Spring naar bijdragen

Voorstellen


Deligaf1

Aanbevolen berichten

Beste Forum leden,

ik heb hier op dit forum gekomen omdat er maar zeer weinig kennis bij specialisten is over benzo gebruik en ik eventueel wat tips en advies uit wil wisselen en wel wat steun kan gebruiken.

Even voorstellen:

Ik ben een jongen van 25 jaar met angst klachten en mijn basis gevoel is verdriet.

Via die huisarts pillen voorgeschreven gekregen oxazepam omdat ik wat overspannen was van het werk en met EMDR waar ik mee bezig was. Inmiddels zat ik al weer 3 weken thuis. En kreeg een brief dat ik naar de bedrijfsarts moest. Ik er heen en ik moest maar weer gaan werken en dat ging niet. Het in de ziektewet zitten heb ik nog wat kunnen rekken naar 2 maanden en de oxa slikken ook. Wat er gebeurde was dit van de EMDR therapeut moest ik verder gaan met de therapie Van de huisarts moest ik binnen een week die oxa 3x10 stoppen en van de bedrijfarts werken. Dus fijn 3 kapiteinen op 1 schip. Dat heb ik geweten ook. Oxa gestopt in een week,EMDR gedaan en gaan werken. Tot dat begon af te kicken van de oxazepam. Ik kreeg stemmen in mijn hoofd mij spieren trokken heletijd samen onwillekeurig. Ik kwam bijna in een psychose terecht. Dus maar met spoed via de huisarts het acute zorg team ingeschakeld. 3x 0,5mg rivotril en 100xr seroquel. Toen was het wel weer effe rustig maar ik wilde van die pillen af. Wat een hell die clonazepam, ik de ashton manual door gespit en vragen of het omgezet kon worden naar diazepam maar dat deden ze niet. Ik alles uitgelegd wat daar instaat maar ze deden het absoluut niet k**zooi. Ik dacht bij mezelf hoe kan ik dat toch voor elkaar krijgen. Hmm ik ben naar de apotheek gegaan en me verhaak daar gedaan en die zeide ook dat het beter is om omgezet te worden naar diazepam dus de apotheker naar de paychiater gebeld en toen kon het gelukkig wel.

Dus nu zit ik van de 3x 0,5 rivotril al op 10mg diazepam. Wat een hel zeg afgelopen vrijdag van 12.5mg naar de 10 gegaan maar wel tot nu toe een stuk beter om te doen dan die rivotril 

De lichaamelijke klachten gaat opzich wel daar kan ik de dag wel mee door komen met wat lichte ontwenningsverschijnselen.

Maar mentaal pff verschrikkelijk veel last van depersonalization en je zelf als vreemd aanzien.vooral savonds heb ik hierlast van.

Voor tegen de ontwenningsverschijnselen doe ik

-Mediteren-EFT-MIR Methode-Zelfhypnose-TAT technique-Yoga- Calisthenics en wandelen en hardlopen. 

Het geeft allemaal wel wat verlichting maar helemaal geruisloos kom je er denk ik naar mijn mening toch niet aan onderuit.

Mochten jullie nog tips/adviezen of vragen hebben dan hoor ik het graag.

succes allemaal.

 

bewerkt door moderator
Schuttingtaal
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha @Deligaf1, welkom!

Tjonge, wat is je verhaal herkenbaar. Bij mij vond GGZ het niet handig om Lorazepam om te zetten in Diazepam. Had ik het maar wel gedaan.

Fijn dat je de switch naar Diazepam toch hebt gemaakt. Clonazepam is wellicht de gemeenste benzo om af te bouwen, maar dat had je al gemerkt. 
Met Diazepam gaat het afbouwen een stuk minder lastig, maar inderdaad zeker ook niet geruisloos. 

Je schrijft dat je van 12,5 naar 10 mg Diazepam bent gegaan. Die stap is vrij fors. Beter is om max 10% af te bouwen per 3 weken. Dan doe je er nog ruim een half jaar over, maar dan zijn de afbouwverschijnselen een stuk minder fors.

Sterkte! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Deligaf1

Welkom helaas op dit forum. Wat een herkenbaar verhaal. Ik wens je veel sterkte. Als je steun zoekt dan zijn er meestal wel mensen te vinden in de Huiskamer van de dag( let op de datum) onder Ditjes Datjes en Dagraad.

