Spring naar bijdragen

Gevallen en nu weer opstaan


Marguerite

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, even voorstellen: ik ben Marguerite, 57, drie volwassen kinderen en ik woon in het buitenland. Een land waar veel gedronken wordt en waar ik ook veel dronk. Al vaak heb ik periodes van 3, 4 maanden niet gedronken, maar begon dan weer omdat ik dacht dat ik het deze keer wel bij een enkel glas kon laten. Soms werd dat door enkelen in mijn omgeving zelfs met gejuich begroet. Hoera, ze doet weer mee. Intussen is mijn man ook meer gaan drinken dan vroeger en ik maak me zorgen. Toen we elkaar 23 jaar geleden leerden kennen, kon hij heel goed maat houden en dronk meestal niets of een sapje. Ik heb hem aan de drank gebracht, is de goedmoedige grap. Ik kom uit een familie van mensen die 'm graag lusten en daar lollig over doen: "Is de vijf al in de klok? Ja, half vijf!" Hup, fles open. Afgelopen zondag beleefde ik weer een dieptepunt: er stond nog een fles port en ik had al 4 glazen wijn op. Maandag zeer brak. Dinsdag alcoholvrij. Woensdag kwam er bezoek rond borreltijd.... en hup, daar ging ik weer. Niet meer dan 4 glazen, maar veel te veel. Vanochtend de rest van de fles port door de gootsteen gekieperd en in een beweging ook een restje gin en een restje likeur weggegooid.
Intussen ben ik 15 kilo te zwaar en voel ik mijn lever af en toe uit zijn voegen barsten. Tijd voor een gezondere oude dag. Maar met al die drinkers om me heen is dat verdraaid moeilijk. Daarom heb ik veel steun nodig en die zoek ik hier! Ik hoop jullie ook te kunnen steunen bij jullie strijd.

Nou, dat was het wel. Ik heb de drankdeur achter me dichtgegooid en ga op weg....

bewerkt door Marguerite
Link naar opmerking
Deel via andere websites

27 minuten geleden zei kruidenthee67:

Welkom Marguerite.

Goed om de drankdeur dicht te gooien en op weg te gaan.

 Wat heb je allemaal in je rugzak gestopt voor onderweg? Maw, wat is je plan? Welke route ga je volgen? Er zijn er hier in ieder geval genoeg te vinden...succes en goeie reis!

 

Dank voor jullie reacties! Dat doet goed. 

Wat ik allemaal in mijn rugzak heb, Kruidenthee.... in ieder geval zakjes kruidenthee! Verder: een enorme zin om nu eens goed voor mijzelf te zorgen. Zin in vroeg opstaan en genieten van het wakker worden tijdens een wandeling door het bos. Een overzichtelijk bestaan, dat lokt me, Knakker! Je verhaal is zeer herkenbaar.

Naast het afschaffen van alcohol (voornamelijk wijn bij mij) gooi ik ook de suiker eruit trouwens. Een kater was voor mij altijd aanleiding voor een snaai-dag, vooral veel zoet, slechtslechtslecht en je voelt je er niet echt lekkerder door. Lekker gezond eten en gezonde dingen drinken, daar heb ik echt zin in. 

Ik ga er in mijn omgeving overigens niet te veel over zeuren, want dat deed ik altijd als ik stopte, dan werd ik een soort jehova's getuige met mijn lange lijsten voordelen van niet-drinken. Dat zeuren bewaar ik wel voor hier. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom lieve Marguerite! Ik hoor hier de knal van de deur die je dichtgooit, zooo! 
Gaat je man ook meedoen of hoe wil je hiermee omgaan? Er is overigens een kiloknaller groepje ook en ik weet niet of je het dagpact al had gevonden?

Ik zet ondertussen wel een bakje kruidenthee voor je en wens je al het goeds op je gezonde pad. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Marguerite, ik zit gewoon in Nederland, maar herken toch veel van je verhaal hoor. Want, de vijf in de klok, die kennen ze in mijn omgeving ook goed. Mijn man drinkt ook (te) veel, hoewel dat wel een stuk minder is geworden sinds ik gestopt ben. Hij vindt het alleen drinken niet echt gezellig en het confronteert hem natuurlijk des te meer met zijn eigen drinkgewoonten. Toch probeer ik me zo weinig mogelijk op zijn wel of niet drinken te richten. Dat houdt me weg van mijn eigen proces en ik heb daar over het algemeen mijn handen wel vol aan. 

Ik ben van jouw leeftijd en dat vele drinken is ook echt een generatie-dingetje. Ik wilde stoppen nu ik nog werk. Want ik zie de bui over tien jaar al hangen: hele dagen wachten tot de vijf inderdaad in de klok zit (en die zal er dan steeds vroeger inzitten ben ik bang). 

Wat mij helpt: 's avonds vroeger naar bed en 's ochtends vroeger op en genieten van de ochtend. En heel veel verschillende lekkere alcoholvrije drankjes. Doe ik gewoon in een wijnglas, geniet ik er net zo van.

Heel veel succes:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom! Wat goed, lekker voor jezelf zorgen! Ik probeer dit ook steeds te blijven doen, ook al voel ik me soms niet fijn. Ik wil deze gewoonte erbij mezelf in krijgen. Bewegen, gezond eten, naar buiten. Ik dwing mezelf! Als mn hoofd moeilijk doet, vertroetel ik lekker mn lichaam en moet mn hoofd wel meedoen of het wil of niet haha.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie. Generatiedingetje en vaak ook een vrouwendingetje. Ik weet het.

