Spring naar bijdragen

Mocktail


Mocktail

Aanbevolen berichten

Met Chanel 5 schijnt de zon sws aan deze kant haha! Heerlijk! Echt zoals vruuger ‘au de colonne ‘dus ;)  niet douchen maar wel 5 op ;) 

Heb je mooi goed! Mijlpaal en er was een gegronde reden vandaag voor het chagrijnige duffe en troebele en dat mocht er even zijn! 

Good evening 

 

bewerkt door Benerklaarmee
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kreeg vandaag via mijn App deze badge. 450! Whhháááttt? Ik herhaal: vierhonderdvijfig!!! glazen niet gedronken!

Ik bedoel: "Laten we elkaar geen mietje noemen." Ja, ik weet dat ik veel dronk, maar **** 450 glazen! Best wel weer confronterend. Ik kan mij ook bijna niet voorstellen hoe het gelukt is om dit weg te drinken en überhaupt nog te kunnen functioneren. Wat heb ik al die jaren mijn lijf en ziel aangedaan?

Dry january is voorbij, door naar Sober february. Verder op deze voet, dag voor dag. Vandaag drink ik de eerste niet!  

2019-02-01 23.07.19_resized.png

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

@Lonster en @Woodie, dank lieve mensen dat jullie even naar mij komen vragen. Echt superlief en attent!

So far, so good. Geen druppeltje, helemaal nuchter.

De laatste week wat "soms verontrustende" hersenspinsels die ik met jullie wil delen. Voor nu nog geen S.O.S. ik heb het gewoon belachelijk druk waardoor ik hier minder kom buurten.

Maar ik ben erg benieuwd naar jullie inzichten als ik even de tijd neem om mijn innerlijke onrust op het beeldscherm te zetten.

Hoe gaat het met jullie?

I'll be back …

Truste, tot snel! :rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo forummers,

Wat lief dat jullie ondanks sociaal media stilte nog aan mij denken. Zoals eerder geschreven druk, druk, druk … even iets te, maar een rustigere periode is in zicht. Dankzij het niet drinken, pas ik goed op mijzelf en kan ik het ook goed aan. Daar ben ik werkelijk heel blij mee! Volgens mijn App, heb ik al 679!!! glazen laten staan en gaat mijn gezondheid met sprongen vooruit!

679 glazen! Bizar!

Laatste weken wel een beetje onrustig. Ik denk veel na over het niet drinken en het proces. De euforie van het "zo goed voelen" als ik niet drink en de herinnering van de "ellende/schaamte" als ik wel drink is voor mij een grote motivatie om het vol te houden. Nu betrap ik mij de laatste twee weken erop dat de euforie begin weg te ebben. Het goede gevoel is het nieuwe normaal. Eigenlijk wel heel erg tof maar daarmee valt een stuk kracht om dit vol te houden weg. Er zijn dagen, dat ik 's morgens gewoon sta te douchen: balen dat het zo vroeg is, denken aan wat ik aantrek, wat ik moet doen en wat ik wil eten. De "hiephiephoerawatbenikhelderenwatvoelikmijgoedstemming" is er niet meer of in elk geval, flink afgezwakt. Jammer. Omdat ik mij daar nu bewust van ben, neem ik 's morgens bewust even de tijd om daar aan te denken en het op te roepen. Het is een fijn begin van de dag en het helpt mij om niet te grijpen naar een glas wijn.

Andersom, de ellende/schaamte momenten beginnen te vervagen (ja, ook zonder alcohol een waardeloos geheugen). Ik (of eigenlijk DrankBitch) begin het te bagatelliseren. "Ach, het viel allemaal wel mee. Echt hoofdpijn had je nooit, nu ben je ook moe."   

En daar is het … VALKUIL! Ik herken het, de onrust, de hersenkronkels, het gedraai. Ik wil niet drinken, het gaat goed maar de onrust is er.

