Spring naar bijdragen

Dinsdag 22 mei 2018


Aanbevolen berichten

Ik stelde de vraag bewust zonder lang verhaal want de vraag gaat niet om mij. Het is interesse in jullie en de hoop dat we van elkaar kunnen leren. Leren in de zin van ont-dekken. Opnieuw leren wie we zijn en bewust te zijn wat we opsteken in ons leventje hier.

Ik had net als Jane moeite met het woord grootste en dat we nog niet weten wat voor lessen er nog op mijn pad komen. Want idd wat is de grootste..... ik ben en dat is genoeg schreef Monster mij ooit. Die is voor mij ook heel belangrijk.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 minuten geleden zei Lars:

Is er dan een verschil tussen levensles en leren? Hoe leg ik dit uit.... bijvoorbeeld leren accepteren leren om dingen anders te doen zijn dat levenslessen? 

Ik zie geen verschil. Juist niet. Door het woord levensles te gebruiken maken we het gewichtig. Terwijl we juist leren door te spelen en niet zo gewichtig te doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn grootste les.... ehm, meerdere denk ik.

- mensen zijn meer met zichzelf bezig dan met jou,

- gevoel niet wegdrukken maar er laten zijn, vergroot het gevoel niet, maar geeft het ruimte zodat het weg kan of kan veranderen,

- alles verandert en ik ook : dit geeft mij lucht ipv dat ik iemand moet zijn omdat ik nu eenmaal zo ben. Een stempel. Maar dat is onzin. 

@erik, leuk dat je er weer bent!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@fleurtje graag gedaan! Krijgen we nog binnenkort een speech? 

Wak @Antoinnette, wat is er aan de hand? Sterkte! 

@erik wat een gave vraag! Mijn laatste eyeopener (ik was nergens naar op zoek, en daar vind ik dan vaak de grootste eureka momenten) was zomaar de titel van een boek. ‘Depression is a liar’.

Die raakte me recht in het hart. Want depressie is inderdaad een leugenaar, die mensen tracht voor te houden dat het nooit meer beter met ze zal gaan, dat ze waardeloos zijn en dat er geen hoop meer is. Boek nooit gelezen, de titel was genoeg :-)

Eureka moment is alweer maanden geleden. Ik leer mondjesmaat :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Reacher:

Want depressie is inderdaad een leugenaar, die mensen tracht voor te houden dat het nooit meer beter met ze zal gaan, dat ze waardeloos zijn en dat er geen hoop meer is.

The bad news is everything changes. The good news is everything changes. Mooie die je noemt de leugen zit volgens mij in dat we vergeten dat alles veranderlijk is juist in een depressie helaas.

Slaap lekker....iedereen

 

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Krijg vorige reactie niet bewerkt of verwijderd?

Wat ik wilde schrijven..... emoties niet uitvergroten. Jullie kennen mij en mijn dramaking kant vast nog wel. Als ik in een emotie er allemaal verhalen aan plak blaast het geheel zich op tot een luchtkasteel. Denk dat het yogajuf was die mij liet inzien dat het de dramaverhalen vooral zijn die ik koppel aan een emotie die dat effect heeft. Puur de emotie zelf laat ik juist wel in meditatie vergroot binnen komen maar dan dus zonder de verhalen. Verdriet helemaal inademen en doorvoelen en niet ingrijpen maar observeren wat het doet. Emoties hoeven niet veranderd te worden en loslaten werkt niet. Niet meer vasthouden dan laat de emotie mij los. Tenminste zo werkt dit voor mij geloof ik...

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...
Op 22.5.2018 om 10:49 zei jopie:

De meest nare dingen achter de rug: tandarts en pasfoto maken. Ik weet niet precies welk van de twee ik vervelender vind: mijn tandeloze bekkie in t volle licht of mijn uiteraard steeds ouder wordende kop met scheefhangende mondhoek op een plaatje... 

Bah. 

Een pasfoto maken is inderdaad niet altijd even fijn. Tegenwoordig kun je ook online je pasfoto maken, misschien verlicht dat de ongemakkelijkheid enigszins. Op Pasfoto.nl helpen we je graag om vanuit huis je iegen pasfoto te bestellen, die aan alle eisen voldoet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...