Spring naar bijdragen

Nuchter leven


Zonnig

Aanbevolen berichten

Goedemorgen,

Vandaag laat ik de eerste staan.

Heb uitgeslapen, zo voelt het iig :) Ben meestal veel eerder wakker. Merk dat ik me steeds rustiger voel. Nog steeds ook wel wat duf maar misschien dat dit wel gewoon normaal wakker worden is?! Voorheen dronk ik natuurlijk gelijk koffie en stak ik direct een sigaret op dus dan worden je lijf en geest enorm geprikkeld. 

Verder ben ik vooral heel dankbaar voor de rust, deze rust herken ik van eerdere jaren en heb ik echt gemist. Kan het nog niet goed verwoorden maar het is m.i. een speciale rust die je niet hebt als je jezelf verdoofd met alcohol en allerlei giffen in je lijf stopt. Maar dus wel als je meer gezond en bewust gaat leven.

Ben benieuwd hoe dit zich zal ontwikkelen. Kijk daar is die nieuwsgierige bril @Lika :D

@Beter ik ga mindfulness, mediteren en sport oppakken. Bedankt voor je succes wensen! 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha, wat een leuk compliment op deze z:sun:ndag morgen, dankjewel @Yana!

Ineens komt er ook nog in me op dat wanneer je je dus vol stopt met gif. Je op die manier juist stress creëert. Wat een gek gedoe is het toch om jezelf te verdoven of iets wegpaft omdat je meestal rust wilt/of iig niet wilt voelen wat er is (geldt voor mij iig wel). Maar eigenlijk veroorzaak je daarmee direct nog méér stress in je lijf en later als de roes weg is ook in je geest. 

bewerkt door Zonnig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo is het helemaal, Zonnig. Daarom wordt ook wel gezegd dat je als alcoholist, of meer nog: verslaafde, gewoon waanzinnig bent. We weten op een gegeven
moment allemaal wel hoe we onszelf aan het vergiftigen en voor de gek houden zijn en tóch gooien/gieten/spuiten/slikken/roken.. we onszelf weer vol
op een moment dat we dénken daarin een oplossing te vinden. En die gedachte zit nou eenmaal in een verslaafde vanwege de ervaring van
ontspanning/rust die we ermee hebben, de waangedachte.

Door aan m'n herstel te blijven werken, me bewust te blijven van m'n verslavingsgevoeligheid, in contact te blijven met 'lotgenoten' en daardoor vice versa  ook
met mezelf hoop ik me ook op cruciale momenten voor de geest te kunnen halen hoe waanzinnig gebruik feitelijk is en te 'kiezen' voor de rauwe, maar
ook wonderschone werkelijkheid/realiteit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijne dag Zonnig. Ik ben een mooi boek juist hierover aan het lezen van Thich Nhat Hanh: Stilte , luisteren in een wereld van lawaai.

Gaat over manieren om jezelf te voeden. Eten is één manier, maar ook de mensen met wie je je omringt en waar je aandacht aan geeft. Mindfulness en je leven leiden. Simpel, krachtig, fijn geschreven.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ah gaat bij me op het boekenlijstje Lika, thanks!

Vanmorgen weer heel duf opgestaan, voel me een beetje grieperig. Maar heb wel diep geslapen. Hadden jullie ook dat je zoveel ging dromen? Ik droom over de gekste dingen, echt over van alles. Soms ook over drank bv dat ik een zak kersenbonbons kreeg, wist me er geen raad mee. Gelukkig waren het maar gekke dromen. Voel me ook duizelig en licht in mijn hoofd. Niet ernstig hoor maar het zal er allemaal wel bij horen. 

Oh en lag nog zo lekker! Kon er moeilijk uitkomen maar dat komt natuurlijk ook door het veranderen van het weer. 

Vandaag laat ik de eerste(n) staan en wil ik eerlijk leven. 

Fijne maandag allen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja @Moosje, ook gestopt met roken en cafeïne. Dat laatste was ik niet van plan maar bij de eerste kop koffie werd de trek naar roken ineens enorm dus vandaar dat ik dat nu ook laat staan. Fijn om te lezen dat het weer over gaat. Weet je nog hoe lang dit bij jou duurde? Ongeveer?

Yes, de eerste komt er niet in :rose:

bewerkt door Zonnig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 uur geleden zei Lika:

Strak op koers en recht zo die gaat!