Het goede nieuws is dat als je er eenmaal doorheen bent en je lichaam geneest, alles weer over gaat. Dus maak je geen zorgen over blijvende schade. Het gaat weer over. Maar het kan een langere tijd duren, dus bereid je daarop voor.

Afbouwen kan je op verschillende manieren doen, dus misschien dat je daar eens naar kan kijken om het minder zwaar te maken voor je lichaam Microtaperen is zeer aan te bevelen vanuit mijn ervaring. In plaats van direct een deel van je medicatie per keer af te bouwen, kan je dagelijks iets van je medicatie afschaven. Als je daar wat meer over wilt weten stuur me dan maar een berichtje ;-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor jullie reactie!

De pieken van de 12.5mg naar de 10 zijn ervan af. (Depersonalisatie,hallucinatiets) Ik merk alleen nog wat tintelingen in mijn gezicht en z’n raar tintelend trekkend gevoel in mijn spieren.

Eergisteren met de psychiater overgehad. Hij zei de volgende stap naar de 8mg kan je nu wel weer maken. En het wel bekende 6 weekse afbouw schema blijven volgen. Ook even met de Apotheker en met de bedrijfsarts over gehad je ziet hier echt heel veel menings verschillen over de snelheid en doseringen.

 

Ik zie hier veel mensen op het forum die jaren deze medicatie slikken ik pas vanaf begin februari. Misschien kan ik hierdoor ook wat sneller afbouwen. Zolang ik dat afbouwen met die rivotril of oxazepam maar niet meer hoef mee te maken is de Diazepam tot nu toe nog een ‘heilig’ middel om daar mee af te bouwen.

Mijn vraag wat jullie ervaring is: Moeten eerst de ontwenningsverschijnselen helemaal weg zijn voordat jullie aan de volgende stap beginnen of kan je met minimale ontwenningsverschijnselen ook al aan je volgende stap beginnen?

Bedankt en succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Deli,

ik heb mijn middel 4 maanden gebruikt en 8 maanden afgebouwd en ben nu 5,5 maand aan het genezen. Tijd is relatief als het op benzo's aan komt. Als je 4 weken hebt gebruikt is je lichaam waarschijnlijk afhankelijk van de dosis die je die tijd hebt gebruikt. Niet iedereen reageert hetzelfde op de afbouw, dus probeer altijd goed naar je eigen lichaam te luisteren. Sommige mensen kunnen snel afbouwen en het lichaam weet het dan snel op te pakken. Voor anderen is dit minder het geval en doen er daardoor langer over en moeten kleinere stappen maken om tot goed resultaat te komen.

5 uur geleden zei Deligaf1:

Eergisteren met de psychiater overgehad. Hij zei de volgende stap naar de 8mg kan je nu wel weer maken. En het wel bekende 6 weekse afbouw schema blijven volgen. Ook even met de Apotheker en met de bedrijfsarts over gehad je ziet hier echt heel veel menings verschillen over de snelheid en doseringen.

Het is mogelijk dat je lichaam dit aan kan, net zo goed als dat je lichaam dit misschien totaal niet trekt. (In mijn geval was het zo dat ik 5 mg in 6 maanden heb afgebouwd omdat zelfs een gewone 0.5mg eraf al doodziek maakte)

zolang je lichaam stabiliseert, kan je de dosis verminderen als je voelt dat je lichaam het weer trekt. Maar soms werkt die methode niet meer en moet je doorgaan om van de rotzooi af te komen. Sommige mensen stabiliseren niet meer tijdens de afbouw, en worden pas gezond nadat ze afgebouwd zijn.

Benzo ontwenning heeft ook een typerend wave en window patroon, waarbij klachten zich in waves ( golven) aandienen, en soms plotseling verdwijnen ( window) waardoor het lijkt alsof de ontwenning klaar is, om vervolgens weer door een wave te worden opgevolgd waarin de klachten in alle hevigheid ook soms terug zijn, of er andere klachten bijkomen en andere verdwijnen.  Het 6 weken schema is mijn ogen bruut en ongezond en staat ver af van de realiteit als je lichaam zich heeft aangepast aan de benzo's. Afbouwen moet je op je eigen tempo doen, met zorg en goede motivatie. Kijk voorzichtig wat je zelf denkt aan te kunnen. Gezien je klachten zou ik dus de micromethode gebruiken.

