Spring naar bijdragen

Sober


Gast Sober

Aanbevolen berichten

Daarom ben ik dankbaar dat ik nu hulp krijg in vorm van reva in combi met gesprekken. En ook de verslavingsarts. En de steun van mn aa groep.Tis veel maar ik heb veel te lang alleen gestoeteld.en lopen ontkennen, en verdoven.  En dat werkte dus duidelijk helemaal niet. En in godesnaam geen drank meer. Heeft me alleen maar ellende gebracht. 

Ik knap weer wat op. Toch maar vandaag aan de tramadol gegaan.  Nu zo maar een klein rondje met het hondje. En verder me koest houden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klopt @Bilo. Tramadol is troep. Moet het nu nog soms slikken als de pijn te heftig is. Ik heb het vrijwel afgebouwd na de longoperatie van april, maar soms is t nodig ook omdat het herstel van de operatie nu nogal verstoord wordt door de bindweefselziekte die ik heb. Ik beperk het gebruik zoveel mogelijk. In het zkh morfine gehad. Maar dat wilde ik niet in de thuissituatie. Ik heb wel altijd 3 of 4 x per dag paracetamol. Maar ook dat wil ik minderen. Maar vond de arts nu nog te vroeg. Komt zeker. 

 

 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Had vandaag weer een goede reva. Hard werken. Maar zo de moeite waard. Jeempie wat ziet ze veel. Ongelofelijk. Mag absoluut niet ( elo) fietsen. Nu eerste doel:  Concentreren op lopen met hondje en de adl thuis. Dat eerst . Vandaag 4 minuten om de hometrainer daar ( mag thuis nog niet) en 4 minuten roei. Daarna massage van operatieplekken o.a.  Erg blij met dat ik deze hulp heb. Morgen beetje oefenen met de scoot. Toch beetje nieuw en spannend. Mooie opsteker ook weer qua adb... dit . helpt allemaal. Mooi. . Staat voor mij met elkaar verbonden. Wel es hier verteld maar dat doe ik effe niet meer. 

Ven staat in slaapkamer aan . En vroeg op bed. Maar met een prettig gevoel. 

 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pittig. Maar zo mooi. En daar hoort nog ( te) veel bed bij..... dat snapt niet iedereen. En dat hoeft ook niet. Maar ik word wel doodmoe van energieslurpende berichtjes.....

Zo... hond en ik doen nog een klein stukje avond... spelen vanuit de stoel. Lukt hoor. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha. Ja een heb klein kabouterhondje. :)

Uitleg doe ik : op voorwaarde dat ik NIET WEER  gedoe over me heen krijg:

Ik  ben herstellend van longoperatie na 4x kanker. En Ehlers Danlos. 

En nu voorwaarts.....op bed rn en morgen fris fruitig maar opstaap  en gaan.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lika. Dank je. Ook een goede dag gewenst

@knakker. Ik ben inderdaad superblij met mijn kabouterhondje. Ze betekent veel voor mij. Afgelopen week ging niet echt jofel en dan kan ik ook wat minder hebben. Ik vind het soms nog best lastig om e.e.a. Te accepteren/  Aanvaarden. En oordelen over mn gezondheid vind ik nog steeds erg naar. Soms wil ik het toch effe graag ventileren.  Overgave ook op t punt van de gezondheid  en de pijnklachten is soms knap lastig. Had gister ook daarover met de oncologisch revalidatiemevrouw een goed gesprekje tijdens het oefenen en de massage. Fijn om dat te kunnen bespreken met een professional. Ze heeft ook wat ideetjes  geopperd wat betreft andere pijnbestrijding. Geen medicatie maar o.a. Tens ( tja weer een afkorting:blush:)

en woefje heeft je knufje dankbaar in ontvangst genomen:heart:

komaan... Voorwaarts... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jij zeker weten, @Gezond2019

Even iets fijns delen...

had een fijn gesprek met een mede groepslid van " mijn" aa. Hij is ernstig ziek, maar wat een kanjjer... We hadden een serieus gesprek. Maar konden ook lachen om " ons  kankerverhaal" . . Ja galgenhumor.

Maar ook mijn triggers Gedeeld. Hij is al zeer lang in herstel. Of hersteld. . Relativeren helpt zo. Dat helpt iedereen. 

Hondje hier op 1 oor en nog ff ik Ook. 

 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees elders op bj' s draad over leren niks te doen. Is wel een goede invalshoek. Ik lig " verplicht" te niksen in mn bed. Afgelopen week en nu ook vandaag zeer veel op bed omdat het niet gaat. Omdat ik erg veel pijn ook heb. ( wel nu de tramadol volledig aan de kant , maar de paracetamol doet niet zo bar veel)

Dan lig ik me op te winden dat er vanalles niet gebeurt, dat het niet zo gaat als ik zou willen... dat ik t hondje tekort doe........en dat is niet echt helpend. Dat geeft nogal stress. En dat is ook niet bepaald bevorderlijk voor mn herstel. Moest ik maar eens meer aan werken.... Accepteren dus dat " niks doen". 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je. De lichamrlijke terugslag na de beide grote operaties( te kort op elkaar) deden veel met mij.  Maar ik begin weer aan de winnende hand te zijn. Begin(  klein. Maar tis dr:D)  is er weer. En das prachtig. Beetje gevoel weer een roer in eigen handen te hebben. Lang niet gehad. 

Het is goed zo. Ik wil verder. Positieve dingen. Leven kan kort zijn en om met hazes jr te spreken( ben geen fan hem .dat dan niet echt haha) , met een kleine variatie... ik wil nog alles uit het leven halen. 

:heart:

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Tja Sober, hoe melig het ook klinkt misschien maar ik spreek uit ervaring, zoals je wellicht weet, de enige manier om dat kringetje te doorbreken, in elk geval
tijdelijk, is tóch wat te gaan doen, hoe vervelend en pijnlijk ook. Die pijn is er nou eenmaal en blijkt dus niet zo erg weg te medicineren (??:unsure:??), blijft over:
in elk geval de dingen doen die je nou eenmaal moet doen en daarnaast proberen wat dingen te doen die je kunt doen.. dan maar met een hoop gemopper
en gesteun en gekreun, maar doe wat. Zo geef je tóch, in elk geval voor jezelf, nog wat betekenis aan de dag. In elk geval wens ik je de kalmte om
de pijn de pijn te laten zijn, de moed om door de pijn heen iets 'op te pakken' en de wijsheid om te zien dat jij niet de pijn bént maar pijn hébt. Daarnaast
héb je ook wilskracht en die wilskracht kun je opporren om de pijn te doorstaan.. kom op, Sober, even porren, even jezelf toespreken... je kunt het. :heart:

bewerkt door Kohtje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...