Spring naar bijdragen

1e Kerstdag 2018


MarQ

Aanbevolen berichten

7 uur geleden zei Jen:

Deze kerstdag is eigenlijk ook voor mij een moment om stil te staan bij mijn sociaal netwerk. Het is niet zo groot. De laatste jaren Nee, het is net goed. Mijn zus bijvoorbeeld. De kans is groot dat ze me zou helpen. Een beetje praktische hulp in het huishouden zou beslist handig zijn. Maar ze zou zich niet afvragen waarmee ik geholpen wil worden. Ze zou zich aan me opdringen, zich overal mee moeien, beslissingen in mijn plaats nemen, ongevraagde adviezen geven. Want zij weet beter dan ik wat goed is voor mij.

Het heeft me veel tijd gekost om me uit die wurggreep te verlossen. Veel tijd om te beseffen dat ik niet ondankbaar ben als ik die inmenging niet wens. Veel tijd om te beseffen dat ze mij constant kleineert en dat ze daar het recht niet toe heeft. Veel tijd om te begrijpen dat ik er geen begrip voor moet opbrengen omdat ze het wellicht allemaal vanuit goede bedoelingen doet.

Het is beter zoals het nu is. Een paar mensen die ik kan bellen voor een babbel. En verder gewoon zelf voor mezelf zorgen. Stilaan beseffen dat ik dat kan. Dat ik sterker ben dan ik vroeger vermoedde.

Mooi @Jen

Ik wens je veel sterkte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Na lang, weer eens om de hoek kijken: blij dat ik er ben en iets van jullie kan meekrijgen zo nu en dan. Na het werk, en dus ook laat.

Uiteraard wens ik eenieder fijne dagen! Ik beleef ze zelf vanuit een noodzaak: opgelegde feestvreugde.  Maar ik geniet er 100% van. Wat maakt het uit? Laten we juist genieten van de dagen samen! Vergeet het opgelegde.. probeer oprecht te genieten van wat er is: wél is!!

 

Veel is er niet. Er is gemis en er zijn tekortkomingen aan alle kanten. We moeten daar echt mee leren leven!!

 

Ik hoop dat duidelijk is dat dat ook voor mij geldt..

Oei aj. Behh

Maar het is ook allemaal zo MOOI 

Fijne dagen en een gezond 2019! :heart:

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...