Yeah :lol:

Goedemorgen allemaal,

Vandaag (dag 10) voel ik me alweer stukken beter dan de 1e dag dat ik hier schreef (PhoePhoe!) Nog ietwat duizelig en lichte hoofdpijn maar dat is logisch. Wat een verschil! Blijft wel opletten en me bewust blijven. Heb net lekker ontbeten. Mezelf getrakteerd op lekkere broodjes, mjam! Zet nu zelfgemaakte gember thee erbij. Ja, dit voelt schoon/clean. Merk ook dat het vanbinnen veel rustiger is. En het ergste depressieve gevoel is nu ook weg. Godzijdank! :rose:  Wat ik ook erg fijn vind is dat ik niet steeds naar de winkel moet. Steeds maar opletten of en hoeveel ik nog in huis had qua drank en sigaretten. Had ik ook met koffie maar wel minder sterk. Vrijheid geeft dat.

Ook vandaag laat ik de eerste(n) staan zodat ik een (h)eerlijke dag kan beleven.

Wens jullie hetzelfde :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herkenbaar hoor @Etty Hier ook vaak alles of niets. De vorige keer dat ik jaren geen alcohol dronk bleef ik dus wel roken. En ik weet nog zo goed dat ik toen ook veel meer ben gaan roken. Durfde er ook niet goed mee stoppen omdat ik dan weer bang was om te gaan drinken. En 's morgens was mijn ritueel ook altijd hetzelfde; koffie met een peuk. Als dat niet kon dan was ik van slag. 

Dus toen ik laatst weer doordrongen raakte dat ik mijn leven weer destructief aan het leven was. Echt weer flink aan de drank, roken en dingen doen die ik helemaal niet wil doen, dacht ik; Ik moet ermee kappen...en dan óók gelijk het roken. Nadat de kater weg was (ik was altijd zo onwijs ziek van die katers, dan hoefde ik geen koffie en een peuk) heb ik een kop koffie gezet maar die drang naar roken werd zo hevig. Ik heb het gelijk weggegooid. Toen maar thee gezet. Het was niet een bewust voornemen maar ben er nu wel dankbaar voor. Want als ik op het internet lees wat cafeïne doet dan hoef ik eigenlijk ook geen koffie meer. Ik voel ook echt dat het dagelijks koffie drinken zeker invloed heeft op je waarnemingsvermogen en innerlijke rust. Zelfde geldt natuurlijk voor nicotine en alcohol. Allemaal gif.

Haha ik moet om je lachen @Yana. Nu de zon doorkomt (lees innerlijke rust meer en meer terug komt) voel ik me veel fijner idd! Maar wat heb ik de afgelopen tijd veel gehuild...o o o! Dus zeker niet altijd hoor! Maar nu -vandaag- wel, en dat is wat telt right?! :sun::D  Dankjewel, jij ook een fijne dag he! :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind dat als je huilt je tóch het zonnetje in huis kunt zijn. Iemand die echt durft te voelen en huilen (zonder erin te zwelgen en te zeuren) vind ik mooi. Als dan daarna weer een echte lach doorbreekt, heerlijk! Ik wil maar zeggen dat je niet alleen maar leuk bent omdat je blij bent, ieder gevoel mag er zijn en dat is nou eenmaal altijd in beweging.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die woorden komen ook bij me binnen @Yana. Ze ontroeren me zelfs. Zo mag ik het leren zien. Ik huil vrij snel...Had ik als kind al. Niet in drama maar snel huilen maar ook lachen etc. Snel geraakt. Heel gevoelig. Dat huilen/niet blij zijn of boos zijn veroordeel ik van mezelf. Dat mag er niet altijd zijn. Ja ik neem je schrijven ter harte en ga hier ook mee oefenen. Dankjewel! :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kan niet slapen en ben het boek; Help ik verzuip aan het lezen. Daarin drinkt de hoofdrolspeelster na maanden droog te zijn. Een paar glazen in een restaurant en vervolgens moet ze meer en meer. 

