Spring naar bijdragen

Hi, ik ben Patries


Patries

Aanbevolen berichten

7 uur geleden zei bumperjim:

Ja het lijkt alsof AD en alcohol en burnout allemaal verschillende onderwerpen zijn, maar weet je alles heeft met alles te maken. Ik heb zelfs een peesontsteking in mm schouder aan de stress en de alcohol kunnen verbinden.

Alles heeft met alles te maken en dat betekent ook dat alles beter gaat als je bv stopt met de alcohol. 

Mee eens. Merk dit ook bij mezelf. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is bizar toch hoe gemakkelijk het allemaal gaat. Nou ja...natuurlijk niet echt gemakkelijk, maar ik heb zoveel minder problemen dan ik verwachtte! Mijn hele volwassen leven heb ik dagelijks wijn gedronken, met als uitzondering de tijd dat ik zwanger was en mijn kinderen klein waren. Vooral toen ik nog heel jong was zoop ik als een malle. Daarna een stuk matiger, maar wel elke dag. En die mirtazapine slikte ik tien jaar!! Ik verwachtte serieus niet ooit nog van die middelen af te komen. Eerder was het trouwens met de sigaretten ook al zo'n makkie. Ik was al vaker gestopt met roken, maar na een paar maanden of een aantal jaren begon ik toch weer. Na de laatste stop niet, die peuken interesseren me geen bal meer.

Een notoire gebruikster was ik en het is allemaal zo eenvoudig voor mij (bijna) back to basic te gaan. Behalve die slapeloosheid heb ik niet echt afkickverschijnselen. Na het stoppen met de wijntjes al helemaal niets, na het skippen van de mirta had ik soms wel even last van duizeligheid of een lichte desorientatie, maar dat was heel mild. Nu heb ik bijna nergens meer last van. Tja, die slapeloosheid...daar ben ik mee geboren geloof ik.

Wat ik hoop is dat ik mensen over de streep kan trekken die graag willen stoppen maar dat toch niet zo goed durven. Dat was bij mij ook het geval en daardoor ben ik decennialang aan de zuip en tien jaar lang aan de pillen geweest. Daar had ik zoveel eerder mee kunnen stoppen. 

Benzo's gebruikte ik lang geleden ook een periode regelmatig. Het stoppen daarmee was trouwens ook een peulenschil voor mij. Okay, de slapeloosheid werd wat extremer, maar dat was het dan ook. 

Ik ben hier erg blij mee, dankbaar voor zelfs. Zo kan het dus ook. Maar veel mensen leveren een veel zwaardere strijd. En daar heb ik enorm veel respect voor!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vijf jaar droog, dan moet je het kunnen Sober! En dan maar proberen om het zo te laten. Ik had dat met roken: ik stopte soms voor jaren en dan begon ik weer. Meestal vanwege stres of verdriet. Ik moet zeggen dat dat roken dan wel hielp, ik "blies" als het ware de scherpe kantjes weg. Gelukkig kon ik ook gemakkelijk weer stoppen als ik me me stabieler voelde,

Lika, ik ben radicaal gestopt met de mirtazapine. Meteen ben ik toen Sint-janskruid gaan gebruiken, die goedkope van het Kruidvat. Ik kan natuurlijk niet zeggen of het het sint-janskruid is geweest dat ervoor zorgde dat ik niet terugviel in somberheid. Wel heb ik eerder meerdere keren geprobeerd te minderen zonder vervanging en dat lukte me pertinent niet. Het gevoel dat ik dan kreeg, soms pas na meer dan een maand, was ondraaglijk. Daar heb ik nu totaal geen last van, ondanks dat ik serieus overwerkt ben. Ik slik nu helemaal niets meer voor mijn stemming.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei Extranaut:

Ik stop met roken door de elekronische sigaret. Je kan blijven roken zoveel je wilt, maar kan zo de nicotine afbouwen. Van 12mg naar 6mg naar 3mg naar 0mg. Anders kan ik dat niet :)

Ik vind het een prima manier. Veel mensen komen zo toch van het roken af, of ze minderen drastisch. Nu je dit zo schrijft...ik heb het ook een periode gedaan. Maar heel bijzonder vond ik het niet. Ik geloof trouwens dat ik daarna amper meer sigaretten gerookt heb....

Heel zeker weet ik het niet meer, maar het kan best dat ik via de e-sigaret voorgoed van het roken af ben gekomen. Het doet me denken aan het sint-janskruid....een soort "e-smoker" om van de antidepressiva af te komen! ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik raad het rokers zeker aan. Het is nog wel afzien, maar na een week walg je van de sigarettenrook.

volgens mij doen ze iets in tabak wat het extra verslavend maakt, want ik mis iets. Maar je gaat er sowieso minder van roken en uiteindelijk niet meer. Je ruikt en proeft daarna beter en die pijnlijke longen zijn history.

