Spring naar bijdragen

Sober


Gast Sober

Aanbevolen berichten

De omstandigheden roepen emoties en gedachtes op...dat is denk ik wat triggert..want daar wil je vanaf, niet voelen, niet denken.

 

Dat 'weten'...is voor mij helpend. En dat ik weet dat drinken niks oplost behalve mijn hersens. 

'Zijn' met wat je denkt en voelt...sja...je bent niet je gedachten en emoties...dat soort dingen.  Dat klinkt allemaal zo simpel...in situaties van stress en angst lijkt het onmogelijk. MF, wandelen, ademhalingsoefeningen, afleiding, contact met anderen...accepteren dat de gedachten en emoties komen...en ook weer gaan? Ik weet het niet, wat voor jou helpt, wens je in ieder geval sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn advies, voor wat het waard is:

1. Je eens en voor al realiseren dat alcohol de zelfregulerende en herstellende mechanismen van je lichaam in de weg zit. Je "gevoel" lijkt misschien iets anders aan te geven maar de medische werkelijkheid geeft onweerlegbaar aan: doe het niet. Alcohol combineert nu eenmaal slecht met een zwakke gezondheid, net zoals het slecht combineert met autorijden. Geen discussies, geen compromissen. Gewoon niet doen.

2. Zoek iets anders om tot rust te komen. Zelf heb ik ooit transcendente meditatie geleerd en in gelijksoortige situaties gebruik ik die techniek nog steeds en bereik  dan in minder dan een kwartier tijd al een rust die urenlang aanhoudt.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach Lente, je krijgt wel een hoop lichamelijke ellende te verwerken zeg. En dan sta je er ook nog vaak alleen voor, dat ís ook niet makkelijk. Zijn er weleens armen om je heen en een schouder om eens flink op uit te huilen?

Ik wens je dat toe en pak anders maar een knuffelbeer of een kussen en laat je tranen even gaan. En dan daarna ga je weer dapper door, jij kan dat, dat heb je wel bewezen. Zonder drank natuurlijk, daar heb je geen bal aan, ik zou warme chocolademelk met veel slagroom nemen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Heel goed @Sober 

Sinds ik ben gestopt met drinken, geef ik mijzelf ook regelmatig een cadeautje in de vorm van een boek. Dat is nog altijd een stuk gezonder en goedkoper dan de drank. Ik hoop dat je snel aan de beurt bent voor je operatie. Je kunt het maar achter de rug hebben! En dan fijn gaan werken aan je herstel :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tsja Sober, er zijn helaas altijd mensen die hun frustraties op een ander willen botvieren. Niet op reageren maar.

Het filmpje van Clare Pooley is goed. Het is inderdaad best jammer dat je wel met goede vrienden, maar verder niet zo gauw vertelt waarom je niet drinkt. En zelfs als je het aan goede vrienden vertelt vinden ze het knap van je, maar toch ook een beetje apart. Vooral als ze zelf graag een glas drinken inderdaad.

There is no shame! Only joy, pride and freedom. :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...