Ik heb een cadeau gekregen. Een belachelijk cadeau zelfs. Al jaren staat er een bepaald restaurant (erg duur) op mijn wensenlijstje. En nu krijg ik het cadeau. Alles erop en eraan, inclusief overnachting. En ik denk te vaak: wijn arrangement. Waarom niet? Dit is een éénmalig gebeuren, het is niet mijzelf volgieten maar echt volop genieten van kleine glazen bijpassende wijn. De overnachting is geregeld en de dag erna stop ik weer. Terwijl ik het opschrijf kan ik de wijn bijna proeven. Ja, ik wil!

NEE! Ik wil niet! Dit is DrankBitch op haar best! Wat heeft stoppen met drinken voor zin als ik uitvluchten blijf verzinnen. Nu is het dit restaurant, de volgende keer een ander restaurant en dan gewoon mijn thuisrestaurant. Deze keer stop ik een dag daarna, volgende keer stop ik weer op maandag en dan, zit er geen stop meer op!

Volgens mij is nu de strijd echt begonnen! Ik hink op twee gedachten. Mijn bewustzijn hierover redt mij op dit moment. Gedachten zijn geen feiten, gedachten gaan voorbij en daarmee ook de onrust. Toch?  

Ik lees het boek "De verslaving voorbij" van Jan Geurtz. Ik wil graag ontdekken van mijn negatieve gedachten zijn wat aanzet tot drinken. Ik kom er maar niet bij. Ik heb een soort huiswerkopdracht nodig waar ik mee verder kan. Ik wil iets doen, mijzelf begrijpen en ontwikkelen zodat ik weet wat ik moet doen of waar ik aan moet werken om hiermee om te kunnen gaan. Ik kom niet verder.

Ik heb jullie inzichten en ervaringen nodig. Hoe was/is dat bij jullie? Is de blijdschap en euforie over het niet drinken ook minder geworden? Vervagen bij jullie ook de negatieve ervaringen? Waar haal je dan de motivatie vandaan? Hoe gaan jullie om met eventuele onrust?

Begrijp mij niet verkeerd, ik sta nog niet met een kurkentrekker in mijn handen. Ik zie alleen een enkel barstje ontstaan in mijn wilskracht en ik wil aan de slag met tacker, secondenlijm en ducktape. Wellicht hebben jullie betere materialen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel Cleo. Het is precies zoals jij het schrijft: Het is gewoon … daar komt dan bij dat ik niet drink, en dat is (nog) niet gewoon.

Eigenlijk is het best kinderachtig van mijzelf. Omdat ik het zó enorm goed/knap/geweldig vind van mijzelf dat ik weer een dag niet heb gedronken, verwacht ik eigenlijk dagelijks(!) Het metropole orkest onder mijn douche, die met enorm veel trompetgeschal mij toespelen hoe fantastisch ik ben! Na een hele toffe overwinning wil ik er ook cheerleaders bij. Helaas, de orkestleden willen niet meer floreren in een krappe douche en de cheerleaders zijn de "wet contest" zat. Iedereen is beetje bij beetje verdwenen. Ik sta nu alleen onder de douche, mijn eigen YEAH! yell steekt er wat magertjes bij af.  

Aan de ene kant vind ik het fijn om hierover na te denken, mij mentaal te kunnen voorbereiden op wat gaat komen en valkuilen te herkennen. Aan de andere kant? Maak ik het wellicht groter dan het is? Houd ik het hunkeren in stand door er aan te denken? Denk niet aan de roze olifant? En nog een andere kant denkt: als ik veel hunkert en het daardoor ook vaak kan weerstaan dan word ik juist sterker. Moeilijk … moeilijk … moeilijk …

1 uur geleden zei Cleo66:

Moedig voorwaarts of wat ik al eerder schreef  "onipa'a" , dat is hawaiaans voor "wees onverzettelijk" , dat klinkt ook wel wijs , sterk en tropisch :D

Klink fantastisch! Ik heb het in mijn telefoon opgeslagen: onipa'a. Na het douchen wordt dat mijn mantra: onipa'a!

Thanks @Cleo66!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op ‎1‎-‎1‎-‎2019 om 15:04 zei Mocktail:

Nooit meer drinken is het doel, maar te eng voor realistisch? 1 jaar een heel mooi begin maar ook erg "groot". Eerst op naar de 3 maanden, dat is eerder goed gegaan. Met de bekende valkuil: "Ik heb het drinken nu onder de knie, eentje kan wel."