Toen ik stopte met blowen rookte ik tot 60 sigaretten per dag. Ik ben blij dat er een e sigaret bestaat, anders kwam mijn rookgedrag niet goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, je mist iets, ik herinner me dat nog wel. Een bepaalde pittige smaak die er in de sigaret wel zit en in de e-smoker niet.

Morgen sta ik alweer vier maanden droog. Ik vind dat niet speciaal knap van mezelf, want veel moeite heeft dat niet gekost. Voor mij is het heel gemakkelijk om fris te drinken. Voor het bezoek heb ik altijd alcohol in huis, aangebroken flessen wijn geef ik mee omdat ik het zonde vind dat het hier staat te verzuren. Het gekke is dat ik geen enkele drang voel er zelf van te nemen. 

Het hoofdstuk "antidepressiva" vind ik voor mezelf interessanter. Ik vind het zo'n overwinning daarmee gestopt te zijn!! Halveringspogingen eerder mislukten standaard totaal en nu dit! Nog steeds is mijn stemming normaal, ik ben niet speciaal angstig of depressief. Bijzonder vind ik ook dat ik veel minder paniekaanvallen heb dan vroeger (de tijd voor de mirtazapine), toen stuiterde ik geregeld van ellende.

De volgende stap is gezet: ik heb de pammen nu ook verbannen. Die slikte ik al heel weinig, maar ik heb besloten geen nieuw recept meer op te vragen. Ik kan zonder, dus waarom zou ik ze in huis hebben?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit weekend heb ik leuke dingen gedaan, althans...ik vind ze leuk. Ik bezit een schattig oud autootje, niet heel zuinig, echt zo'n stadsautootje voor een boodschapje hier en een bezoekje daar, maar omdat ik lange einden moet rijden voor mijn werk is een dergelijke youngtimer niet heel praktisch. Dus ik ben dit weekend op pad gegaan,  op zoek naar een jonge tweedehands. Bijna de gehele zaterdag ben ik aan het proefrijden geweest in verschillende auto's, en helemaal op het einde van de dag vond ik via Autoscout, ver weg van mijn woonplaats,  een nog enigszins betaalbaar, pittig maar zuinig wagentje in een hippe kleur.

Vrijdag ga ik hem ophalen. Nu had ik mijn youngtimertje kunnen inruilen voor een redelijk bedrag, maar op een of andere manier zat me dat niet lekker. Auto's zijn voor mij toch een soort van gezinsleden (ja, ik weet het, ik spoor niet) en ze zomaar wegdoen en niet weten waar ze terecht komen vind ik moeilijk. En toen bedacht ik me opeens dat een van mijn vrienden wel een auto zou kunnen gebruiken. Deze lieverd heeft een verre van riant inkomen en een auto kopen zit er voor hem niet in. Maar een youngtimer kost bijna niets aan wegenbelasting en de vriend, een alleenstaande vader, is erg handig met auto's. Hij vindt het ook leuk om ermee bezig te zijn. 

Dus ik heb de auto aan mijn vriend gegeven. Hij is er echt heel blij mee en daarom ben ik dat ook. Bovendien is mijn trouwe kar straks in heel goede handen!

Nog een weekje werken en dan heb ik eindelijk even vakantie. Dat geeft de burger moed.

Niet drinken, niet roken en geen pillen/druppels slikken is gewoon geworden. Ik mis het allemaal niet. Ik ben weer back to basic....weer net zo clean als voor mijn zestiende jaar! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vanochtend (ik kon op het werk wat later beginnen) hebben we de auto over laten schrijven. Ik rijd er nog wel in, want ik moet naar mijn werk en pas vrijdag kan ik de nieuwe ophalen. Ik voel me een beetje weemoedig in mijn oude auto, maar ik weet dat hij een beter leven gaat krijgen. Meer onderhoud, veel minder kilometers. Een rustige oude dag en een uitstekende verzorging.

En morgen om half 6 gaat de wekker weer. Ik hoop dat ik wat kan slapen. Wat ben ik toe aan vakantie zeg...

Welterusten allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Morgen is het zover: dan krijgt mijn vriend de auto voor zichzelf en dan ga ik de nieuwe ophalen. De vriend brengt me dan met mijn oude auto naar mijn werk en als ik daar klaar ben ga ik met de trein naar de verkoper van mijn nieuwe. Die haal ik dan op. Het valt me op dat ik me er haast meer op verheug dat hij straks mijn auto heeft dan dat ik in de nieuwe rijd. Ik gebruik bijna elke dag de auto, noodgedwongen, omdat mijn werk nou niet bepaald naast de deur is. 

Ook betreffende vriendengroep verheugt zich er enorm op, bijna niemand is in het bezit van een auto. Men maakt al plannen voor uitjes en stedentrips en die mogelijkheid is er straks natuurlijk. Aan mij hebben ze niet veel omdat ik overdag meestal aan het werk ben.

De kinderen van mijn vriend zijn ook dolblij: alle vervoer ging met de fiets of het scootertje, hoe slecht het weer ook was en dat hoeft nu niet meer. Mocht autorijden financieel te belastend blijken dan neem ik de auto gewoon weer over.