Ik zag je persoonlijke bericht, en omdat anderen hier ook wat aan kunnen hebben, zal ik toch hier nu even neerpennen. Wat je nodig hebt is een nagelvijl en een weegschaal die 0.001 op de weegschaal kan wegen. Een keukenweegschaal is hier niet voor geschikt, maar er zijn wel weegschalen te koop dit dat kunnen. Ik heb deze gebruikt (Weegschaal).

Elk tablet heeft zijn eigen gewicht. De mijne waren 170 mg ( afhankelijk van je merk). 170 mg tablet was dus gelijk aan 2 mg Diazepam. 85 mg tablet is  dus 1 mg Diazepam.  Door in een excelsheet deze dingen in te voeren en aan te geven dat ik over bijvoorbeeld 14 dagen  een halve milligram wilde afbouwen, kon ik zien hoeveel ik elke dag van mijn pil moest schaven om in 14 dagen dat gewicht te bereiken.  Door elke dag 0.05 af te schaven, ben je in 10 dagen 0.5 mg gezakt. Doe je 0.04, dan doe je daar 12 dagen over. ETC. Doordat je elke dag verminderd heeft je lichaam veel meer tijd en rust om die kleine beetjes op te vangen en zich aan te passen, wat verminderde klachten geeft. Het is voor mij duidelijk dat het voor iedereen makkelijker is om op deze wijze af te bouwen, maar het is zeker niet zo dat je klachtenvrij zal zijn, als je lichaam afhankelijk is. Dus deze methode kan dat nog steeds niet wegnemen, maar maakt het alleen dragelijker. Sommige mensen knappen sterk op tijdens deze vorm van afbouwen, anderen blijven klachten houden. Iedereen is anders en reageert anders.

Als je een voorbeeld van een excelsheet wilt, dan hoor ik het graag. Dat kan ik wel sturen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Kanniet meer,

ik zou vandaag beginnen mijn lorazepam te stoppen en over te gaan naar diazepam. Ik heb een paniekstoornis en vanochtend was ik zo angstig en bang voor het tien weken traject dat ik een dubbele dosis lorazepam heb genomen, helemaal fout dus, maar ik zat te rillen van de angst, bang voor de afkickverschijnselen die er gaan komen. Mijn psychiater had mij hier al voor gewaarschuwd dat mijn paniekstoornis roet in het eten kan gooien en dat gebeurt nu dus ook. Erg balen want ik wil wel van die verslavende troep af. Ik slik 2mg lorazepam en krijg daarvoor 10mg diazepam die ik tweewekelijks in tien weken moet afbouwen. Realistisch? En weet je uit ervaring of diazepam ècht de afkickverschijnselen vermindert? Alvasf bedankt voor je reactie. Groetjes Linda

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Lindavdd:

Hallo Kanniet meer,

ik zou vandaag beginnen mijn lorazepam te stoppen en over te gaan naar diazepam. Ik heb een paniekstoornis en vanochtend was ik zo angstig en bang voor het tien weken traject dat ik een dubbele dosis lorazepam heb genomen, helemaal fout dus, maar ik zat te rillen van de angst, bang voor de afkickverschijnselen die er gaan komen. Mijn psychiater had mij hier al voor gewaarschuwd dat mijn paniekstoornis roet in het eten kan gooien en dat gebeurt nu dus ook. Erg balen want ik wil wel van die verslavende troep af. Ik slik 2mg lorazepam en krijg daarvoor 10mg diazepam die ik tweewekelijks in tien weken moet afbouwen. Realistisch? En weet je uit ervaring of diazepam ècht de afkickverschijnselen vermindert? Alvasf bedankt voor je reactie. Groetjes Linda

Hoi @Lindavdd die dubbele dosis is inderdaad onverstandig, maar ik snap het helemaal. Ik heb na 6 maanden geen Lorazepam meer te hebben deze week in paniek ook 2 keer een Lorazepam genomen. Moet ik niet meer doen, want ik heb er alleen maar last van. 

De omrekentafel van benzo's zeggen soms 5 mg voor 1 mg Lorazepam, maar ook 10 mg Diazepam voor 1 mg Lorazepam wordt genoemd. De waarheid kan ergens in het midden liggen, maar het kan zijn dat 10 mg Diazepam als substituut te weinig is. 
Daarnaast vind ik het afbouwschema te snel ( @Kannietmeer zal dat beamen). 10% reductie in 3 of 4 weken lijkt realistischer. 