Hey Mocktail, lees je je eigen schrijfsels wel eens terug? Dit is wat je in je eerste post schreef. Je bent al bijna op die drie maanden, dat vindt ik super knap van je! Had je dat gedacht, dat je dat zou volhouden?

Schreef je voordat je hier kwam een dagboek? Dan is het misschien wel goed om terug te lezen hoe graag je dit zou willen. Of je gedachten hierover terug te halen. Drie maanden geleden keek je uit naar deze situatie, dit wat je nu bereikt hebt en normaal is geworden. Nu is de volgende fase aangebroken; die van gewoon stug volhouden.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een herkenning! Het "woehoe" gehalte is ervan af en de herinneringen aan de brakke ochtenden vervagen. De echte euforie is weg. Maar ik zie er wel beter uit en ik kan veel meer aan, dat herhaal ik dan ook maar elke dag als ik voor de spiegel sta. De echte redenen voor mijn drinkgedrag heb ik nog niet kunnen ontdekken, al denk ik dat het er meerdere zijn. Mijn onzekerheid over mijn uiterlijk, het borreltje voor het slapen gaan want dan sliep ik tenminste, maar ook puur de gewenning. En toch heb ik juist nu meer zelfvertrouwen. Ik sta er weer, BAM! Al heb ik ook dat duiveltje op mijn schouder zitten....Ik zou eigenlijk maar een maand niet drinken, dus over een paar maanden een keer een wijntje drinken...:devil:

Ik denk ook dat het echte gevecht nog moet beginnen, maar dat kunnen we samen! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie allemaal voor de waardevolle bijdragen!

4 uur geleden zei Etty:

Vaak zit er op stoppen met alcohol een verwachting over hoe je leven dan gaat zijn.    Een beetje te rooskleurig misschien, maar dat valt in het begin niet op, omdat het zo fijn is om je niet meer te schamen en geen katers meer te hebben.    Als je dan een tijdje gestopt bent, wordt het wat realistischer, en dan stort die euforie (onherroepelijk) in. 

Deze is raak Elly! Al die blijdschap en euforie is enorm fijn, nu dat wegebt begin ik het te missen. Ik moet weer met beide op de grond staan en tevreden zijn met "het nieuwe" normaal.

4 uur geleden zei Etty:

Als je echt meent dat je de negatieve gedachten wilt ontdekken, is misschien een tip om te kijken op de momenten dat je de hieperdepiep gevoelens bewust wilt opwekken, zoals je hierboven beschrijft, dat je dat even niet doet nog, maar kijkt naar wat je werkelijk voelt, en waar je misschien wel snel vanaf wilt uit gewoonte.  We zijn zo gewend om ons niet rot te mogen voelen, en direct iets leuks te roepen of te bedenken... Terwijl het heel normaal is om je ook af en toe gewoon rot te voelen.

Dank voor het meedenken, ik ga hiermee aan de slag.

4 uur geleden zei Lonster:

Hey Mocktail, lees je je eigen schrijfsels wel eens terug? Dit is wat je in je eerste post schreef. Je bent al bijna op die drie maanden, dat vindt ik super knap van je!

Jazeker lees ik die wel eens terug. Dat is ook zeker fijn. De belangrijkste dingen staan in mijn telefoon zodat ik het altijd, overal kan nalezen. Ik ben op 1 januari gestart, ik zit halverwege de 3 maanden. Die ga ik halen, ook de vier maanden, ook de vijf …

1 uur geleden zei Pelle2:

En zoals Kohtje (volgens mij) ooit schreef, een dag niet gedronken is geen verloren dag!

Thanks Pelle! Absoluut geen verloren dag! Ik haal er zoveel winst uit!

Fijn dat jullie allemaal reageren, echt een hele steun. Ik voel mij nu al weer sterker!

