermijden. Ik irriteer me weer eens aan iedere ziel op aarde en vaak vraag ik me af waar ik me druk over heb gemaakt...

Ik zie wat nieuwe leden :) jess ook het pad der soberen terug gevonden.

Een leukigheidje op de radio gehoord vandaag dat de zware drinkers in Nederland afgenomen zijn maar  mensen met overwicht toegenomen zijn. (Pas precies in dat hokje haha) daarnaast ben je al bestempeld als zware drinker als je 1 x pw meer dan 4 glazen wijn drinkt! Ik had dus overduidelijk een probleem!! Ik vond dat wel leuk om te horen want dat maakt het weer makkelijker om te accepteren dat ik een probleem heb! 

Tot zover weer een warme thee in de avond en een relaxte ochtend morgen! Ben blij dat ik weer kan tokkelen op het forum! :) 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb dat ook gehad in december. Wilde me hier registreren maar lukte niet. Heb 2 x een contactformulier ingevuld maar geen reactie. Frustrerend he. Meelezen is mooi, maar schrijven en interactie is beter. O nee, dat vind jij juist helemaal niet, haha.

Zo zie je maar inderdaad, lezen is ook een kunst. Het doet me denken aan de stroom mailberichten op het werk. Boodschappen die maar half gelezen worden, het is vooral veel zenden. Ik probeer wel, als ik iets met een collega wil overleggen, naar deze toe te gaan. Maar dat valt tegenwoordig met die flexplekken ook niet mee, iemand vinden. Het doet je wel beter nadenken over wat je zelf uitzendt. De overbodige zinnen. Hoe je de boodschap of vraag duidelijk overbrengt... 

Fijn dat je een sobere week hebt. Daarmee kan ik je de hand schudden. Is er iets waardoor je het werk wat lichter en leuker kunt maken? Feestje moet je nou eenmaal heen, hopelijk hoef je daar dan niet te veel bij stil te staan. Gewoon gaan en spa drinken. ;)  Ja nieuwe mensen, ik ga even verder lezen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha @Lonster zoals je gemerkt hebt schrijf ik ook graag. Door het niet kunnen reageren heb ik bepaalde draadjes meerdere malen doorgelezen en soms ook op verschillende tijdstippen. Dan lees je weer iets anders dan de keer ervoor. 

Op mijn werk voel ik me veilig want daar heb ik een pet op en kan mijn emoties en gedachten beter onderdrukken dan in mijn veilige zone waar ik soms even los laat en daardoor weer minder stabiel ben en onzeker. 

Onzekerheden komen steeds vaker de hoek om kijken. Nu ik thuis kritiek of onzekerheden niet kan verbergen achter de alcohol merk ik dat die er zijn. Het maakt mij kwetsbaar maar dat mag er zijn. De schijnzekerheid onder invloed of naar een weekenddag toeleven waar ik alles ‘los’ ga laten is er niet meer. Moet steeds vaker met mezelf dealen en  pijnlijk maar nodig. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Twee dagen lang al voel ik de wisselende stemmingen. Lang omdat het heel heftig binnen komt!  Het is van volledige frustraties omgeslagen naar moe en intens verdrietig. Ondanks de zon ben ik meteen na mijn werk in bed gaan liggen. Ik frustreer me ook wel weer op mijn man en zoals ik over ons verschil van prioriteiten. Wellicht wil ik gewoon zwart zien. Ik weet het niet. Ik heb drang om me kapot te zuipen en ik weet niet of dit de manier is maar neem even afstand van mijn gezin en andere patronen en  distantieer me van alles door me in mijn kamer op te sluiten. Praten, meedoen nee ik wil totale rust ! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 uur geleden zei Benerklaarmee:

Ik heb drang om me kapot te zuipen en ik weet niet of dit de manier is maar neem even afstand van mijn gezin en andere patronen en  distantieer me van alles door me in mijn kamer op te sluiten. Praten, meedoen nee ik wil totale rust ! 

Volgens mij betekent dit dat je, in plaats van het op een zuipen te zetten, je terugtrekt op je kamer. 

Het voelt niet goed denk ik, maar als ik het zo lees is het niet verkeerd. Je zit in een proces en lijkt me niet verkeerd om de rust op te zoeken. Misschien lukt het je vandaag om een stuk te wandelen, het is lekker zacht weer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...