Ik he zelf geen ervaring met Diazepam, maar ik weet wel dat velen afbouwen met Diazepam als minder heftig ervaren. 

Succes en sterkte! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 minuten geleden zei Lindavdd:

Oefening. Waarom zijn er zoveel verschillen in afkicktempo en hoeveelheid diazepam? Dat maakt het voor mij ook erg verwarrend en beangstigend ook.

De omrekentafels zijn internationaal niet op elkaar afgestemd. De afbouwschema's ook niet. Vrij bizar natuurlijk. En ja, het is verwarrend, maar het enige dat ik kan meegeven is dat JIJ het afbouwtempo bepaalt en niet de psychiater. Die arts van jou verdient een openbare schoffering vanwege zijn standpunt dat jij zijn tempo moet bepalen en dat het anders einde oefening is. Wat bezielt zo iemand? Daar ben je al helemaal niet mee geholpen. Als het je te snel gaat dan moet het tempo worden bijgesteld, zo eenvoudig is het. En jij bepaalt dat! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Lindavdd:

Nee, dan was het einde exit werd me duidelijk gemaakt. Balen hè zo een rigide iemand daar voel ik me ook nerveus door en dat moet ik juist nt hebben ivm mijn paniekstoornis.

Hoe kan ene psychiater nou de deur zo keihard dichtgooien als het niet gaat zoals het de arts belieft. Denkt zo'n arts nou werkelijk in het belang van de patient? 
Is het geen optie om naar een andere psychiater te vragen? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Veel Psychiaters weten meer van het opbouwen van het medicijn af ipv het afbouwen. Mijn afbouwschema ziet er zo uit: 

Afbouwen vanaf 04052018:

STOP:   Clonazepam  (1d0,5mg + 1d0,25mg) 

START: Diazepam            week 1:  1x daags 10mg  ’s morgens                       1x daags 5mg ‘s avonds

                                               week 2:  1x daags 7,5mg  ’s morgens                     1x daags 5mg ‘s avonds

Vervolgens, indien mogelijk, per week afbouwen naar:

2x daags 5mg  -  2x daags 4mg  -  2x daags 3mg  -  2x daags 2mg  -  2x daags 1mg  -  1x daags 1mg  -  stop

Ik zit nu op de 9mg en ga proberen om de 10 dagen 1mg eraf te doen met de microtapering manier van kannietmeer. 

Ik voel nog wel de nasleep van 12.5mg naar 10 met zelfmoordgedachtes en zwaar depressief. We zullen zien hoe het loopt. Ik ben blij als ik dadelijk van die lochte instantsies netzoals het GGZ af ben. Die zijn alleen maar bezig problemen op te lossen. Met pillen en exposure therapie.

Naar mij ervaring met angst en paniek klachten kan er beter gekeken worden in het onderbewustzijn dat is je blauwdruk van heel je leven. Als daar nog onverwerkte gebeurtenissen niet zijn opgelost dan blijf je met angst en paniek klachten rondlopen. 

Met bijvoorbeeld Hypnotherapie is er toegang te krijgen tot het onderbewuste in mij ervaring is dit het meest effectiefste manier omdat het vanuit je zelfomhoog komt. 

Nog wat andere technieken,

-EMDR-Progressive Mental Aligment-EFT/TAT

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 19-5-2018 om 15:02 zei Lindavdd:

Nee, dan was het einde exit werd me duidelijk gemaakt. Balen hè zo een rigide iemand daar voel ik me ook nerveus door en dat moet ik juist nt hebben ivm mijn paniekstoornis.

Hey Linda, 

Herkenbaar verhaal ik merk ook dat er veel onbegrip en onkunde in is en ben zelf ook nog bezig met het herstellen hiervan zoals je kunt lezen in mijn vorige berichten. Ik ben eigelijk wel benieuwd hoe ziet jou behandel plan er verder uit mbt tot het herstel van jou paniekstoornis? 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

er wordt niks aan mijn paniekstoornis gedaan en die werkt nou net heel belastend voor mij. Vandaag tweede dag geprobeerd te stoppen met de lorazepam maar omdat ik zó bang ben voor de afkickklachten ben ik zo nerveus dat ik de hele dag gehuild heb van de spanningen en uiteindelijk een dubbele dosis pams heb genomen. Heeeel tegenstrijdig want ik wil ze helemaal nt slikken, maar ik ben dan zo angstig en nerveus. Ik baal er enorm van. Die paniekstoornis gooit roet in het eten en mijn psychiater had mij hier al voor gewaarschuwd. Grrrr, voel me zo verdrietig nu

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Rustig Rustig.....eerst rustig worden. Zoiets doet iedereen in het hoogte punt van zijn verslaving.

