Spring naar bijdragen

Sober


Gast Sober

Aanbevolen berichten

  • 2 weeks later...

Even me melden op mn eigen draadje. Zit niet zo lekker in mn vel. Geestelujk en lichamelijk wat minder. Geduld wordt best op de proef gesteld. Veel last van trek. En dat bevalt me niet bepaald. Dat gaat hand in hand. Veel pijn en drang te verdoven. Die opstandigheid is hardstikke fout. Dat weet ik. Dus accepteren en aanvaarden is mn opdracht aan mujzelf. Zo het staat er. Wel goed om dit te noteren en ervan te leren vooral.morgen zelf naar de ha. Waar ik ook dit wil bespreken naast de controle die moet  na mn korte zkh opname van vorige week. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Balen dat je situatie nu trek oproept. 

Goed dat je het opschrijft denk ik. Uitzitten, accepteren...aanvaarden...ja dat is wat je wilt, wat helpend is.  Weten dat je er geen ...mee op gaat schieten wanneer je toegeeft aan de trek. En naast het schrijven misschien contact zoeken met iemand van je groep,  of maatje? Delen is helen. Ik wens je KMW.  :rose: 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel thee.inderdaad lost alcohol geen probleem op maar geeft er een dik vet probleem bij. Zojuist een telefoongesprek gehad met de arts van de kleine verslavingsinstelling. Ben ik erg  blij mee. Was een helpend gesprek op het goede moment. En ik heb gelukkig regelmatig met iemand v d groep contact. Was goed het hier en elders dus te delen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit doet me erg goed evenals het gesprek met de verslavingsarts. Gammel en wel mezelf afgeleid. Heb voor t eerst sinds de operatie 11 april een ministukje gereden naar een minituincentrumpje hier pal bij.zomerbloeiers voor een aantal bloembakken gekocht. Zijn net bezorgd thuis. Ideale ( dorpse) service nu, omdat ik minimaal mag tillen. Dat maakt weer blij. Morgen alvast 1 bloembak doen. Liever mooie blommen waar ik volkomen zicht op heb ook volop vanaf mn bank dan de fles naast mn bank. Fijn dat ik het hier mocht delen. Heeft echt geholpen. 

bewerkt door Gast
Typfouten
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blij met het forum.  Wilde ik ff zeggen. Soms best reuring, maar ik leer het te " begrijpen". 

Vandaag weer een stapje gezet om mezelf uit die rotmodus te halen. Is gelukt. Stuk bijgelezen hier. En ben blij met mooie ontwikkelingen van bijzondere mensen . Zo mooi om te lezen hoe "nieuwe" mensen de klus aangaan. En de klus geen klus meer vinden maar zoveel " winnen". Weer heel inspirerend voor mij. Blij dat ik ondanks veel pijn weer de neus de goede richting in krijg ( dank je @Cleo66. ;) )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blij met het forum.  Wilde ik ff zeggen. Soms best reuring, maar ik leer het te " begrijpen".

Dit wat je schreef. Dat is een groot handvat en inzicht. 

Hou vol. You rock en je doet het zo knao!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteravond ook nog gesproken met een medegroepslid. Zij maakte o.a.de opmerking" je hoeft niet meer te drinken". Vond ik een rustgevende gedachte. Het hoeft helemaal niet meer. Nergens voor nodig. Het hoeft niet meer. Einde strijd. Want dat heb ik de laatste tijd weer veel gedaan. Gestreden in plaats van accepteren. Ook zeker wat betreft de gezondheid. Leerzaam dagje was het. Niet veel geslapen wel veel gedacht. En nu ook hier delen .kan ik het ook nalezen. Wat betreft de lichamelijke gezondheid gaf iemand me als advies:" je lichaam is zover nog niet. Neem dat dus gewoon aan. En dat betekent nu dus veel bedrust." Oke. Dat is dan maar zo. Ook weer dat accepteren. Kom ik steeds op uit. Hardleers tiepje.ik. B)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gezondheid is tenslotte niet vanzelfsprekend. En is niet af te dwingen. Ook dat dus. 

Vanmiddag naar de HA. Nu nog even niks. Behalve aanvaarden. En het KMW toepassen dus!!!! Echt toepassen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Was een verhelderend consult en gesprek. Longen functioneren goed gezien verwachting van het herstel. En ja ook de Ha gaf aan dat de EDS een stoorzender is. Kreeg goede tips en medicatieadviezen.. Ook "alcoholherstel" heel open besproken. Dat vind ik fijn. Niks taboe-achtigs. Heb ook andere suggesties om evt via "herstel en balans" een natraject te doen. Zou zelfs in eigen dorp kunnen. Lijkt haar beter dan het nu individuele fysiotraject verderop. 

Al met al dus positief allemaal. Dit sterkt me. 

En verder KMW vooral. Daar zit zoveel in . Daar brn inmiddels ( werd wel es tijd:D) wel achter. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Morgenavond voor t eerst sinds de longoperatie weer naar " mijn" groep. Eindelijk na 10 april. Ik heb wel steeds contact gehad met groepsleden. En hoe fijn dat ook is, de meeting heb ik enorm gemist. Ik ben sinds vorige week weer een beetje aan het opbouwen met autorijden in de regio. Fijn vooruitzicht. Nog wel schipperen met de zware pijnstilling zoals de Ha het noemde. Als ik wil rijden kan dat dus niet die dag. Maar dat komt ook wel goed. Vanavond dus wel.morgen overdag dus geen tramadol en alleen paracetamol 4x .

En vooruitzicht van oncologische revalidatie i.p.v.de " gewone" fysio. Ben erg benieuwd. Nieuwe stapjes en ook vooral verder  in het adb proces. Af en toe erg lastig geweest. Maar ik liep tegen vanalles te vechten. Ook daarmee. Weer een inzicht. Blij mee en oke ......hard werken, maar ik kreeg weer kansen . En dat vind ik top. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei kruidenthee67:

Fijn dat je weer naar je groep kunt. En mooi om te lezen dat je contact met leden hebt. Waardevol en helpend. 

Ik heb pas een boekje van AA over sponsorschap gelezen. Hoe belangrijk dat is, kan zijn. 

Gewoon door gaan Sober in t adb proces en het lichamelijke herstel. :rose:

 

Zeker weten. Goed contact en morgen weer meeting na zo lang. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je een hurktoilet installeert moet het volgens mij te doen zijn on je hond daar te leren piesen.

Honden zijn fijngevoelig omdat ze (bij gebrek aan taal) heel erg gericht zijn op lichaamstaal en intonatie. Zouden wij ook kunnen als we er wat meer op letten en niet alleen maar met woorden bezig zijn. :) 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha kop scheef is zo leuk. De fameuze "head tilt", google staat er vol mee. Betekent meestal "waaaat??!! :blink:"

Kan ook betekenen ik heb iets in mn oor. 

Knakker om die staart te interpreteren, plaats ff een filmpje? :D 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Afgelopen dagen waren en zijn lastig. Veel pijn .extreem moe en benauwd. Het maakt me moedeloos en depri. Morgen sterfdag van mn man. Blij dat die dag de groep is. Deze stemming en de lichamelijke dingen maakt het link voor mij. Wilde ik toch melden. Lijkt wel weer het begin .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een vriendin komt zo mij halen voor een wandelingetje met onze hondjes. Ze is ook in herstel dus doorzag direct het linke van deze situatie. De supermarkt was al in the picture, zeg maar. No way!! Hartstikke blij dat ze komt. En ook voor de hondjes fijn.want die van mij komt momenteel echt tekort.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...