Spring naar bijdragen

Nuchter leven


Zonnig

Aanbevolen berichten

Alcohol is inderdaad heel heftig. Ik merk het nu pas goed, 1 glas en ik heb de volgende dag pijn in m'n kop en een zwaar lijf, ongelofelijk dat ik voorheen zoveel heb weggestouwd. Als ik slim ben, drink ik helemaal niet meer. Dat zou mooi zijn, dat ik niet afzie van drank omdat mijn rem kapot is, maar omdat ik het gewoon niet meer wíl. Maar dit soort gefilosofeer is misschien meer iets voor mijn eigen draadje.

Ik heb geslapen als een roosje :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat je goed geslapen hebt @Yana:sun:

Je mag hier alle ruimte nemen hoor. Merk dat het me juist scherp houdt. Als ik lees wat 1 glas met je doet. Dan denk ik nu gelijk oh brrrr doe mij maar niets meer. Waarom zou ik dat toch in mijn lijf stoppen? Maar ik weet ook dat ik nog maar vers weer gestopt ben en dat alert blijven/nuchter blijven leven juist de kunst is. Ik zie er overigens wel vanaf omdat mijn rem kapot is. En daarom wil ik niet meer. Dat ontrouw zijn aan mezelf dát vind en vond ik verschrikkelijk. Volgens mij veroorzaakt dat ook die leegte en eenzaamheid die ik vaak voelde. Je onderzoekt jezelf en dat is moedig Yana. Wens je veel wijsheid, luister naar je hart :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen!

Fijn zeg, dag 18 en voel me steeds fitter. Ben helemaal blij met de rust die het me brengt. Hoe langer ik geen drank, nicotine en cafeïne gebruik hoe rustiger ik van binnen ben. Het geeft me ook een krachtig gevoel. Beter voor mijn lijf zorgen is goed! Ben de afgelopen dagen in verbinding geweest met fijne mensen. Ook nieuwe mensen leren kennen. Genoten van leuke dingen doen. En deze week staat er weer iets nieuws op het programma. Ik wist al waarom ik weer teveel ben gaan drinken maar de praktijk bevestigd dat ook. Ik miste verbinding met mensen (voelde me eenzaam en ervoer een mega leegte) die min of meer op één lijn liggen met hoe ik in het leven wil staan. Wat prettig is voor mij. Gewaardeerd worden en gerespecteerd worden...simpelweg om wie je bent. En dat dát goed genoeg is. Ja, ik ervaar een dankbaarheid voor de verbindingen die ik nu mag ervaren. Veel angsten zijn ook verdwenen, dus dat alcohol (nicotine trouwens ook las ik) je angsten juist versterken en kunnen veroorzaken is me weer heel helder. Het versterkt het...ook al denk je soms, vooral tijdens gebruik, dat alcohol of nicotine een vriend is die je helpt. Niets is minder waar.

Nuchter voel ik me veel rustiger en juist minder angstig. En als ik daar de eerste voor moet/mag laten staan is dat écht een mega goede deal ;) Daar doe ik het graag voor!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag had ik het wat moeilijker. Had enorme trek in roken en drank. Niet gedaan gelukkig maar zal blij zijn als het kouder wordt zodat ik minder buiten ben. Ik rookte nml alleen buiten. En met drank erbij zat ik dan uren buiten mezelf te vergiftigen en te verdoven. Pfff triest eigenlijk. Wel goed om dit zo zwart op wit te zien staan en aan jullie te bekennen. 

Wat een ingesleten patronen brrr 

Zal nog wel meer mogen doen om mijn leven anders in te vullen. Dat doe ik al maar mag nog wat meer. Ga ik mee aan de slag!

PS Las elders dat er meer mensen ook met cafeïne gestopt zijn (tegelijk met alcohol) en dat ze veel minder angst(en) en onrust hadden. Dat herken ik gelukkig! 

Dus we gaan stap voor stap en

-per dag- 

verder....

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, zonde van de tijd he LIka! Maar ik begrijp wel dat ik het deed vanuit een angst en ik heb me ooit de overtuiging 'eigen' gemaakt dat ik er niet bij hoor (voelde vroeger ook zo in het gezin waar ik opgroeide). Dus dat is een hardnekkige.