 

Mooie dag allemaal, nog twee dagjes werken voor mij...

bewerkt door Patries
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat gaat lukken Knakker! Morgen en de komende twee weken hoef ik niet om half 6 op te staan. Deze vakantie ga ik wat vriendinnen in het westen van het land opzoeken. En schaatsen op de ijsbaan en de hort op met vrienden hier uit de stad. En gezellige dingen met de kinderen doen als ze daar nog zin in hebben. Gezien hun leeftijd he...die gaan toch vooral hun eigen gang al. Wat langere wandelingen met de hond, dat soort dingen. Tegen Oud en Nieuw zie ik wel op. Niet vanwege de drank, maar ik vind vuurwerk eng, net als de hond. Ik ben altijd erg verdrietig tijdens Oud- en Nieuw. Maar gelukkig is dat de volgende dag weer over.Dan is er weer een soort schone lei, een nieuwe kans. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou liep ik zelf ook al rond met gedachten over het weidse Groninger land. Ooit had ik er een stacaravan en daar ging ik dan met de kinderen in zitten tijdens Oud-en Nieuw. Maar de caravan heb ik weggegeven, ik heb daar eigenlijk nog steeds wel spijt van. Zo'n leuk huisje!

Ik gebruik niks meer, alleen melatonine en L-tryptofaan van de drogist. Deze vakantie ga ik eens kijken of ik eventueel zonder kan. Maar slapen blijft een probleem hoor. Dat is mijn hele leven al zo he?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doodstil, ja, dat ken ik. Het gehele Hogeland trouwens wel, in de winter grauw, verlaten en stil en misschien daarom ook juist heel mooi en mysterieus. In het voorjaar en de zomer is het er vooral prachtig. Ik houd ontzettend van Groningen. Wat leuk dat jij dat ook zo ervaart!

Ja, ik geef heel veel weg. Niet omdat ik een goed mens ben...een beetje misschien.....maar ik vind het zo fijn om te zien dat mensen blij zijn met spullen die ik ze geef. Vroeger was ik arm als een kerkrat, ik had amper een nagel om mijn kont te krabben. Soms waren de statiegeldflessen het enige wat ik nog had aan het einde van de maand. Ik weet zo goed hoe het is om niets te bezitten en geen kans te hebben daar op korte termijn iets aan te doen. 

En weet je, dat zou me weer kunnen overkomen. Maar nu is dat niet zo, ik heb geld genoeg. Wat ik meer heb dan vroeger voelt al gauw als "teveel" voor mij. En ook daarom geef ik het weg, ik wil niet teveel hebben, of meer hebben dan anderen.

Wel gek eigenlijk he?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat betreft het slapen: ik ben er net achter gekomen dat de dosis L Tryptofaan die ik slik eigenlijk geen invloed kan hebben op het slapen. Ik slik 25 mg en een dosis van 500 mg is nodig om de slaap te verbeteren. 

Goed slapen doe ik nog steeds niet, ik slaap net zo slecht als in de tijd voor de drank en de pillen. (voor mijn zestiende jaar!!) 

Met drank en pillen sliep ik niet heel goed, maar wel beter dan nu. Maar ik ben zo blij dat ik dat spul niet meer gebruik dat ik die slechte nachtrust maar op de koop toe neem. Wat zouden jullie doen: de hogere dosis L Tryptofaan proberen of het zo laten? Ik wil zo graag helemaal onafhankelijk worden..... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb geen ervaring met L Tryptofaan maar vond hier een beschrijving: https://slaapwijzer.net/l-tryptofaan/

Op grond daarvan zou ik zelf wel een hogere dosis gaan proberen. Al of niet in combinatie met meer eieren en andere natuurlijke voedingsmiddelen die het middel ook bevatten.

Ik lees daar echter niet dat 500mg per dag nodig is. 

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel Bob, ik weet zelf ook niet goed wat de beste dosis is. Wat ik vanavond ga proberen is of 50 mg helpt. Hoe minder hoe beter natuurlijk. Misschien slik ik die L Tryptofaan en de melatonine wel voor Jan Jul hoor. Dat zou mooi zijn, want ik heb het liefste helemaal niets. Maar als ik wat uitgerust ben ga ik het zonder proberen deze vakantie!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is een middeltje dat je gewoon bij het Kruidvat kunt kopen Knakker, er zijn volgens mij ook helemaal geen bijwerkingen, maar je moet wel oppassen als je bijvoorbeeld antidepressiva of antipsychotica gebruikt i.v.m. de serotonine. Vanavond maar eens een iets hogere dosis proberen, eens kijken hoe dat gaat werken. En later in de vakantie wil ik het eens helemaal zonder pilletjes proberen. slapen is heel belangrijk, ik moet uitvogelen wat voor mij het beste werkt. Want echt uitgerust ben ik eigenlijk nooit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...