Is niet erg....gewoon opnieuw beginnen. Kracht verzamelen....en opnieuw.

Maar vooral....behoudt de rust in je geest.....in je eigen ik.

mito

Link naar opmerking
Deel via andere websites

17 uur geleden zei Lindavdd:

er wordt niks aan mijn paniekstoornis gedaan en die werkt nou net heel belastend voor mij. Vandaag tweede dag geprobeerd te stoppen met de lorazepam maar omdat ik zó bang ben voor de afkickklachten ben ik zo nerveus dat ik de hele dag gehuild heb van de spanningen en uiteindelijk een dubbele dosis pams heb genomen. Heeeel tegenstrijdig want ik wil ze helemaal nt slikken, maar ik ben dan zo angstig en nerveus. Ik baal er enorm van. Die paniekstoornis gooit roet in het eten en mijn psychiater had mij hier al voor gewaarschuwd. Grrrr, voel me zo verdrietig nu

Lieve Linda,

Je verhaal maakt me verdrietig. Zoveel onwetendheid van artsen is echt om gillend gek van te worden. Maar laat me je één ding vertellen. Afbouwen en omzetten moet met zorg gedaan worden.  Maak even pas op de plaats en neem even de beslissing om op deze manier niet af te bouwen. Dat is mijn eerste advies. Want afbouwen van een benzo is al zo moeilijk. Ongeacht je klachtenpatroon in de toekomst, want je weet nooit hoe je zal reageren. Sommige mensen bouwen af, zonder al te veel klachten, soms zelf bijna geen klachten. Dus denk niet gelijk het ergste. Afbouwen zonder dat er een haalbaar plan op tafel ligt, is gewoon zeer onverstandig. Overstappen op een veel te lage dosis Diazepam ook.  Laat je dus niet duwen in een plan waar je zelf al heel slecht bij voelt en direct contra op reageert door een extra dosis te nemen.

Misschien dat je een andere arts, bijvoorbeeld je huisarts kan vertellen, over deze plannen en dit bespreekbaar kunt maken. Dat lijkt me stap twee. Vertel hoe onveilig je je voelt bij dit plan en wat het effect op je was. Denk goed na over je motivatie om wel af te bouwen. En mocht je de Ashton Manual nog niet kennen, dan zou ik die downloaden en lezen, en deze vervolgens meenemen naar deze afspraak. Als je je goed voorbereid op dit gesprek met je huisarts, kan het zomaar zijn dat je daar wel je hulp krijgt en iemand vindt waar mee te praten valt.

Optie twee is om de Ashton Manual, en van mijn part nog wat andere artikelen, meeneemt naar je psychiater en uitlegt wat je geleerd hebt door onderzoek te doen (ik hoop dat ik je wat extra info kan sturen voor die tijd) en dat je uitlegt dat je graag hulp wilt bij een goed gemotiveerd plan.

Overstappen naar Diazepam is zinvol, zeker bij Lorazepam als beginsel. Voor mij was de overstap van 1 op 5 eigenlijk niet voldoende en maakte me heel erg ziek. Maar ik was erg gemotiveerd en accepteerde het volledig en ging er gewoon doorheen. Nu had ik ook het geluk dat ik toch naar 3 weken stabiliseerde. Maar dit kan ik niet gebruiken als garantie voor iemand anders, want iedereen is anders en iedereens lichaam reageert anders. Of het nu 5 of 10 mg Diazepam moet zijn ( voor 1mg Lora), het is dus een richtlijn voor een arts of afbouwer. Het is geen wet wat daar staat. Het ligt aan de individu en hoe deze reageert op de overstap. Deze overstap moet ook stapsgewijs gedaan worden. Dus je blijft dan in delen op Lorazepam en vervangt een deel voor Diazepam, totdat je helemaal op Diazepam bent ingesteld. ( ook een fout in mijn proces door in 1x de hele dosis op Dia te zetten).

Dit is even mijn eerste snelle advies zo midden in de nacht. Ik moet ook maar eens gaan slapen.