Truste, morgen weer helder op!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha, ik heb vandaag in de Efteling aan je zitten denken ;)

Mooi weer, de opa's en oma's en vaders en moeders dronken her en der bier en wijn. Al dan niet met een sigaret... Ik bedacht dat ik die consumpties niet mis. Ik vind het lekker om helder te zijn en om me niet af te laten leiden door alcohol. Maar ik herken wel de gedachte van ach, af en toe....ik ben vast veranderd.... En dan blijf ik verder lekker doorgaan zoals ik nu doe. Ik heb het, net als jij, twee keer eerder een maand of drie volgehouden. Toen ben ik wel steeds bezweken. Ik heb het dit keer groter gemaakt, ik kom er niet meer zo makkelijk mee weg als ik nu weer begin. Ik hou het graag groot, maar bij dat soort gedachten maak ik het weer wat kleiner. In ieder geval een jaar niet. Of in ieder geval drie maanden niet. 

Zet 'm op!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mocktail, je wilt jong, mooi, helder, fris en vrolijk zijn. Een kanjer op je werk. Een lekker mockeltje. Je laat een wijnarrangementje in het sterrenrestaurant dat toch niet van je afnemen? Geniet van alle smaken van het heerlijke eten en drink er water of thee bij. Ik heb uitgebreid bij de Librije gegeten. De laatste gerechten proefde ik niet eens omdat ik stomdronken was na weet ik hoeveel glazen. Daarna half in coma in die prachtige kamer met bubbelbad. De drank neemt zoveel van je af!!! Gewoon niet doen. Het is rotzooi. Jij kan ook niet - net als ik - maar een paar drankjes nemen. Dan ben je weg. Niet doen dus. Punt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Pelle2, leuk De Efteling! Dank voor je motiverende woorden!

@Annasterre, jij ook!

Zoals geschreven, ik heb nog geen kurkentrekker in mijn handen. Ik constateer minder euforie en de negatieve gevolgen vervagen. Daardoor meer onrust, voor nu zie ik het maar als fase waar ik ook wel doorheen kom. Ik heb nog steeds vertrouwen in mijzelf.

 

Goed, even op de biechtstoel: vandaag aan de whisky gezeten :o 

Vriendin belde, kwam even langs was naar Texel geweest en kwam een pondje Hollandse garnalen brengen mits, ik mijn "óh zó beroemde, niet te evenaren" cocktailsaus zou maken. DEAL!
Iedereen die mij ooit die saus heeft zien maken begrijpt waarom het cocktailsaus heet én waarom het zo lekker is. Niemand die ooit zo'n vloeibare cocktailsaus heeft gezien als die van Mocktail maar swoit, ook lekker met chips, een stukje stokbrood of met een lepeltje rechtstreeks uit het bakkie. Voor kinderen een no-go!

Dus, ik aan de slag: mayo, ketchup, slagroom, specerijen, Sherry en Whisky. Ik morste Whisky op mijn vinger … ***Cliffhanger***  
 

 

 

Én heb mijn vinger onder de kraan afgespoeld!!! Vervolgens de saus geproefd, extra Sherry en Whisky toegevoegd. Lekker!!! Sausje in de koelkast gezet.

Tijdens het eten getwijfeld, wel saus eten, niet saus eten, wel saus eten, niet saus eten. Het madeliefje was op bij: wel saus eten. Nog even getwijfeld maar kom op, ik wil ook kaasfondue maken met witte wijn, coq au vin en bouillabaisse met Pastis. Tuurlijk mag ik een schepje saus. En zo geschiedde. Na het eerste lepeltje wou ik bijna het bakje saus aan mijn mond zetten maar nee, het was goed. Genoten van 1 eetlepel saus, wat ongeveer gelijk staat voor 1/2 eetlepel drank. Drie weesgegroetjes!

 

Het gaat zeker geen gewoonte worden om op deze manier "stiekem" toch iets te drinken. Voor mij was het ontdekken of ik hiermee om kan gaan. Missie geslaagd. Volgende keer bij de garnaaltjes weer een sausje van crème fraîche, kappetjes en bieslook. Ook lekker.

Truste, morgen weer fris en fruitig aan het werk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...