Maar ik las net bij iemand anders hier op het forum. En dat maakt dat ik er nu dit van kan maken: Paard voelt zich er niet bij horen. Dan koppel ik die valse overtuiging los van mezelf. Want het stomme is dat ik juist vaak en veelvuldig welkom ben bij mensen. Maar de laatste tijd trapte ik zelf weer veel te vaak op de rem. Maakte mezelf dan wijs dat ik me niet goed genoeg voelde en bedacht dan allerlei redenen om niet te gaan/of niet uit te nodigen. Ging uit contact en zat dan in mijn eentje te zuipen en flink te dampen....bah bah kan het nu zelfs proeven! Goor gedoe toch ook. En die angsten worden zo enorm versterkt door de drank waardoor je in een linke flinke neerwaartse spiraal terecht komt. Nuchter is het écht veel minder erg allemaal. Veel meer te overzien en te overwinnen.

De afgelopen tijd heb ik mensen opgezocht waar ik me goed bij voel. Die dezelfde interesses en visie hebben op het leven. Waarbij ik voel dat ik mezelf kan zijn. Dat voelt heel goed! Dat is pas echt voedend en geeft wat ik eigenlijk in de drank zocht maar nooit heb gekregen. Ja, je richten op mensen en bezigheden die je vervullen helpt enorm om nuchter te leven.

Moet wel drempels over maar ik ben dankbaar dat ik ze nu wel neem.

Ghe ik moet dat eerste glas niet nemen maar die drempels dus juist wél! Daar was ik me overigens ook enorm van bewust. Ik wist gewoon dat ik echt echt echt weer de verbinding met anderen op moest gaan zoeken. Echt vanuit een basis behoefte die elk mens nodig is. Wat een reis.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben juist gestopt met contact zoeken. Het is heel minimaal mijn sociale leven. Waar ik voorheen wel de deur uit ging. En ik deed vooral bellen...urenlang en maar drinken ondertussen. Dat doe ik allemaal niet meer en had echt tijd over in het begin:lol: Maar heel fijn dat je je sterker voelt nu. En dat je energie en voldoening haalt uit de contacten. Dat kregen we namelijk echt niet van die drank hè...energie en voldoening:face-icon-small-shocked:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even delen wat de positieve resultaten zijn van het nuchter leven/wat het me opgeleverd heeft:

-Voel me krachtig

-Kom afspraken na

-voel me dus weer betrouwbaar

-eigenwaarde is gegroeid

-onderneem allemaal nieuwe dingen 

-angsten zijn er soms wel maar echt véél minder

-voel me schoon en fris

-het voelt heel goed om zo voor mezelf te zorgen

-ik kan van mezelf vertrouwen

-voelt veel veiliger omdat ik weet wat ik doe

-ik voel veel duidelijker wat bij me past en handel daar dan ook naar.

-Heb de afgelopen periode prachtige mensen ontmoet

He, fijn om bij stil te staan en te delen zodat mijn drive blijft bestaan.

Ook vandaag neem ik de eerste(n) niet want ik wil deze verrijking graag blijven ervaren :heart:

Fijn nuchter weekend iedereen! :rose::musicnote::rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog even verder delen wat me is opgevallen de afgelopen tijd in het algemeen omtrent verslaving en de samenleving:

Mensen missen m.i. (sommigen iig, ik miste dat zeker) verbinding met zichzelf en daardoor met anderen en die leegte wordt opgevuld met verslavingsgedrag: Roken, drinken, gokken, leegte opvullende seks/porno, koopziek gedrag (alsmaar meer groter duurder exclusiever etc). We zijn naar mijn beleving te ver afgeraakt van de natuur en hoe samen leven eigenlijk bedoeld is. Zo lang dit nog zo is zul je ook die verslavende/verwoestende/destructieve 'dingen' tegen blijven komen. De dualiteit van het leven.