Stel me gerust vragen en misschien dat een keer praten niet verkeerd is.

Maar kom eerst tot rust. Dit is geen goede weg, en nee zeggen mag. Lijkt mij tenminste. Ik zou graag voorkomen dat je proces moeilijker wordt dan nodig door onwetendheid van artsen. Paniek komt door een gebrek aan controle, en die heeft de psych nu precies bij je weggenomen door zo belachelijk dwingend te doen. Ben het volledig eens met @Cyclad58 dat dit echt niet kan.

Houd vol Linda. Geef niet op. Je hebt nog vele opties en niemand mag je zo dwingen. Wij staan achter je, en al lijkt dat deels nutteloos, ik kan je vertellen dat het een hoop kan schelen.

liefs, Liz

bewerkt door Kannietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Linda,

Ik liep ook met angst en paniek klachten rond en slikte 4x oxa van 10 en was tevens buiten het GGZ om EMDR therapie aan het doen dit heeft een beetje de wortels van de klachten waar ik mee rond liep weg gehaald/vervaagd. Misschien wellicht een optie voor jou omdat eerst aan te pakken en rust in te brengen. Hiermee sluit ik me aan bij kannietmeer. Dat er zo veel druk op gelegd werkt niet. Slik je buiten je benzo om ook nog andere medicatie? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dus jullie vinden 10mg diazepam te weinig voor 2mg lorazepam?? Ik slik ook nog mirtezapine en olanzapine.

D mijn verlammende angst getriggerd door mijn paniekstoornis denk ik dat ik stop met proberen af te bouwen, het maakt me al

drie dagen bloednerveus waardoor ik de hele tijd moet huilen en me ongelukkig voel.

Ik weet echt nt hoe ik van mijn angst voor de afkickklachten af kom, want dat is de grootste veroorzaker dat ik wil stoppen. Angst voor klachten die ik nt vol kan houden.

liefs Linda

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 21-5-2018 om 15:35 zei Lindavdd:

Dus jullie vinden 10mg diazepam te weinig voor 2mg lorazepam?? Ik slik ook nog mirtezapine en olanzapine.

D mijn verlammende angst getriggerd door mijn paniekstoornis denk ik dat ik stop met proberen af te bouwen, het maakt me al

drie dagen bloednerveus waardoor ik de hele tijd moet huilen en me ongelukkig voel.

Ik weet echt nt hoe ik van mijn angst voor de afkickklachten af kom, want dat is de grootste veroorzaker dat ik wil stoppen. Angst voor klachten die ik nt vol kan houden.

liefs Linda

Het probleem van niet afbouwen is dat benzo's wel schadelijk voor je zijn.  Je weet helemaal niet hoe ziek je zult zijn. Sommige mensen hebben er weinig last van of zelfs helemaal niet. Misschien goed om eerst je angsten onder controle te krijgen en daarna pas te kijken naar hoe je afbouwt? Afbouwen kan heel voorzichtig gebeuren met een weegschaaltje en vijl, en elke dag een minibeetje verminderen. Dit is veel minder zwaar voor je lichaam en geest en zorgt voor de minste klachten, zelfs bij gevoelige mensen.

En ja, 10 mg diazepam is eigenlijk te weinig in mijn ogen. Geen idee waarom 1 op5 wordt aangehouden in NL, want de andere richtlijnen in het buitenland liggen wel hoger.  De Asthon Manual geeft 1 op 10.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 19-5-2018 om 13:49 zei Lindavdd:

Mijn psychiater is erg strict, van niks mag afgeweken worden. Dat vind ik nt fijn. En als ik het nt red dan is het einde 

Oh help,.... zo ging het met mijn psychiater ook.... Die had ook zo'n tunnelvisie. En dat ging bij mij ook niet goed. Ben nu bij een andere GGZ (geen afkickcentrum deze keer met die psychiater) maar nu met een arts die open staat voor wat ik wens en wat mogelijk is. Hopelijk gaat het beter. 

Hoop dat er voor jou ook een goede oplossing komt. Ik heb een goede verstandhouding met mijn huisarts en de praktijkondersteuner. Misschien kun je eens met hen gaan praten dat het niet goed gaat op deze manier. Mijn praktijkondersteuner heeft me toen doorverwezen naar een andere instelling. Anders was het met mij ook niet goed gekomen....

 

Sterkte lieverd!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...