Bij mij ging het na al die jaren droog heel gniepig en geleidelijk. In het begin kon ik het prima bij 1 laten zelfs. Later een keer twee...hoog uit 3. Maar toch sloop het er weer in. Verraderlijk hoor. En dan wordt het bij mij echt veel te veel in korte tijd. Kan dan ook weer tijden zonder. Maar de afgelopen tijd dus helemaal niet. Om de dag dronk ik. En om terug te komen op dat boek...dat je na een paar slokken alweer gelijk voelt dat je méér moet hebben. Geen enkele rem meer hebt. Zo herkenbaar dus van de afgelopen tijd. Wat een druk ook...kan ik nog naar de winkel? Hoeveel heb ik nog? Etc etc Ik deel dit zodat ik me dit blijf herinneren. *Gaat nu verder lezen en dan hopelijk slapen*

bewerkt door Zonnig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja heel lastig. Een tijdje geleden hadden we het over het hellende vlak. Alsof je op de fiets zit. Drink je niks dan is de weg horizontaal. Als je 1 glas neemt dan ontataat een helling naar beneden. Neem je een 2e dan wordt de helling iets steiler en zo ga je steeds harder en wordt het steeds moeilijker om te remmen. 

Sterkte! :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooie beeldspraak @bumperjim. Zo werkt het bij mij iig ook. Nogmaals niet direct, maar na jaren dus helaas wel.

Zelfde geldt voor roken. Mateloos...Heb het met rookvrij leven wat lastiger nu. Niet gedaan maar wel enorme trek soms.

Heb vanmorgen weer een filmpje gekeken van Petra Moes (ontvang ik nu dagelijks) en ze heeft het over de innerlijke criticus. Mooi hoe ze het uiteenzet en ik vind haar zienswijze prettig. Dat stemmetje is verraderlijk en merk dat het goed is om bij stil te staan. Ga het straks even uitwerken voor mezelf.

Vandaag weer puur leven en de eerste(n) laat ik achterwege.

 

bewerkt door Zonnig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 uur geleden zei Zonnig:

Bij mij ging het na al die jaren droog heel gniepig en geleidelijk. In het begin kon ik het prima bij 1 laten zelfs. Later een keer twee...hoog uit 3. Maar toch sloop het er weer in. Verraderlijk hoor.

Goed voor mij om te lezen nu ik ook weer af en toe een glas drink. Het lijkt nu zo makkelijk, maar ik moet dus goed op blijven letten.

Heb je uiteindelijk nog lekker kunnen slapen?
Fijne dag vandaag!

bewerkt door Yana
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoop voor je dat jij het wel kunt @Yana :rose: Ik dus duidelijk niet (herhaal het enkel even voor mezelf hoor). Ik vind het jammer dat ik niet sociaal mee kan doen maar aan de andere kant is de rust en weten wat je doet ook erg fijn. Dus je wint wat en je laat wat....En het is ook nog super ongezond. Ben er nu weer veel over aan het lezen en eigenlijk is het verbazend dat zo'n goedje nu nog zo algemeen geaccepteerd is. Alhoewel je wel al een verandering ziet bij de jeugd. Er wordt nu al vaker niet meer gedronken omdat het zo ongezond is. Ik vermoed dat het over een aantal jaren net zo gaat zoals het met het roken is gegaan. Met voeding zie je die verschuiving nu ook al. Ben benieuwd! 

Ja heb de tijd dat ik sliep heerlijk geslapen :) Dankje! En jij? 

Wens jou ook een hele mooie dag! :sun:

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Yana, je kunt dit bij anderen lezen, lezen en nóg eens lezen, je kunt zelfs die dingen die je leest bij anderen zelf ondervinden, ondervinden en
nóg eens ondervinden, uiteindelijk komen we meestal !! tot de conclusie dat helemaal stoppen makkelijker en duidelijker is. Die eerste niet nemen
is duidelijk. Eéntje nemen of misschien twee en héél misschien drie wordt al onduidelijker, ook al letten we nog zo goed op. Verleiding van
"nog ééntje extra is er maar éentje extra dus niet zo heel erg" ligt niet alleen op de loer maar zal ook uit alle macht proberen toe te slaan. Niet alleen
die keer dat je er twee nam of drie, maar ook bij vier, vijf, zes. Niet van de ene dag op de andere, maar soms na het verloop van weken of
zelfs maanden, jaren. Zo blijven we rekken. Tot we weer op het punt zijn waar we ons in onze wanhoop hier aanmeldden.
Maar ja, dat is 'meestal' en hoeft dus niet voor jou te gelden. Helaas werken waarschuwingen van anderen voor een alcoholist meestal niet.
Net zoals we zelf (maar niet alleen) stoppen drinken we ook zelf, en op dit forum met alle waarschuwingen, zeker niet alleen.

Succes!! Dat wel. Ik gun je van harte tevredenheid met jezelf. :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...