Merk ook dat de commercie steeds minder invloed op me heeft. Die wil ons laten geloven dat braaf leven niet oke is. Dat écht leven...living on the edge is. Dat alcohol gezellig is. Dat gezond leven saai is. Dat we een mooiere/snellere auto moeten (of laptop/tablet/smart(i)phone/kleding) etc etc etc...M.i. allemaal brainwash zodat we blijven rennen in de ratrace die hierdoor in stand gehouden wordt. En steeds meer mensen zich leger gaan voelen omdat dáárin de vervulling niet te vinden is. En dus grijpen naar korte genot momenten. Die helaas niet lang beklijven.

Verbinding, écht contact en écht samenleven is m.i. het antwoord op een vervullend leven. Waarin die eenzame leegte juist verdwijnt. Jezelf herprogrammeren is m.i de kunst. 

Vind het brave leven eigenlijk wel fijn merk ik. Veel echter. Clean en gezond, vind ik juist steeds boeiender /natuurlijk en logischer :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mensen missen m.i. (sommigen iig, ik miste dat zeker) verbinding met zichzelf en daardoor met anderen en die leegte wordt opgevuld met verslavingsgedrag:

Mooi gezegd. Ik ben het met je eens. En voor mij is dit ‘cleane’ leven nogal living on the edge ( op een gezonde manier dan) en veel spannender dan hoe het daarvoor was. Met keuzes waar ik voor sta en met verantwoordelijkheid. En veel gelaagder. 

bewerkt door Lika
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren zat ik op een maand niet drinken en roken.

Ik voelde me alles behalve blij en ervoer mega veel verdriet. Wat heb ik weer gehuild de afgelopen dagen. De pijn die ik normaal weg dronk of rookte komt nu in alle hevigheid aan het licht en dat valt me niet altijd mee. Voelde me ook onwijs moe en enorm eenzaam de laatste dagen. Man o man wat ervaar ik soms pijn zeg.

Gelukkig lijkt vandaag het ergste weer wat voorbij te trekken. Het licht komt weer wat door de wolken. En het voelt alsof ik meer lucht krijg.

Dus ook vandaag gaan we verder met op deze manier te leven ook al komt het nu veel meer binnen. Alles dus, ook de minder fijne emoties. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oo o nog even een inzicht delen; het verlagingsmonstertje wil me gewoon wijsmaken dat ik mét alcohol en nicotine geen last had van nare emoties. Dat het er toen niet was. Wat een onzin! 

Omdat ik me daarvan bewust wil zijn schrijf ik het hier op.

Ps ik zie nu dat ik per ongeluk verlagingsmonstertje schrijf ipv verslavingsmonstertje. Laat het gewoon staan want het IS ook een verlaging. Het brengt je omlaag, ik voel me alleen maar rotter als ik eraan toe ga geven.

  

bewerkt door Zonnig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gefeliciteerd met je maand @Zonnig. Herken dat gevoel dat t allemaal makkelijker lijkt met alcohol en sigaretten. Dan heb je tenminste nog 'iets' wat je helpt om erdoor heen te komen. Not. En nu komt t allemaal op je af zonder verdoving en dat is heftig vind ik. We zijn ten slotte niet voor niks gaan drinken. Maar als we zo door waren gegaan kan er niks veranderen en staan we stil. Nu moet er wel iets veranderen of we leren ermee om te gaan. Ik vind ons dapper dat we dat doen!:P

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ohhh @Zonnig, wat is het goed van je, al een maand zonder! :rose:

En zo herkenbaar, dat heen en weer schieten in gevoelens van hartstikke gelukkig zijn en nóóit meer terug willen naar pijn verdriet en eenzaamheid. Een gemis voelen van iets wat slecht voor ons is is VRESELIJK verwarrend he? Ik zit in een zelfde fase als jij. Mij helpen de bijeenkomsten van de AA, waar ik nu 4 keer geweest ben. (Wel heb ik meerdere groepen bezocht om te onderzoeken waar ik me het meest op mijn gemak voel). Ik kan me optrekken aan de verhalen van de mensen die al zoveel langer gestopt zijn. Het is absoluut vergelijkbaar met forum met het enige verschil dat de verhalen iets completer zijn en met een gezicht erbij. Samen met heel veel lezen op dit forum, zoals jij volgens mij ook doet, voelt het al als een aardig veilig vangnet. Ik weet, ieder zijn weg maar misschien ook helpend voor jou?

Sterkte!! En dat de bui maar gauw weer overwaait...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...