Morgen ga ik met mijn lief 4 dagen op minivakantie. Wordt al in mijn omgeving gevraagd: en drink je dan ook niet? Antwoord: ik kan ook heel goed lol hebben zonder alcohol. Zo, nu aan het werk met een helder hoofd. Heeft ook wel wat ;-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben ik daar even lekker door het ijs gezakt. De eerste dag van de vakantie al. Zowel kwa eten als kwa drinken. Daar gingen mijn goede voornemens en mijn motivatie.

Ik besef dat ik in mijn eigen val ben getrapt: ergens onbewust ben ik aan het onderhandelen geslagen met mijn verslaving en hem daardoor gevoed, waardoor hij het overnam. Ineens leek het allemaal niet meer belangrijk. Maar sinds gisteren gaat het weer goed. Ik ben blij dat ik vannacht weer goed geslapen heb, altijd een beloning voor niet-drinken. Nu zit die deur beter dicht geloof ik, sleutel drie keer omgedraaid....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi allen,

Ik ben 38 jr en kom ook uit n familie waar ze m wel lusten. En dat al vroeg in de middag. Dat vind ik ook altijd n tricky punt. Als ik weer op bezoek ga bij mn ouders in n weekend dan denk ik altijd dat t 'gezelliger' is om 'mee te doen'.

Zelf nu in n burn out. Ik dacht laatst: laat ik s leuk naar dat gratis festivalletje gaan... Weer slopen de zenuwen erin. En vond ik dat ik n biertje aan de lopende band nodig had... Ben begin dit jaar 4 maanden gestopt. Maarja nu dus weer dik erin... Ik wil weer stoppen ook met roken. Dit is zo destructief!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Mereltje je kan het beste een eigen draadje beginnen in de Wie is wie, dan kunnen we het er ff over hebben. Dan staan alle tips aan jou lekker bij elkaar in 1 draadje. 

Maar voor nu: als je echt wilt stoppen, maak een plan en hou je eraan... alles weggooien wat je in huis hebt en niet meer inkopen... en lekker wat anders drinken :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei bumperjim:

Myep bekend!!

Vooral niet met jezelf in onderhandeling gaan.

Gewoon doorgaan, vandaag de 1e niet nemen :) 

Ja nu staat mijn besluit wel vast.

Port overigens vorige week al weggegooid, dus geen risico meer. Rest van de witte wijn ook weg. Bier sowieso niet in huis. Mijn echtgenoot drinkt rode wijn en dat vind ik meestal niet lekker. Ik ben overigens ook van plan om niet te veel op zijn inname te letten. Ik kan niet tegenhouden wat hij doorslikt, ik heb al genoeg aan mijn eigen ontwikkeling. Maar wel irritant als je in zo'n wijnwalm ligt in bed. Ook irritant als je de gevolgen gewoon merkt - minder scherp de volgende dag, snurken, noem maar op. Weet nog niet hoe ik hier mee omga. Wil niet te flauw doen, hij heeft mij vaak genoeg moeten verdragen als ik irritant aangeschoten was... of een kater had...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Marguerite, ook van mij nog welkom hier. Ik heb je draad al vanaf het begin meegelezen maar had nog niet gereageerd. Die positieve benadering die je hierboven aangaf vind ik ontzettend goed. Inderdaad, door niet te drinken geef je jezelf (en andere mensen in je directe omgeving) een cadeau . Als je het zo ziet kun je gewoon blij zijn dat je ermee gestopt bent in plaats van dat je je zielig gaat voelen omdat je misschien iets mist en daardoor de hele tijd met een knagend twijfelgevoel rondloopt. Dat maakt het ook veel makkelijker om het vol te houden. Ik heb het ook op ongeveer die manier beleefd en was zelf verbaasd hoe makkelijk het daardoor ging.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Na een dol weekend (dorpsfeest) weer aan het werk. Zaterdagavond had ik bardienst en zag iedereen om mij heen aangeschoten raken - van lichtjes vrolijk tot zwaar beschonken. Nadat de bar dicht was, schijnt er een stomdronken dame naar haar auto te zijn gestrompeld. De jongeren die nog in de buurt waren hebben haar tegengehouden. Uiteindelijk heeft iemand haar meegetroond naar huis waar ze moest ontnuchteren. Ik was trots op de kinders, maar had plaatsvervangende schaamte voor die vrouw. Niet dat ik ooit stomdronken achter het stuur ben gaan zitten. Maar ik weet dat de grens tussen losjes aangeschoten zijn en hele, maar dan ook hele idiote dingen doen, vaag is. Maw dat had ik ook kunnen zijn, zeg maar. Dat soort dingen helpt enorm om het droog te houden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn @Marguerite, dat je het weekend zo goed bent doorgekomen. En petje af... bardienst draaien terwijl je zelf net besloten hebt om geen alcohol te drinken. En ja, die vrouw, dat hadden wij waarschijnlijk allemaal kunnen zijn (hoewel ik alleen maar thuis dronk, dus rijden onder invloed gebeurde niet gauw, gelukkig dat dan niet:blush:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...