Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas
Sly84

Wat was jullie aanpak met stoppen?

Aanbevolen berichten

Ik wil graag stoppen met alcohol. Ik zet mezelf heel vaak voor schut. Ook voor mijn vrouw en kinderen wil ik het graag. Zij hebben er ook last van. Toch vind ik het ontzettend moeilijk als ik er alleen al over nadenk om te stoppen. Ik worstel een aantal jaren met PTSS. Dat heb ik opgelopen met mijn werk. Daar loop ik voor in behandeling. Soms ervaar ik angsten en depressies. Ik merk dat alcohol dat tempert. Voor mij is alcohol op bepaalde momenten een onderdrukking middel. Helaas is het voor korte duur en is het de volgende dag vaak erger. Ik besef me dat het me alleen maar kapot maakt. Alleen op de één of andere manier kan ik er niet mee stoppen. Ik ben benieuwd hoe jullie die stap hebben genomen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hi Sly en welkom :) 

Willen is kunnen. Stoppen is simpel, niet meer in huis halen, niet meer drinken, basta. Wat het moeilijk maakt (want OK simpel is het natuurlijk niet) is dat we denken dat we er niet zonder kunnen. Maar dat is een verzinsel, want voordat we verslaafd raakten konden we er ook zonder. Je moet niet alles geloven wat je denkt, een fundamenteel idee voor wqt betreft het overwinnen van jezelf  .

Je moet eerst door de zure appel heen. Niet meer drinken, ook niet 1 glaasje. JUIST niet het eerste glas want het eerste glas is het gemakkelijkste om niet te nemen. Een eerste glas roept een tweede enz enz en zo eindig je weer met een kater. 

Als er helemaal geen alcohol in huis is, is het natuurlijk makkelijker om eraf te blijven. Maak het jezelf makkelijk.

Als je geen dorst hebt, wordt het ook makkelijker. Iets anders drinken dus, en veel. 

Niet denken aan mag ik nou nooit meer drinken. Dat is niet aan de orde. Dat kun je ook helemaal niet overzien. Das helemaal niet van belang. Vandaag niks drinken. Morgen komt morgen aan de orde. 

Zoals je al aangaf krijg je na verloop van tijd te maken met datgene dat je steeds wou verdoven. Daar ga je mee leren omgaan. Het is sowieso een heel leerzame ervaring, stoppen met alcohol. Persoonlijk vind ik het de beste beslissing die ik ooit heb genomen. 

Ben je er klaar voor?

bewerkt door bumperjim

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Sly, ik ben gewoon gestopt. Net als jij kamp ik met PTSS en daarbij zit ik met een slaapstoornis. Ik dacht altijd wijn en pillen nodig te hebben, alleen al om te kunnen slapen.

Maar ik realiseerde me met de tijd meer en meer hoe ongezond het is elke dag alcohol te drinken en pillen te slikken om rustig te worden. En daarom ben ik gewoon gestopt, van de ene dag op de andere. Eerst met de wijn (een paar jaar eerder op dezelfde manier met de sigaretten trouwens) en zo'n anderhalve maand later met de pillen (antidepressiva en pammen). Ook de wietolie raak ik niet meer aan. 

Dat stoppen was eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Nog steeds heb ik last van gedeprimeerdheid, paniek en angsten, maar dat had ik met wijn en pillen ook. Plus daarbij het besef hoe ongezond ik eigenlijk bezig was. Er is eigenlijk niks veranderd, behalve dan dat ik geen verdovende middelen meer gebruik. Het stoppen was kinderlijk eenvoudig. Dat kan voor jou ook zo zijn, dan vraag je je af waarom je niet veel eerder gestopt bent.

Maar het kan ook zwaarder worden, zoals bij de meesten. Daar moet je dan doorheen.

bewerkt door Patries

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo Sly, fijn dat je niet meer drinkt. Ik ben ook weer gestopt, na een terugval dit najaar.

Mijn aanpak is nu: alle "voordelen" van alcohol doorprikken. Er zitten namelijk helemaal geen voordelen aan. Alles wat je denkt te winnen met alcohol, ontspanning, slapen, losser worden, gezelligheid, klopt voor geen meter.

Je wordt er gestresster van. Je zet je leven op "pauze" in plaats van echt iets met je stress te doen. Je slaap wordt veel minder van kwaliteit. En die gezelligheid? Als je de drinkers om je heen ziet lallen en dom lxllen, is dat gezellig? Laat staan die dronkelap die zichzelf steeds herhaalt en niet meer normaal kan praten......

Succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×