Spring naar bijdragen

Sober


Gast Sober

Aanbevolen berichten

Lief jullie berichten. En ja .het lukt. Na wandel en bezoek vruendin en hondje nog poosje op bed gelegen om energie voor ern gezond maaltje koken op te doen. En das gelukt. Heerlijk ovenschoteltje met vooral aubergine.Avond wordt uiteraard ook alcoholvrij met verse gemberthee. 

Ik heb t gered. Dank jullie wel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En nu tevreden in bed. Niet fit. Wel blij en tevreden.

Grote bos pioenrozen in huis . Husband was daar knettergek op. Morgen zijn sterfdag die ik toch ook juist met mooie bloemen wil gedenken. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel erg lief dat je er naar vraagt  @Manou  Gisteren was de sterfdag van mijn maatje. Alweer 9 jaar. Uit het oog. Maar dagelijks in het hart. ( 24/7). En bijzonder wat we op 6 weken  na 30 jaar fijn samen mochten zijn. Das een rijkdom.

Lief van je

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Na een voor mijn doen drukke week heb ik dit weekend helemaal voor mezelf. De reva vind ik erg goed. Eerste week zit erop. Deze therapeute anticipeert direct op hoe de situatie op dat moment is en past haar therapie daar op aan. En er is een goede klik. Verder mag ik weer in de regio auto rijden .dus weer veel meer vrijheid. Heerlijk is dat. Dus zelf naar mijn haakclubje en mn aa groep. En in september eindelijk weer aansluiten bij mn schilderclub. 

Ik slik niet meer dagelijks de zwaardere pijnstilling en probeer het verder af te bouwen. Het blijft troep. Maar ik mag daar niet te snel mee gaan. Kleine stapjes. Ik moet er een jaar voor uittrekken qua herstel is me door zowrl de specialist als ha en therapeut gezegd. Dus geduld, sober.B)

Qua niet drinken gaat het ook goed. Ook daarmee komt meer rust in mijn kop. Niet vechten. Wel heel bewust positieve andere dingen opzoeken op momenten dat ik t lastig vind. Het brein geen discussie of onderhandelen toestaan dus. Heb ik veel te veel gedaan.Ik had deze week daarover ook een heel verhelderend en helpend gesprek bij de arts/ psychotherapeut v d verslavingsinstelling. 

Nu lekker met het hondje genieten van een rustig weekend. Samen " opladen". :excl:

bewerkt door Gast
Aanvulling
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Morgen slechts 1 doel: kerk.

De rest zie ik wel. En ja. Dat vind ik prettig. En ja. Dat helpt mij. .  Fijn weekend allen. 

Hondje en ik gaan zennnnnnnnn

 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op zich gaat t goed. Kerk lukte nu niet. Dat vind ik dan moeilijk. Was te benauwd, teveel pijn  en te vermoeid. En dan moet ik weer geduld hebben . Dat is wel een dingetje bij mij. Geduld en acceptatie van hoe het is. Werk aan de winkel dus. Dat betekent nu dus voor dit moment rust nemen tot het wat beter gaat. Tja.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het maakt me dan vaak opstandig en depri. Dat is echt een valkuil. Dan is het oppassen geblazen.maar goed... ik herken m tegenwoordig. Dat scheelt. Net als het mezelf nu toestaan dat dit me verdrietig maakt. Dat feit dus ook echt accepteren. En toelaten.Geen ontkenmodus. Want ook die is link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gelukkig ben ik gezond en heb ik niet de worsteling die jij vaak ervaart. Ik ken wel het niet goed kunnen omgaan met als iets er even niet inzit. Dat je iets niet kan opbrengen, bv qua werk lukt iets niet of in de opvoeding van mijn kind, of het huishouden gaat niet zoals ik wil. Of ik vind dat ik vriendschappen verwaarloos of zo. Ik verwijt mezelf dat snel, ik kan moeilijk accepteren dat niet altijd alles zo kan als je het wilt. Dat betrek ik snel op mezelf, het tast m’n zelfvertrouwen aan en dan word ik nog gevoeliger voor de triggers van alcohol. Mijn onvermogen niet willen voelen of zo.

Wat super dat jij dit soort processen nu bij jezelf kan doorzien en ook nog adequaat kan handelen. Ik vind het zo knap dat het je lukt om niet te drinken! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...